-
voćni zagrljaj
ovaj sam rolat pravila i za prste je oblizati pa evo recepta:
tijesto:6 bjelanjaka, 25 dag šečera, 10 dag oraha
krema: 6 žumanjaka, šečer, mlijeko, vanilipuding,šlag, voće
Izmiksati 6 bjelanjaka s 25 dag šečera i malo limunova soka. U veliki protvan(onaj od pećnice) staviti papir za pečenje i na njega rasporediti smjesu od bjelanjaka. Isjeckati 10 dag oraha na sitno i rasporediti ih na tijesto te staviti peći na 175 stupnjeva oko 25 min.
6 žumanjaka, 6 žlica šečera 1 vanili puding izmješati i dodati u 2,5 dl mlijeka te kuhati dok se ne stvrdne. Kada se krema ohladi dodati u nju pola margarina.
Izraditi 5 dl šlaga hole ili neki drugi
Tijesto okrenuti da su orasi s donje strane, filati žutom kremom pa šlagom i voćem po izboru. Ja sam radila ss sitno nasjeckanim breskvama iz kompota i sa šumskim voćem kojesam prethodno odmrznula i ocijedila.
Zaviti u rolat pa ukrasiti ostatkom šlaga.
Zaboravila sam napisati da pečeno tijesto treba zamotati u foliju kako bi bilo lakše kasnije ga smotati.
-
Zvuci ukusno,samo me malo strah probati ga praviti,mislim da nije jednostavno zamatati biskvit s dvije kreme plus voce.Ili bude kreme malo pa se namaze u tankom sloju?
Zadnji put kad sam pravila rolad(neki novi recept s kremom od limuna)bilo je jako puno kreme i bilo mi je tesko smotati a da fino izgleda.Ispala je nekako debela rolada ali jako plosnata.
Imas mozda foto da nam posaljes?
-
nemam foto, ali nije problem smotati jer je krema u tankom sloju. Ako ti ipak bude problem možeš smotati malo s oba kraja u sredinu i drži se.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma