Jeste li ih kupovali? Baš listam katalog Turbo Limacha i sve mi se čine malecke, kao da će ih prerasti za par mjeseci. Imam feeling da mi neće ni trebati ako imam košaru. Što mislite?
Jeste li ih kupovali? Baš listam katalog Turbo Limacha i sve mi se čine malecke, kao da će ih prerasti za par mjeseci. Imam feeling da mi neće ni trebati ako imam košaru. Što mislite?
ako misliš na autosjedalicu, moraš ju kupiti obzirom da se beba u autu smije voziti samo u njoj. košara služi za vožnju u kolicima, ali ne i za vožnju u autu.
autosjedalice prve grupe dijete koristi sve dok ne napuni 9 kila i pocne se samostalno ustajati.
obavezno pročitaj:
Autosjedalica - uvijek i bez iznimke
Mislim na sjedalicu.
to i mene zanima! u čemu držati bebu po kući ( s obzirom da nemam baš puno prostora,sve skupa 30 kvadrata) dali je dovoljna košara iz kolica ili da uzmem i sjedalicu tj ležaljku (čini mi se praktična)?
Lutonjica prvotno napisa
Potpisujem Astral.astral prvotno napisa
Ja nisam to imala.Mrvna prvotno napisa
Ili sam ih nosila ili su bile na podu kad su bile tako male.
da,al,recimo,doma sam,sama i da mi nije stalno po rukama u šta ću stavit bebu? ne mogu je spustit na kauč, jer je preuzak, za kolica nemam mjesta... pa se mislim o toj ležaljci. al nisam ni sigurna o čemu govorim jer još moram ispitat šta je to točno.![]()
spustit ces ju na pod - to je najbolje i najzdravije za bebin razvoj 8)
možeš i na kauč i krevet dok se ne počne okretati (prva 2-3 mjeseca)
nisam,bacanje para. Djetetu je najbolje na podu il na rukama![]()
dok se nije počela okretati bila je na kauču, a kasnije na podu na puzzlama u kombinaciji s nošenjem, naravno. Po meni nije potrebno.
E, to! Puno cura kaže da im je to bilo zgodno dok kuhaju, pa bebu stave u tu ležaljku i na stol, tako da su si blizu i skoro na istoj ravnini.astral prvotno napisa
ja sam kao mala pala sa stola skupa satom sjedalicom, tako da ti to nije preporuka. Ja bih radje odabrala kolica
i meni se to činilo beskorisnim - prvih par mjeseci je bio u kolicima i na krevetu. Sad je uglavnom na podu, ponekad u vrtiću (kad hoće!) ili sjedi u hranilici dok npr. završavam ručak
Mrvna prvotno napisa
Da! Zato i mislim da bi mi to bilo potrebno, npr. situacija kod mene doma, mali apartman, malo prostora, cca desetak kvadrata, slobodnog mesta na podu ima oko dva-tri kvadrata s tim da je to odma ispred vrata (znači čim otvoriš vrata zgaziš na bebu) a kauč mi je širine pola metra, preusko za bebu, a ne mogu je ostavit samu u sobi!! Kužite dilemu? Ili opcija broj dva je da razvučem kauč pa da mi tu leži al ni to mi nije praktično jer mi zauzima puno ionako dragocijenog mjesta i onda je i meni užasno neudobno sidit na njemu. Stvarno nisam pametna. :?
xAnci prvotno napisa
sto je za dijete i najbolje![]()
Meni je recimo jako velik stan, i, znam da sam zapela za kuhanje, ali kad sam u kuhinji, ne vidim ga ako je na kauču ili na podu u boravku a ovo mi se čini praktično jer di sam ja, tu je i on.astral prvotno napisa
Ja se jedino dvoumim jer za to vrijeme može biti i u košari - e sad, ovo mi je nekako "prozračnije" varijanta.
ja sam imala posuđeni - al' ga na kraju nisam koristila. zato što me je bilo strah staviti bebu u stolici na pod u kuhinji dok kuham - nikad ne znaš kad ti može ispasti čaša, padela i sl (dobro, meni često ispadaju, možda sam malo smotana).
a dosta slučajeva znam da su, čak i jako male bebe, znale pasti sa stola u toj sjedalici. znači niti to nije bila opcija. nikad ne znaš kad će beba prvi put napraviti neki pokret koji do tada nije napravila. :/
Mrvna ja ti imam viper od Babybjorna i genijalan mi je.
Skroz jednostavan, bez šarenih đinđi, ljulja se kako se beba miče.
Ja sada stavim mog puzavca na raketni pogon u viper kad trebam ići u kupaonu koja je u kući na katu.
On pere zube (čitaj: grize svoju četkicu) i ljuljuška se.
Kupili smo ga i prijateljima i oni su presretni.
meni su isto rekli da je dosta praktičan.
Pa je, ok ga je imati ako se recimo ideš otuširati i uzmeš bebu sa sobom. ne možeš ga staviti na pod na pločiceOvako ste skupa i on malo zvjera što radiš
Meni je služio i za hranjenje dok M. nije bio još toliko čvrst da sjedi u hranilici trip trapp
Onda, služio mi je da mu pustim Baby Einstein DVD da mogu pojesti nešto u miru. On bi si grickao nogu i gledao svoj filmić. On je bio hipertoničan tako da je bilo poželjno da neko vrijeme u danu mirno sjedi i igra se sa stopalima što on sam nije nikad radio na podu recimo. Samo u viperu.
Eto, meni je svakako služio tako da preporučam. Naravno, djetetu je najbolje na podu ali za te neke situacije ne viper od neprocjenjive pomoći![]()
I meni. Totalno sam nekoordinirana u kuhinji. Tj. - smotanacvijeta73 prvotno napisa
![]()
Pa da Majuška, hvala, zato i mislim da će mi bit od pomoći jer na podu stvarno nemam mjesta.
Brokvica, gdje si ga kupila?Brokvica prvotno napisa
vidla sam u kiki za nekih 700 kn :shock: :shock:Mrvna prvotno napisa
Yes, Kika 660 kuna. Skupa je, ali je stvarno super.
mi smo imali viper i imamo ga još, i ne znam kaj bi da nismo. ak nije bio na rukama, ležao bi na tome, igrao se s igračkicama koje smo montirali na njega, bilo nas je svuda..u kupaoni kad sam se tuširala, u kuhinji kada sam kuhala, u dnevnom..i sada ga voli, do nedavno nije baš dobro sjedio u tripp trappici pa je u viperu i jeo i pio, sada se poigra i pogleda malo teletubbisa ili baby TV dok se mama malo okrene....stvarno, po meni super investicija...
Super, znači ipak ima koristi od njega. Mislim da ćemo ga ipak kupiti, jer će nam trebati. A jel znate jeli ga ima u turbo limaču i koliko su? tnx![]()
mi smo kupili krasan viper i koristili ga hmmm možda 2 puta?! mala je stalno bila na kauču, kad se počela okretati onda na podu. ja sam je promatrala iz kuhinje dok sam kuhala, a ako sam morala na wc, pod tuš ili tako nešto onda bi je stavila u krevetić (koji sam koristila samo za to). kad je počela sjedit pokušala sam je stavit u viper ALI... ona se lijepo digne s cijelim viperom i nema šanse da u njemu bude više od 3 sekunde. želi biti slobodna i to je to. sad kad puzi po stanu posjednem je ispred frižidera dok kuham, ona se igra s magnetićima. ako je posebno nemirna, ubacim je u sling i kuhamo skupa (tj. gulimo, ribamo, pasiramo, slažemo...)
tih 400kn koje sam potrošila na viper ne mogu prežalit...![]()
Lutonjica prvotno napisa
baš sam to pomislila
![]()
puntica prvotno napisa
daleko je zagreb grad....šteta
ja sam ga dobila jos sa prvim djetetom, uopce nije koristen, mozda par puta, steta para...
Koliko znam, kad dijete samostalno počne sjediti onda se i ne smije više stavljati u viper da se ne bi prevrnulo
I koristi se do 9 kg (osim bjornice koja se ne može prevrnuti i mislim da je do 13 kg) tak da velim - korisna stvar do cca 6 mj. starosti, ne duže od toga
Mislim da ćemo za početak razvući kauč pa ćemo vidit kako će to funkcionirat. Jer nemam baš mista ni za taj viper. (Već sam rekla, apartman od 30 kvadrata, soba, wc,kuhinjica i boravak u jednom)
Jedva sam našla mista za krevetić![]()
Imam kolica Loola 3 u 1,tu spada i sjedalica koju koristim i za u auto,a koristim je i na kolicima za djecu do 6.mjeseci, a to je i kao nosiljka!
Zanima me sljedeće:
1.Da li se novorodjenčetu dobro voziti u takvoj sjedalici-nosiljci na kolicima s obzirom da nije na ravnom položaju nego u poluležećem?
2. Da li mi je ta sjedalica- nosiljka prikladna kao autosjedalica ili trebam kupiti neku drugu?
jel tvoja ova? ako da, onda može u auto jer je to zapravo autosjedalica, a na kolicima se koristi uglavnom ako dijete zaspi u autu pa ti ga se ne da buditi i stavljati u kolica...(bar kod mene). vidim puno mama koje je koriste na kolicima, ja nisam jer sam imala dojam da mi malena u njoj totalno krivo stoji: glava naslonjena na prsa, noge krivo, leđa strašno...ali to je možda samo moj dojam. kažu cure 'autosjedaličarke' da nije dobro da dijete bude u njoj više od 2h...Monita prvotno napisa
mi smo imali viper i bio nam je čisto promašena investicija.
L. je u njemu bila nekih 5 puta po 10 minuta i onda bi šiznila. ali ona je bila beba koja bi i inače šiznila u svačemu osim na rukama kad je bila budna (a imam osjećaj da je uvik bila budna).
nekome je viper super praktičan i dobar, ali triba vidit i kako će dite u njemu reagirat. i meni je bio super kao ideja, ali u praksi užas živi. mala nije želila ležat u njemu.
Putnica hvala ti! Da to je ta autosjedalica! Takodjer beba u kolicima izgleda strašivo ,kao što si rekla glava naslonjena na prsa,sva je iskrivljena! A što ti koristiš na kolicima,ili koristiš neka druga?
ako imaš 3 u 1 onda imaš i ovo. to je super dok beba ne preraste (ne sjećam se točno ali negdje oko 4, 5 mjeseci možda i manje, ovisno o dužini bebe). nakon toga bebu voziš u kolicima, u najnižem položaju (loola ima dosta ravan, mislim da na uputama piše da je to od 3 mjeseca, ali nisam sigurna, provjeri). meni je najniži položaj na kolicima izgledao 100 put bolje od sjedalice...Monita prvotno napisa
To što si sad pokazala nemam,i sad sam skužila da nemam kolica 3 u 1!Naime,ja sam kupovala kolica sa prijateljicim koja ima dvoje djece i mislila sam da se razumi u kolica,pa sam kupila što i ona bez tog dijela. Bilo mi je čudno malu držati u sjedalici na kolicima pa sam je pitala kako njezin bebač leži,rekla je da mu nešto stavi pod guzicu! :?
Tako sam ja muža poslala da kupi taj ravan dio (koji može do šest mjeseci,provjerila sam) ,a on se vratio bez njega. Prodavačica mu je rekla da nema potrebe to kupovati da je sjedalica sasvim dobra na kolicima da je to provjereno i da ne šteti djetetovoj kralježnici! Meni je to opet bilo sumnjivo pa sam provjerila na forumu možda netko zna!
Najbolje mi je da kupim taj ravan nastavak,jer onaj drugi vrijedi od šest mjeseci! Hvala!
možda možeš kupiti i rabljeni. najčešće su jako dobro očuvani jer se ne koriste dugo...
Par pitanja:
Puzzlama? Mislim da znam na što misliš (one velike kao spužvasto-gumaste puzzle?) ali ne znam gdje to mogu kupiti?gitulja prvotno napisa
Mogu li bebu u startu voziti samo u kolicima ako imaju položaj od 180°, dakle skroz ravan ili mi zbilja treba košara?puntica prvotno napisa
puzzle sam ja kupila u intersparu, ima ih po većim trgovinama i dječjim dučanima (cca 50kn)Mrvna prvotno napisa
ako kolica imaju ravan položaj možeš dijete vziti u njima i ez košare, možda će ti biti potrebna neka vreća za kolica ako se beba rodi po zimi...
![]()