Ne znam da li je već neka slična tema otvorena (možda i je), ali baš sam ljuta - moj uskoro četverogodišnjak je ponovno krenuo u vrtić 1.9. i već nakon tri dana mu curi nos i kiše
Inače je dobrog apetita, i jaki dečki koji je super veseo i aktivan. Upisali smo ga u vrtić prošlu jesen s tri godine (do tada je bio kod bake i nikad bolestan), i prošlu jesen je imao par virozica i neku dužu virozu oko Božića. Nakon toga ga nismo slali u vrtić zbog moje trudnoće i male bebe od siječnja ove godine. Kad je ponovno išao u vrtić krajem travnja ove godine opet je pokupio prehladu uzrokovanu bakteriju hemophilus influence. Tada smo i svi ostali pokupili tu beštiju (suprug, beba i ja) - išli smo svi na briseve, pa znamo točno.
Nakon ovoga nije više išao uopće u vrtić do ovog ponedjeljka - i eto opet nešto! Sad bar nije vrijeme prehlada kao u zimi - zašto on pokupi uvijek sve viruse i prehlade? Koliko će još toga donijeti doma? Što mi je bolje glede male bebe (sad smo 7 mj.) da stariji ide u vrtić i sve prenese mlađem kako bi mlađi stekao imunitet (ali znate kako male bebe teško podnose prehlade ) ili da starijeg ostavim kod bake dok mali malo ne poodraste?
Kada se i kako stječe taj imunitete? I zar baš moramo svi biti bolesni puno dana da klinci dobiju kakav-takav imunitet? I zar u vrtićima postoje klinci koji su kliconoše, a sami nisu bolesni (nitko u njegovoj grupi sad nije bolestan)?
Molila bih iskustva/razmišljanja.