Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: katastrofa...da li netko zna?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno katastrofa...da li netko zna?

neinformirana kao i puno trudnica kupila sam tomee tippee flašice, izdajalicu i sterilizator...superzadovoljna izasla iz mullera i mislim si, ajde, barem sam to rijesila prije bolnice...i danas nadjem temu s bisphenolom A i otrovnim bočicama i skužim da tomme tippee proizvodi to sadrže i da nisu na safe listi, u nekim državama ti proizvodi su i zabranjeni...
    pojma nemam sto da sad radim...?!
    nista, valjda mogu vratiti te proizvode i umjesto toga se opskrbiti s paketima pelena ili necim slicnim..nasla sam da je medelina izdajalica bez tog BPA A, mogu kupiti i staklene bočice...sa sterilizatorom pojma nemam što da radim i da li je opasan sterilizator sam za sebe :?
    i nije mi jasno kako se o tome kod nas baš ne zna i da je uopće moguće da nećeš ništa znati ako sam ne istražuješ okolo...
    što vi mislite o svemu tome?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: katastrofa...da li netko zna?

Citiraj lore prvotno napisa
    neinformirana kao i puno trudnica kupila sam tomee tippee flašice, izdajalicu i sterilizator...superzadovoljna izasla iz mullera i mislim si, ajde, barem sam to rijesila prije bolnice...i danas nadjem temu s bisphenolom A i otrovnim bočicama i skužim da tomme tippee proizvodi to sadrže i da nisu na safe listi, u nekim državama ti proizvodi su i zabranjeni...
    pojma nemam sto da sad radim...?!
    nista, valjda mogu vratiti te proizvode i umjesto toga se opskrbiti s paketima pelena ili necim slicnim..nasla sam da je medelina izdajalica bez tog BPA A, mogu kupiti i staklene bočice...sa sterilizatorom pojma nemam što da radim i da li je opasan sterilizator sam za sebe :?
    i nije mi jasno kako se o tome kod nas baš ne zna i da je uopće moguće da nećeš ništa znati ako sam ne istražuješ okolo...
    što vi mislite o svemu tome?
    vrati i uzmi nešto što će ti trebati

nadam se da ti nikad neće trebati bočice i sterilizator. Izdajalica se također u puno slučajeva pokazala kao nepotreban trošak. Meni ništa od toga nije bilo potrebno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja nisam imala ništa od navedenog, od bočica sam kupila jednu malu prije nego se rodio Janko i to je bio promašen slučaj.
    Nikada nije bila u upotrebi ni za njega ni za Ivu.
    Ponekad bi se u nju izdojila ali nisu htjeli piti moje mlijeko iz bočice, samo iz cice.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pokusaj zamjeniti za nesto drugo sto ce ti biti korisnije.

moj ti je savjet da se dobro educiras o dojenju prije nego sto rodis. vecina zena se educira o porodu a malo ili nista o dojenju pa kad naidju problemi tesko ih se rjesi na nacin da se dojenje ipak odrzi.

procitaj ove tekstove:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=239

preporucila bi ti da ih procitas sve i da das tm da ih procita kao i ukucanima koji ce po porodu bit uz tebe, mama, svekrva, sestra da ti budu podrska sa tocnim informacijama.

dojenje je lijepo i ugodno kad se uhoda no pocetak zna bit tezak i naporan, pa se dobro pripremi.

to je ipak tehnika koja se uci! zato dobro savladaj teoriju prije prakse

nadam se da ces u rodilistu imat adekvatnu podrsku i da ces imat lagan i ugodan pocetak!

sretno!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mogla bih se zakleti da je bila barem jedna tema o tome ali ne mogu je nikako naći, žao mi je. našla sam ovo, ako nisi već vidjela.
    u principu opcije u hrvatskoj su sljedeće: staklo ili medela (bar koliko se sjećam s tog nestalog topika).
    mi ne koristimo bočicu, a ni izdajalicu previše iako se ponekad zalomi da treba nahranit malenu kad me nema. u tu svrhu kupila sam bočicu za učit pit (na nju idu i obične dude) koja je od tamne plastike, dakle bez bisfenola, pa u rijetkim prilikama kad mi treba, koristim tu. mana: nemaš pojma koliko je dijete pojelo jer nema onih crtica (meni to ne smeta, dijete pojede koliko mu treba...) 8)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je izdajalica spasila cice, ali nije ipak potrebno kupovati unaprijed. Ipak to košta a ne mora biti da ćeš je trebati. Ako ti zatreba može ti netko skočiti i kupiti, provjeri samo unaprijed gdje ih ima.

Što se sterilizatora tiče, zakon mi je bio ekspres-lonac, izdajalicu sam sterilizirala u njemu kao kad kuhaš povrće na pari, malo vode na dnu, preko mrežica za povrće i na to sam slagala dijelove izdajalice. A kad ti više ne bude trebao možeš kuhati u njemu grah varivo I jeftiniji je od sterilizatora.

Inače meni je mm kupio sterilizator od istog proizvođača, čini mi se, i koliko se sjećam tu su bile u igri neke tablete s kemikalijama koje je trebalo otopiti u sterilizatoru i u tome namakati izdajalicu ili bočice. Baš. Odmah sam ga jadnog poslala da to vrati.

Bočicu zaboravi, pfuj, pfuj

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma dahvala cure...znam ja sve to...ja svakako mislim dojiti ali cu se u 2. mjesecu morati vratiti na posao na 2 sata dnevno popodne tri dana u tjedno i htjela bi za taj slucaj imati izdajalicu i bočice..sterilizator sam mislila da je neka obavezna oprema (ocito nije )...dok si trudnica jos nemas pojma sto ti treba a sto ne...
    nista, sad se nadam da ce mi u mulleru to htjeti zamjeniti(inace cuvam sve racune, ovaj sam za inat bacila ali mislim da mi u banci mogu dati izvadak jer je kupljeno preko maestra), sjetila se da imaju steznik koji sam mislila uzeti i valjda imaju staklene bočice...one su ok nadam se...
    za izdajalicu cu pitati za tu medelu..a sterilizator niti necu onda...kak vi to radite? procitala sam da americki strucnjaci otkad se pojavilo to s toksicnom plastikom sugeriraju da se bocice properu toplom vodom, da li je to dovoljno?ak nis, kupujem ekspres lonac
    ma uzas, ovo mi je tragikomicno...pa kak je moguce da odes u ducan i kupis nesto toksicno za bebu a nisi ni upozoren ni nista...komotno sam mogla malu hraniti tako mjesecima i onda saznati da su bocice iz kojih ih hranim kancerogene
    i jos nesto...da li je znate da li je problem u dudama isto (silikon i onaj drugi smedjkasti su ok?)
    hvala puno cure

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

komotno sam mogla malu hraniti tako mjesecima i onda saznati da su bocice iz kojih ih hranim kancerogene
    draga lore, da smo znaš koliko žena hrani dijete isključivo na bočicu a da se nikad ne pita kakve bočice koristi?! A neke cure kad sam ih upozorila na otrovne bočice samo su slegnule ramenima i rekle: ako drugoj djeci nije ništa neće biti ni mojoj.
    Ti si super...bar pitaš i brineš se. Ali nemoj previše, ipak si trudna, a nervoza nije zdrava
    Kad hoćeš kupiti još nešto 'neophodno' pitaj prije
    sterilizator ti zaista nije potreban, ja sam to uredno radila kao pomikaki ali s običnim loncem. Ali stvarno rijetko. Moje je mišljenje da sterilizirati sve non stop fakat nije potrebno

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sori sta upadam u temu, ali gdje se moze nac ta lista o stetnim bocicama?
    da li tu (kršitelj koda) spada? ja sam malcu kupila onu bocicu s kljunom od (kršitelj koda)a, jer smo krenuli s dohranom, pa ak si pozeli popit vode

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nazalost da tu ti spadaju svi (kršitelj koda)ovi proizvodi...od plastike ne bi smjela koristiti skoro nijednu bocicu koja je na nasem trzistu osim medele (nju imas za kupiti preko ovih: http://www.bauerfeind.hr/details.cgi?id=143)..nazalost mislim da je skupa...isto tako se moze njihova izdajalica, ona je od sigurne plastike..od staklenih mozes koristiti sve bocice (nuk itd..)..nisam skroz sigurna ali mislim da je i nuby na safe listi..
    ja sam procitala danas tonu toga na engleskom i sto se pisalo u hrvatskoj i fakat ispada da je taj BPA jako stetan, a pogotovo ako se zagrijava (sto vecina roditelja radi, zagrijes mlijeko ili dohranu prije u flasici, pa je steriliziras na visokoj temp, pa mikrovalna) a jos je navodno stetnije sto je bocica starija pa se izgrebe pri pranju..također sam našla da to vrijedi i za sterilizatore, otpustaju sastojak pri sterilizaciji..jedino ne znam sto je sa samom dudom pa ako netko zna neka napise..

a o tome mozes naci ako upises u gogle bisfenol A ili bisphenol A...izaci ce ti dosta toga

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj morena24 prvotno napisa
    da li tu (kršitelj koda) spada? ja sam malcu kupila onu bocicu s kljunom od (kršitelj koda)a, jer smo krenuli s dohranom, pa ak si pozeli popit vode
    koliko sam ja pročitala sve PROZIRNE bočice ispuštaju bisfenol A. bočica s kljunom nije prozirna
    na (kršitelj koda)ovim bočicama uopće ne piše koji je tip plastike, tj. koji broj (mislim da je jedna cura pisala mail (kršitelj koda)u nek joj kažu). na svakom plastičnom predmetu mora pisati (uglavnom na dnu) od koje je plastike a loša plastika (ona s bisfenolom) je broj 7. sigurno znam da su nuk i (kršitelj koda) broj 7...
    ja imam nuk i nuby čašu za učit pit, nisu prozirne i imaju broj 5, dakle bez bisfenola a.

sto vecina roditelja radi, zagrijes mlijeko ili dohranu prije u flasici, pa je steriliziras na visokoj temp, pa mikrovalna[/url]
    mikrovalna se ne prepruča za grijanje dječje hrane jer ne grije ravnomjerno a i ne zna se dovoljno o štetnosti ili neštetnosti mikrovalova

a dude?! ako je budeš uopće koristila, treba pogledati broj, ako je 5 super ako je 7...bježi!
    imaš puno topika o dudama na forumu...

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nije problem ako se ne zagrijava na više od 80 stupnjeva, a vodu nećeš zagrijavati
    i mi imamo čarobnu bočicu i obožavamo je

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    nije problem ako se ne zagrijava na više od 80 stupnjeva, a vodu nećeš zagrijavati
    X
    zapravo mislim da je glavni problem sterilizacija, tad se najviše otpušta bpa. ne znam kako vi, cure, ali ja nikad ne steriliziram čašu za učit piti...

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ni ja.
    kontam da je unutra ipak samo voda pa je operem pod slavinom.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koliko sam ja shvatila otpustaju te bocice ionako, a pogotovo ako se zagrijavaju..najvise ako se imalo izgrebu pri pranju :/ i sterilizator otpusta..za poluditi, mislim pa nije moguce da jos i kesiramo za stetne stvari
    i to onda jadne mame misle, kupila sam (kršitelj koda)..to je garancija kvalitete, izdajalica 500 kn pa onda flasice i dude..i na kraju upravo taj (kršitelj koda) proizvodi sve od takve BPA plastike
    ja sam zasad nasla cure ovako:
    izdajalica BPA free jedino Medela (kod nas prodaje http://www.bauerfeind.hr/details.cgi?id=143, a ima i u baby centru u Sloveniji)
    plasticne bocice BPA free (medela, green to grow (mislim da nema niti u Europi), bornfree, bibi, thinkbaby- od plastike...nemam pojma kako doci do njih osim narudzbom preko amazon.com.uk)
    sterilizator BPA free (bornfree)
    sve staklene bocice (nuk i sl.)
    i treba provjeriti jer sam negdje nasla i da su nuby proizvodi ok

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma najbolje uopće ne koristiti bočice ako se baš ne mora. a ako se mora, onda staklo
    ove bez bpa-a su stražno skupe mislm da mi je netko rekao da je obična bočica preko 200kn?!
    nuby ima u dm pa budem provjerila...
    lore, nemoj se previše brinuti, stres nije dobar, pogotovo u trudnoći

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a koje bočice za vodu? staklene :?
    ja se ipak nadam da se ništa ne ispušta ako perem pod slavinom. jer, probali smo svakakve kljunašice, ali (kršitelj koda)ove su daleko najbolje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja se nebi usudila dat svom staklenu, bar ne sad kad je veci jer on kad popije dovoljno vode, bocicu baca na pod. A i kad se ljuti opali s njom po zidu ili stolu...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajoj...
    ja sam koristila (kršitelj koda)ovu izdajalicu i u (kršitelj koda)ovim bočicama pohranjivala mlijeko u frizeru...
    sva sreća da mi to nikad nije ni zatrebalo, pa sam bacila (to su bili lavori mlijeka kad sam sve odmrznula )

ali sad mi je nećaka na AD (već sam pisala) i ona pije jadna isto iz (kršitelj koda)a!

Mogla bih joj naći neke staklene bočice (ja sam s rabljenom robom dobila i bočice od debelog stakla) ali ne znam koje bi tu dude smjele.

strava.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

to možeš slobodno zaboraviti, uči je piti na žličicu i na šalicu. Ja sam isto nabavila te kljuniće ali mi nikad nije trebalo. Djeca i vole piti iz šalica jer oponašaju roditelje (moja je tražila šalicu i prije nego smo počeli s dohranom pa sam joj davala prazne ). A i lakše ti je jer ne moraš sterilizirati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma da..ne brinem se sad vise, barem znam sto napraviti
    jucer sam bila malo ljuta jer mislim da se ne bi takve stvari trebale događati da u SAD-u i Kanadi i tko zna u kojim jos zemljama zabrane bocice, a mi tu nemamo pojma o tome..
    jedna frendica koja je isto kupila tomee tippee mi je danas rekla da ce ona svoje koristiti jer ih koristi puno ljudi, pa kaj sad...ja nazalost ne mogu biti bas flegma
    valjda ce mi sutra dati zamjeniti stvari u Mulleru..jedino me brine sad sterilizacija..kaze svekrva da su u njeno vrijeme sterilizirale u pecnici ili otkuhavale u loncu jedanput tjedno te staklene bocice..pa cu valjda probati tako..
    sto se tice cure koja je pricala da ima starije dijete...to je vjerojatno problem...nis, probaj naci neke od ovih plasticnih bez stetnih sastojaka...medela je navodno skupa ali ako ti netko ide negdje van nek ti pogleda ove ostale..na amazonu ne kostaju puno, isto kao i obicne..samo sto kod nas nista od toga nema..uglavnom treba izbjegavati bocice na kojima pise broj 7 u trokutu ili oznaka PC...najbolje su navodno s brojem 2 ili 4..

http://safemama.com/tag/bpa-free-bottles/
    http://www.maternitycorner.com/mcmag.../baby0033.html

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi imamo sve od (kršitelj koda)a, (kršitelj koda)ova izdajalica je najbolja, koriste ju i u rodilištima i meni je bila naj, chiccova ne valja apsolutno ništa. Na (kršitelj koda)ovim bočicama nema br7, kako onda znate da i on otpušta te otrovne supstance pri određenoj temp zagrijavanja?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lijepo piše na (kršitelj koda)ovoj stranici da bočice ne sadrže BPA!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Tina406 prvotno napisa
    Lijepo piše na (kršitelj koda)ovoj stranici da bočice ne sadrže BPA!
    baš mi je žao da je nestao stari topik o tome, znam da je jedna cura pisala mail (kršitelj koda)u i rekli su da nema bpa, ali da im je oznaka 7 :shock: (što znači da ispuštaju). oni su tvrdili da ispuštaju bpa u dozvoljenim granicama koje nisu opasne za zdravlje isto, inače, tvrde svi proizvođači. to je kao kad na dječjoj kašici piše "bez konzervansa"* sukladno zakonu (ili kako već piše) 8)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ove za učit pit su ok, to je drugi tip plastike. nema veze s bpa

bar nešto

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma ja sam sad u totalnoj dilemi. ja sam ju prije prve upotrebe (iako se ta upotreba jos nije dogodila ) iskuhala bocicu u loncu (to cak pise u uputama da se moze napraviti) dakle izlozila sam ju visokoj temperaturi

uf sad sam ljuta jer sam samo bacila pare i to dva puta za istu bocicu, jer sam od prve izgubila plastiku s kljuna, a sto je najgore nije nikada pio, jer nije skuzio kak se to radi, on samo gricka taj kljun.

to možeš slobodno zaboraviti, uči je piti na žličicu i na šalicu. Ja sam isto nabavila te kljuniće ali mi nikad nije trebalo. Djeca i vole piti iz šalica jer oponašaju roditelje (moja je tražila šalicu i prije nego smo počeli s dohranom pa sam joj davala prazne ). A i lakše ti je jer ne moraš sterilizirati
    s tim se slazem, ali ovo mi je ok za put ili kad smo u gradu. jer on je jos premali da pije iz case a da sve oko njega ne bude mokro

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo proučila sam sada sve o tome. (kršitelj koda)ove bočice imaju BPA, no izdali su sada nove koje ne sadrže taj sastojak i nema ih za kupiti kod nas.

Upravo sam naručila iz Amerike Think baby bočice i Green to grow koje ne sadrže te sastojke i sada čekamo na njih. A mi koristimo od prvog dana (kršitelj koda) i sada bi se živa pojela zbog toga!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Tina406 prvotno napisa
    Evo proučila sam sada sve o tome. (kršitelj koda)ove bočice imaju BPA, no izdali su sada nove koje ne sadrže taj sastojak i nema ih za kupiti kod nas.
    kod nas naravno ničeg nema

hvala na info o novim bočicama

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    ove za učit pit su ok, to je drugi tip plastike. nema veze s bpa

bar nešto
    a kljun? karlo ga grize za poludit, svakih 20tak dana mu stavim novi jer je prethodni doslovno pojeden.
    zna piti na čašu, ali kljunašicu ("tutu") obožava i nije mokar nakon ispijanja!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a kljun? karlo ga grize za poludit, svakih 20tak dana mu stavim novi jer je prethodni doslovno pojeden.
    kljun je ok, mislim da nema straha od bpa. a i super je za oštriti zubiće

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj, sad sam tak ljuta!!!

hoce netko kupit nase bocice

i kud sad s njima? u otpad za plastiku?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako treba kome link gdje može naručiti bočice bez BPA pošaljem mu na pm, ne vjerujem da smijem to pisati ovdje javno.
    Naručuje se iz Amerike sa jedine stranice koja šalje u Hrvatsku.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zašto nebi mogla napisati javno?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

zašto nebi mogla napisati javno?
    X

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa jer tu čim spomenem AD ili bočicu me brišu!

Oke, evo link sa kojega možete naručiti, pa ako obrišu pitajte na pm.

http://www.thesoftlanding.com/

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sad sam pročitala pod "pravilima" da nije dozvoljeno koristiti slike bočica/dudica :/
    ovo je ipak BPA free ...

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kad sve ovo čitam zgrozim se od pomisli koliko majki NE ZNA za BPA jer je stvarno u medijima bila tek pokoja riječ...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa kazem vam..ja sam isto poludila
    sad da mi daju sve te proizvode besplatno i da mi jos plate da ih koristim ne bi...kome se da riskirati..

sto se (kršitelj koda)ovih bocica tice poceli su proizvoditi bpa free ali samo se prodaju u americi..tu kod nas valjda dilaju ostatke koje nitko nece

ove kljunasice imas nuby...samo ne znam da li imas kod nas..pogledaj na nubyjevoj stranici imas dosta bpa free proizdvoda i bas su vecinom te case kljunasice..to je europski proizvod pa s tim ne bi trebalo biti problema sa s(kršitelj koda)ingom

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Na ovom linku koji sam gore navela biti će i (kršitelj koda)ovih BPA free bočica uskoro.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ove kljunasice imas nuby...samo ne znam da li imas kod nas.
    ima u dm-u pod njihovom robnom markom babylove

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da..samo pogledajte da su bpa free...imaju i sa bpa...
    ove su kao ok:

http://www.nuby.platformtwo.com/inde...mid=92&lang=en

ja bas narucujem bocice s tininog site-a..ima i kljunasica pa mozete pogledati

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam kupila staklene u Konzumu za 30-tak kuna po komadu.
    Čine se OK.

Nije pošteno da (kršitelj koda) niti ne stavlja znak 7 na svoje proizvode

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma da cure..
    ta 7 vam je oznaka za poliklorid..kupila sam prije 2 tjedna (kršitelj koda)ove dude i bas sam ih gledala..ne pise nikakva brojka ali pise poliklorid na papiru...dakle to vam je to..moze pisati br.7, poychlorid ili PC ista je stvar..

ja sam zasad narucila flasice s tininog sajta:
    http://www.thesoftlanding.com/
    narucila sam ih 6 (2 thinkbaby, 2 velike green to grow i 2 manje), dude, flasice za izdajanje (kad pocnem raditi ta 2 sata dnevno trebati ce mi) i jos za svaku bocicu ekstra dude..uglavnom sve to me izaslo 110 dolara..nekih 500 kn..ne znam koliko je s(kršitelj koda)ing..dodje za 2,3 tjedna

izdajalicu cu medela..rucna je 420 kn u bauerfeindu..a sterilizator ili chiccovu opciju hladnog steriliziranja ili cu prokuhavati u loncu...eto, ako kome pomognu te informacije, super

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo jos jedne informacije..s(kršitelj koda)ing ovoga gore sto sam uzela(bocica i duda) je 30 dolara dakle 140 kn..sve skupa je ispalo 650 kn

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Uglavnom dojim, ali dva puta smo bili odvojeni po pola dana i dva put sam bila na svadbi pa sam za te prilike ostavila izdojeno mlijeko u zamrzivaču gdje još uvijek imamo poveću zalihu. Koristila sam (kršitelj koda)ove proizvode (sterilizator, izdajalicu, posudice za pohranjivanje mlijeka i bočice), ali otkako sam čula da plastične dječje bočice sadrže BPA kupila sam NUK-ove. Nisam znala da se to odnosi i na ostale proizvode. Izdajalicu steriliziram prije svakog izdajanja, a za jedan se obrok izdojim 3-4 puta. Sad se malo grizem??? Čime se vi izdajate? Uskoro ću ga ponovno ostaviti s bakom pa me zanima kako ste vi riješile ove probleme.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

curke..dobila sam posiljku bocica, super su...nisu mi naplatili bas nikakvu carinu i porez...
    sveukupno s postarinom sam platila 600 kn..a kupila 6 bočica, jedno 10 silikonskih duda, 4 dude varalice, 2 igracke za zubice i plasticne bocice za izdajanje...eto mislim da nije puno pa vam se stvarno isplati da se ne zamarate kolko je sto stetno i slicno

pozdrav

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zar nije fora da se bpa otpusta samo ako se grije bocica ili stavlja vreli sadrzaj u nju?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    zar nije fora da se bpa otpusta samo ako se grije bocica ili stavlja vreli sadrzaj u nju?
    Tako nekako,
    jedino mi nije jasno - da li se, ako bočicu strilizirate recimo na pari (tako sam ih ja sterilizirala za zamrzavanje mlijeka, koje na kraju ipak nisam koristila, pa je pitanje više teoretske prirode), može na stijenkama nakupiti taj otpušteni BPA koji se onda pomiješa s onim što se ulije?

Ili se to događa samo ako se bočica zagrije (bilo izvana bilo preko vruće tekućine) baš u trenutku kad je tekućina unutra?

Ovo mi je ključno pitanje, jer ako je situacija prva, onda je to opasnije, jer se bočica nekako mora sterilizirati?

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam se trebala izdajati kad mi je sin bio u bolnici i kad sam jako(3 dana temp 40) bila bolesna. ja sam koristila (kršitelj koda) izdajalicu i to via sistem sa posudicom koja je BPA free (provjerila na njihovim stranicama i na posudicama) te posudice mogu i u frizer pa sam ja radila zalihu(koja je isto dobro dosla kad sam zavrsila na hitnoj).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

stvarno ti ne bi znala bas najbolje ali sam citala da je problem nastaje kad u bocicu ulijes nesto vruce, a takodjer ako se bocica grebe(sto recimo cetkom radis pri svakom pranju)..ja sam kupila hladni sterilizator ali vecinom steriliziram prokuhavanjem (bocicu rijetko koristim jer dojimo pa mi onda nije problem)..u americi imas za kupiti bpa free sterilizatore za mikrovalke...ja sam si narucila bocice i ostalo posudje za kasice sa stranice koju je nasla tina (gore je napisana)..a sad navodno dolaze u nase ljekarne bornfree bocice bpa free, a navodno ima i u milleru u cityju za kupiti nuby bpa free..

leonsa edtrala post

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •