Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Trudnice trebaju izbjegavati parfeme

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Trudnice trebaju izbjegavati parfeme

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne znam što da kažem na ovo :/
    Ja ih koristim, doduše rijetko se štrcam po koži, uvijek parfem nanesem na odjeću koju nosim. Ponekad štrcnem na pregib ruke.
    Ne znam, kad bi slijedila sva istraživanja :/ hodala bi s maskom na licu po ulici.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ah, sta nece sve zabraniti. Sutra ces samo smjeti disati

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ovo stvarno postaje smiješno, najbolje da se 9 mjeseci sakrijemo pod stakleno zvono.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svatko bi trebao izbjegavati parfeme

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma dobro, ima toga zbilja i previše, osobe s niskim tlakom ne bi trebale... osobe alergične ne bi trebale... itd...
    Nije meni mrsko da stručnjaci usavršavaju i pišu, mi ipak imamo pravo izbora, hoćemo li nešto ili ne...na kraju krajeva pojavi se tu i tamo nešto pametno.
    Što se tiče parfema i dezodoransa, meni to osobno niti je bitno, a niti zanimljivo.
    Ne znači da nije istina, ali u ovom trenutku mi je to pretjerano za razmišljanje i prakticiranje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa meni bas i banalno nije s obzirom na to da ne mogu uci u sredstvo javnog prijevoza bez da pokupim glavobolju radi necijih parfema. Zna se da te kemikalije uzrokuju alergijske reakcije i to ne samo kod osoba koje ih koriste nego i kod okoline, tj. pasivnih snjofaca mirisa.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne zvuči bezazleno, uopće... da sam trudnica ne bih ga više koristila.
    U svakom slučaju, kada sam na Marijinom topicu pročitala sadržaj Ivaričine torbice zainteresirala sam se za Lushov parfem u sticku, tako da... možda se promijenim na sreću i zdravlje trudnica mi iz okoline i njihovih potomaka...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam skužila da sam trudna sa Nikolom kad mi se počelo povraćati na miris mog parfema, tako da sam izbjegavala parfeme, htjela-ne htjela.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja nekako s godinama više vjerujem mom tijelu i njegovim instinktima. U 1. tromjesečju ne mogu primirisat kafu, i ne konzumiram je. Ono što mi izaziva mučninu, smatram da mi ne treba, ono što mi se jede jedem i smatram da mi treba. U ovoj trudnoći volim staviti svoj parfem, u prošloj ih nisam koristila (ali tad nisam znala za ovaj sada). Nikad nisam ni pretjerivala u korištenju istog.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    svatko bi trebao izbjegavati parfeme
    X

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene zanima jesu li jednako losi i mirisi iz sredstava za pranje robe i ciscenje tijela i zivotnog prostora? Npr. miris iz praska za ves koji isto tako ostane u robi ili miris gela za tusiranje?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Mene zanima jesu li jednako losi i mirisi iz sredstava za pranje robe i ciscenje tijela i zivotnog prostora? Npr. miris iz praska za ves koji isto tako ostane u robi ili miris gela za tusiranje?
    ak ostane miris iz deterdženta za veš uglavnom znači da treba koristiti manje deterdženta (osim ako se ne koristi ariel koji ima jako jaki miris).
    mirisi se u sredstva za čišćenje stavljaju uglavnom da prikriju smrad kemikalija koje se u njima nalaze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni u vesu ostane miris gotovo svakog komercijalnog praska, bez obzira na kolicinu. Pogotovo tekucih deterdzenata. Isto tako je s gelovima za tusiranje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A zanima me smatra li se to jednako stetnim.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nevjerojatno koliko je tijelo samo pametno.... Znam brdo zena (i ja medju njima) kojima ne da nije pasao parfem na pocetku trudnoce nego bi bilo ihaaaaaaj mucnine na samu pomisao parfema

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Puno stručnjaka i doktora koji pišu o trudnoći predstavljaju to najprirodnije stanje kao bolest...mislim da zaista treba pratiti glas svog tijela...ako ti je mučno od parfema ne stavljaš ga, ako nije i voliš lijepo mirisati, zašto ne...sigurna sam da se stvari idu analizirati u tolike detalje da bi sve bio problem...gledanje TVa, pijenje vode sa slavine, korištenje šampona, praška itd.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nema ovo veze s trudnoćom, parfemi nisu zdravi za nikoga i točka. kao i masu drugih stvari, sve je podnošljivo dok se koristi u razumnim granicama

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Puno stručnjaka i doktora koji pišu o trudnoći predstavljaju to najprirodnije stanje kao bolest...mislim da zaista treba pratiti glas svog tijela...ako ti je mučno od parfema ne stavljaš ga, ako nije i voliš lijepo mirisati, zašto ne...sigurna sam da se stvari idu analizirati u tolike detalje da bi sve bio problem...gledanje TVa, pijenje vode sa slavine, korištenje šampona, praška itd.
    potpis na ovo. stvarno nam tolika paranoja u životu ne treba. što može biti toliko štetno u dvije kapi parfema, koje se još apsorbiraju kroz kožu, posteljicu - dok dođe do bebe...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam sokirana. :shock:
    pred 10 minuta sam citala kako je Johnsonovo baby ulje ziva nafta... sada ovo :?
    mislim da cu si za moju super suhu kozu pomjesati vode i malo maslinovog ulja (domaceg) i mazuljati se time!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj **Felicity** prvotno napisa
    mislim da cu si za moju super suhu kozu pomjesati vode i malo maslinovog ulja (domaceg) i mazuljati se time!
    super. može i bademovo. najbolje nanjeti na mokru kožu, brže se upija i bolje vlaži.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nije ni pušenje zdravo za nikoga. Nitko od vas ne puši???
    Nije zdravo ni vidjeti trudnicu kako sjedi satima u kafiću punom dima i udiše, udiše, udiše...

Ja ne mogu zamisliti da ne koristim parfem. Naravno umjereno jer ne želim da cijela ulica miriše kad ja prođem, ne volim s ničim pretjerivati.
    Isto tako, ne mogu shvatiti kako neke žene ne osjećaju da ne mirišu ugodno :? Što se tiče tih "mirisa", jedva čekam da prođe ljeto pa da se manje takvi ljudi znoje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

"...štetno djelovanje kozmetičkih proizvoda u osmom do dvanaestom tjednu trudnoće. Ipak, to je razdoblje u kojem većina žena ni ne zna da je trudna...."
    Meni je od svega najviše ova boldana rečenica upala u oko -da do 3 mjeseca većina žena ne zna da je trudna :?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Što se tiče tih "mirisa", jedva čekam da prođe ljeto pa da se manje takvi ljudi znoje
    Znoje se oni i pod košuljom. Pa kad te košulje i džemperi upiju, pa počnu saaatima da ispuštaju mirise...

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Meni je od svega najviše ova boldana rečenica upala u oko -da do 3 mjeseca većina žena ne zna da je trudna
    X
    Meni se smučavalo na miris mog omiljenog parfema, koji sam btw. sa najvećim zadovoljstvom kupila nekoliko dana pre nego što sam ostala T. Štrcnula sam ga par puta, i onda sam prestala. Stvarno mi je bilo mučno.
    Sad, jako retko stavljam.
    Komercijalne dezodoranse već neko vreme uopšte ne koristim.
    Imam još malo Lushovog (sad je već u prahu), ali ni njega skoro ne stavljam. Jednostavno mi ne prija, a ja u isto vreme i ne ispuštam mirise. Valjda to sve priroda namesti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam nedavno probala nekakav alverde dezodorans. Kao bez tih stetnih aluminij-spojeva i kojecega. Medjutim, dezic ima dosta intenzivan miris nevena. I u kombinaciji sa znojem i npr. uskom majicom se stvori i ne bas ugodan miris i to u jako kratkom roku. Pa mi se cini onda bolje bez njega. S druge strane, nisam nikad probala neke druge "prirodne" dezice tipa ovi iz Lusha. Koristim uglavnom neke obicna tipa Nivea, Fa itd. a htjela bi ih izbjeci.
    Neki kazu da koriste dezodoranse samo ljeti, a meni se ustvari cini puno gore zimi. Jer ljeti skontas kad se usmrdis dok zimi nista ne primijetis sve dok ne dodjes npr. prijateljici na kavu, pa nakon skinutih slojeva jakni, dzempera i ostalog ne osjetis sarmirajuci miris znoja prilikom svakog pokreta ruke. I onda zakljucis da malo kemije ipak nije na odmet.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam nedavno probala nekakav alverde dezodorans. Kao bez tih stetnih aluminij-spojeva i kojecega. Medjutim, dezic ima dosta intenzivan miris nevena. I u kombinaciji sa znojem i npr. uskom majicom se stvori i ne bas ugodan miris i to u jako kratkom roku. Pa mi se cini onda bolje bez njega. S druge strane, nisam nikad probala neke druge "prirodne" dezice tipa ovi iz Lusha. Koristim uglavnom neke obicna tipa Nivea, Fa itd. a htjela bi ih izbjeci.
    Neki kazu da koriste dezodoranse samo ljeti, a meni se ustvari cini puno gore zimi. Jer ljeti skontas kad se usmrdis dok zimi nista ne primijetis sve dok ne dodjes npr. prijateljici na kavu, pa nakon skinutih slojeva jakni, dzempera i ostalog ne osjetis sarmirajuci miris znoja prilikom svakog pokreta ruke. I onda zakljucis da malo kemije ipak nije na odmet.
    X
    ja sam probala i lush. i to neki sa osjetljivu kozu. to mi je jedan od najgorih dezodorana koje sam ikad probala. zatvara pore, pa sam dobila upalu zlijezda i iritaciju koze. a s takvim sam ga veseljem kupila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    X
    ja sam probala i lush. i to neki sa osjetljivu kozu. to mi je jedan od najgorih dezodorana koje sam ikad probala. zatvara pore, pa sam dobila upalu zlijezda i iritaciju koze. a s takvim sam ga veseljem kupila
    meni su od lusha tako natekle zlijedde da nisam mogla ruke uz tijelo drzati, grozdove sam imala pod pazuhom

sad koristim urtekram roll on vec neko vrijeme i super mi je

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ajd super , dobro da ste rekle ikad nego nikad ... a taman se gore razbacujem s kupovinom lusha...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ajd super , dobro da ste rekle ikad nego nikad ... a taman se gore razbacujem s kupovinom lusha...
    pisala sam ja o tome jos lani

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja tu kod mene ne mogu naci doticnu firmu, tj. proizvodjaca. Ima li itko iskustva s Weledinim dezicima?
    Jos niste napisali sta je s mirisima iz robe, smatra li se to jednako losim?
    Meni pedijatrica govori da se ne zavaravam time sto je nesto deklarirano kao prirodno ili kemija jer je svaki miris nekome potencijalni alergen. :/

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni pedijatrica govori da se ne zavaravam time sto je nesto deklarirano kao prirodno ili kemija jer je svaki miris nekome potencijalni alergen. :/
    pa meni i ovo zvuci prilicno smisleno.
    i ambrozija je prirodna, a evo, mene ce dokrajciti

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A onaj kristal deo? Ja to koristim vec godinama i fakat sam zadovoljna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije prirodna u hrvatskoj, zato su ljudi alergicni
    (nije prirodno nesto samo zato jer raste iz zemlje)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kak ambrozija nije prirodno u hr :? .. otkad znam za sebe sam ju gledala u okolisu (zanimljive mi bili njeni "cvjetovi")

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ivarice, mozda sam dala los primjer, ali ljudi su alergicni i na ljesku, vrbu, trave, grinje... (hmm, jesu li grinje 'prirodne'?)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa

Kak ambrozija nije prirodno u hr :? .. otkad znam za sebe sam ju gledala u okolisu (zanimljive mi bili njeni "cvjetovi")
    ambrozija je poput one alge sto nam krade more
    postoji put ambrozije, gledala sam jednom lijepo dokumentirano, dosla je brodovima do rijecke luke prije xy godina i odonda je poharala hr

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja cim krenem citati vas o ambroziji krenem kihati

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    potpis na ovo. stvarno nam tolika paranoja u životu ne treba. što može biti toliko štetno u dvije kapi parfema, koje se još apsorbiraju kroz kožu, posteljicu - dok dođe do bebe...
    X. Uz sva zagadjenja oko nas, ne pada mi na pamet dramiti zbog minimalno parfema koji stavljam.

A sto je ambrozija srecom niti ne znam.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imam uzasno, uzasno, uzasno osjetljivu kozu i nakon dugotrajnih upala (doslo je cak do stadija gnojnih cireva negdje... na rebrima, daleko ispod pazuha) i svih ostalih uzasa, uspjela sam naci jedan jedini deodorant koji vec preko godinu i pol koristim, na sveopce zadovoljstvo zlijezda znojnica i okolne koze.. Rijec je o Uriage Deodorant 3-Actif. Uriage ionako ima jedan jedini deodorant, tak da se ne moze fulati.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Naši novinari prilikom prepiske malo skrate stvar

"They believe that exposure to chemicals found in products such as cosmetics during this period may affect later sperm production.

But they stressed there was not yet conclusive proof this was the case."

Eto. Rekoše na BBC-u. Pošto se ipak radi o edinburškom sveučilištu, vjerujem da oni imaju više manje informacije iz prve ruke.

I nemojte odmah padati u nesvijest na sve što kažu. Sjetite se, mi smo u drugom stanju, ne usred teške bolesti koja zahtjeva stakleno zvono.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i meni je to najbolja varijanta, sve ostalo mi smrdi. Još otkad mi je Davor odobrio...

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja bez dezića ne mogu preživjeti dan i to jedino što mogu koristiti je rexona i nemam si je namjeru ukinuti jer zaista smatram sva ta istraživanja malo paranoičnim. Parfeme obožavam a jedino što mi stvara muku i glavobolje su ljudi koji za parfeme i deziće nisu čuli.
    Ma ne smije se ni sjediti pred televizorom, kompjuterom jer zrače a da ne govorimo o mobitelu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Baš sam danas kupila od CD "J adore" i predivan mi je

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Joj, Pepita, ja obozavam J adore i CD mi je na top five listi! Sad imam nekoliko (čitaj 8 kom, svi skoro novi) , pa se ne usudim kupiti. Pogotovo što ih sad baš i ne njušim :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da otvorimo temu samo o dezicima?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    A posebno o parfemima. Čak bi mogao i za svakog kreatora novi topić

A koji vam je to kristal deo (što ga i Davor toplo preporučuje)?

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    i meni je to najbolja varijanta, sve ostalo mi smrdi. Još otkad mi je Davor odobrio...
    Da i ja sam ga imala i zadovoljno koristila dok mi se pod rukom nije jedno jutro doslovno koža rastvorila. Imala sam mobilizirane ruke, a meso se rastvorilo od laktova pa skoro do ispod grudi. Gnojilo je, ma strašno nešto, a sve od kristalnog kamena.

Nakon par godina pokušala sam ga opet koristit, i neko vrijeme sve ok i nakon toga opet je krenulo s problemima, samo što sam ovaj put znala o čem se radi pa sam na vrijeme prekinula.

Dakle, ni to nije idealno i najzdravije riješnje...svakom organizmu paše nešto drugo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Ria prvotno napisa
    Da i ja sam ga imala i zadovoljno koristila dok mi se pod rukom nije jedno jutro doslovno koža rastvorila. Imala sam mobilizirane ruke, a meso se rastvorilo od laktova pa skoro do ispod grudi. Gnojilo je, ma strašno nešto, a sve od kristalnog kamena.
    :shock: :shock: :shock:

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj Ria prvotno napisa
    :shock: :shock: :shock:
    Vijeruj mi cvijeta, i je tako šokantno bilo. Ma prestrašno, išla sam na previjanje dok se meso nije zatvorilo, ali još dugo me mučilo.
    A sad, drugi put kad sam ga koristila reakcija je krenula na širem dijelu tijela, što znači da je to doista jako štetno za moj organizam jer reakcija nije krenula samo na mjestu gdje je lokalno primjenjeno.

Meni je taj kamen zaista nadraža stvar za znojenje tj. protiv znojenja i često ga pogledam sjetno u kupaonici i promislim da ga opet probam ali se ne usudim

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •