bože, čitam i ne mogu se načudit iznesenim teorijama, pa ja mislim da majci svog djeteta podastrem takvu ideju da mi plati bar polovicu goriva za dolazak po dijete, da bi me sterala u tri pm bez pardona i zakinula sljedeća 3 mj. viđanje djeteta za kaznu što mi je to opće palo na pamet, pa da mi prisjedne za sva vremena i ubuduće ne padne više nikad na um!!!

čini mi se da je Lina između redova zapravo vrlo konkretno postavila pitanje, kako to kod vas funkcionira, pa da li vi plaćate svojim partnerima takve stvari!?

Citiraj Crvenkapica007 prvotno napisa
No stvar je u tome da je roditelj koji ne živi s djetetom u podređenom položaju, jer onaj drugi uvijek može reći "ako ih hoćeš vidjet dođi po njih" (ili plati). Zvuči kao ucjena ali ja je ne bih tako nazvala.
A nego kako bi je ti nazvala??? pa to i JEST čista ucjena! nažalost!

Ja se borim da, bog sveti, opće vidim svoje dijete u svojim terminima i potrefim dobru volju njegove majke da mi se smili tada mi ga uopće dati, a ne da još postavljam ovakve zahtjeve... banalan primjer nedosljednosti: odredila si je da ide tri tjedna s djetetom na more, ja sam dobio samo tjedan dana, naravno nij me pitala za mišljenje i slaganje nego jednostavno tako SAMA odredila! ok recimo da progledam na to, ali joj to nije bilo dovoljno pa se tjedan dana prije odlaska svaki dan izgovarala da ga nemogu dobit, jer ima "obaveze", tako da ga nisam ni taj tjedan uspio vidjeti, pa je to 4 tj. neviđanja... u toku godišnjeg mi javila da će se vratit tjedan kasnije - jel mogu šta - nemogu... dakle 5. tjedana!!! ali se ipak vratila onaj tjedan prije, međutim se svejedno NIJE UOPĆE udostojila javit da mogu doći vidjet dijete, dok ovih dana sam nisam saznao da je dijete već 7 dana u zg!

govori li vam to možda koliko je pozicija roditelja koji ne živi s djetetom katastrofalna i podložna upravo ucjenama, maltretiranjima i samovoljama... i na koji način taj roditelj uopće može uhvatiti ritam s djetetom, a kamo li sudjelovati u odgoju?

tako da mi je, Lina oprosti na gruboj otvorenosti, ovo tematsko pitanje i dobronamjerno teoretiziranje o tome kako bi trebalo biti - totalni SF u praksi! nažalost...

Istina, idealna je stvar da ti i BM, kako kaže Crvenkapica007, imate DOGOVOR o podjeljenom dovozu i odvozu djeteta, ali iz mnogih iskustava muških prijatelja i poznanika iz moje okoline upravo ona druga strana (koja ima dijete na skrbi) baš iz te svoje prednosti, redovito i olako krši takve dogovore, a na tebi je da se opet kako znaš i umiješ - prilagodiš tome. Čak su mi osobno u CZSS otvoreno saopćili kako im je to nažalost itekako poznata stvar i čista sirova realnost protiv koje nemaju pravog lijeka, niti alternative, ako se roditelji već neznaju ili nemogu sami dogovoriti o tome, i točka - a rukice im fino čiste i oprane!