Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Pomoć jednoj mami u nevolji

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Pomoć jednoj mami u nevolji

Drage forumasice i svi koji ovo citaju.
    Nisam sigurna jel ovaj post pripada ovom forumu pa ukoliko treba, premjestite me negdje drugdje. Ne trebam savjet za sebe vec za jednu jako mladu trudnu zenu koja hoda okolo i prodaje odjecu na crno kako bi zaradila za stanarinu. Cura ima jedva 20 godina, zivi sama u podstanarstvu sa prijateljicom, a otac djeteta tu i tamo uskoci sa nesto sitno novaca. Roditelji su je se odrekli radi vanbracne trudnoce. Ono sto mene konkretno interesira, postoji li neka ustanova ili udruga u Zagrebu koja pomaze zenama u nevolji? Jadna hoda okoliko sa trbuhom do nosa, nema ni robice za bebu, a kamo li kolijevku. A kada rodi, nece moci zaradjivati ni to malo sto moze sada. Mozda cijela ova prica zvuci prenapuhano, i mozda je sve to patka sto mi je mala napricala, ali mislim si, sto ako je sve ovo zbilja istina? Ne mogu si opce zamisliti kako je tesko biti sam u takvoj situaciji. Pa ako znate neki kontakt osobe ili udruge, gdje bih curu mogla uputiti, bila bih vam zahvalna.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hm, pa koliko znam, na ovom forumu se pomagalo xy puta roditeljima doniranjem robice, opereme i sl. Ako si sigurna da nije neka patka (jer ti toga je nažalost bilo, ako se ne varam?), mislim da ti neće biti problem skupiti robicu. Neka me osoblje foruma ispravi ako nešto krivo govorim, ali uglavnom trebaš samo pokupiti te stvari, puno ljudi ovdje će ti izaći u susret . Evo, ja prva imam robe za dijete od 3-9 mjeseci.

Kaj se drugih udruga tiče, ima ih više. Predlažem da nazoveš B.a.b.e, one će te ako ništa, uputiti dalje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

postoji udruge koje pomazu u njevolji neka se obrati svojoj zupi tamo ce dobiti najvise informacija

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ne mogu a da ne prokomentiram...
    Kakvi su to roditelj????!!!!
    Sada sam si zamislila da se to jednog dana dogodi mojoj kćeri...
    Umrla bih prije nego je pustila da u takvom stanju radi to što ova mala radi, a kamoli joj uzela krov nad glavom.
    STRAŠNO!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

postoji udruga DJETEŠCE, NA SUNAŠCE" Centar za pomoć trudnicama, vise info na http://www.djetesce-na-sunasce.hr

Centar za pomoć trudnicama – “Djetešce, na sunašce!” je neprofitna volonterska udruga građana, osnovana sa ciljem pružanja pomoći trudnicama, ženama i djevojkama da ostvare svoje sretno materinstvo. Svaka žena kada zatrudni intuitivno želi roditi ali je silno pogađa kao zabijen “nož u srce” kada joj često njezini najbliži kažu: “Riješi se djeteta!”. Za takve slučajeve naša udruga ima razvijen program pomoći u dva smjera:
    Dnevno otvoreno savjetovalište za trudnice
    Pružanje konkretne materijalne pomoći trudnicama u nevolji
    Predsjednica udruge: Bosiljka Bačura, dipl.iur.
    ili projekt za maloljetne trudnice MAMA JE MAMA (znam d aova nije maloljetna, al mozda joj mogu pomoci) na http://www.udrugaroditeljakpk.hr/vijest.asp?id=280
    PROJEKT ZA MALOLJETNE TRUDNICE I MAJKE

Udruga roditelja "Korak po korak" pokrenula je projekt "Mama je mama" namijenjen maloljetnim trudnicama i majkama. Problem maloljetničke trudnoće i maloljetnih majki sve je prisutniji i u svijetu i kod nas. Trudnoća i porod naglo prekidaju uobičajeni život maloljetnih djevojaka, suočavajući ih često s nizom problema, od neprihvaćanja u obitelji, prekida školovanja, napuštanja od partnera, do teškoća u prilagođavanju i prihvaćanju novih životnih okolnosti. Maloljetnička trudnoća i roditeljstvo iznimno su stresni događaji u životu mlade osobe i mogu dugoročno negativno utjecati na kvalitetu odnosa majka - dijete, te dovesti čak i do napuštanja djeteta.
    Projektom "Mama je mama" nastojimo pružiti maloljetnim trudnicama i majkama psihosocijalnu podršku i pomoć kako bi im se olakšalo prihvaćanje i snalaženje u novim životnim okolnostima i novoj životnoj ulozi – ulozi majke.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moze se javiti i caritasu, samnom je u Petrovoj lezala jedna mlada cura koja je sada takodjer samohrana mama.
    Iz N. Gradiske su je smjestili negdje u Zagrebu u Caristasovu kucu gdje su mlade zene koje trebaju roditi a nemaju nikoga da im pomogne, imaju osiguran smjesta i skrb i mogu biti u tom domu do 3. godine djetetova zivota.
    Postoji mogucnost da se mami pomogne oko doskolovavanja dok joj oni cuvaju dijete.
    Neka se javi na Kaptol i ispita situaciju, vise od toga neznam :/

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

potpisujem. vjeruj mi imam iskustva s roditeljima koji su nerazumni prema kcerki kad je trudna i sama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •