Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: bol u leđima u 8 mj trudnoće

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno bol u leđima u 8 mj trudnoće

Drage moje trudnice, pišem po prvi puta. sad sam u 35 tjednu i do sada nisam imala baš nikakvih problema, niti mučnine, niti žgaravice niti zatvori, al zadnjih tjedana muku mučim sa neizdrživom boli u leđima. boli konstantno, bez prestanka 24 sata, ne pomaže promjena položaja, ležanje, sjedenje, stajanje, grijanje, apsolutno ništa. Dali netko ima nekih iskustava sličnih i nekakvu ideju koje se ja nisam sjetila.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mene su inače i prije trudnoće bolila leđa (izlizan disk), a sad da ne govorim. Jedino šta mi nekad pomogne je da se spustim na " sve četiri" tako da se beba malo odvoji od leđa i tako stojim neko vrijeme i bude mi malo bolje. I naravno da MM malo izmasira (opuste se mišići). Nadam se da će ti ovo pomoći, probaj.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A jesi to napomenula doktoru? Ako je bol neizdrživa i konstantna i ako ništa ne pomaže napomeni mu to svakako da se isključe nekakvi eventualni problemi pa će ti on dati savjet što smiješ raditi da bi otklonila bol ili eventualno neki preparat ako je bol baš neizdrživa. Mene su u prošloj trudnoći počela jako boljeti leđa kod trtice no uspjela sam u nekim položajima izbjeći tu bol. Tebi sretno da što prije bol prođe

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hm, ja bih posumnjala i na bubrege,i svakako bih se obratila lekaru.
    ~~~~~~~~~ da nije nista i da bol sto pre prodje

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma to ti je jedan od uzroka trudnoce. I mene bole ledza, jos kad sjedim vise od pola sata. Ne prestaje mi dok ne legnem na lijevu stranu. Kad legnem onda se ukocim od kuka do koljena Sve su to slatke muke trudnoce. Pa onda ne znam bil lezala ili hodala (onda noge bole) ili sjedila
    Sad ce to proci jos malo

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Iman prvotno napisa
    Ma to ti je jedan od uzroka trudnoce. I mene bole ledza, jos kad sjedim vise od pola sata. Ne prestaje mi dok ne legnem na lijevu stranu. Kad legnem onda se ukocim od kuka do koljena Sve su to slatke muke trudnoce. Pa onda ne znam bil lezala ili hodala (onda noge bole) ili sjedila
    Sad ce to proci jos malo
    Potpisujem
    Ja sam jučer cijeli dan :shock: od bolova u donjem dijelu leđa, mislila sam da će mi se sve raspasti i zbilja je bolilo. Danas je dobro.
    Moram priznati da ima perioda kad me boli i po nekoliko dana, valjda se tada zdjelica intenzivno širi, tko će više znati :/
    U svakom slučaju :D neka bebice šire svoju kućicu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dobro da nisam jedina... već sam se zabrinula..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam do prije par dana bila pokretna 100 na sat, kao da i nisam trudna, ali sada (37 tj) me tako boli donji dio leđa da to nije humano.

Nadam se da je privremeno i da neće trajati tjednima. Jedino što pomaže su lagane masaže, mm je već profesionalac

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Znam da nije tema al moram vas pitat. Već me par puta tako jako presjeklo na desnoj strani trbuha, boli za poludit i nemogu napravit korak dalje. Najčešće mi se dogodi kad sam u pokretu i kad sjednem ili legnem i odmorim malo, prođe. negdje sam pročitala da se to istežu mišići maternice. Ima li ko iskustva?

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I ja imam taj problem u posljednje vrijeme, kad malo brze hodam - bol slicna onoj kad trcis ili intenzivno vjezbas pa te zaboli slezena. Jednostavno treba malo usporiti, ali kad me tako presjece, isto ne mogu ni koraka dalje, moram stati, malo se ispuhati i pricekati da prodje. I sporije hodati, jer sam navikla jurcati po cesti, a to vise ocito ne ide...

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

potpisujem. danas sam bila na pregled i dr mi je isto rekao, jednostavno da usporim.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam tu savjetovala doktora ko neka paničarka, ali sudeći po uvodnom postu nije mi bilo za zezati se. Kod vas se očito radi o bolovima u leđima, a ne u neizdrživim bolovima u leđima koji traju konstantno 24 sata. To je velika razlika. Ja sam imala neizdržive bolove u leđima, a takvi te bolovi bace u krevet i nakon nekog vremena tjeraju suze na oči te postaju jednostavno neizdrživi tako da se pokupiš i odeš na hitnu. Kod mene se radilo o zaostaloj posteljici nakon poroda.
    No ovo što vi opisujete je normalno za tako visoke tjedne i to sam imala u prvoj trudnoći, a evo lagano počinje i sada. Mislim da nema nekakve efikasne pomoći. Kod mene se dešava nakon dužeg kretanja, saginjanja itd. Naručito me boli trtica tako da uopće ne mogu leći na leđa. U prošloj trudnoći mi se znalo čak zavrtiti u glavi ako legnem na leđa i pritisnem trticu pa ne znam kako sam samo izdržavala preglede.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sunčica vk, kako su leđa? Jel ti popustila bol?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

bolova više nema , takvih... samo tih para dana je bilo ubitačno.. al sad imam osijeća kao da ima upalu svih mišića kostiju.. kao kod gripe.. al to je stvarno blago... rastavljam se.. tijelo se priprema.. još tri tjedna... i gotovo... ili bolje rećeno tek počinje..

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

jooooj. i mene sve boli, svaka košćica!! a valjda tako mora bit, još malo i gotovo!!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mene rastura trtica, predio oko kukova i donji dio trbuha, ali našla sam lijeka za to.
    Šetam, šetam i samo šetam, po cijeli dan i pomaže mi.
    Baš ova zadnja dva dana osjećam užasnu bol i danas sam u pokretu cijeli dan bez stajanja. Sad se osjećam puno bolje.
    Intenzivno sam vježbala sve do trudnoće, valjda mi zato paše šetnja i općenito gibanje.
    Ja ne znam kako bi izdržala da ne mogu šetati :/

U svakom slučaju, proći će

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uh, sad je i meni lakše. Baš sam htjela pisati o tome kako me rastura kralježnica i zdjelica i bolovi u preponama, nemogućnost spavanja...ali sve su to čari trudnoće pa izdržat ću (a tek sam na pola puta).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •