Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Gušenje bebe

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Gušenje bebe

Molim vas za mišljenja/savjete/iskustva...

Beba je stara mjesec dana i nedavno se "zahliknula", ali nakon hranjenja (bočica). Nakon toga je očito počela gubiti dah, SKORO da nije disala, mlijeko joj je izlazilo na usta, bila je crvena u licu i ukočena. Ubrzo joj se počela vraćati boja u lice i tijelo, te se "otkočila". U nijednom trenutku nije bila bez svijesti.

U bolnici su napravili neke pretrage (EKG, krv, pregled kod neurologa) i sve je izgleda OK.
    Je li se to ikome događalo, postoji li mogućnost trajnih posljedica?
    Hvala na odgovorima.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jedino što mi pada na pamet je da joj prejako curi iz flašice, pa da nije imala vremena progutati....
    Da li se to desilo samo jednom ili?

Nadam se da će se još neko javiti ko bi mogao znati više...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čitao sam malo po forumu o afektivnoj respiratornoj krizi. Može li imati veze s time?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj, u to ti se stvarno ne razumijem. NIsam ni medicinske struke, nego sam napisala ovo gore jer se javlja kod djece koja doje, možda ipak ne baš u toj mjeri, jer mislim da se ne javlja ukočenost - nego, zagrcavanje, mlijeko izlazi na usta, plač, odbijanje dojke - sve to upućuje na prejak tok mlijeka, pa me podsjetilo na ovo o čemu si pričao.

Da li postoji mogućnost da je cucla na flašici pukla?

Da li vam se to ponovilo ili samo jednom?

Mogućnost trajnih posljedica po ovome što si pisao stvarno JA ne vjerujem da bi trebalo biti, jer je dijete disalo...
    Ja bih pratila dijete da vidim da se ne ponovi....

Naravno, ponavljam, nemam iskustva s tim, nemam obrazovanja po tom pitanju i razmišljam na glas...

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I nama se to dogodilo prosli tjedan tj.beba je nakon hranjenja zaspala i za dva sata pocela povracati i na usta i nos te ostala bez zraka,bio je u bolnici pet dana i sve ok svi nalazi uredni,samo smo promjenili hranu i sada je sve u redu beba papa ,podrigne i spava al nama su oci 24 sata na njemu

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dox prvo veliki zagrljaj! bitno je da je sve ok!

evo nekh topica na kojima mozes procitati slicna skustva (jedno je i moje)
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...637&highlight=
    http://roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic....02d5b41fea4179
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ada+u+nesvjest

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kik@ prvotno napisa
    I nama se to dogodilo prosli tjedan tj.beba je nakon hranjenja zaspala i za dva sata pocela povracati i na usta i nos te ostala bez zraka,bio je u bolnici pet dana i sve ok svi nalazi uredni,samo smo promjenili hranu i sada je sve u redu beba papa ,podrigne i spava al nama su oci 24 sata na njemu
    Šaljem bebi veliku

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kika, sad vidim i vasu pricu i vama

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ali ja koliko sam shvatila da je beba samo jela, bez plača...i + beba ima mjesec dana - nije li rano za respiratorne afektivne krize?

:sliježemramenima:

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nama se, mislim 2 puta dogodilo, dok je jos bila mala-2-3mjeseca. Valjda je previse halapljivo jela pa se tako pocela gusiti. Mlijeko je izlazilo na usta i nos i zbog toga nije mogla udahnuti. Ja sam ju drzala na sebi (njena prsa o moja) i malo zabacila preko ramena da to sve izadje. I onda je bilo sve ok. Nismo isli doktoru. I dan danas se zagrcne kad pije vodu...ali je veca pa se zna s time bolje nositi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •