Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Vođenje trudnoće paralelno kod privatnika i soc. ginkga HELP

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Vođenje trudnoće paralelno kod privatnika i soc. ginkga HELP

Cure,

imam jedno možda blesavo pitanje, ali ne znam pa pitam. Ja sam svoju trudnoću otkrila/potvrdila nedavno kod privatnika, koji me poslao na vađenje beta i zakazao mi UZV idući tjedan. Bete su posebna priča jer sam s poviješću s potpomognute.

E sad nakon tog UZV, mislim d bi bio red da mi se otvori trudnička knjižica koju koliko znam otvara moj soc. ginekolog. Znam da znaju biti tašti ovi socijalni, ali ja ne bih htjela da me se ponovno pregleda UZV-om što vjerujem ni neće, da se ne izlažem bespotrebno učestalom UZV.

Koja je inače procedura ja donesem nalaze (slikice, urin, vaganje, itd) od privatnika i soc.ginkgo ih upiše u knjižicu ili...možda blebetam gluposti,ali ovo je moja prva dugoočekivana trudnoća, pa bih voljela znati pojedinosti, da ne bi bilo nekih neugodnih iznenađenja kad dođem.

I obavezno želim ići privatno u Vili jer se jednostavno sigurnije i bolje osjećam da me se tamo vodi.
    Hvala na odgovorima.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako ti je bitna samo Trudnička knjižica, ona ti ne treba. Za sve ti je dovoljna Povijest bolesti od privatnika. Uputnice i recepte ti bi trebao pisati socijalni ginekolog prema Povijesti bolesti od privatnika.

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja svoju trudnoću vodim kod privatnika i on mi je napisao trudničku knjižicu i u nju mi upisuje sve podatke. kada trebam ići vaditi neke nalaze tip krv, urin on mi napiše preporuku i onda ja to i trudničku odnesem soc. gin. da mi da uputnice. zapravo ovog soc.gin. niti ne viđam sve mi piše sestra

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam svog soc. ginića vidjela jedino kad sam trebala uputnice za bolnicu (kontrole pred kraj trudnoće i porod), inače mi je priv. ginić pisao sve u trudničku knjižicu, a uputnice za vađenje krvi i urinokulturu mi je pisala liječnica opće medicine...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam soc. ginekologa promijenila u 30.tj., zbog preseljenja, cijelu trudnoću vodim kod privatnika, pa mi je soc. gin. rekla da ona meni ne namjerava davat uputnice po tuđoj preporuci i da moram hodat k njoj na preglede, pa sam hodala paralelno. Iako sam joj rekla da će mi trebat jedino uputnica za rodilište jer ću i ctg i amnio obavljat privatno, nije htjela... nije mi se dalo prepirat

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj zoza prvotno napisa
    Ja sam svog soc. ginića vidjela jedino kad sam trebala uputnice za bolnicu (kontrole pred kraj trudnoće i porod), inače mi je priv. ginić pisao sve u trudničku knjižicu, a uputnice za vađenje krvi i urinokulturu mi je pisala liječnica opće medicine...
    Potpisujem

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

klokica koja zločesta ginekologica

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj zoza prvotno napisa
    potpisujem
    u obje T isto
    zapravo, nisam imala trudnicku knjizicu, ali nije ni trebala. moj privatni ginic mi je svaki put isprintao nalaz pregleda sa svim nalazima u trudnoci do tad u nizu i to sam nosila soc. ginicu koji je napisao samo uputnice.
    naravno, ovisi o tome kakvog soc ginica imas. ako ti radi probleme, najbolje da ga promijenis...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne treba ti trudnička, dovoljan ti je papir od Vilija. Meni je trudnoću isto vodila moja privatnica, socijalna gini bez nekih velikih problema pisala sve što je privatna gini napisala da treba (oni krvni testovi itd.). Znači, nisam vodila trudnoću paralelno, nego je soc. gini pisala uputnice, pisala poslije uputnice za bolnicu kad se trudnoća počinje pred kraj kontroliravat u bolnici (ako se dobro sjećam, 27. tjedan). Trebaju ti i jedni i drugi, kod jednih vodiš trudnoću (redovni UZV-ovi, mjerenja težine, tlaka, piškenje i kontroliravanje urina na proteine i sl.), druga da joj se pojaviš 4-5 puta i da ti piše uputnice za kontrolu krvi (RH i sl.), briseve ako treba i bolničko liječenje. Postavi se kao da je to najnormalnije, vjerojatna diskretna "frktanja" soc. ginekologa/ice ignoriraj, lijepo zahvali na uputnici uz smiješak - znate, potpomognuta itd. i to ti je to .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da ti taj soc. ginić na kraju otvara i porodiljni. Ne znam može li to opća praksa, nominalno oni ne pišu te gino papire, koliko znam, ali vjerojatno postoje razni dogovori i ev. izlaze u susret.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure,

hvala puno , eto vidite nisam ni znala da ne trebam imat trudničku knjižicu al nije da je ne bih htjela jer dok sam sanjala o trudnoći, sanjala sam o toj trudničkoj knjižici koju ima i moja seka, koja je isto trenutno trudna.

Sad mi je puno lakše, kad znam da sve mogu obavljat kod privatnika,a samo te nužne uputnice i recepte kod soc. ginija. Hvala vam puno na odgovorima, sad sam puno "pametnija".

A s obzirom da mi je soc.gini uvijek bio velika potpora tijekom naših postupaka potpomognute, otiću ću do njega da ga obavijestim o sretnoj vijesti i nadam se da neće biti nekih neugodnjaka i natezanja oko privatnika. A i da bude boli me briga, ja nastavljam s Vilijem jer se tako sigurnije osjećam. svima

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj sorry, kad su vam rekli kad je vaš očekivani datum poroda?

Mojoj seki u Njemačkoj su to rekli odmah kod prvog pregleda, kakva je situacija u RH?

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Isto na prvom pregledu, oni to izračunaju po tablicama, a onda kad gledaju kako beba napreduje, može se doći i do drugog datuma.

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa ja sam si sama izračunala datum zadnje menge + 40 tjedana i dobila sam datum. Isti datum su i oni dobili svojom računicom pa mi taj datum piše na trudničkoj

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Curke sada ste me uplasile.Ja naime uopce nemam socijanlnog ginekologa vec sve radim kod privatnika.Par uputnica mi je dala opce prakse a sada gotovo sve pretrage placam.Imam potpuno urednu trudnocu pa to nije veliki trosak.
    Kako cu ja dobiti uputnicu za rodiliste i tko ce meni otvoriti porodiljni?

Pomocccccc!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dundo,

i ja sam si sama izračunala, ali nekako to očekujem i od dr.a nije mi ništa rekao. Možda je bilo još prerano.

Buni me isto to što nekad računaju od 1. dana zadnje menge + 40 tjedana, a nekada dodaju na sve to + 7 dana. Nije mi jasno zašto to neki dodaju, a neki ne.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa
    Kako cu ja dobiti uputnicu za rodiliste i tko ce meni otvoriti porodiljni?
    Dr. opće prakse. Koliko znam kod njega tražiš i uputnice za ostale preglede koji će ti trebati u trudnoći, a obavljaju se u bolnicama, budući da nemaš soc. gin.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Lili75
    Čestitke!

malo ću OT
    sjećam te se s pdf-a prije začeća i teme magične riječi - opusti se i baš sam mislila na tebe.

Tako mi je drago da ste uspjeli! :D

Želim ti jednu školsku trudnoću i puno uživanja u glađenju bušice!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga, negdje na trudničkim topicima imaš linkove na razne kalendare za izračunavanje trajanja trudnoće. Ja ih imam spremljene kod sebe na kompu - ako prije ne nađeš, pošaljem ti linkove kad se vratim u Zagreb.
    Termin poroda će ti se korigirati ovisno o napredovanju bebe - meni je prvi termin bio 13., drugi 11. a posljednji, baziran na Lucinim mjerama i njezinom napredovanju je 09. veljače...
    Što se tiče trudničke knjižice - ja ju nemam. Nedavno sam imala priliku vidjeti kako izgleda trudnička i što se sve u nju unosi - sasvim je ok i dostatna za praćenje normalne, nerizične trudnoće. Ali, nama s poviješću potpomognute... nekako sam mirnija kad imam sve napisano u povijesti bolesti.
    Baj d vej - ne zaboravi da imaš svetu dužnost potezanja noseva na jednoj od slijedećih kavica 8)
    Pusa tebi i jedno nježno mazuljkenje za mrvicu!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

The enchantress, hvala ti lijepa draga na željama, sjećam se da sam režala na Opusti se , i moram priznati nismo se mi ni sad opustili "od bebe" ali jesmo od posla, stresa, strke, i samo uživali po cijele dane po našim lijepim otocima i nekako se pomirili beba će doći kad treba i evo bingo

Draga iva_luca, baš si me dirnula, hvala ti što m i se trudiš pomoći i van Zagreba, naći ću ja te linkove, već si mi dovoljno pomogla, a povlačenje noseva sam obećala obavezno :D :D :D jedva čekam da se vidimo sve na kavici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •