Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: oporavak nakon operacije hemangioma?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno oporavak nakon operacije hemangioma?

Drage forumašice,
    ukoliko je neka od vas imala sličnu situaciju, ja bi molila za pomoć/informaciju vezano uz oporavak nakon operacije hemangioma na trbuhu, boravka u bolnici i posljedica (ožiljka).
    Moja beba ima svega 8 i pol mj. i u Klaićevoj nam je rečemo da je potrebno ukloniti hemangiom koji je do sada narasto do vel. približne jednom jajetu.
    Kako se to nalazi na struku, a moje zlato je nevjerojatno živahno, ja sam jako zabrinuta za vrijeme njenog oporavka. Ona puzi turbo brzinom, stalno se diže na noge, baca na guzu, ponovo prti... KAKO ĆE SE MOĆI SA REZOM NA TRBUHU MANUTI? KAKO DA JU NOSIM (ŽIVA JE I UVIJEK NEMIRNA)? KAKO, KAKO...?
    OČAJNA SAM.
    Imala sam carski i znam koliko je meni dugo trajao popravak, no dobro tu su rezani mišići. ali imala sam vrlo brzo iza toga i operaciju palca zbog uraštanja nokta (rekla bi prava sitnica, ALI NIJE!) Dugo je , duuuugo trajao i taj oporavak, a palac bome možeš mobilizirati...

Drugo:
    Rečeno mi je da će beba morati ostati u bolnici sama barem 24h, te da ću ju moći posjećivati samo za vrijeme posjeta (1h) dnevno.
    ! ! ? ? ? ! !
    Jako smo vezane!! Samo je sa mnom i sa svojim tatićem. Oduvijek.

DA LI NETKO ZNA VIŠE O TOME? DA LI JE TO DOISTA TAKO KRUTO ODREĐENO (NE DOJIM JU VIŠE)?
    TKO SE I KAKO BRINE ZA TU OPERIRANU MALU, ŽIVAHNU DJECU?

Treće:

Da li mi netko može preporučiti dječjeg kirurga koji će kvalitetno obaviti operaciju, te ostaviti čim manji ožiljak?
    Kakav je ožiljak ostao vašem djetetu?

HVALA PUNO UNAPRIJED!

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

giti se hemangiom na sreću povukao nakon pregleda, i doktor je bio mišljenja da ga još ne treba dirati. Kako je naša prijateljica anesteziolog u Klaićevoj preporučila nam je da idemo baš kod tok dr. A sad me ubi ako hoćeš jer se nemrem sjetit prezimena ( ime je Irinej, čini mi se, a prezime nešto na C), napisat ću čim se sjetim.
    Što se tiče ostajanja, ja sam rekla da ostajem s njom, nisam pitala mogu li. Čak su mi rekli da postoji mogućnost da ostane samo par sati u bolnici, a onda ide doma jer stanujemo dosta blizu bolnice.
    Žao mi je što ti nisam više pomogla.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    giti se hemangiom na sreću povukao nakon pregleda, i doktor je bio mišljenja da ga još ne treba dirati. Kako je naša prijateljica anesteziolog u Klaićevoj preporučila nam je da idemo baš kod tok dr. A sad me ubi ako hoćeš jer se nemrem sjetit prezimena ( ime je Irinej, čini mi se, a prezime nešto na C), napisat ću čim se sjetim.
    Što se tiče ostajanja, ja sam rekla da ostajem s njom, nisam pitala mogu li. Čak su mi rekli da postoji mogućnost da ostane samo par sati u bolnici, a onda ide doma jer stanujemo dosta blizu bolnice.
    HVALA PUNO!
    (Nestrpljivo od jučer non stop gledam hoće li se naći nekakav odgovor na bar neki od mojih upita - napokon! Hvala!! Odmah mi je mrvicu lakše - ne osjećam se toliko usamljnom u toj situaciji.)
    Znači tvojoj se bebi hemangiom povukao pa nije bilo zahvata ili ...? :/

Da li je navedeni dr. možda dr. Cigit?

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

upravo krenula napisati dr. Cigit, ali vidim da znaš. Ta prijateljica mi je rekla da samo k njemu idemo.
    Da, hemangiom se povukao. Baš smo išle na pregled i dr. Cigit je rekao da pričekamo još malo, ali kontrola za 2 mjeseca. Samo je odjednom počelo blijediti, koža je još malo nabubrena na tom mjestu, ali i to se povlači. Boja se potpuno izjednačila s bojom kože.
    Ja sam se užasno bojala zahvata, pogotovo anestezije.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

upravo krenula napisati dr. Cigit, ali vidim da znaš. Ta prijateljica mi je rekla da samo k njemu idemo.
    Da, hemangiom se povukao. Baš smo išle na pregled i dr. Cigit je rekao da pričekamo još malo, ali kontrola za 2 mjeseca. Samo je odjednom počelo blijediti, koža je još malo nabubrena na tom mjestu, ali i to se povlači. Boja se potpuno izjednačila s bojom kože.
    Ja sam se užasno bojala zahvata, pogotovo anestezije.
    Opet ja
    Kod njega smo i bili na pregledu. On nas je pitao da gdje smo bili do sad (?!) (U Ri su nam stalno govorili: Čekati, možda se povuče)
    Da li je tvojoj bebi to bilo više površinko ili i potkožno?

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uh, nemam pojma. njoj ti to nije bilo veliko kao kod vas, cca 1 cm dugačko. pedijatrica je isto rekla da čekamo, ali mi je ta frendica koja radi u Klaićevoj rekla da idem to kod njega pogledati jer je on najbolji za to. Slučajno je vidjela hemagiom dok sam presvlačila G.
    Uglavnom mislim da ti je najbolje slušati dr.-a. Stvarno vjerujem toj frendici.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

uh, nemam pojma. njoj ti to nije bilo veliko kao kod vas, cca 1 cm dugačko. pedijatrica je isto rekla da čekamo, ali mi je ta frendica koja radi u Klaićevoj rekla da idem to kod njega pogledati jer je on najbolji za to. Slučajno je vidjela hemagiom dok sam presvlačila G.
    Uglavnom mislim da ti je najbolje slušati dr.-a. Stvarno vjerujem toj frendici.
    Puno ti hvala Gitulja.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

javi kako je prošlo!

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj sin koji sad ima 4,5 g rodjen sa 4700 i 55cm sretno veliko veselo dijete iza uha je imao kao popucane kapilarice,ja sam to pokazala pedijatrici ona nam je rekla hemagijom al ćemo ga pratit.al on je toko brzo rasto da je do pola godine porastao veličine veće jagode i boje.Išli smo po preporuci kod dr CIGITA(NAJBOLJI)jedino nam je prigovorio da šta smo čekali i odmah je išao za tjedan dana ali na lasersku operaciju i isti dan je išao doma jer nije bilo problema.kontrola nakon toga je bila pozitivna al na prvoj kontroli je rekao da ce biti potrebno viš od jedne operacije.točno na prvi rodjendan je bio na drugoj i pripremio nas je da će malo strašno izgledat jer sve je uništeno i veliki otok je bio iza uha ,strašno je izgledalo al je moralo tako biti i sad je sve ok jedva primjetni ožiljak.Tako će biti sa vašom curicom sve ok mala je još jako brzo zacijeli neboj se i sretno

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj andjeli prvotno napisa
    Moj sin koji sad ima 4,5 g rodjen sa 4700 i 55cm sretno veliko veselo dijete iza uha je imao kao popucane kapilarice,ja sam to pokazala pedijatrici ona nam je rekla hemagijom al ćemo ga pratit.al on je toko brzo rasto da je do pola godine porastao veličine veće jagode i boje.Išli smo po preporuci kod dr CIGITA(NAJBOLJI)jedino nam je prigovorio da šta smo čekali i odmah je išao za tjedan dana ali na lasersku operaciju i isti dan je išao doma jer nije bilo problema.kontrola nakon toga je bila pozitivna al na prvoj kontroli je rekao da ce biti potrebno viš od jedne operacije.točno na prvi rodjendan je bio na drugoj i pripremio nas je da će malo strašno izgledat jer sve je uništeno i veliki otok je bio iza uha ,strašno je izgledalo al je moralo tako biti i sad je sve ok jedva primjetni ožiljak.Tako će biti sa vašom curicom sve ok mala je još jako brzo zacijeli neboj se i sretno
    AJ HVALA TI PUNO ŠTA SI SA MNOM PODIJELILA SVOJE ISKUSTVO!
    BOJIM SE KAKAV ĆE BITI OPORAVAK, S OBZIROM DA JE RIJEČ O JAKO VELIKOJ POVRŠINI I NALAZI SE NA IZUZETNO NEZGODNOM MJESTU. KAKO ĆE SE MICATI A DA JU NE BOLI STRAŠNO? KAKO ĆU JU UOPĆE NOSITI, KAKO ĆE DIĆI RUKU DA JOJ MAJCU OBUĆEM, KAKO, KAKO, KAKO... TAKO JE JAKO, JAKO ŽIVAHNA, BOJIM SE I TEŠKO MI JE VEĆ SADA... ALI ISTINA: M O R A M OČVRSNUTI I BITI JAKA!!!

Uau za veličinu bebe! Moja je rođena sa 4460 i 51cm i nisam do sad "upoznala" baš nekog da ju je prešišao! (...a ja 51kg)

HVALA JOŠ JEDNOM ZA PODRŠKU!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja curica je operirala hemangiom na nosiću sa 2,5 mjeseca starosti isto kod dr. Cigita. Sve je ok prošlo, isti dan je išla doma. Ožiljak joj je ostao, nažalost, no to nas ne smeta. Dr. Cigit je rekao ako ona jednom izrazi želju za uklanjanjem ožiljka da se to lako može popeglati.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj leuta prvotno napisa
    Moja curica je operirala hemangiom na nosiću sa 2,5 mjeseca starosti isto kod dr. Cigita. Sve je ok prošlo, isti dan je išla doma. Ožiljak joj je ostao, nažalost, no to nas ne smeta. Dr. Cigit je rekao ako ona jednom izrazi želju za uklanjanjem ožiljka da se to lako može popeglati.
    HVALA-HVALA-HVALA!
    :D

(Žene, divne ste!! )

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma neboj se ti mali andjeli mogu puno bolje i više podnijet nego što mi mislino,a mama se uvjek snadje neboj se,držim fige.I svaka čast za curu pohvalne kile.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj andjeli prvotno napisa
    Ma neboj se ti mali andjeli mogu puno bolje i više podnijet nego što mi mislino,a mama se uvjek snadje neboj se,držim fige.I svaka čast za curu pohvalne kile.

hvala!

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

:D

Početno

bok! Pročitala sam pitanje o hemangiomu...
    Ovako,moja kćer je imala hemangiom na tibici pored pupka.Naša pedijatrica je rekla odmah :ukoliko se bude rastao ,ići ćete bna operaciju kod dr.Cigita -jer je najbolji i jedini kome bih Vas preporučila.
    Draga mama,ako još niste bili , ne brinite se...osoblje je savršeno...posjeta traje duže od pravila (1h),svi se brinu za Vašu bebicu..
    Dodjete u jutro , oko pola 8h, zatim oni obave sve što trebaju(anestezija..) i ako je sve ok dijete može na večer već van iz bolnice -naknadno netko dođe po otpusno pismo ili šalju poštom.
    Tako hje bilo u našem slučaju-iz Siska smo i bili smo dva puta tamo,sutra idemo na kontrolu. :D ,

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj silbereta prvotno napisa
    bok! Pročitala sam pitanje o hemangiomu...
    Ovako,moja kćer je imala hemangiom na tibici pored pupka.Naša pedijatrica je rekla odmah :ukoliko se bude rastao ,ići ćete bna operaciju kod dr.Cigita -jer je najbolji i jedini kome bih Vas preporučila.
    Draga mama,ako još niste bili , ne brinite se...osoblje je savršeno...posjeta traje duže od pravila (1h),svi se brinu za Vašu bebicu..
    Dodjete u jutro , oko pola 8h, zatim oni obave sve što trebaju(anestezija..) i ako je sve ok dijete može na večer već van iz bolnice -naknadno netko dođe po otpusno pismo ili šalju poštom.
    Tako hje bilo u našem slučaju-iz Siska smo i bili smo dva puta tamo,sutra idemo na kontrolu. :D ,
    BOK SILBERTA!

HVALA NA ODGOVORU! (ŠTETA ŠTO SAM GA KASNO VIDJELA, ALI HVALA ŠTO SI SVOJE ISKUSTVO PODIJELILA SA MNOM!)
    25.08. SMO IMALI ZAKAZANO KOD ANESTEZIOLOGA (-GICE), NAKON ČEKA SU NAM NA OSNOVI NJENE KONTROLE I ZAKAZALI TERMIN ZA OPERACIJU, KOJA JE BILA ODMAH IDUĆI DAN.
    ZA NAS OBIJE JE TO BILA NOĆNA MORA, JER MOJU CURU NIJE NIKADA NITKO ČUVAO OSIM MENE I MOG MUŽA.
    DOKTOR KAŽE DA JE OPERACIJA PROŠLA UREDU. OSTALA JE U BOLNICI I DOBILI SMO JU IDUĆI DAN, POD UVIJETOM DA OSTANEMO U ZGu DO PETKA 29.08.
    SUTRA IDEMO VADITI ŠAVOVE...

O DETALJIMA KAKO JE BILO U BOLNICI NE MOGU JER MI JE STRAŠNO UOPĆE PRISJETITI SE...

PUSA!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

BOK!

MA JA NISAM KUŽILA DA LI JE GITA OPERIRANA ILI NE , S OBZIROM DA SI NAVELA DA JOJ SE HEMANGIOM POVUKAO.
    MENI JE CIGIT TOLIKO STROGO REKAO DA NA NJEGOVOM ODJELU MAJKE NE MOGU BITI SA DJECOM I GOTOVO (!!!!)

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cure, nedavno sam čula da je ova zena koja je bioterapeut 39 godina rjesila hemagiom na oku jednoj curici koji naglo rastao. Zove se Nada Bolić, na googlu nadjete web ako se netko usudi pokusati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •