Ne znam što da kažem na ovo :/
Ja ih koristim, doduše rijetko se štrcam po koži, uvijek parfem nanesem na odjeću koju nosim. Ponekad štrcnem na pregib ruke.
Ne znam, kad bi slijedila sva istraživanja :/ hodala bi s maskom na licu po ulici.
Ah, sta nece sve zabraniti. Sutra ces samo smjeti disati![]()
![]()
Ovo stvarno postaje smiješno, najbolje da se 9 mjeseci sakrijemo pod stakleno zvono.
Ma dobro, ima toga zbilja i previše, osobe s niskim tlakom ne bi trebale... osobe alergične ne bi trebale... itd...
Nije meni mrsko da stručnjaci usavršavaju i pišu, mi ipak imamo pravo izbora, hoćemo li nešto ili ne...na kraju krajeva pojavi se tu i tamo nešto pametno.
Što se tiče parfema i dezodoransa, meni to osobno niti je bitno, a niti zanimljivo.
Ne znači da nije istina, ali u ovom trenutku mi je to pretjerano za razmišljanje i prakticiranje.
Pa meni bas i banalno nije s obzirom na to da ne mogu uci u sredstvo javnog prijevoza bez da pokupim glavobolju radi necijih parfema. Zna se da te kemikalije uzrokuju alergijske reakcije i to ne samo kod osoba koje ih koriste nego i kod okoline, tj. pasivnih snjofaca mirisa.
Ne zvuči bezazleno, uopće... da sam trudnica ne bih ga više koristila.
U svakom slučaju, kada sam na Marijinom topicu pročitala sadržaj Ivaričine torbicezainteresirala sam se za Lushov parfem u sticku, tako da... možda se promijenim na sreću i zdravlje trudnica mi iz okoline i njihovih potomaka...
Ja sam skužila da sam trudna sa Nikolom kad mi se počelo povraćati na miris mog parfema, tako da sam izbjegavala parfeme, htjela-ne htjela.
Ja nekako s godinama više vjerujem mom tijelu i njegovim instinktima. U 1. tromjesečju ne mogu primirisat kafu, i ne konzumiram je. Ono što mi izaziva mučninu, smatram da mi ne treba, ono što mi se jede jedem i smatram da mi treba. U ovoj trudnoći volim staviti svoj parfem, u prošloj ih nisam koristila (ali tad nisam znala za ovaj sada). Nikad nisam ni pretjerivala u korištenju istog.
Mene zanima jesu li jednako losi i mirisi iz sredstava za pranje robe i ciscenje tijela i zivotnog prostora? Npr. miris iz praska za ves koji isto tako ostane u robi ili miris gela za tusiranje?
ak ostane miris iz deterdženta za veš uglavnom znači da treba koristiti manje deterdženta (osim ako se ne koristi ariel koji ima jako jaki miris).Zorana prvotno napisa
mirisi se u sredstva za čišćenje stavljaju uglavnom da prikriju smrad kemikalija koje se u njima nalaze.
Meni u vesu ostane miris gotovo svakog komercijalnog praska, bez obzira na kolicinu. Pogotovo tekucih deterdzenata. Isto tako je s gelovima za tusiranje.
A zanima me smatra li se to jednako stetnim.
Nevjerojatno koliko je tijelo samo pametno.... Znam brdo zena (i ja medju njima) kojima ne da nije pasao parfem na pocetku trudnoce nego bi bilo ihaaaaaaj mucnine na samu pomisao parfema![]()
Puno stručnjaka i doktora koji pišu o trudnoći predstavljaju to najprirodnije stanje kao bolest...mislim da zaista treba pratiti glas svog tijela...ako ti je mučno od parfema ne stavljaš ga, ako nije i voliš lijepo mirisati, zašto ne...sigurna sam da se stvari idu analizirati u tolike detalje da bi sve bio problem...gledanje TVa, pijenje vode sa slavine, korištenje šampona, praška itd.
nema ovo veze s trudnoćom, parfemi nisu zdravi za nikoga i točka. kao i masu drugih stvari, sve je podnošljivo dok se koristi u razumnim granicama
potpis na ovo. stvarno nam tolika paranoja u životu ne treba. što može biti toliko štetno u dvije kapi parfema, koje se još apsorbiraju kroz kožu, posteljicu - dok dođe do bebe...RozaGroza prvotno napisa
![]()
ja sam sokirana. :shock:
pred 10 minuta sam citala kako je Johnsonovo baby ulje ziva nafta... sada ovo :?
mislim da cu si za moju super suhu kozu pomjesati vode i malo maslinovog ulja (domaceg) i mazuljati se time!
super. može i bademovo. najbolje nanjeti na mokru kožu, brže se upija i bolje vlaži.**Felicity** prvotno napisa
![]()
Nije ni pušenje zdravo za nikoga. Nitko od vas ne puši???
Nije zdravo ni vidjeti trudnicu kako sjedi satima u kafiću punom dima i udiše, udiše, udiše...
Ja ne mogu zamisliti da ne koristim parfem. Naravno umjereno jer ne želim da cijela ulica miriše kad ja prođem, ne volim s ničim pretjerivati.
Isto tako, ne mogu shvatiti kako neke žene ne osjećaju da ne mirišu ugodno :? Što se tiče tih "mirisa", jedva čekam da prođe ljeto pa da se manje takvi ljudi znoje![]()
"...štetno djelovanje kozmetičkih proizvoda u osmom do dvanaestom tjednu trudnoće. Ipak, to je razdoblje u kojem većina žena ni ne zna da je trudna...."
Meni je od svega najviše ova boldana rečenica upala u oko -da do 3 mjeseca većina žena ne zna da je trudna :?
Znoje se oni i pod košuljom. Pa kad te košulje i džemperi upiju, pa počnu saaatima da ispuštaju mirise...Pepita prvotno napisa
![]()
Xbubica27 prvotno napisa
Meni se smučavalo na miris mog omiljenog parfema, koji sam btw. sa najvećim zadovoljstvom kupila nekoliko dana pre nego što sam ostala T. Štrcnula sam ga par puta, i onda sam prestala. Stvarno mi je bilo mučno.
Sad, jako retko stavljam.
Komercijalne dezodoranse već neko vreme uopšte ne koristim.
Imam još malo Lushovog (sad je već u prahu), ali ni njega skoro ne stavljam. Jednostavno mi ne prija, a ja u isto vreme i ne ispuštam mirise. Valjda to sve priroda namesti...
Ja sam nedavno probala nekakav alverde dezodorans. Kao bez tih stetnih aluminij-spojeva i kojecega. Medjutim, dezic ima dosta intenzivan miris nevena. I u kombinaciji sa znojem i npr. uskom majicom se stvori i ne bas ugodan miris i to u jako kratkom roku. Pa mi se cini onda bolje bez njega. S druge strane, nisam nikad probala neke druge "prirodne" dezice tipa ovi iz Lusha. Koristim uglavnom neke obicna tipa Nivea, Fa itd. a htjela bi ih izbjeci.
Neki kazu da koriste dezodoranse samo ljeti, a meni se ustvari cini puno gore zimi. Jer ljeti skontas kad se usmrdis dok zimi nista ne primijetis sve dok ne dodjes npr. prijateljici na kavu, pa nakon skinutih slojeva jakni, dzempera i ostalog ne osjetis sarmirajuci miris znoja prilikom svakog pokreta ruke.I onda zakljucis da malo kemije ipak nije na odmet.
![]()
XZorana prvotno napisa
ja sam probala i lush. i to neki sa osjetljivu kozu. to mi je jedan od najgorih dezodorana koje sam ikad probala. zatvara pore, pa sam dobila upalu zlijezda i iritaciju koze. a s takvim sam ga veseljem kupila![]()
meni su od lusha tako natekle zlijedde da nisam mogla ruke uz tijelo drzati, grozdove sam imala pod pazuhoma zakaj prvotno napisa
sad koristim urtekram roll on vec neko vrijeme i super mi je
Ajd super, dobro da ste rekle ikad nego nikad
... a taman se gore razbacujem s kupovinom lusha...
pisala sam ja o tome jos laniAdioMare prvotno napisa
Ja tu kod mene ne mogu naci doticnu firmu, tj. proizvodjaca. Ima li itko iskustva s Weledinim dezicima?
Jos niste napisali sta je s mirisima iz robe, smatra li se to jednako losim?
Meni pedijatrica govori da se ne zavaravam time sto je nesto deklarirano kao prirodno ili kemija jer je svaki miris nekome potencijalni alergen. :/
pa meni i ovo zvuci prilicno smisleno.Zorana prvotno napisa
i ambrozija je prirodna, a evo, mene ce dokrajciti
A onaj kristal deo? Ja to koristim vec godinama i fakat sam zadovoljna![]()
a zakaj prvotno napisa
nije prirodna u hrvatskoj, zato su ljudi alergicni
(nije prirodno nesto samo zato jer raste iz zemlje)
Kak ambrozija nije prirodno u hr :? .. otkad znam za sebe sam ju gledala u okolisu (zanimljive mi bili njeni "cvjetovi")ivarica prvotno napisa
ivarice, mozda sam dala los primjer, ali ljudi su alergicni i na ljesku, vrbu, trave, grinje... (hmm, jesu li grinje 'prirodne'?)
ambrozija je poput one alge sto nam krade moreanchie76 prvotno napisa
postoji put ambrozije, gledala sam jednom lijepo dokumentirano, dosla je brodovima do rijecke luke prije xy godina i odonda je poharala hr
Ja cim krenem citati vas o ambroziji krenem kihati![]()
X. Uz sva zagadjenja oko nas, ne pada mi na pamet dramiti zbog minimalno parfema koji stavljam.cvijeta73 prvotno napisa
A sto je ambrozija srecom niti ne znam.
Imam uzasno, uzasno, uzasno osjetljivu kozu i nakon dugotrajnih upala (doslo je cak do stadija gnojnih cireva negdje... na rebrima, daleko ispod pazuha) i svih ostalih uzasa, uspjela sam naci jedan jedini deodorant koji vec preko godinu i pol koristim, na sveopce zadovoljstvo zlijezda znojnica i okolne koze.. Rijec je o Uriage Deodorant 3-Actif. Uriage ionako ima jedan jedini deodorant, tak da se ne moze fulati.
Naši novinari prilikom prepiske malo skrate stvar
"They believe that exposure to chemicals found in products such as cosmetics during this period may affect later sperm production.
But they stressed there was not yet conclusive proof this was the case."
Eto. Rekoše na BBC-u. Pošto se ipak radi o edinburškom sveučilištu, vjerujem da oni imaju više manje informacije iz prve ruke.
I nemojte odmah padati u nesvijest na sve što kažu. Sjetite se, mi smo u drugom stanju, ne usred teške bolesti koja zahtjeva stakleno zvono.
i meni je to najbolja varijanta, sve ostalo mi smrdi. Još otkad mi je Davor odobrio...anchie76 prvotno napisa
![]()
ja bez dezića ne mogu preživjeti dan i to jedino što mogu koristiti je rexona i nemam si je namjeru ukinuti jer zaista smatram sva ta istraživanja malo paranoičnim. Parfeme obožavam a jedino što mi stvara muku i glavobolje su ljudi koji za parfeme i deziće nisu čuli.
Ma ne smije se ni sjediti pred televizorom, kompjuterom jer zrače a da ne govorimo o mobitelu.![]()
Joj, Pepita, ja obozavam J adore i CD mi je na top five listi! Sad imam nekoliko (čitaj 8 kom, svi skoro novi), pa se ne usudim kupiti. Pogotovo što ih sad baš i ne njušim :/
A da otvorimo temu samo o dezicima?
A posebno o parfemima. Čak bi mogao i za svakog kreatora novi topićPepita prvotno napisa
![]()
A koji vam je to kristal deo (što ga i Davor toplo preporučuje)?
Da i ja sam ga imala i zadovoljno koristila dok mi se pod rukom nije jedno jutro doslovno koža rastvorila. Imala sam mobilizirane ruke, a meso se rastvorilo od laktova pa skoro do ispod grudi. Gnojilo je, ma strašno nešto, a sve od kristalnog kamena.pomikaki prvotno napisa
Nakon par godina pokušala sam ga opet koristit, i neko vrijeme sve ok i nakon toga opet je krenulo s problemima, samo što sam ovaj put znala o čem se radi pa sam na vrijeme prekinula.
Dakle, ni to nije idealno i najzdravije riješnje...svakom organizmu paše nešto drugo.
:shock: :shock: :shock:Ria prvotno napisa
Vijeruj mi cvijeta, i je tako šokantno bilo. Ma prestrašno, išla sam na previjanje dok se meso nije zatvorilo, ali još dugo me mučilo.cvijeta73 prvotno napisa
A sad, drugi put kad sam ga koristila reakcija je krenula na širem dijelu tijela, što znači da je to doista jako štetno za moj organizam jer reakcija nije krenula samo na mjestu gdje je lokalno primjenjeno.
Meni je taj kamen zaista nadraža stvar za znojenje tj. protiv znojenja i često ga pogledam sjetno u kupaonici i promislim da ga opet probam ali se ne usudim![]()