Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Grupa od 2,5 do 5 g??

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Grupa od 2,5 do 5 g??

Evo Jan je krenuo u vrtić..novi odnonosno prebacili su nas u vrtićku grupu što je podrazumijevalo novu zgradu, tete, djecu, prostor..ma sve..

I imali smo tešku adaptaciju odkad je krenuo u jaslice s godinu dana, ali na novi ambijent nismo se adaptirali, odmah sam ga ostavila na spavanju (on je u vrtiću od 9 do 14.30 otkad je krenuo), izljubio me na odlasku i to samoinicijativno, rekao "mama bok" sa suzicama, dao novoj teti koju prvi put u životu vidi ruku i otišao...
    baš sam ostala "paf" kad sam došla na posao jer sam skužila da ne znam ništa o novom vrtiću tj. podružnici ali sam uspjela pročitati da su u grupi djeca od godišta 2003-2006 :?
    Nije li to velika razlika u godinama?
    Nepuni trogodišnjaci s petogodišnjacima?

Ne znam...
    Koje su prednosti i mane takvih grupa?
    Uopće ne mogu dokučiti je li to dobro ili loše?

E da, idemo u vrtić "Vedri dani"!

I nitko nam nije rekao da je takva vrtičćka grupa...
    možda brijem...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mislim da se dosta pisalo o tome... mjesovite grupe dobre/lose strane.

Koliko se sjecam, zakljucak je bio otprilike ovakav: super za malene, losije za stariju djecu, posebno predskolce.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj blazena prvotno napisa

Koliko se sjecam, zakljucak je bio otprilike ovakav: super za malene, losije za stariju djecu, posebno predskolce.
    link?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i mene zanima jer smo izgleda u takvoj skupini :/

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Koliko ja znam općenito o Vedrim danima, na glasu su kao jako kvalitetan vrtić u kojem se puno radi na modernom pristupu djeci, zadovoljavanju potreba i pravima...
    ne treba vas zabrinjavati toliki raspon dobi... starija djeca uvijek štite mlađe, uče ih i pomažu im tako da se mlađi uz njih lakše osamostale...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi nismo u vedrim danima i jako sam razocarana sto nam uopce nisu rekli da nismo u jaslicama.
    trebali smo biti u grupi sa Felix i danas mi je javila da nismo da smo na listi di je vrticka grupa.
    sutra idem vidjeti o cemu se radi.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

najvjerojatnije se radi o tome da nema mjesta... grupe su po mnogim vrtićima popunjene do onih gornjih granica starih normativa i onda se djeca, da bi ih se uopće moglo upisati, prebacuju u grupe koje ne odgovaraju njihovoj dobi

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

al to su znali na roditeljskom a nisu nam rekli.
    mogli su barem to, zar ne?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

naravno da su mogli...to uopće nije u redu...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

(5) U mješovitoj odgojno-obrazovnoj skupini u redovitom programu u odgojno-obrazovnu skupinu djece u dobi:
    – od 1 do 2 godine
    – od 1 do 3 godine
    – od 3 godine do polaska u školu
    – od 4 godine do polaska u školu ......

Ovo je izva]eno iz dr\avnih pedago[kih standardi. Jasno se vidi kakve mje[ovite grupe mogu biti. Oni su mo\da malo rastegnuli donju granicu, ali tri godi[ta mogu biti u istoj skupini

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ovo sam i ja čula/očekivala i veselila se kad smo i mi upisani u mješovitu grupu (od 3 do škole).
    Već prvi razgovor s tetama me malo obeshrabrio a od danas sam totalno razočarana.
    Radi se o spavanju, naime.

Tražili smo desetsatni program sa spavanjem. I dobili ga. Ali samo na papiru.
    Lovrina grupa broji njih 26. Od toga, samo sedmero djece je 'izrazilo' potrebu za spavanjem. Spavanje je organizirano u istoj prostoriji u kojoj djeca borave. Znači, jedna četvrtina sobe se namjesti kao spavaona, ostatak je za dječju igru. I uz najbolju volju i veeliki angažman teta, te uz izuzetnu kooperativnost djece koja ne spavaju, ja jednostavno ne vidim da ovo može funkcionirati. Dapače, nakon što sam danas uživo vidjela kako to izgleda, sigurna sam da ne može.

I što sad? Prebaciti dijete u neki drugi vrtić (kako uopće doći do mjesta)? Nova adaptacija?

Baš mi je muka. A 'naš' vrtić i 'naše' tete mi se čine krasnima...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    (5) U mješovitoj odgojno-obrazovnoj skupini u redovitom programu u odgojno-obrazovnu skupinu djece u dobi:
    – od 1 do 2 godine
    – od 1 do 3 godine

možda na papiru to i funkcionira tako, ali u grupi gdje je moja m. su djeca od 2 i pol do 6 i pol.

dakle, 4 godišta :/ ...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa

Ovo sam i ja čula/očekivala i veselila se kad smo i mi upisani u mješovitu grupu (od 3 do škole).
    Već prvi razgovor s tetama me malo obeshrabrio a od danas sam totalno razočarana.
    Radi se o spavanju, naime.

Tražili smo desetsatni program sa spavanjem. I dobili ga. Ali samo na papiru.
    Lovrina grupa broji njih 26. Od toga, samo sedmero djece je 'izrazilo' potrebu za spavanjem. Spavanje je organizirano u istoj prostoriji u kojoj djeca borave. Znači, jedna četvrtina sobe se namjesti kao spavaona, ostatak je za dječju igru. I uz najbolju volju i veeliki angažman teta, te uz izuzetnu kooperativnost djece koja ne spavaju, ja jednostavno ne vidim da ovo može funkcionirati. Dapače, nakon što sam danas uživo vidjela kako to izgleda, sigurna sam da ne može.

I što sad? Prebaciti dijete u neki drugi vrtić (kako uopće doći do mjesta)? Nova adaptacija?

Baš mi je muka. A 'naš' vrtić i 'naše' tete mi se čine krasnima...
    Aj jaj jaj :/
    Mi smo uzeli kraći program zato da ja osluškujem treba li mu to spavanje ili ne jer mi se čini da ga izbacuje. Evo u zadnjih 10ak dana zaspao jednom.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lovri definitivno treba. Njegov dnevni spavanac traje 2,5 - 3 sata.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moram se i ja javiti...
    Mi smo u Bajci i naša mješovita grupa ima raspon godina od 2,5 do 6,5 što je zaista pretjerano.
    Od toga je pet 'pelenaša' pa uz svu dobru volju teta (a tete su zaista za pohvaliti!), ne znam kako to može funkcionirati.
    Bojim se da su starija djeca zakinuta.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo u dječjem vrtiću Čigra, grupa je prošle godine bila od 2,5 do 4,5 godina i mojoj curki (4,5) bilo je odlično. Mislim da nema razloga za paniku....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj miloc prvotno napisa
    Mi smo u Bajci i naša mješovita grupa ima raspon godina od 2,5 do 6,5 što je zaista pretjerano.
    Od toga je pet 'pelenaša' pa uz svu dobru volju teta (a tete su zaista za pohvaliti!), ne znam kako to može funkcionirati.
    Bojim se da su starija djeca zakinuta.
    kao pripadnici iste grupe moram reći da me ovih '5 pelenaša' najmanje brine.
    kao majka djeteta koje je nedavno skinulo pelenu mislim da je veći angažman potreban za odvest takvo dijete do wc-a, skinut ga, čekat da se popiški, obrisati, obrisati za njim, obući, oprati ruke ...

smatrati da će zbog 5 pelena dnevno (i to samo ako svi dođu taj dan) druga djeca biti zakinuta mislim da zaista nema smisla...

a to da je raspon od 4 godine ipak malo preveliki - tu se slažem...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj pandolina prvotno napisa
    Citiraj Veki prvotno napisa
    – od 1 do 2 godine
    – od 1 do 3 godine

možda na papiru to i funkcionira tako, ali u grupi gdje je moja m. su djeca od 2 i pol do 6 i pol.

dakle, 4 godišta :/ ...
    U pravilu se ne stavlja više od tri godišta, ali po zakonu se može ( gore poboldano )

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja bih pak recimo bila sretnija da mi dozvole Patrika prebaciti u stariju grupu :/

Jer, on je sada među malenima koji su zaista bebe, najviše ih ima tek prohodalih, imaju flašice isl.

Patrik s druge strane samo što nije ostavio pelene, od flašice ni f (tu ne mislim na mlijeko nego na vodu, sok i sl), jede sam (čak se zna služiti i vilicom i nožićem), pije sam iz čaše, može se sam skinuti, sam si briše nos, govori, penje se, igra se s drugom djecom i aktivno sudjeluje u igri manjih skupina, ulavnom, njemu je pomalo dosadno i stalno zagledava prema "onim" vratima.

Ja ne vidim baš ništa korisno za njega u takvoj grupi u kojoj strši toliko da sumnjam da će se njime uopće i baviti, jer teta ima posla s njih 15 od kojih je 10 malenih.

Griješim li?

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tiwi, totalno te potpisujem. i h je u grupi u kojoj od 15 klinaca ima 3-4 curice stare kao ona ili mlađe do 6 mjeseci, ostalo sve maleni od godine dana. čini mi se da se nema zapravo s kime igrati. sad mi je glupo tražiti promjenu grupe, ako je to uopće moguće, jer se privikla na tete koje su super, a i njena grupa je brojčano najmanja, no dođe mi žao jer mi se ovo na duži rok čini kao nazadovanje. pa se isto pitam griješim li u svom razmišljanju...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Iki, da, kaj ćeš, to je valjda muka po proljetnim bebama, tako su mene isto tumbali kojekuda kao klinku..

Nego, evo da odmah velim da je danas dan u vrtiću započeo lošije nego jučer upravo zato jer kad je ušao (sam!) u prostoriju, nije se moglo niš čuti od dreke ovih malih (baš strava, jadne tete ) i naravno, izašao, gleda prema starijima, igrao bi se ali svi plaču... pa je i on.

Ali, brzo je prestao, danas je čak i jeo voće s njima, igrao se i pospremao igračke, i kad sam došla, taman su išli van - i nije htio doma Pa sam ga pustila da se igra u parku i otišla se šetati s Ianom u kolicima.

Zez je bio kad me nakon pol sata vidio i onda je htio k meni. Tako da to više neću raditi, jer je tako teže i njemu i meni ali i tetama (ne želim komplicirati svima život). Sutra ću doći po njega prije ručka (dakle oko pol 12) a prekosutra ako sve bude okej, poslije ručka (oko pol 1). I to će biti to. Neću ga ostavljati na spavanju, definitivno, a sigurna sam da me to neće sam ni tražiti. Ovako će mu vrtić biti ipak više kao igraona. A kad iz jasličke prijeđe u veću - vidjet ćemo.

E da, sreća da se u ovom vrtiću i mali igraju vani kad i veliki, tete su tada 3 a skužila sam da i popodnevna dođe u to vrijeme (oko 11) pa ih zaista ima dovoljno. To bi bilo u jednom trenutku njih 4 na 30-oro djece.

Mislim da smo kao roditelji koji put veće šmizle od klinaca

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi prebačeni iz jaslica u vrtićku grupu u DV "Vedri dani".
    Ja sam zadovoljna sa mješovitim grupama jer smo do sada uvijek bili gotovo najstariji pa se moje dijete dosađivalo u jaslicama.
    Samo njih je 29 na dvije tete od čega je samo 5 potpuno samostalno pa je moj Nikola svaki dan popišan jer mu teta ne stigne hlače svući a sam ne zna.
    Mislim radimo na tome da se osamostalimo ali meni se nikad niti jednom nije upišao u gaće jer sam trči na wc i viče čak koju radnju treba obaviti tako da mi nije jasno kako se tamo svaki dan dogodi.
    Plus što me dočeka prežednio,pretpostavljam zbog toga da ne idu stalno na wc.
    Ne znam bubička koji od Vedrih dana ima moderni pristup djeci jer za mene je ovo jednako kao kad sam ja išla u vrtić prije sto godina (ne baš toliko) a ono što rade sa djecom u vrtiću na Trnju mi se čini kao moderno doba u koje mi nikad nećemo prema našem.
    Ja sam barem bila sretna da imaju zatvoreni park pred grupom pa sam mislila da će biti stalno u njemu a kad ono niti ne idu vani jer kao dok se novi ne priviknu na grupu i bla,bla?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •