nazalost da tu ti spadaju svi (kršitelj koda)ovi proizvodi...od plastike ne bi smjela koristiti skoro nijednu bocicu koja je na nasem trzistu osim medele (nju imas za kupiti preko ovih: http://www.bauerfeind.hr/details.cgi?id=143)..nazalost mislim da je skupa...isto tako se moze njihova izdajalica, ona je od sigurne plastike..od staklenih mozes koristiti sve bocice (nuk itd..)..nisam skroz sigurna ali mislim da je i nuby na safe listi..
ja sam procitala danas tonu toga na engleskom i sto se pisalo u hrvatskoj i fakat ispada da je taj BPA jako stetan, a pogotovo ako se zagrijava (sto vecina roditelja radi, zagrijes mlijeko ili dohranu prije u flasici, pa je steriliziras na visokoj temp, pa mikrovalna) a jos je navodno stetnije sto je bocica starija pa se izgrebe pri pranju..također sam našla da to vrijedi i za sterilizatore, otpustaju sastojak pri sterilizaciji..jedino ne znam sto je sa samom dudom pa ako netko zna neka napise..

a o tome mozes naci ako upises u gogle bisfenol A ili bisphenol A...izaci ce ti dosta toga