Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 93 od 93

Tema: pedijatar gastroenterolog

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nisam nikad dobila kod misekice tako "kasno".
    pa probaj objasniti o cemu se radi, da ste vec bili u bolnici, koliko je dijete malo i da ne znaju nista tamo i da ste upuceni u zareb i ima li kod iste ili nekog drugog raniji termin.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

A ja rekla da imamo preporuku za dr Olega pa valjda u njega ne moze prije. A rekla mi je da za prvi mjesec vise ni ne primaju narudzbe; da su sve za veljacu kod svih doktora.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od S2000 : 16.01.2014. at 15:24

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

posalji mail sluzbi za narucivanje. i moli termin ranije. ja s njima uvijek lako dogovorim .

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pisala.
    Tnx grls

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

S2000, da li je tvoje starije dijete bilo praceno od kardiologa , zbog suma (ali je sve ok)?
    Sto kaze pedijatar, da li bi mozda i mlade trebalo provjeriti obzirom na slabo napredovanje?
    Kakvih problema imate sa hranjenjem tocno? Da li se mozda umara kad jede pa zbog toga jede manje (obzirom da si rekla da niti bocicu ne zeli)?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da, s 3 godine mu se sum smanjio.
    Pedijatrica kaze da mala isto ima sum, ali lagani 1/6, u kardiologa cemo na kontrolu, ali kaze da nije hitno.

Ne bi rekla da se umara, cak bi rekla da joj i previse mlijeka izlazi odjednom s obzirom kako se ponasa na dojci.
    Podoji traju oko 2 minute, a razmaci znaju biti i po 6 sati (nikad ispod 3 sata).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Idi kardiologu. Nema veze sto je sum mali .Iskljuci kardiolosku stranu.
    sum sam po sebi moze biti fizioloski, ali moze upucivati na neki problem pa treba provjeriti ( neke srcane greske mogu i BEZ suma na slusalicama biti).

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Upravo sam nas narucila u kardiologa. Srecom sada imamo kod nas, pa ne moramo u Split. Onda kad sam malog trebala vodit na pregled, bili smo nekoliko mjeseci bez djecjeg kardiologa (jedina je bila na godisnjem i najavila mirovinu).
    Hvala sirius!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a nisu te tražili da se u trudnoći kontroliraš kod kardiologa, mene su tražili to i u 2. i u 3. istina taj kardiolog je samo u zagrebu

i malu si naručila?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.01.2014. at 09:43

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a nisu te tražili da se u trudnoći kontroliraš kod kardiologa, mene su tražili to i u 2. i u 3. istina taj kardiolog je samo u zagrebu

i malu si naručila?
    Samo malu sam i narucila.
    U trudnoci kod ginekologa na uzv se nije vidio nikakav sum kod malene, niti u rodilistu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku

i malu si naručila?
    Ne treba u trudnoci. Fizioloski sum nije indikacija za fetalnuehokardiografiju ( to je taj uzv u trudnoci koji se radi samo na rebru i srebrnjaku).
    ali kad vec malena ima sum, brat je imao sum, ima problema sa tezinom i hranjenjem , bilo bi dobro iskljuciti eventualni kardioloski problem.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ponavljam jos jednom.

šum sam po sebi ne znaci nista i nije bolest , ali moze upucivati na neki moguci problem sa srcem.
    Moze i ne mora.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala sirius, zvuci logicno i provjeriti cemo i to.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    U trudnoci kod ginekologa na uzv se nije vidio nikakav sum kod malene, niti u rodilistu.
    ni kod mojeg najstarijeg ništ nisu vidli ni na uzv ni u rodilištu, ali kad je došla prva temperatura onda su itekako vidli, radi toga sam morala kontrolirati fetalnu kardiologiju, a i mlađi moraju mi redovito ići na kardiološke preglede, ne tak ćesto ko najstariji ali idu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sin od S2000 nema srcanu gresku , nego je samo imao sum pracen i od strane kardiologa .
    Ako neko dijete u obitelji ima srcanu gresku tada se preporuca fetalnaehokardiografija.
    jelena , ako tvoj mali ima srcanu gresku , posebno neku koja se naslijeduje ( to su samo neke) tada se i druga djeca u obitelji povremeno prate.
    npr. nasa mlađa kcer ima srcanu gresku , ali takvu koja se ne naslijeduje, tako da starijeg ne pratimo.
    Posljednje uređivanje od sirius : 17.01.2014. at 10:41

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Danas smo bile na redovnom pregledu kod pedijatrice za koji smo odprije bili naruceni. Nisu htjeli cijepiti dijete (ne bi ni mi dopustili). Uglavnom, pedijatrica nam je neka nova jer je stara otisla u mirovinu. Prvi put u ovih 6 tjedana koliko traje tortura da je netko od zdravstvenih djelatnika htio pogledati kako izgleda podoj ( dok smo bile u bolnici pitala sam stalno, ali nitko nije dolazio). Međutim malena je jako plakala dok sam ju pokusavala podojiti, niposto nije htjela dojiti (proslo je tek 3 sata od prethodnog podoja), tako da pedijatrica nije mogla vidjeti, ali se stvarno trudila objasniti mi neke stvari oko polozaja i sl. Mislim, sve ja to vec znam, ali lijepo se trudila i sigurno ce dosta pomoci nekim drugim mamama s problemima s dojenjem. Njoj se nikako ne sviđa naš prirast ispod minimuma, smatra da beba mora jesti i rasti i predlaze da nam da uputnicu za KBC. Spomenula sam joj i ovu gastropedijatricu Jaklin iz Helene, a ona za nju ima samo riječi hvale.
    Tako da cemo iduci tjedan obaviti jos taj uzv srca, pa bi onda mogli u Helenu, odakle bi nas dr Jaklin moze uputiti dalje ako bude smatrala da je potrebno.
    Nova doktorica je napisala anorexia, pa mi je dan danas tuzan, iako se nista posebno nije promijenilo.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nazalost, propustili smo otici na uzv srca, morala sam otkazati termin jer je stariji sin imao stomacnu virozu i nisam imala di s njim, a s nama nije mogao jer je svako malo morao na wc. Dobili smo novi termin za mjesec dana.

Posljednje uređivanje od S2000 : 24.01.2014. at 08:51

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

S2000, grlim

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

s200 hug!

nego, od ponedjeljka se u klaicevoj vise ne moze narucivati telefonski, samo mailom i faxom.
    i zaista, receno mi je da se narucim mjesec i pol prije termina (dobili smo novi za 3mj. kad cemo morati ponoviti test na celijakiju).
    moram priznati da me to zbunilo.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Izgleda da mi nema druge nego u Helenu privatno. Jer dok docekam pregled malena ce ako nastavi ovim tempom do tada pasti ispod pete percentile. A jede ko novorodence. Cini mi se da je i tad vise jela.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    s200 hug!

nego, od ponedjeljka se u klaicevoj vise ne moze narucivati telefonski, samo mailom i faxom.
    i zaista, receno mi je da se narucim mjesec i pol prije termina (dobili smo novi za 3mj. kad cemo morati ponoviti test na celijakiju).
    moram priznati da me to zbunilo.
    a direktno tamo na salteru?
    bila sam prosli tjedan i tako se narucila. mozda je nekom i to zgodno, jer mozes odmah pitati da li moze ranije i sl.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

joj to sam zaboravila (jer u 7 navecer vise nije bilo nikog).
    i to je jedan od nacina, naravno.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

A ja skontala od iduceg ponedjeljka! Cudim se sto mi se danas nitko ne javlja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

šalter radi do 16 sati

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

S2000, samo da ti kazem, moje osobno iskustvo sa dr Jaklin iz Helene je izvanredno. Cula sam za nju vec davno, njezin rad po Europi i razna priznanja. Stvarno ih je zasluzila. Mi imamo jetrenih problema i nakon prvog pregleda kod nje, odustala sam od bilo kakvih drugih lijecnika po bolnicama. Pregled je 400kn, uzv isto. Mogu ti rec da ni ne razmisljam koliko kosta nakon njezinih savjeta, podrske, nacina lijecenja.. Eto, toliko da znas
    Drzim fige da bude sve ok

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala anna-b. Jedva cekam taj pregled. U petak smo naruceni.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zanima me što bi se moglo nać na uzv,

S2000 pitaj je ako može i ako je kompetentna da pogleda malo i srce

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Starija kćer mi je naručena na pregled kod gastroenterologa zbog dugotrajnih i ponavljajućih bolova u trbuhu. Pedijatrica nam ništa nije objasnila, samo dala uputnicu, takva je, a ja jedva čekam izaći iz njene ordinacije pa nisam pitala.
    Zanima me kako izgleda taj prvi pregled i što očekivati? Pregled i UZV?
    Da li smije jesti prije pregleda? Ja sam jednom prilkom bila na UZV abdomena na sistematskom pregledu pa nisam smjela jesti....

hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U principu rade odvojeno uzv od pregleda bar kolkočujem u klaićevoj, moraš otić na centralni ili mejlat uputnicu na centralno naručivanje

Prije normalnog pregleda se može jest, sad za uzv bi trebalo jest dan prije žgance,

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nela prekom mobitela ne vidim od kud si. Ako je klaiceva onda prvi pregled je samo pregled i razgovor iz kojeg sljede daljnje akcije. Za naruciti te moze i pedijatrica kroz sustav, mada si rekla da ti to nije opcija.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako i mi, pregled pipanjem pa pretrage. Za uzv smo normalno jeli prije, nikakvih posebnih restrikcija nismo imali. Sve najnormalnije. Mi smo bili i na 24 h pehametriji i gastroskopiji. Zbog ph metrije smo bili dva dana u bolnici i obavili sve pretrage tamo. Preporucam klaicevu jer su svi jako ljubazni i strucni , odjel im je odlican od cistacica do sestara pa sve do doktora. Odlicni su.

Sent from my iPad using Tapatalk

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja ima fizioloski sum na srcu, isto ga otkrili u heleni pa isli na color dopler na rebro i ekg, sve ok.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Naručila nas je Pedijatrica i to u Vinogradsku, na uputnici pise prvi pregled i obrada. Obrada mi nije jasna?!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pedijatrica*

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obradu ce odrediti gastro prema simptomima, vjerojatno krv , test na celijakiju , mozda alergo test , gastroskopija , ph metrija uzv... Al ne odmah al da na istu uputnicu.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ok, hvala, u tom slučaju nema nikakve posebne pripreme za pregled?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za prvi pregled nema

daj si provjeri koju si bolnicu dobila jer je Klaićeva službeno pod vinogradskom

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Provjeriti cu. Hvala, nisam pojma.imala jer hvala Bogu nemamo posla sa bolnicama (rodilište ne racunam)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onda si stvarno sretnica

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne nikakve pripreme

Sent from my iPhone using Tapatalk

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Na uputnici ne piše bolnica samo pedijatrijska gastroenterologija, a na putnom nalogu KBC SEstre milosrdnice. Klaićeva se ne spominje nigdje....i kako da ja sada znam da li trebamo doći u Vinogradsku ili možda u Klaićevu koja spada pod VInogradsku....

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

NA potvrdi o narudžbi pacijenta piše Vinogradska cesta 29 i Ambulanta za pedijatrijsku gastroenterologiju prim.dr. sc. Orjena Žaja Franulović

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onda pravac vinogradska

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •