Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: temperatura i putovanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno temperatura i putovanje

cure hitno mi je i zato sorry ako slicna teme postoji a ja ju nisam mogla naci....

moja 11 mjesecna L vec 2 dana ima temperaturu 37-37.1 i to me nije previse uzbudjivalo jer je vesela igra se ...amlo kenjka ali to pripisujem bolu od rasta zubica

danas idemo po prvi put bakli u ZG i ona se probudila sa temperaturom 37,8 ...nakon sat vremena je opet 37,1 ...putujemo u 3 sata popodne i strha me je da joj temp ne pocne ponovno rasti...da li ce joj smetati putovanje ( putujemo avionom) i da li da joj, ako ponovno temp naraste dam nesto za spudtanje iste

hvala

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

e da i brine me to sto joj je tmepraturea spala tako brzo za samo sat vremena...iskustva?pls

sorry za tipfelere ali drzim L u krilu a i ona zeli pisati

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jel to mjereno u guzi? Ako je , nebih se zabrinjavala.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

prvi put 37,8 ispod pazuha...a drugi put smo mjerili u guz ...pa sam oduzela 0,8 (tako mi je rekla pedijatrica) i dobili smo 37,1

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne mogu ti dati savjet, ali ti mogu reći da bih ja na tvom mjestu otišla sa djetetom na avion(nije to neka temperatura), ako je putovanje unaprijed planirano i karte kupljene.
    Prije toga bih se raspitala koji je najbliži pedijatar bakinom stanu, da je možeš sutra odvesti na pregled ukoliko ti se temperatura i dalje ne bude spuštala.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I da, ne moraš joj spuštati temperaturu ako je ispod 38,5 ispod pazuha.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mogu li ovdje utvrditi gradivo?
    Kada se spušta temperatura? Kad prijeđe 38.5 ILI 39 u guzi?
    Ako se kod pazuha spušta već kod 38.5, trebalo bi u guzi biti 39 da dam čepić. Jel' tako ili nije?
    Nailazim na razne informacije u vezi toga.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čoksa, sve ovisi.

Tijekom dana ako je Lovri temperatura rasla (mi nikad nismo mjerili u guzi, već uho) do 39.0 nismo je skidali. Samo bi ga pratili, natankavali (ali on je prvu temperaturu imao sa 2 godine), ne bi pretopljavali...i sve je ovisilo kakav je. Ako je uz sve bio ok raspoložen, nema skidanja temperature. Ako bi kunjao, onda bi mu skinuli temperaturu i na 38.5.

No navečer, ako bi mu pred spavanje, cca sat vremena prije spavanja, temperatura došla do 38.5, onda bi je skidali. I normalno bih ga pratila svakih sat vremena.

S time da smo mi koristili sirup (lupocet).

No, imaš jako dobar topic na zdravlju djece o tome zašto ne treba skidati temperaturu djeci i kada bi je trebalo skidati...Ako ću stići dati ću ti link.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sa portala :

Kao što je već rečeno, blago povišenu tjelesnu temperaturu ne treba skidati jer ona povećava šansu za preživljavanje, smanjuje se virulencija i rast nekih bakterija. Lijekovi za snižavanje temperature mijenjaju prirodni tijek vrućice i eliminiraju njeno dijagnostičko značenje"

novorođenčadi:

NORMALAN RASPON:

- Rektalna temperatura - od 36.8 - 38 Celzijevih stupnjeva

(98.2 -100.4 Fahrenheitovih stupnjeva)

- Aksilarna(pazušna) temperatura - od 36 - 37.2 Celzijevih stupnjeva

(97 - 99 Fahrenheitovih stupnjeva)

BLAGO POVIŠENA TEMPERATURA:

- Rektalna temperatura - iznad 38.2 Celzijevih stupnjeva

(100,6 Fahrenheitovih stupnjeva)

- Aksilarna temperatura - iznad 37.4 Celzijevih stupnjeva

(99.4 Fahrenheitovih stupnjeva)

VISOKA TEMPERATURA:

- Rektalna temperatura - iznad 39.8 Celzijevih stupnjeva

- Aksilarna temperatura - iznad 39 Celzijevih stupnjeva

znaci skida se kad dosegne visoku temeraturu

hvala vam cure
    u zurbi sam malo pa cu ovdje otici OT u subotu ced biti neko "kolektivno dojenje pred h dubrovnik ili sam ja pogresno skontala iz nekioh avatara...pitam da vam se priduruzimo

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja ovu od 37.1 ni pod rzno ne smilim skidati ne bih ni onu od 37.8 ne bi tome pridavala veci znacaj da kao sto rekoh danas ne putujemo -ovako mi je malo frka pa rekoh da provjerim s vama ipak

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mamma, hvala upravo sam pročešljala pretražnik...kao i uvijek cijela je filozofija (i) oko temperature.
    Ima li bar bešto da je jednostavno i čega se možeš bez brige pridržavati?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Mamma, hvala upravo sam pročešljala pretražnik...kao i uvijek cijela je filozofija (i) oko temperature.
    Ima li bar bešto da je jednostavno i čega se možeš bez brige pridržavati?
    Čoks, ja se pridržavam onog što sam ti napisala.

Ali, moram se izuzeti ako pitaš za Mare. Moje iskustvo se tiče klinca sa 2 godine starosti. Lovro prije toga nije nikada imao temperaturu.

No, pretpostavljam da bih reagirala isto kao i što sam napisala.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je naša pedijatrica-homeopatica rekla da ne treba spuštati do 38,5 a iznad toga po osobnoj procjeni prema stanju djeteta.
    Ako je dijete sa 38,5 bilo stabilno, dobre volje i zaigrano nisam mu davala ništa do nekih 39,o. Kada je počela temp. šibati preko 39 (obično krene naglo) ja sam spuštala.
    Ako mi je dijete sa 38,5 bilo malaksalo, plačljivo i bezvoljno, spuštala sam odmah.
    Ovo sve pišem za male bebe, moji su sada već veliki pa sami mogu reći kako se osjećaju, da li ih nešto boli, a i ne strahujem više od konvulzija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •