-
škola nakon Montessori vrtića
evo prenosim s jedne stranice:
# Da li će se djeca koja su pohađala Montessori programe moći uspješno prilagoditi javnim školama u obrazovnom i socijalnom smislu?
Na ovo, izuzetno važno pitanje mnogi su pokušali naći jedinstveni odgovor. Univerzalan odgovor nije moguć jer puno toga ovisi o pojedinim učiteljima i samim školama, bilo da se radi o Montessori ili javnoj školi. Nova sredina za dijete predstavlja veliku promjenu i novi izazov koji ga kao takav veseli. U socijalizacijskom smislu takvo će se dijete dobro i brzo prilagoditi jer zna surađivati i dijeliti svoje mišljenje i ideje sa drugim učenicima. Ono će biti mnogo samostalnije od druge djece, te mu neće biti teško samostalno se posvetiti rješavanju svojih zadataka. Neki će biti nemirniji na nastavi u kojoj dominira učitelj i kruta disciplina frontalne nastave, no u većini se slučajeva dijete prilagodi bez većih poteškoća.
lijepo vas molim vaše mišljenje ili ako netko već ima iskustva da to podijeli. trebam donijeti odluku ali jednostavno nisam sigurna.
-
Kao učiteljica RN imala sam samo jednu učenicu koja je polazila Montessori vrtić i moram reći da se u školi odlično snalazila i vrlo se brzo i uspješno svemu prilagodila. Naravno da je to individualno.
Danas sam ja majka djeteta od 7 mjeseci i razmišljam da ga sa 3 god upišem u Montessori program. Ne znam baš puno o tom programu, tj. znam dosta teorije , ali voljela bih čuti kako to funkcionira u praksi. Z asada mi se jedino ne sviđa što sam čula (ako je istina) da tu nedostaje prisnosti i topline (npr. teta neće uzeti dijete u krilo i utješiti ga kad je tužno i sl.)
-
Moje je dijete u Montessori vrtiću u Malešnici već dvije godine. Mi smo prezadovoljni i tetama i vrtićom.
Tete se ne ponašaju drugačije nego u drugim vrtićima. Nježne su i pažljive prema djeci. Naravno da djecu i pomaze i nose i tješe...
U ovom vrtiću još nisam vidjela suze jer se mora biti u vrtiću. Tu je dolazak u vrtić veselje i čak i školska djeca dolaze da posjete svoje tete.
Što se tiče prilagodbe javnim školama, mislim da nema nikakvih problema. Mi smo se prije odabira montessori vrtića raspitali kod prijatelja učitelja razredne nastave i oni su bili puni superlativa za djecu iz montessori vrtića. Uvjeravali su nas da je njihova prilagodba bila čak zamjetno bolja u odnosu na djecu iz redovnih vrtića.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma