Results 1 to 12 of 12

Thread: Lud, zbunjen...

TOMISLAVA's Avatar

Default Lud, zbunjen...

U drugom mjesecu sam radila HSG i nalaz je bio normalan.
    Doktor mi je rekao da 4 - 6 mjeseci probamo u "ućnoj radinosti".
    Na žalost od toga ništa. Danas odem do dr. da vidim šta ćemo dalje i on meni kaže da mi se na slikama od HSG-a vidi da mi je ljevi jajovod djelomično zaštopan i da bi trebala na laparoskopiju.
    Ja ne mogu vjerovat da su mi prije pola godine krivo očitali slike.
    Pa već sam mogla to sve napravit i bit mirna. A sad sve ispočetka. Koji sam ja pehist.

ina33's Avatar

O, Tomislava, nisi nikakav pehist, događalo se to već ljudima - zato koji put MPO-ovci znaju tražit sami snimku rtg HSG-a (što se u pravilu ne dobija). HSG ti nije sto posto pouzdana metoda jer se samo dobija slika prolaza kontrasta kroz jajovode (koji, npr., mogu bit puni priraslica, ali će se zbog pritiska uslijed uštrcavanja kontrasta razmaknuti, pa će ispast kao prohodni, a u biti nisu). Ima žena što su pokušavale godinama, kao sve OK, onda na laparo ispadne da su neprohodni i bezveze otišle godine postupaka. Laparo je 100% sigurna metoda i na to se ide ako je HSG dubiozan. Sretno!

Draga Ina33, drago mi je da si opet aktivna među nama, kako ti je Ana i mužek [/b]

tikica_69's Avatar

Imam iza sebe i same vidite sto....kakva je logika da me doc sada salje na HSG?
    Ima li neka slicno iskustvo? :?

Deja2's Avatar

Draga tikica,

upala koja može dovesti do začepljenja jajovoda može se desiti bilo kada u životu, pa tako niti postupak tvog doktora nije neuobičajen.

tikica_69's Avatar

Hvala Deja

sretna35's Avatar

Tomislava , udahni zrak i kreni dalje, nažalost često puta nakon mjeseci i godina postupaka sazanamo da je sve do tada bilo uzalud zbog...n-tog razloga

ljutnja i tuga ne pomažu,već samo punom parom naprijed

Pepita's Avatar

Quote Originally Posted by tikica_69
    Imam iza sebe i same vidite sto....kakva je logika da me doc sada salje na HSG?
    Ima li neka slicno iskustvo? :?
    Čekaj, čekaj, što će ti HSG kad si već bila u postupcima zbog drugih stvari. Što će tebi jajovodi kad moraš u postupak zbog tm :?

tikica_69's Avatar

Pa zato pitam....nemam toliko iskustva u svemu tome, pa mi je to odmah bilo cudno...ustvari me sad vraca na sam pocetak. Kad rijesim HSG, opet bi probali AIH.........
    Da napomenem, da to nije moj primarni doktor...vec paralelac kod kojeg sam dosla po drugo misljenje

andrejaaa's Avatar

Tikice i meni to zvuči dosta neuobičajeno , ne znam još da te šalje na laparo u stilu da vidi jel ima kakva mala endometriozica, pa ajde,ali HSG :?

BLIZU's Avatar

tomi samo hrabro dalje je sam to isto radila i nalaz je bio uredan...ni meni nije bilo jesno zasto je je samnom sve ok :/

rozalija's Avatar

Default Lud zbunjen...

Curke kada pročitam šta se sve događa upitam se da li sam možda i ja trebala raditi laparo,(radila samo HSG) jel možda sve ovo do sada bilo uzaludno. Možda zvučim pesimistično ali stvarno ponekad sebi postavim to pitanje.

Tomislava žao mi je draga što se tako desilo,sada samo hrabro naprijed biće sve ok.