Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: ostaje bez zraka

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno ostaje bez zraka

imam problem za koji nisam sigurna da li trebam dizati paniku ili ne pa bih molila pomoć ako neko ima slična iskustva...
    imam curicu od 2 mj. i zadnjih 2 tjedna mi se dok jede zagrcne tako da skroz ostane bez zraka, nije to kašljane niti niš nego baš ne diše i počne lamatati nogicama..ulovi zrak tek kad ju podignem skroz okomito, a nekad ni to ne pomogne nego ju moram prebaciti preko noge i lupkat po leđima...predbacujem to hranjenju jer se ona predkraj igra više sa bočicom i drzi mlijeko u ustima (al kad joj izvadim bičicu onda se ljuti) nego što pojede al sam uvijek mislila da kad se zagrcne onda se kašlje a ne da se ostane bez zraka kao da ti neko drži ruku na ustima i nosu
    da li da se zabrinjavam??

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Probaj joj dati mlijeko na dudu s manjom rupom.
    Kada vidiš da počne jesti halapljivo makni joj bocu i onda opet za sec vrati.
    Mislim da se nemaš zašto brinuti, jednostavno je mala izjelica hehhe

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma ima najmanju rupicu al uspije se svejedno zagrcnut...mislim da je više problem kaj drži mlijeko u ustima kad prestane jesti ko mali hrčak
    danas mi se tak zagrcnula da sam skoro infarkt dobila kad me pogledala onak uplašeno siroče a ne diše...poslije sam se skoro rasplakala koliko sam se zašokirala...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da sam na tvom mjestu ja bih konsultirala pedijatra. Za svaki slučaj

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Da sam na tvom mjestu ja bih konsultirala pedijatra. Za svaki slučaj

x

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Re: ostaje bez zraka

Citiraj teta prvotno napisa
    imam problem za koji nisam sigurna da li trebam dizati paniku ili ne pa bih molila pomoć ako neko ima slična iskustva...
    imam curicu od 2 mj. i zadnjih 2 tjedna mi se dok jede zagrcne tako da skroz ostane bez zraka, nije to kašljane niti niš nego baš ne diše i počne lamatati nogicama..ulovi zrak tek kad ju podignem skroz okomito, a nekad ni to ne pomogne nego ju moram prebaciti preko noge i lupkat po leđima...predbacujem to hranjenju jer se ona predkraj igra više sa bočicom i drzi mlijeko u ustima (al kad joj izvadim bičicu onda se ljuti) nego što pojede al sam uvijek mislila da kad se zagrcne onda se kašlje a ne da se ostane bez zraka kao da ti neko drži ruku na ustima i nosu
    da li da se zabrinjavam??
    Ostajanje bez zraka NIKAD nije nešto što se može samo tako zanemariti i proglasiti "nemaj brige". Odi do pedijatra, nek dijete pregleda i pošalje napraviti neke pretrage koje bude mislio da treba obzirom na pregled i podatke koje mu budeš dala.

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja nisam rekla da se ne brinem, ak nešto radim onda se brinem...samo što se to događa uvijek na flašici i to jednom svaki drugi treći dan unazad 2 tj. pa zasad to pripisujem zagrcavanju i naravno da ću pitati pedijatricu...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Citiraj Becky prvotno napisa
    Ostajanje bez zraka NIKAD nije nešto što se može samo tako zanemariti i proglasiti "nemaj brige".
    Ja sam joj napisala da mislim da se ne treba brinuti jer je moje dijete uistinu prestajalo disati do stanja teškog plavljenja.
    Svi nalazi u najboljem redu.
    Imao je nerazvijen refleks gutanja i disanja.
    Naravno uvijek se treba posavjetovati s pedijatrom, ali po ovome što si napisala zaista vjerujem da nije ništa opasno.
    Svejedno, evo puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Citiraj Ora prvotno napisa
    Citiraj Becky prvotno napisa
    Ostajanje bez zraka NIKAD nije nešto što se može samo tako zanemariti i proglasiti "nemaj brige".
    Ja sam joj napisala da mislim da se ne treba brinuti jer je moje dijete uistinu prestajalo disati do stanja teškog plavljenja.
    Svi nalazi u najboljem redu.
    Imao je nerazvijen refleks gutanja i disanja.
    Naravno uvijek se treba posavjetovati s pedijatrom, ali po ovome što si napisala zaista vjerujem da nije ništa opasno.
    Svejedno, evo puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Nisam mislila da uzrok toj pojavi obavezno mora biti patološki. Nego da simptom prestanka disanja UVIJEK treba pomno ispitati.
    Nerazvijen refleks sutanja i sisanja je fiziološka pojava, znači nešto što samo od sebe s vremenom nestane sazrijevanjem tih funkcija. Ali trebalo je napraviti pretrage da se isključe patološka stanja koja mogu biti u podlozi prestanku disanja.
    (opet ja kao baba roga koja straši ljude naokolo, ali oprostit ćete mi- u najboljoj je namjeri...)

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Becky - slažem se

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala svima na javljanju...razgovarala sam s pedijatricom i ona mi veli da je to zbog nerazvijenog refleksa gutanja i da pazim kad ju hranim da ju držim na povišenom i bočno...
    veli da nije niš za zabrinjavanje zato kaj se to ne događa tak često (jednom svaki drugi-treći dan) i nikakve pretrage mi nije preporučila..
    malo me je utješila al nisam jo skroz sigurna u sve to pa ću vidjeti ako će se to još ponavljati onda ću inzistirati na pretragama...
    inaće imam neku bezobraznu pedijatricu koju kad god nekaj pitaš ona se ponaša kao da bi ja sve trebala znati i tipa "kaj ju zamaram s glupostima"..jedino me tješi to kaj većina ljudi tvrdi da je jako stručna u svom poslu...ali sve se da riješiti, ak će me maltretirati tražit ću drugog pedijatra

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •