-
Objasnite mi i što su to jaslice, molim Vas, :-)
Imate potpuno pravo ako sad čitate moju poruku i čudom se čudite kako postavljam glupa pitanja, ali eto neznalica sam.
Naime, mene zanima što su to jaslice i s koliko mjeseci djete može uopće u jaslice.
Moja situacija će biti takva da ću se vratiti na posao nakon bebinih 6. mj. isključivo zbog financija. Bake rade, prema teti čuvalici nemam baš nekog povjerenja i jedino kaj ostaje su jaslice (o kojima nemam pojma).
Zato Vas molim ako mi netko može pojasniti sve u vezi jaslica.
Hvala!
-
U grupu jaslica spadaju djeca od 1-3 god. a starija djeca spadaju u vrtićku grupu. U principu jaslice primaju djecu od navršene prve godine. Trebala bi se točno raspitati ako ima gdje i koji vrtić da prima djecu koja nemaju navršenu godinu. Mislim da u Zg ima 2 ili 3 državna vrtića koja to rade ali me nemoj držati za ruječ a za privatne ti nebi znala. :/
-
jaslice su za djecu do 3 godine...od 3 nadalje je vrtić..neznam zašto....i neznam jel za djecu 6-12 mj ima neko posebno ime il je isto jaslice..
a postoje mlađa istarija jaslička grupa. Mlađa je od 1-2 godine a starija od 2-3 godine...a ima i mješanih (naša je takva, od 1-3 godine)
-
Vrtic je od cca 3 godine, a uvjet je da se ostave pelena.
U vrticu je vise naglasak na ucenju i aktivnostima, a u jaslicama na njezi.
Kao sto su ti rekli, malo koje jaslice primaju djecu od 6. mjeseci (mislim Sopot i Medvescak da primaju, a izvan ZG-a nemam pojma), a da mene pitas - ne bi trebale niti jedne.
To je zlocin prema djetetu, dati ga tako malenog u ustanovu.
Moja natoplija preporuka je da nadjes tetu cuvalicu - raspitaj se u kvartu, pitaj susjede... A nadje se i preko oglasa, znam par cura koje su tako nasle.
Ili jos bolje - razmisli jos jednom.
Sretno, enivej.
-
kod nas nije uvjet pelena jer moja je u vrtiću a ima još za spavanje pelene
-
imaju jaslice koje primaju od 6mj
-
Da, imaju, ali ne u Dugoj Resi.
Iglice, ako ideš raditi kad beba bude imala 6 mjeseci, na žalost u cijeloj županiji nema nikakvih mogućnosti da neka ustanova čuva dijete.
U jaslice primaju s godinu dana.
-
Počela sam na vrijeme s informiranjem (možda i prerano, ali eto baš me zanimalo). Hvala na odgovorima
.
Matilda, da li znaš koliko su cijene teta čuvalica ovdje kod nas u karlovačkoj županiji?
-
pa dobro, zločin je ipak malo preteška riječ
ipak, probaj si naći neku ženu dok je bebica tako mala
-
Ja sam svoju čuvalicu plaćala 20 kn po satu. No, meni je trebalo par sati svaki drugi tjedan (10 dana u mjesecu) i čuvala je dijete staro 4 godine. Ispadalo je oko 500 kn mjesečno.
-
Hvala Matilda.
čisto prihvatljivo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma