Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: katastrofa nalazi urinokulture!!!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno katastrofa nalazi urinokulture!!!

u 35 tjednu sam i tek su mi sada radili urinokulturu. nalazi su katastrofa.. mnoštvo bakterija i leukociti visoko u oblacima. što se tiče krvi manje više sve ok samo mi je masnoća jako povišena. dansa idem kod gin. al zanima me jel netko imao slične nalaze i kak je to prošlo??

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovisno o bakterijama koje su nađene, dobiti ćeš antibiotike ako je potrebno (ovisi o količini bakterija koje su nađene i da li su osjetljive na antibiotik koji smiješ piti u trudnoći). Preporuča se do tada puno, puno piti, a ako se radi u e.coli onda brusnica može pomoći (čaj ili tablete s ekstraktom).

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Diami prvotno napisa
    Ovisno o bakterijama koje su nađene, dobiti ćeš antibiotike ...Preporuča se do tada puno, puno piti...
    Na ovo potpis.

Dodala bih samo, što se tiće masnoća u krvi...mislim da nije alarmantno budući da si u 35 tj., a ionako tablete za njihovo snižavaanje nisu preporučljive.
    Uglavnom nema panike.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Brusnica ti je svakako dobra, a možeš uzeti i Aloe Vera gel, koji umutiš 1 čep u sok od brusnice, ja sam tako rješila svoju e.coli i streptococ...

sretno, i ništa ne brini, več si 35 tjedan!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Brusnica ti je svakako dobra, a možeš uzeti i Aloe Vera gel, koji umutiš 1 čep u sok od brusnice, ja sam tako rješila svoju e.coli i streptococ...

sretno, i ništa ne brini, več si 35 tjedan!
    meni našli streptococ. B i izgleda da mi ne gine antibiotik.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

možda ne bi bilo zgorega pojačati imunitet kod ovakvih nalaza, aloa vera i matična mliječ su zakon za to.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hvala na savjetima, evo za sve one koje se nađu u sličnoj situaciji tekućina , tekućina, i samo tekućina, uvin čaj i pranje u kamilici (spolni organ). još uvijek ne znam o kojoj se bakteriji radi urino kulturu ču raditi tek za dva tjedna tak da... do tada loćem...

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uvin čaj se ne preporuča u trudnoći, jer sadrži biljku koja može izazvati prijevremene kontrakcije - kažem može, nije da mora. Neke žene su pile bez problema, no bitno je da se zna.

Sunčica, a zašto moraš tako dugo čekati do urinokulture?

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja imam E.coli. Bila kod urologa koji kaže da nije sigurno u 9. tjednu u kojem sam ja ništa od toga piti, pa sam sada na čaju od brusnice i dosta tekućine. Kažu još da pomaže aloa vera...
    Neću pit antibiotike u 9. tjednu nema šanse. Tako i onako E coli u urinu može uzrokovati upalu bubrega koja je onda opasna za dijete, ali ovako bez upale bubrega to uopće nije opasno za dijete ako nije vaginalno...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

odgovor za diami ; ginekologica mi je na god. bila sam kod neke druge al ta mi bab nije ni upoutnicu dala za urinokulturu, pa ću je ja napraviti na svoju ruku jer sam 15. 9. na pregledu kod svoje dok. pa da imam nalaz. imam pitanje za sve!! već tri dana pijem veće kolićine uvinog čaja (sad ću prestati zbog mogućih posljedica) al čula sam da se esherihia "sakrije" poslije uvinog čaja iako je još uvijek u organizmu, pa me sad strah da neće biti vidljiva na urinokulturi ak je to istina!?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Neću tvrditi sa sigurnošću, ali mislim da se u trudnoći uvin čaj ne preporučuje. Brusnica da, ali uvin ne. Prosurfaj malo....

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sunčice trebala si onda otići kod liječnika opće prakse koji ti je isto mogao napisati uputnicu za urinokulturu. A zašto ti ginekologica nije htjela dati uputnicu? U čemu je bio problem? Ovaj nalaz što si opisala u uvodnom postu nije nalaz od urinokulture nego onaj običan. Ova tvoja situacija u kojoj imaš nekakav problem i sama ga moraš rješavati na internetu mi je bezveze. Pa zar ti nije ta liječnica dužna dati kvalitetnu medicinsku skrb, odnosno lijekove ako je potrebno, uputnicu i savjete što smiješ, a što ne, nego ti sama moraš čačkati, ispitivati, propisivati si uputnice i lijekove i još k tome plaćati pretrage za koje imaš pravo da ti se urade putem zdravstvenog osiguranja. Vidim po potpisu gdje živiš pa predpostavljam kakvo je stanje odprilike jer i sama radim u tom gradu, no nemoj dati da te netko vuče za nos. Traži kvalitetnu uslugu jer na nju imaš puno pravo.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma doc. je bila na zamjeni al katastofalna je ja sam je morala voditi kroz nalaze da bi uopće išta žena pogledala.... da sam ih dala prvom čovjeku na ulici vjerojatno bi ih bolje pogledao.. ja ću sad i otići kod doc opće prakse po uputnicu za urinokuturu tako da mi nalaz bude spreman za 15. kad se vraća moja gine. s godišnjeg... e da eva bab mi je dala nekakav antibiotik al ja ga nisam htjela početi piti jer je pucala na prazno..mislim.. žena ne zna kakve bakterije imam i dali mi je uopće potreban antibiotik.. tipično za naše doktore..samo šopaju antibiotike...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod prisustva velikog broja različitih bakterija u urinokulturi kod nas labaratorij uvijek upućuje na ponavljanje nalaza jer se pretpostavlja da je uzorak nepravilno uzet, pa je možda i kod tebe takav slučaj. Po prvom postu čini mi se da si ti radila običan urin, a ne urinokulturu ili griješim?

Možeš biti čaj od brusnice, s time da je učinkovitijij čaj od listova brusnice, no od plodova. Preporuča se najviše 3šalice dnevno. Ostatak tekućine pij bilo što: vodu, neki drugi čaj....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

za sve koje će imati isti ili sličan problem...nalazi sa urinokulture su stigli negativni..hvala bogu pa nisam pila antibiotike koje mi je ginek. dala na slijepo... pila sam po 3 šalice uvinog bez ikakvih problema (kad se ne pretjekuje ne može škodit kažu9 ili ak hoćete možete i brusnicu isto po 3 šalice dnevno.... i pila sam čaj od jednog travara (pitajte obvezno dal ga trudnice mogu piti) za upalu mjehura i nemam nikakvih bakterija.. nalazi urina mogu biti jako nekvalitetni jer vam sluz iz rodnice može upasti u čašu dok mokrite a rodnica nije sterilan organ tako da nalazi često pokazuju krivu siku. pa ako i vi dobijete takav nalaz obvezno na urrinokulturu... moj svijet je.... uvedite si u naviku svaki drugi dan po 3 čaše brusnice ili uvinog od drgugod tomjesječja i nema problema!! pozdrav!! :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

šta znače stanice pločastog epitela 2 u urinu? i dosta am.fosfata?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja pijem jako puno tekućine bilo koje oduvijek i dobar mi je urin. Znam da je dr. govorila da je to bitno. Moju nalazi pokazuju da sam malčice malokrvna, pa sam uvela prirodnu terapiju željeza. Ali mi gin. nije dao da izvadim željezo, mogu li ja tražiti od dr. opće pr.? Nekako mi je čudno dok budem na drugi pregled išla, ući ću u 5 mj. a nisam radila željezo :? I kad se radi urinokultura, u kojem tjednu?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moja ginekologica je po tom pitanju bila malo lijena.. pa sam ja dosta toga radila na svoju ruku.. tak da odi do svoje doktorice traži uputnicu za kompletnu krvnu sliku ili tražio od ginekologa na sljedečem pregledu da ti da uputnicu i terapiju... neke stvari jednostavno moraš sama.... oni se niti nesjete..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

božana...traži urinokultutru, te stanice nisu niš opasno moje vrijednosti su bile veće.... već sam napisala da urin nalazi nisu vjerodostojni... bitno da nemaš bakterija a to vidiš jedino na urinokulturi..sretno..

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja dr. kad me vidi ja mislim da joj se slabo. Stalno nešto tražim, sad uputnicu za ovo sad za ono. Više me je sram, ali šta me briga i ja ću tražiti uputnicu za urinokulturu i željezo, ako mi gin. ne bude dao na drugom pregledu.

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja imam e.coli od samog pocetka T,pijem na litre tekucine i brusnice pogotovo ..sada sam u 20-tom tjednu i nalaz urinokulture opet koma,stvarno vise neznam kako da sama sebi pomognem da dodem na kraj s tim bestijama

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    .... Moju nalazi pokazuju da sam malčice malokrvna, pa sam uvela prirodnu terapiju željeza. Ali mi gin. nije dao da izvadim željezo, mogu li ja tražiti od dr. opće pr.? Nekako mi je čudno dok budem na drugi pregled išla, ući ću u 5 mj. a nisam radila željezo :? I kad se radi urinokultura, u kojem tjednu?
    rebeca, lagana slabokrvnost (manji broj eritrocita, niži hematokrit, malo više hemoglobina ili malo veći volumen trombocita) je uobičajena u trudnoći i ne predstavlja veći problem. Meni je dr. rekao da nema potrebe za dodatnim željezom. Druga je stvar ako su odstupanja veća - onda svakako traži kompletnu krvnu sliku /ako ti ne dade uputnicu, napravi privatno - bila na moru i nije mi se dalo ići na hitnu pa sam napravila krvnu sliku i CRP (da otklonim sumnju u upalu) privatno i sve skupa me koštalo 120 kuna/.

Ja sam urinokulturu radila u 11. tjednu (bila uredna) i sad je u 21. tjednu radim ponovo - rekla sam dr. da imam pojačan i blago bolan pritisak prije mokrenja, pogotovo prvog jutarnjeg, pa iz predostrožnosti... Činjenica je doduše da ja idem privatnom ginekologu a po uputnice dolazim socijalcu s nalazom na kojem piše što trebam napraviti.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

iva_luca i kod mene je slično, ja idem spec. gin., a ne primarnom, tako da za sve moram moliti dr. opće prakse, dok dođe vrijeme ponovnog pregleda kod gin..Evo mojih vrijednosti, mislim da nisu kritične:
    HGB 109, a donja granica je 119
    Hematokrit 0.317, granica 0.356
    MCV 81.5, granica 83.0
    RDW13.8, granica 14.6. Mislim da to i nije preveliko odstupanje, , tako da se onda i neću žuriti sa traženjem urinokulture i željeza, šta vi mislite, na ponovnom pregledu sam za 20 dana :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

rebeca ja sam jedna od onih koji vjeruju u onu bolje spriječiti nego liječiti..sam ti traži što god misliš da tražit trebaš, radi svog mira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •