Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: ekonomičnost kuhanja - ponovna upotreba ulja iz friteze

  1. #51
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    zbog palminovog ulja nestaju prašume
    pogotov sad kad su ga počeli koristiti za bio-gorivo

    prženje je out

  2. #52

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    196

    Početno

    Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Ja koristim fritezu često za pohanje mesa.
    I znam da ćete me popljuvati, al mi baš svi obožavamo pohano meso, a meni je to najlakše i najbolje u fritezi.

    Koristim fritezu već 10 godina i još nitko nije dobio karcinom

    Mi se uglavnom hranimo nezdravo al svi smo zdravi. 8)

  3. #53
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Gle, ja sam Davor, a ne Google.
    care!


  4. #54
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    zbog palminovog ulja nestaju prašume
    pogotov sad kad su ga počeli koristiti za bio-gorivo

    prženje je out
    Zapravo je bio-gorivo out. Sva pompa bio-goriva je da se za njegovu proizvodnju ne treba angažirati nove površine, a okrutna stvarnost je da se u Sl. Brodu gradi pogon za proizvodnju bio dizela s većim kapacitetom od ukupne proizvodnje ulja u Hrvatskoj. Ovo zadnje poskupljenje goriva je lijepo pokazalo da bio-goriva nemaju nikakvog značaja čak ni u uvjetima visoke cijene konvencionalnih goriva. Toliko o silovanju ideje.

    Da se razumijemo, dizel koji ekipa u podrumu proizvodi od otpadnog ulja je stvarno jeftin, a postupak je jednostavan. U uvjetima industrijske proizvodnje od novog ulja cijena je u startu osjetno viša, a do sada se uopće nije niti dotaklo pitanje otpadnog glicerina iz takvih pogona. Sav otpadni glicerin proizveden do sada je nekako pronalazio svrhu, ali u uvjetima masovne proizvodnje goriva fakat ga se nema kome uvaliti.

  5. #55
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Među fritezama postoje dobre i one druge, a dobre je lako prepoznati po grijaču koji je uronjen u ulje. To je važno jer trunje od prženja potone na hladno dno i ne kvari ulje. One druge imaju grijač ispod posude i trunje na dnu zagara - sasvim je svejedno postoji li kakav svemirski filter ili prisilno strujanje ulja, to je loše i gotovo.
    Ma da?

    Znači da moja spada u "loše" friteze, jesam te dobro shvatila?
    http://www.pricepirate.com.au/PhotoG...uctCode=FR4023

  6. #56
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Nažalost da

  7. #57
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Nažalost da
    Hvala, baš sam .

    A koje je tvoje mišljenje sa ovom novom vele spektakularnom fritezom u koju se stavlja 1 -3 žlice ulja?
    http://www.tefal.com.hr/All+Products...ry/ActiFry.htm
    http://www.youtube.com/watch?v=WBaURWboAE4

    Sorry ako gnjavim, odgovori ak ti se da .

  8. #58
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    To ti uopće nije friteza. Vjerojatno je zgodan štos, ali ako te veseli raditi krumpiriće na zraku, samo ih strpaj u pećnicu. Imaš za kupiti i raspršivače za ulje i - to je to. Mislim, izgleda sexy, ali mu dugo treba i služi samo za fritiće.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •