-
Povremeno ubrzan rad srca
Cure, nisam znala kako da naslovim pa neka moderator promijeni kad pročita.
Naime , trudna sam 20+2 tjedana, ali mi se unazad 1-2 mjeseca ponekad zna pojaviti naglo ubrzanje srca , primjerice kad nešto radim, ( ali ne uvijek naravno) , počne jako kucati kao da ga ja čujem i osjećam , onda brzto legnem te kao da srce negdje se '' nekako odvoji i propadne'' i onda se smiri.
Ianče pijem eutiroks 100 ( hipotireoza), pa sam sad malo zbunjena jer ne znam jer to od trudnoće, štitinjače ili nešto treće?
A da ja odem na neki pregled ha?
-
-
Imam iste probleme, no prijateljica ginekolog i moj ginekolog mi je rekao da je to normalno u trudnoći. Naglo se poveća volumen krvi, srce mora brže pumpati. Normalno je da se puls u trudnoći poveća za 20-ak otkucaja. Meni se to dešava gotovo svakodnevno, ali ja sam već počela ne obraćati pažnju na to. Isto pijem eutyrox, ali su hormoni štitnjače super pa ne bi trebalo biti zbog toga.
-
To je normalno u trudnoći, pogotovo u 20. tjednu.
Sretno do kraja
-
Uf sad mi je malo laknulo. Inače moja mlađa sestra imala je Down ali ja dosad nisam imala nikakvih problema u trudnoći , u prvoj pogotovo.
cure hvala.
-
Meni se događalo i pre trudnoće a i sad da mi se srce "uzlupa". Baš ga osetim i kao da su ti otkucaji brži nego inače. Lupi 5-6 puta i onda bude sve normalno. Dešava mi se nezavisno od toga šta radim, u bilo koje doba dana... Ranije sam mislila da mi je to od cigareta (nije isključeno da je to posledica pušenja), a sad ni sama ne znam od čega bi moglo biti. Čula sam i od nekih prijateljica i poznanica da im se to povremeno dešava. Btw. ni jedna od njih tada nije bila trudna.
Ali, ja sam se nekako još odavno "privikla" na to, pa ne dižem galamu oko toga. Možda bi trebalo?
-
Cure ne trebate se previše bojati...pored onih par savjeta gore za trenutan prestanak simptoma možete se provati napregnuti kao da idete na wc...ili si začepiti nos i napregnuti se kao da želite istisnuti tlak iz ušiju...
1 banana ili rajčica bi također mogla rješiti problem...
-
Cure, ja bih u ovakvim slučajevima ipak savjetovala odlazak liječniku. Znam za slučajeve gdje takve tegobe nisu završile bezazleno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma