Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Odvajanje posteljice

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Odvajanje posteljice

Cure, u 15-toj sam sedmici. U subotu prokrvarila usljed jakih kontrakcija, krvarenje je stalo juce ali ja jos osjecam kontrakcije, nekad jace nekad slabije. Koristim terapiju i mirujem maksimalno. Ono sto me najvise brine je to odvajanje posteljice. Uglavnom, dr. je vidjela te separacije na dva mjesta, kaze da nije puno i da sad mozemo samo cekati i nadati se da ce sve biti ok. Ona je prilicno optimisticna i kaze da se to cesto desava, a da na kraju sve ispadne dobro.
    Meni to zvuci prestrasno
    Jel' neko imao slicna iskustva i kako je zavrseno.
    Thanks

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Imala sam ja takvo iskustvo - meni se sa nepuna tri mjeseca počela odvajati posteljica cijelom jednom stranom, uz bolove i krvarenje i kontrakcije nonstop, to predpostavljam ne moram ni da spominjem...
    Popila sam nemoguće puno raznoraznih lijekova, strogo mirovanje do samog kraja, rodila u 37.sedmici, posteljica srasla na tom mjestu gdje je bila odcijepljenja, nakon poroda kiretaža pod totalnom anestezijom.

Ali je beba ispala just fine 8)

Ovo onako, zbrda zdola, ne znam imaš li propisanu kakvu terapiju, kakvo ti je opće stanje, koji te doktor vodi, da li si na Koševu ili negdje drugo....
    Ako te zanimaju detalji javi se!

Nadam se da će brzo proći i biti ko i meni - just fine

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Natasa, imas pp

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove