Citiraj Sanjalica prvotno napisa
Drage moje molim vas da mi pomognete oko moje dileme.naime naračena sam za januar na potpomognutu u Maribor kod doktora Vlaisaljevića,poslala sam sve potrebne pretrage i sad čekam od njih protokol ali ja sam u dilemi.Redovan ciklus za očekivati mi je oko 24.12 što znači da bi sam postupak bio u prvoj polovini prvog mjeseca ili ja trebam čekati ciklus u drugoj polovini januara a sam postupak bi bio u drugom mjesecu. jako sam ustrtana već sad i molim vas jako bi mi značili vaši savjeti. hvala svima
Dobit ćeš protokol s točno datumima kad što započinješ, prvo ti u pravilu idu mjesec ili dva antibebi pilula, onda točno datum početka prve injekcije supresije (decapeptyl ili suprefact injekcije (ne sprejevi) - u pravilu ti biraš što ćeš, dal' decapeptyl ili suprefact), nakon toga startaš s gonalima ili menopurima - to isto ti biraš, ali za sve to ti piše točan datum - tipa antibebi, ovisno kad dobiješ mengu, grupiraju žene u skupine pa neko pije antibebi mjesec ili dva, onda na točan datum supresija i sve tako dalje. Protokol dobijaš tako u 11. mjesecu, ako su ti ciklusi produljeni, odmah zovi Maribor da ti sestra kaže u kojoj si grupi i kad startaš s antibebi. Znači - oni će ti napisat, to u pravilu stiže par mjeseci prije početka stimulacije i točno ti piše očekivan datum prvog UZV-a, punkcije i sl. Ako ti je zbog nečeg bitno (tipa ideš i negdje drugo na postupak i trebaš se koordinirat, ideš na put i sl.), nazovi ih i objasni i zamoli da ti pošalju prije protokol (to u pravilu ne rade, ali probaj). Inače, sve o MB-u moraš pitat na zajedničkom topicu "Potpomognuta u priv. poliklinikama", ovaj će se zaključat - moderatorice će to napravit. Sretno, meni su evo bili dobitni smrzlići stimulacije u 01/2007, a sjećam se da sam sa injekcijama decapeptyla počinjala za Božić 2006.-te, menga mi je došla 4.11. (ako se to više dobro sjećam)!