Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: UNICEF i Hrabri telefon: Prekini lanac nasilja

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno UNICEF i Hrabri telefon: Prekini lanac nasilja

ako ste pozorno gledali neki dnevnik danas, vidili ste da UNICEF i Hrabri telefon imaju novu akciju protiv cyber - bullyinga. svi mobilni operateri su potpisali dokument kojim se definira što je to, te su se obvezali na zahtjev korisnika blokirati broj zlostavljača.

sve informacije o akciji pogledajte na www.prekinilanac.org ili na www.unicef.hr

podržite akciju smsom na broj 66456. 3 kune akciji, 66lp državi, mobilnim operaterima ništa

pišite što mislite o akciji, što misle vaša djeca?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odlična akcija! stvarno dolaze svakakve poruke, i treba tome stati na kraj. ne ograničiti se samo na vršnjake, već i na one druge - npr. na poduzeća koja šalju reklame za proizvode - i poziv na kupovinu - na mailove maloljetnika . a adrese skupljaju na nelegalan način.

ja ne sumnjam u unicef . sve što je do sad napravljeno - izvanredno je. žao mi je samo što nemaju i neku "izvršnu" vlast.

pitat ću kikicu za mišljenje kad ju prođe euforija dojmova iz nove škole ...

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    žao mi je samo što nemaju i neku "izvršnu" vlast.
    a šta ćeš. za to nemaju mandat. samo lobiranje i suradnja

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    a šta ćeš. za to nemaju mandat. samo lobiranje i suradnja
    ma znam ... al' mi žao

evo i kikica se izjasnila.

kaže da je akcija odlična. i da svatko može dobiti jednu ili dvije "ljute" poruke - i da je to normalno. no kad je to učestalo, odlična je ideja da se isključi zlostavljač.

no ja imam jedno drugo pitanje...
    ima (na žalost) djece koja se ne povjeravaju roditeljima. kome oni mogu prijaviti takvo zlostavljanje? na hrabri telefon, ili...???

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

no ja imam jedno drugo pitanje...
    ima (na žalost) djece koja se ne povjeravaju roditeljima. kome oni mogu prijaviti takvo zlostavljanje? na hrabri telefon, ili...???
    sve piše na stranici
    evo dio za djecu i mlade: http://www.unicef.hr/show.jsp?page=121329
    piše da se zove hrabri telefon, a pretpostavljam da se na korisničkoj podršci operatera može tražit blokiranje poruka/poziva od zlostavljača.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

korisnička podrška?

teško da će na poziv zablokirati nečiji broj ...

bilo bi lijepo da se dio o pozivu na hrabri telefon posebno istakne u informacijama, jer to je jako važno. a možda bi se moglo napraviti i uključivanje blogera u akciju - tako da na svojim stranicama stave info...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izgleda da sam ja jedina mama čije dijete ima mobitel... :? :/

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a možda bi se moglo napraviti i uključivanje blogera u akciju - tako da na svojim stranicama stave info...
    O DA!!! ja ne znam baš neke blogere, ali u svakom slučaju svako širenje informacija je dobro došlo! zato sam i došla na forum obavit svoju svetu volontersku dužnost

što se tiče korisničke podrške - oni te sigurno barem mogu uputit koga da zoveš da ti blokiraju broj. AKO nisu oni ti koji to rade.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

izgleda da sam ja jedina mama čije dijete ima mobitel... :? :/
    ...izgleda da zbilja jesi!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemrem bolivit... :? :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ima i moja curka mobitel, još ju nitko nije maltretirao, ali ona se niti ne javlja na nepoznate brojeve. Mislim kada bi se to dogodilo ucestalo zvanje ili slicno vjerojatno bi joj nabavila novi broj jer njezin broj i tako imaju samo clanovi obitelji i par frendova.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko ima godina?

i što misliš o ovoj akciji?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ima četrnaest godina, mogu reći da sam sretna jer zahvaljujući njezinoj zrelosti i nadam se zbog naših zajedničkih razgovora o mobitelima, internetu... ima zbilja zdrav pristup prema elektroničkim medijima.
    Akcija je hvale vrijedna jer veliki broj djece su zrtve takve vrste nasilja, jedino što mislim da ti "ljudi" ako imaju namjeru nekoga maltretirati mogu za pedesetak kuna kupiti novi broj i nastaviti, zato sam ja ovaj put za liniju manjeg otpora i promijenila bih djetetov broj moba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •