postavila sam pitanje "vrtićkoj grupi" ali zapravo mislim da sam trebala vama. naime moram se odlučiti u koji vrtić upisati klinca. najbliža sam tome da to bude montessori, ali...

evo prenosim s jedne stranice:

# Da li će se djeca koja su pohađala Montessori programe moći uspješno prilagoditi javnim školama u obrazovnom i socijalnom smislu?

Na ovo, izuzetno važno pitanje mnogi su pokušali naći jedinstveni odgovor. Univerzalan odgovor nije moguć jer puno toga ovisi o pojedinim učiteljima i samim školama, bilo da se radi o Montessori ili javnoj školi. Nova sredina za dijete predstavlja veliku promjenu i novi izazov koji ga kao takav veseli. U socijalizacijskom smislu takvo će se dijete dobro i brzo prilagoditi jer zna surađivati i dijeliti svoje mišljenje i ideje sa drugim učenicima. Ono će biti mnogo samostalnije od druge djece, te mu neće biti teško samostalno se posvetiti rješavanju svojih zadataka. Neki će biti nemirniji na nastavi u kojoj dominira učitelj i kruta disciplina frontalne nastave, no u većini se slučajeva dijete prilagodi bez većih poteškoća.

dakle, zanima me da li netko od vas ima dijete koje je islo u montessori vrtić, a sada već ide u školu. i da li ima neko mišljenje i iskustvo o ovome gore napisanom.

PS. moderatorice molim da mi oproste što sam već postala u "vrtiće"