Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Jelovnik 1,5 godišnjaka!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Jelovnik 1,5 godišnjaka!

Malo me u zadnje vrijeme brine da li moj J. od 1,5 godine jede monotono. Uglavnom: ne doji od 13. mj., ujutro i navečer mu je mliječni obrok, prijepodnevni i posljepodnevni međuobrok mu je voće, jogurt ili svj. sir s voćem, a ručak povrće i meso koje mu se posebno kuha. Slatkiše mu ne dajem, vrlo rijetko nešto pojede. Ručak mu je kuhano povrće i meso/riba(razne kombinacije, s tijestom, rižom). Brine me doručak i večera. Mislim da smo malo previše zaglibili s raznim Lino-vima, pa bi mu barem jedan taj obrok zamijenila s nečim drugim, a nemam ideje. Jaja ne voli, a ako jede kruh s nečim imam dojam da se nije najeo. Ima dva voćna obroka, pa bi mu još jedan bio previše. Mlijeko na bočicu neće, nikad nije ni htio, pa ako mu ukinem te kašice neće imati mliječni obrok. Uz Lina tu je normalno i griz i palenta, te **** mliječne kašice s vodom. Lino mu je jedini "slatkiš"! Da li vaša djeca te dobi jedu već što i vi ili im još uvijek posebno kuhate?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nedavno smo baš na ovom podforumu davali ideje za raznolike večere, vidi:

http://roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=55568

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala!

/treba nekad i malo bolje pretražiti!/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A šta je s ručkom?

Normalna hrana ko za "velike" ili..? Čušpajzi? Moj J. ponekad pojede čušpajz i to čak jako dobro jede.Do kada bi im se trebalo posebno kuhati?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi već dugo ne kuhamo posebno. Od godine dana negdje.
    Ne presoljavamo, ne pretjerujemo sa začinima... i svi jedemo. (Naravno, neke stvari još ne jede pa tada dobije nešto posebno, ali to je rijetko).

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja inace nesolim previse, niti stavljam puno zacina tako da je S. vec s godinu dana pocela jesto sve sto i mi jedemo (osim pizze i sl.) Ona sad ima 15,5mj. i jako brlja s hranom, ima dana kad skoro nista nepojede a onda je opet uhvati glad i danima samo jede... Dam joj svasta, pa i kindercokoladicu ponekad...

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

K. ima 13 mjeseci. Ne jede slatko, izuzev voća.
    Ne jede ništa što sadrži šećer, a da nije fruktoza.

Doručak: griz (ječam ili pšenica-integralni), kamenim mlinom mljevena pura (palenta), domaći đem (bez cukera baka pravila) s kruhom, "keksolino" (keks od dinkela bez šećera i kravljeg mlijeka rastopljen u rižinom mlijeku, u BioBio ih kupujem),domaći namaz od leće (ili slanutka)
    Večera: ciki by mama

Ručak: 3xtjedno riba, 1 x meso (janjetina ili piletina), uz sve svaki dan povrće, grahorice jednom tjedno na žlicu.

Kuha se sve dan za dan, ne jede prenoćeno

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Prijedlog za doručak ili večeru a da bude mliječno:
    1) palenta skuhana na mlijeku, dodati malo nekog voća da bude ukusnije (banane ili kruške) ili dodati malo skuhanog povrća (mrkve, brokule) + voće.
    2) mlijeko + rižolino ili Milupine 7 corn + neko voće
    3) riža skuhana na mlijeku + povrće ili voće
    4) griz + voće - da ne bude samo griz
    To sve mi znamo jesti, imamo 14 mjeseci, više ne doji pa se trudim da ujutro i navečer ima mliječne obroke. Mislim da je to dosta raznoliko jer svaki dan je nešto drugo.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

G je negdje iza godinu dana za ručak počela jesti što i mi. Ne kuhamo jako začinjeno, a uvijek lako dodam ako mi fali začina.
    Ima 19 mjeseci i adaptirano mlijeko prolazi samo ujutro.
    Onda u parku pojede voće, pa kod bake ili pecivo s putom i sirom, ili kajganu ili gris na mlijeku. Nakon popodnevnog spavanja ručak i ponekad kolač (samo domaći bakin). Prije večere eventualno voće svježe ili sušeno, kad traži. A za večeru putar štangica s putrom i jogurt.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

G je negdje iza godinu dana za ručak počela jesti što i mi. Ne kuhamo jako začinjeno, a uvijek lako dodam ako mi fali začina.
    Ima 19 mjeseci i adaptirano mlijeko prolazi samo ujutro.
    Onda u parku pojede voće, pa kod bake ili pecivo s putom i sirom, ili kajganu ili gris na mlijeku. Nakon popodnevnog spavanja ručak i ponekad kolač (samo domaći bakin). Prije večere eventualno voće svježe ili sušeno, kad traži. A za večeru putar štangica s putrom i jogurt.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

karlo od godine dana jede sve šta i mi, ručak zasolim malo a onda mi sebi u tanjuru solimo još ako hoćemo a njemu ne. Za doručak i večeru jede nešto mliječno, jogurt ili pahuljice i mlijeko, mliječni namaz...

Dnevno pojede jednu bananu i jabuku ili neko drugo voće ovisi šta imamo

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo da ne otvaram novi topik. Moj jednoipogodisnjak jede uglavnom sve ali ja sam bez ideja za kombinacije, moram ostaviti nekakav cjelodnevni meni teti cuvalici pa ako imate ideja napisite
    Ono sto me zapravo muci je kada im dajete glavni obrok tj. rucak? Ako ide spavati od 11-13h onda poslije spavanja. A sta ako ide spavati od 12-14h jer onda ruca u 12 ili kad se probudi? Ne znam sta onda da dam izmedju dorucka i rucka u 14h, ako je rucak tako kasno. Ili da ruca dva puta, prije i poslije spavanja :? ?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prijespavajući ručak joj ponudim, ako jede, super, ako ne joj ponudim i neku voćku ili jogurt.
    Ako je prijespavajući pojela solidno poslijespavajući samo nešto prigrize.

Bitno mi je da je jedan od ta dva solidan, a sad koji, manje bitno.

Nakon spavanja ne može jesti minimalno sat vremena, ako ruča prekasno i marenda prekasno pa nam večera ode nebu pod oblake :/
    Stoga preferiram prijespavajući ručak, pa makar i na pol dvanaest.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mina30 prvotno napisa
    Evo da ne otvaram novi topik. Moj jednoipogodisnjak jede uglavnom sve ali ja sam bez ideja za kombinacije, moram ostaviti nekakav cjelodnevni meni teti cuvalici pa ako imate ideja napisite
    Ono sto me zapravo muci je kada im dajete glavni obrok tj. rucak? Ako ide spavati od 11-13h onda poslije spavanja. A sta ako ide spavati od 12-14h jer onda ruca u 12 ili kad se probudi? Ne znam sta onda da dam izmedju dorucka i rucka u 14h, ako je rucak tako kasno. Ili da ruca dva puta, prije i poslije spavanja :? ?
    Kod nas je do nekih 20 mjeseci bilo ovako:

* T. doručkuje ujutro sa mnom neki kruh i namaz (abc, marmelada, hummus) ili tvrdi sir
    * oko 11 mu čuvalica daje nešto kašasto - pahuljice sa svježim voćem (jabuka, kruška, višnje, breskva, kupine, šljive); svježi sir i voće; griz od pira s rogačem/kokosom/suhim voćem/orašastim plodovima
    * ručak kad bi se probudio - nekad tek oko 17 s nama, a nekad oko 15, ali tad manje i onda još jednom s nama

Zadnjih par mjeseci smo primjetili da je strašno nervozan nakon buđenja i uveli smo još jedan obrok prije spavanja, oko 13-14 - prije posla skuham juhu i to je nekakav "predručak".

Uz sve to, pojede redovito i hrpu voća te obično i jogurt.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mina30 prvotno napisa
    mara jede kad se probudi, oko 14, a zna to biti i kasnije, pa i oko 16. i kad je kasnije, obično najbolje i pojede.
    ja kuham navečer za svih, a onda sveki ili čuvalica samo podgriju ili dokuhaju ono što se ne može dan ranije skuhati (npr. blitva, krumpir, riba i sl). kuham navečer jer kad dođem s posla, u roku pola sata moram jesti.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

oko 8,9 bočica mlijeka s nesquickom
    oko 11 sati doručak (šnita kruha s namazom/paštetom/salamom + jogurt
    ili pahuljice s mlijekom -što se njoj jede)
    oko 13, 14 sati popije 1-1,5dcl mlijeka
    oko 16.30 sati ručak
    oko 20 sati večera (ponekad super večera a nekada to bude samo voćka
    ili voć.jogurt, nekada ništa pa popije opet bočicu
    mlijeka pred spavanje)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citam i nesto mi nije jasno...
    Pisete da vase bebe od godinu, godinu i pol jedu sto i vi...
    Moja L ima 16 mjeseci i jos nema kutnjake, samo 6 zubica, pa joj sve jako usitnjavam jer me strah da ne guta velike komade..
    Nekako mislim: ako ja moram gristi kutnjacima, onda nije za nju...

Jesu li vasi kikaci jeli komadice i prije kutnjaka?

Keksi prolaze, ali za njih znam da se rastapaju u ustima...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Iva B prvotno napisa
    Citam i nesto mi nije jasno...
    Pisete da vase bebe od godinu, godinu i pol jedu sto i vi...
    Moja L ima 16 mjeseci i jos nema kutnjake, samo 6 zubica, pa joj sve jako usitnjavam jer me strah da ne guta velike komade..
    Nekako mislim: ako ja moram gristi kutnjacima, onda nije za nju...

Jesu li vasi kikaci jeli komadice i prije kutnjaka?

Keksi prolaze, ali za njih znam da se rastapaju u ustima...
    Ja kao da sam plaćena po kliku na ovu temu, ali meni je baš odlična za početak dohrane i idući put bih radila tako: Baby- led weaning

Inače, T. je bez ijednog zuba glodao jabuku. Desni svašta mogu

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moj je jeo komade od 6mj jer je vec imao 8 zuba, sada ima 16 zuba pa mu nista nije problem

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Miha od 6,5 mjeseci do sad ima 10 zuba (zadnja 2 izašla prije par dana) a od svojih 10 mj jede sve u manjim komadičima...manjim nego naši a opet ne premali...sa 10 mj je imao 4 zuba..

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zagrcne se sa mojim mlijekom ili vodom, komadiće, ako su preveliki, izbaci. digne joj se želudac i pljune.
    Mislim da nemaš razlog za brigu. Nemoj si napravit medvjeđu uslugu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •