Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 89 od 89

Tema: Pitanjce...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Dijete sam razvedenih roditelja i nije mi bilo lako ćitati ovakve teme, no sada kao majka djeteta...ćitam sve.

Sud je mom ocu mene oduzeo, odnosno dao na skrbništvo mami zato što je on bio kriv za rastavu - varao je mamu. Bilo mu je žao mene i pokušao me vratiti sebi nakon što se skućio, isto kupio nekakav kućerak sa ženom s kojom je ostao jedva godinu dana nakon rastave s mojom mamom, no nije bilo šanse. Sud ga je proglasio nepodobnim roditeljem iz tog razloga.

Ne znam kakva je situacija Lina kod tebe. Želiš vratiti djecu, a kažeš da si otišla s ćovjekom svog života - mislim da nema šanse da ti sud dodijeli djecu. Tim više što je djeci oćito dobro kod tate. Alimentacija koju plaćaš, mislim da se može umanjiti ako predoćiš sve troškove koje imaš, jer zaista nema smisla i nije moguće živjeti s 0-om.

No, ono što meni ne ulazi u glavu je: ostaviti djecu radi drugog ćovjeka :shock: jer da ti je muž bio toliko loš, trebala si ga ostaviti i prije negoli si našla drugoga.

Inaće, ja nisam udana, samohrana sam majka svog anđela i ne bih ga dala ni za što na svijetu, jer djeca su SVETINJA...moj klinac razlog je sreće u mom životu svaki dan.

I još nešto: Ako ne možeš plaćati alimentaciju 2000 kn, kako bi dvije kćeri oblaćila i školovala da ih kojim ćudom sud i dodijeli tebi?

Mislim da je tebi apriori smanjenje alimentacije, a ne uzimane djevojćica nazad k sebi...a i za njih bi bilo bolje, da žive u obitelji tate i bake - okruženih ljubavlju.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je malo nevjerojatno da autorica dobiva podršku i savjete jer je jako brižna i stalno spominje "..moje cure.." a ostavila ih je jer je otišla živjeti s drugim muškarcem i počela svoj život ispočetka. Ja takve stvari nikad neću moći prožvakati niti davati podršku ljudima koji iz bilo kojeg razloga ostavljaju vlastitu djecu.

Ne kužim, jel to zato što se radi o ženi..?!? Jer da je muškarac u pitanju znam da bi bio razapet jer je ostavio ženu i djecu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A tko smo to mi da osuđujemo nečije postupke? Svak ima svoje.I zakaj ih ne bi zvala 'moje cure', pa njene su, nisu li? Mislim da je ženi dovoljno teško u životu da bi je se još osuđivalo. :/

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovdje se jako često osuđuju muškarci koji ostavljaju ženu i djecu, imaš milijun tema ispod ove. A njoj se daje podrška. Pa mi nije jasno. Jel stvar u genitalijama ili u nečem drugom?
    Ne znam zašto bi joj sad bilo jako teško bez njih dvije. Što može biti teže od ostavljanja vlastite djece?

Sad je sredila svoj život i sad bi ona ipak uzela djecu a i usput je pomislila kako nije fer za njih dvoje davati 2000 kn jer joj je to puno. Meni je sve to ajmemajko

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Meni je malo nevjerojatno da autorica dobiva podršku i savjete jer je jako brižna i stalno spominje "..moje cure.." a ostavila ih je jer je otišla živjeti s drugim muškarcem i počela svoj život ispočetka. Ja takve stvari nikad neću moći prožvakati niti davati podršku ljudima koji iz bilo kojeg razloga ostavljaju vlastitu djecu.

Ne kužim, jel to zato što se radi o ženi..?!? Jer da je muškarac u pitanju znam da bi bio razapet jer je ostavio ženu i djecu.
    potpis. Djeca su djeca, a odrasli su odrasli i trebaju se brinuti za svoju djecu prvo, a onda za sebe. Ne ulazim u razloge zašto je autorica ostavila djecu i otišla živjeti sa drugim jer ih ničim ne mogu razumjeti isto kao što ne mogu razumjeti da netko misli da je 2000 kuna prevelika alimentacija za 2 djece :shock: Samo znam jedno: ZA SVOJE BIH DIJETE DALA I ZADNJU LIPU, MA KAJ ZADNJU LIPU I ŽIVOT.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Puno je ako imaš pet, daješ na kredit tri, i dvije alimentacije. Osim toga, čini mi se da je žena pitala za prijevoz, bi li njbm mogao sudjelovati.
    trina, jako se često osuđuju muškarci, pa onda mogu malo i žene? Ne valja ni jedno ni drugo!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I sigurna sam da toj ženi nije bilo nimalo lako ostaviti svoju djecu, i zapravo joj skidam kapu jer je procijenila da će im kod oca biti bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Grozno je kad tata ostavi djecu i ne brine o njima , al je još gore kad to napravi majka. :shock: . Svoje cure ne bi ostavila nikad na svijetu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    I sigurna sam da toj ženi nije bilo nimalo lako ostaviti svoju djecu, i zapravo joj skidam kapu jer je procijenila da će im kod oca biti bolje.
    Ja sam sigurna da je ona na svojoj djeci ostavila trajnu ranu koja se nikad neće izliječiti.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpis kao kuća

Ponekad ne možete napraviti ništa drugo. I sigurna sam, znam, jer sam i ja bila na rubu tog osjećaja, da je to najteža stvar koju možete napraviti i da nikad sasvim ne prebolite.
    Takve žene ne trebaju vaš pljesak i odobravanje, ali nemojte ih niti dodatno natrpavati osudama.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nkusic2 prvotno napisa
    Grozno je kad tata ostavi djecu i ne brine o njima , al je još gore kad to napravi majka. :shock: . Svoje cure ne bi ostavila nikad na svijetu.
    I ovo je generalizacija, žene su bolji roditelji, automatski je djeci bolje s majkama?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ja sam sigurna da je ona na svojoj djeci ostavila trajnu ranu koja se nikad neće izliječiti.
    Ne znam samo kako možeš biti sigurna, možeš to misliti, ali biti sigurna baš i ne. Meni je bolje da mater ostavi djecu ocu u stabilnoj i poznatoj sredini, gdje su nego da ih vuče po podstanarstvu. Mislim da je to znak velike nesebičnosti, nikako znak da ih ne voli, da joj se ne da baviti djecom i sl. Za mene su majka i otac isto, pogotovo što nisu bile bebe kad je otišla.
    No, jedino ona zna koliko su joj djeca kod oca zadovoljna. Jako mi je ružno ovo osuđivanje. Ja sam tip koja isto nikad ne bi ostavila dijete, ali mogu razumjeti i one koje to učine.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A što je podstanarstvo toliki bauk?
    Ne radi se o socijali, ženi koja nije sposobna za rad ili nekakvoj ovisnici. Radi se o normalnoj ženi koja ima posao, ima 5000 kn plaću (pa nas 5 živi skoro pa s tolikim novcima), kojoj je dosadilo živjeti uz muža kojeg ne voli, htjela je malo uzbuđenja u životu a ne biti domaćica. Vidiš, ja mislim da mama i tata nisu isto. Ja mislim da je puno gore kad te mama ostavi a naročito kad su ovakvi razlozi u pitanju.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajme trina. Bez komentara. Štaću, nisam pristalica "svetice majke".

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme trina. Bez komentara. Štaću, nisam pristalica "svetice majke".
    Ali si pristalica svetice majke koja se tako velikodušno odrekla svoje uloge za njihovo dobro. Pa meni je to za ovaj smajlić kojeg si stavila gore.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ne osuđujem Linu ALI, kako ta dijeca sad žive i kako ih je mogla ostaviti BM kad je znala da je kockar . KUD I JA TUD I MOJA DIJECA!- pa i u podstanare... Jednu moju prijateljicu je zadesila sudbina Lininih cura pa sad nakon 20 godina nikako ne može s mamom, cijelo su vrijeme bile u kontaktu i povremeno se viđale. Jednostavno ne može shvatiti kako ju je mogla ostaviti tati i njegovoj mami. Bilo joj je dobro kod njih ali mama je mama. Pogotovo kad je i sama postala mama.[/u]

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kakva pristalica? :? Ja samo ne osuđujem tu ženu, to je sve (za razliku od tebe).
    No ne budem se više ovdje javljala, samo vi pravednice nastavite s drvljam i kamenjem. Niste joj vjerojatno prve uputile takve komentare.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne osuđujem Linu ALI, kako ta dijeca sad žive i kako ih je mogla ostaviti BM kad je znala da je kockar [/u]
    Ovo iza prvog zareza, to ti je osuda.

Inače, opet potpisujem dijanu.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Dobro, možda to tako ispada da je osuđujem ali jednostavno ne mogu razumijeti kako mama može tako postupiti.....

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ali jednostavno ne mogu razumijeti kako mama može tako postupiti.....
    pa normalno da ne možeš kad na uvid, od cijelog njenog života, od tko zna kakvih njenih osjećaja, previranja, životnih situacija, imamo tek par bijednih rečenica. i, zato je bolje, u nekim situacijama, ponuditi savjet, ako ga imamo. ako ne, preskočiti.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure, stvarno ne osuđujem nikoga, samo kažem da ne mogu razumjeti to.
    Prvo: nema šanse da bi ja ostavila svoje dijete nikomu (ipak mislim da je mama mama, a da je i tata izrazito važan, ali mamu ne može nadomjestiti);
    Drugo: kad bi mi se to i dogodilo (što nema šanse, ali recimo da mi se dogodi) nema šanse da bi cmoljila kako mi je previše dati 2000 kuna + prijevoz + kupiti svom djetetu nešto, rađe bi našla nekakav honorarni posao samo da moje dijete ima.
    Nisam pristalica ostanka u lošem braku, samo kažem da mi je moje dijete na prvom mjestu, onda dugo, dugo nitko, onda moje dijete, onda dugo, dugo nitko, onda moje dijete, onda ja. Ne mislim da sam savršena mama, nego mislim da bi to tako trebalo biti, pa i životinje to rade: gladuju mjesecima da bi osigurale opstanak vrste, kada njihovo mladunče netko napadne daju život za njega. To je, po meni, prirodan poredak stvari.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa i životinje se u nekoj dobi prestanu žrtvovati, ako se već uspoređujemo s njima. Nije da je majčinski instinkt ovdje "zakazao" puno smo složenije od toga.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Proćitajte malo bolje moje postove..ne cmoljim ja nad alimentacijom ,niti oko troškova ne cmizdrim!Raspitujem se samo kako neke stvari riješiti i dovesti u red!Honorarni posao :Hvala imam!To već svi vide koji znaju zbrajat,da mi od plaće ne ostane ništa!A zbog ćega sam se ja rastala nije ovdje tema!A i ako je da vam kažem:udala sam se za tipa koji je nakon 11god braka donio doma kredit od 20.000 eura i rekao da tu ništa nije moje!Sin jedinac sa dobrostojećim starcima u zaleđu!Pokrpali su mu dugove i sad ga pomažu!A ja bi trebala radit tri smjene i još honorarno ? Što on ne radi honorarno!A kad bi djeca samnom živjela ne oćekujete da bi mu plaćala alimentaciju?Pita netko ćime bi ih uzdržavala?Kad sam ja rekla da djeca idu samnom rekao je:dobit ćeš minimum ,nedam ti ni kune više!A ja sam mu sama rekla dam ti dvije!Nemam više!A možda bi i on bio dužan pomagat meni oko djece?Možda?A to što sam ja njega napustila da bi se ovdje neke super mame naslađivale...slobodno..samo dajte!Pazite da vam se isto ne desi...i pitajte se na koga vam glasi imovina!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Diana zaista, u pravu si, Lina2008 uopće nije došla ovdje pitati kako da vrati djecu, već kako da umanji alimentaciju :? i to tako što je rekla da nema ni za plaćanje karte kojom bi ih dopeljala k sebi doma...

Samo ne znam kako joj možeš skidati kapu zbog prosudbe da će djeci biti bolje kod njenog muža, koji je citiram: sve dao na kocku i izlaske...

Tek nakon što je srela ćovjeka svog života, shvatila je da želi otići i ostaviti sve iza sebe...nije li toga trebala biti svjesna ranije i kuću osigurati sebi i curama ... a ne sebi i ćovjeku? Tim više što je, kako kaže 2 mjeseca nakon rastave spavala s mužem u istoj sobi, u istom krevetu (bljaaak) a s druge strane kupovala kuću - ponavljam ne za sebe i dječicu, već za sebe i novog ćovjeka?! Strašno!
    Citiraj Lina2008 prvotno napisa
    Za našu rastavu nije kriv on nego ja !Ja sam bila ta kojoj je dojadilo rintati od jutra do mraka i doma i u firmi i još dodatno u fušu!Srela sam čovjeka ...što se veli svog života i odlućila svemu stati na kraj!.............

Još smo nakon rastave živjeli zajedno u stanu i spavali u istom krevetu 2.mj!.............

Samnom živi moj najdraži ćovjek koji zna koliko žena vrijedi!On me hrani i oblaći!Plaća režije i sve što treba!Ja pak opet radim svoj fuš!Sad bar znam za koga!
    O skrbništvu je počela tek prićati na upit korisnice
    Citiraj Joe prvotno napisa
    Ima li šanse da dobiješ skrbništvo?
    i to me najviše ražalostilo...jer oćito toj ženi do djece nije stalo...ostavila ih je kockaru i baki...a sada je problem---gdje?

To da će na djeci ostati doživotni ožiljak, u potpunosti stoji, znam iz vlastitog iskustva, nažalost.

Draga Lina2008, mali ali dobronamjerni savjet...mani ludjake od sebe, vidiš da opet radiš fuš i ubijaš se poslom - zbog ćega? Zar ti nemaš prava na život i sreću i bez ubijanja poslom i življenja od kapljica? Zar su ti muškarci bitniji od vlastite djećice? Uzmi curice k sebi, pa ne živiš valjda na Velebitu da ne možeš telefon i net dopeljat, danas postoji i onaj jeftiniji od simpe ili vip-a...ako ti je stalo do djece...ako nije - to je već druga prića.

Zar je djeci bilo lijepo slušati kako tata kocka i izlazi, sigurno je i svađa bilo kada brak nije štimal...ma sve je to zapravo jako teško - no ostaviti djecu takvom tipu - dobrovoljno, ne ulazi mi u glavu!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Proćitajte malo bolje moje postove..ne cmoljim ja nad alimentacijom ,niti oko troškova ne cmizdrim!Raspitujem se samo kako neke stvari riješiti i dovesti u red!Honorarni posao :Hvala imam!To već svi vide koji znaju zbrajat,da mi od plaće ne ostane ništa!A zbog ćega sam se ja rastala nije ovdje tema!A i ako je da vam kažem:udala sam se za tipa koji je nakon 11god braka donio doma kredit od 20.000 eura i rekao da tu ništa nije moje!Sin jedinac sa dobrostojećim starcima u zaleđu!Pokrpali su mu dugove i sad ga pomažu!A ja bi trebala radit tri smjene i još honorarno ? Što on ne radi honorarno!A kad bi djeca samnom živjela ne oćekujete da bi mu plaćala alimentaciju?Pita netko ćime bi ih uzdržavala?Kad sam ja rekla da djeca idu samnom rekao je:dobit ćeš minimum ,nedam ti ni kune više!A ja sam mu sama rekla dam ti dvije!Nemam više!A možda bi i on bio dužan pomagat meni oko djece?Možda?A to što sam ja njega napustila da bi se ovdje neke super mame naslađivale...slobodno..samo dajte!Pazite da vam se isto ne desi...i pitajte se na koga vam glasi imovina!
    Lina, nitko se ne naslađuje niti je itko super mama. Meni samo nije jasna jedna stvar-kako si mogla otići bez djece? Rastava je manje bitna, svaki drugi par se rastaje, uopće nebitno prema čitavoj situaciji. Bitno je da si svoju djecu ostavila tati viđaš ih jednom tjedno. To što on bi/nebi plaćao alimentaciju...ma ne znam. Ja sam tu nitko i nemam te pravo osuđivati niti soliti pamet, ja samo pričam iz srca, kao mama. Meni nikakva alimentacija, niakkvi novci i nikakve priče nebi bile vrijedne vlastite djece. Uvrijedila si se i bilo je za očekivati ali meni je sve ovo što si pisala jednostavno nepojmljivo i zaista ne znam što bi se moralo dogoditi da ostavim djecu i odem.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Poznata je epizoda s dvije mlade majke od kojih je jednoj dijete umrlo na porodu. Obje su tvrdile da je jedino preživjelo dijete njihovo. Solomon poziva da se dijete presječe na pola, te se svakoj dadne polovina. Tada se jedna od njih odriče prava na dijete, a Solomon presuđuje da je dijete njezino. Zbog toga će se u biblijskoj tradiciji njemu pripisati tzv. mudrosne knjige, iako nastaju mnogo kasnije.
    Solomon je tada rekao kako će se prava majka i odreći djeteta ako je to za njegovo dobro.
    Od tada mu se pripisuje velika mudrost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

@ trina, toliko si puta ponovila da ne kuzis kak je zena otisla i ostavila djecu kod oca, prihvatile smo informaciju, ne moras vise ponavljati

@nkusic2 isto tako, kaj ste vi mjerne jedinice za standard dobrog roditeljstva? socijalne i emocionalne inteligencije? pa sto vama ne legne treba kamenovati?

daj popustite, vidi se iz postova da joj uopce nije neko veselje zbog toga i da se pokusava uravnoteziti i srediti sa djecomi najmanje joj treba vatreni govor idealne mame (koja ne razumije, omg...)

da nemas kud, i da nemas love sa cim bi realizirala odlazak kud bi sa klincima? pod most? jos ce te neka frendica i primit na par dana, ali tesko ce te neko na duze staze primiti sa klincima

da bi bila mama moras biti stabilna i cista sama sa sobom

mene je djetetov najobicniji autizam kostao super depresije, imam odlicnog partnera i jos uvijek se izvlacim i trazim a kak li je zeni koja je do te mjere unistena da ode bez djece

shame on you

@maja, lina, cure pa kaj vama treba da se nekom pravdate? nisu svi ljudi di pametni ni dobronamjerni i od tog necete imat nista osim grca u grudima nakon sto procitate bisere s foruma.

moderatori, ajmo malo pocistit detlaje koji nemaju veze sa postavljenim pitanjem

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam osjećaj da kad netko postavi pitanje na ovom podforumu (u ovom slučaju Lina2008, koja je tražila samo informaciju)....to automatski znači da mora odgovarati na osobna pitanja i biti spremna da će se sad odlučivati o ispravnosti njenih životnih odluka.

Mogu imati svoje mišljenje, ali nigdje, čak ni između redaka nisam pročitala da ju zanima moje (ili bilo čije) mišljenje, pa mi ne pada na pamet da ga tu napišem.

Lako je drugima suditi, ali život je nepredvidiv i tko zna što nam sutra nosi.......i kako bi se u kojoj situaciji ponašali. Ali to nije tema ovog topica, zar ne?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trina, nkusic2, elin zbilja vas nitko nije pozvao da komentirate što bi vi u zadanoj situaciji. Molim vas da forumašici pomognete savjetom ako ga imate, ako nemate još vas jače molim da prekinete sa osuđivanjem i skretanjem s teme.

Svi daljnji komentari koji nisu vezani uz temu, koji na bilo koji način vrijeđaju ili osuđuju biti će obrisani.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    Trina, nkusic2, elin zbilja vas nitko nije pozvao da komentirate što bi vi u zadanoj situaciji. Molim vas da forumašici pomognete savjetom ako ga imate, ako nemate još vas jače molim da prekinete sa osuđivanjem i skretanjem s teme.

Svi daljnji komentari koji nisu vezani uz temu, koji na bilo koji način vrijeđaju ili osuđuju biti će obrisani.
    OK. Istina, uletila sam sa svojim mišljenjem koje nitko nije tražio.Nikakav savjet nemam, prema tome idem s ove teme.

tweety pobrisala dio koji nema veze s temom

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    @ trina, toliko si puta ponovila da ne kuzis kak je zena otisla i ostavila djecu kod oca, prihvatile smo informaciju, ne moras vise ponavljati

@nkusic2 isto tako, kaj ste vi mjerne jedinice za standard dobrog roditeljstva? socijalne i emocionalne inteligencije? pa sto vama ne legne treba kamenovati?

daj popustite, vidi se iz postova da joj uopce nije neko veselje zbog toga i da se pokusava uravnoteziti i srediti sa djecomi najmanje joj treba vatreni govor idealne mame (koja ne razumije, omg...)

da nemas kud, i da nemas love sa cim bi realizirala odlazak kud bi sa klincima? pod most? jos ce te neka frendica i primit na par dana, ali tesko ce te neko na duze staze primiti sa klincima

da bi bila mama moras biti stabilna i cista sama sa sobom

mene je djetetov najobicniji autizam kostao super depresije, imam odlicnog partnera i jos uvijek se izvlacim i trazim a kak li je zeni koja je do te mjere unistena da ode bez djece

shame on you

@maja, lina, cure pa kaj vama treba da se nekom pravdate? nisu svi ljudi di pametni ni dobronamjerni i od tog necete imat nista osim grca u grudima nakon sto procitate bisere s foruma.

moderatori, ajmo malo pocistit detlaje koji nemaju veze sa postavljenim pitanjem
    Ja sam padobranac na temi, ali moram napisati i potpisati
    SVAKA ČAST !!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zaista ste u pravu i ja se najiskrenije isprićavam ako sam nehotice uvrijedila Linu2008, no savjetovala sam joj da se okrene djećici, jer na taj naćin ona će riješiti i problem prijevoza...a da s njima nema kud, srećom više nije situacija!
    Lina2008 kupila je kuću i sada ima (uz posao)osnovni uvjet za uzimanje djećice k sebi. Draga Lina2008, nadam se da ćemo uskoro ćitati kako su klinke prihvatile i snašle se u životu s majćicom na selu...

Svakoj normalnoj ženi cilj u životu je sreća njene djece iznad njene vlastite, naravno.

Kretanje u novi život, s novim ćovjekom ne osuđujem ni malo, jer kako je i ona rekla - tko može znati što ga u budućnosti ćeka? Samo je razlika u tome što bih ja kad bih se već žrtvovala i bila nakon razvoda s mužem još 2 mjeseca dok ne osiguram smještaj - otišla s djecom, a ne samo s ćovjekom. Jer onda ne vidim svrhu istoga... :/
    Što se prijevoza tiće, djeca imaju besplatan vlak za prijevoz u školu, tako da ne brini - to ti neće biti dodatan trošak, a tvoja djeca neće biti jedina koja putuju iu Zagreb na školovanje, ali vjerujem da će biti sretnija negoli s tim luđakom kojeg si trpila tolike godine.

Puno sreće u dobivanju skrbništva i novom životu!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa

evo ja slušam tweety. Dakle, Lina, smanjiti alimentaciju možeš tako da podneseš tužbu sudu za smanjenje alimentacije. I dalje tvrdim da te ne osuđujem, samo ne razumijem. Sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mada sam još jučer prestala pratiti temu .....Najdublje se ispričavam Lini i svim ostalim forumašicama....
    Raspitaj se za smanjenje cijene prijevoza jer dijeca bi mogla imati to pravo.
    Još jednom oprosti za reakciju....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ispričavam se i ja jer sam se upetljala tamo di mi nije mjesto. Ubuduće ću ovako delikatne teme preskakati.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trina, svaki savjet je dobrodošao pa tako i tvoj. Ono što bi bilo lijepo je da u delikatnim situacijama zbilja savjetujemo ako nas se to moli, a ne vrijeđamo, osuđujemo, zgražamo se.

Lina2008, nadam se da si još tu s nama i da su ti savjeti bili od koristi.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tu sam ..ne ljutim se ,samo nije to bilo lako čitati!Iznjet ću sitne detalje da prosvjetlim moj slučaj!Kuču sam kupila tek nakon rastave,da odustanem od borbe za djecu savjetovao mi je sudac na!Op.sudu u Zgb!Ja radim tri smjene za 5.000kn!Da sam tražila cure u podstanare -što je isto bila opcija rekao mi je da mi to kod nijednog suca neće proći!Dok je got otac situiran sa plaćom većom od moje i ima starce kjo pomažu ,ja ko podstanar nemrem ništa!I zato sam tak napravila i dala sebi vremena da se skućim,i zato kažem moje cure -jel i jesu moje i teško bez njih živim!Njihov otac nije tipićni muški gad i probisvijet!On je uglađeni muški gad!Koji ima fini posel,kojem je kladionica hobi a ne trajhanje para,koji dobro laže i mulja a za iskrenost nije čuo!Naime,mi smo zajedno živjeli sa djecom u stanu njegova oca!Taj stan smo renovirali ,namjestili ,kupili novi auto!Kredit je bio na njegovo ima,ja sam plaćala ratu od 3.600.00kn sa kaskom od extra svoje love!Normalno smo živjeli!Samo je on volio izaći sam ,igrat tenis,ispijat kave ,društvo ,kladinicai te kojekakva klađenja!Doma utakmica i ležanje!Ja !4 god. radim 3 smjene!Imam 32 god.!Djeca su još uvijek mala da putuju vlakom.97 i 99 godište su!Starije dijete želi živjeti sa tatom!Njoj je tata svetinja!Tata to rješava razgovorima i poklonima!Razgovori:mama ti je k...a ,ostavila te-nikad ne kaže da je nije dao!Tata kupi mobitel za Nikolu!I divan je !Sreća da mu je baka na pomoći inaće je propao!Mlađe dijete želi k nama!Voli čovjeka sa kojim živim!Uzeli smo si i vremena da se upoznaju i odluće!Oni su nerazdvojni!Pecanje,kuhanje,igranje-stalno skupa!Sad je vrijeme za borbu oko djeteta !Nažalost ,zasad samo jednog!Neželim na silu ništa!Ja sam u njenim oćima takva kakva jesam jer sam rekla istinu!Tata je dobar!Uspio je sve sakrit!Inaće ,on nije jlasićni kockar!Voli provod!Al sad mu je teže nego prije!Mama ga nadzire! osim toga ,nema više toliko para!A što se tiće moje financijske situacije.neću tražit smanjenje alimentacije!Dobro se krpamo zasad!Nikad ja nebi na curama štedila!A dijete ako dođe ima svoju sobu!Ja ću vas moliti :Zanemarite sad sve!Što je bilo ,bilo je!Kome i kako se sad obratiti?Djete želi k nama!Kuću imam -glasi samo na mene,ona to sama želi!Imam u mobitelu poruke sa njenog mobitela u kojema mi piše kako je otac stalno optužuje da je njoj kod nas ljepše i kaj njoj sa njime fali!Djetetu mi fali ljubavi!Bilo kakve od bilo koga što nažalost u njegovoj obitelji nitko nedaje i ne pruža!Oni su sterilni i žive ko amebe!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad ti se u zivotu dogodi nesto lose kao sto se dogodilo tebi sve se svede na to da od 2 losa izbora moras izabrati onaj manje los i gurati sa tom odlukom dalje

ako se uspijes dovesti u stanje da ubuduce sve sto radis i odlucujes pokreces iz situacije kakva je taj dan, sa stanjem kakvo je taj dan, bez da se stalno opterecujes pitanjima sto bi bilo da si u proslosti napravila ili odlucila drugacije ustedit ces si more zivaca i energije

iz ovog sto pises izvukla si maksimum iz situacije, mozes biti stvarno ponosna na sebe

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tu sam ..ne ljutim se ,samo nije to bilo lako čitati!Iznjet ću sitne detalje da prosvjetlim moj slučaj!Kuču sam kupila tek nakon rastave,da odustanem od borbe za djecu savjetovao mi je sudac na!Op.sudu u Zgb!Ja radim tri smjene za 5.000kn!Da sam tražila cure u podstanare -što je isto bila opcija rekao mi je da mi to kod nijednog suca neće proći! Dok je got otac situiran sa plaćom većom od moje i ima starce kjo pomažu ,ja ko podstanar nemrem ništa! I
    draga moja :shock: Ma kaj tebi sudac ima savjetovati ovako ili onako, on/ona je tu da sudi. Savjetovanje stranaka ne ulazi u sudačku dužnost, ne samo to, to se niti ne smije. Ovako preko neta ti je teško dati kakav dobar savjet, na žalost. Sve najbolje.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •