Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 91

Thread: kako ste boljoj polovici objavili sretnu vijest?

frka20's Avatar

Default kako ste boljoj polovici objavili sretnu vijest?

dakle,ne..nisam trudna.Al jedva čekam opet! Trenutno sam u iščekivanju,(al se nadam da neće doći) vještice.
    Mene zanima ono drugo,kako su reagirali vaši muževi,dečki?
    Na koji način ste im objavili sretnu vijest?

S obzirom da smo mi priželjkivali trudnoću i malo je kasnila,MM je bio tako nestrpljiv da je samoinicijativno otišao u apoteku i kupio mi test,onda ga uslikao mobitelom i poslao mi sličicu,samo je još napisao PIŠANJE!!!!! (tu sliku čuvam i dan danas )
    Naravno,odmah me potjerao na wc i još čekao pred vratima...a onda smijeh i suze od veselja!!!
    Kako je to bilo kod vas?

mali karlo's Avatar

napravila test i zvala ga na mob i rekla mu "postat ćeš tatica"

bio je presretan :D

i da jedva čekamo opet

Pepita's Avatar

Nakon skoro tri godine neplodnosti, straha "hoćemo li ikada imati dijete", IVF-ova, pretraga, ne moram ni govoriti kako je to bilo kada sam mužu rekla da pozitivan test trudnoće.
    Davno su bila prestala nadanja za prirodnom trudnoćom i zamisli ja na poslu, kupim test i pozitivan. On nije znao.

Ako onda nije doživio srčani udar neće nikad. Dan danas zna reći da mu je to definitivno bio najsretniji dan u životu i da sretniji može biti samo rođenje njegove princeze, njegovog prvog djeteta, njegove kćerke Laure

Administratorica puntica's Avatar

kupili test skupa, on čekao ispred kupaonice. ja izašla, sjela i počela nešto pričat. on me gledao zbunjeno. nakon 5 minuta pita on: kakav je test? pitam ja: koji test? nisam još ispravljala testove, budem kasnije. (radila u školi) kaže on: mislio sam na test za trudnoću. a ja: :? zaboravila pogledat!? kako se ono to zove, mamnezija?! nije nam bilo na kraju pameti da će test biti pozitivan...nismo znali bi li plakali ili se smijali. bili prilično u šoku, a žurilo nam se jer smo morali otići potpisati kupoprodajni ugovor za novi stan...u kojem smo se nadali da ćemo imati svako svoju radnu sobu!!!

Uspela sam da prećutim ceo jedan dan. A mislila sam da ću i duže ćutati o tom (dok gin ne potvrdi) Puste želje... Ma na guzicu bih progovorila.
    Dok je on meni nešto pričao ja se ubacila u dijalog sa "A ja videla famozne 2 crtice" (4 meseca pre toga sam svaki put napravila po koji testić). On se bio malo zbunio i odmah zatim, onako od dragosti, nasmejao i nastavio dijalog: " To znači da ne moram da idem da dajem plivače?" ( on je sutradan trebao da ide da uradi spermiogram)
    Nikad neću zaboraviti taj osmeh. Bio je nekako poseban.

RozaGroza's Avatar

MM je bio apsolutno siguran da sam trudna več 10tak dana prije testa, i išli smo na slapove Krke na izlet jedan dan i pojeli smo sladoled, on mi je tad rekao da me do sad nije vidio da tako s gustom jedem čokoladu odma smo pošli po test koji sam napravila kasnije taj dan, bio negativan :? a on govori, ma sranje od testa (yeah right; clearblue) za 2 dana se vratili u Dubrovnik, kupili Intim i pojavila se plusčina...a on mene poljubio i govori, e pa super ionako smo znali da si trudna...

Neroslava's Avatar

Kod nas nije bilo objave jer smo skupa čekali nad testom hoće li se pojaviti plus . Mjesec dana ranije mi je kasnila nekih nevjerojatnih 9 dana i tad sam mu pod bor stavila zapakirani clearblue (ja njemu ), al nije bilo niš. Idući mjesec opet kasni, on me nestrpljivo ispituje jedno 2 dana za redom jesam li kupila test, a ja odugovlačila s tim jer sam si nekak mislila da će menga sigurno stić sutra, preksutra ko i zadnji put.... Na kraju kupila test, zajedno čitali upute i čekali kaj će ispast - pojavio se plus :D . Oboje koliko sretni, toliko i u nevjerici, prvi nam put, meni ruke drhte, on se blesavo smješka i ljubi me. Na kraju mi je reko da je prošli mjesec znao da nisam trudna (iako mi je kasnila tako puno - ja bila uvjerena da sam trudna!), al je vidio da se ja veselim pa nije htio ništa govoriti, a ovaj put da je nekako znao da će bit plusić pa me zato i požurivao da kupim test . Eto Roza, ispada da nam muški ponekad imaju jaču žensku intuiciju od nas .

Jednostavno se moram i ja uključiti na ovu temu. Kod prve trudnoće sama sam napravila test oko 2 popodne, bio je pozitivan. Tu večer smo išli na svadbu, a u pola noći nam je bila prva godišnjica braka. Test sam zamotala u plavu vrpcu (ko da sam znala da će biti dečko) i poklonila mužiću! Prve dvije riječi U ....., a onda smijeh i divljanje i vrištanje postati ću tata i svi su odmah znali iako sam htjela da pričekamo neko vrijeme. Jako mi je bilo teško šutjeti, ne znam kako sam izdržala! Sada sam opet trudna, ali smo ovaj puta skupa radili test, MM je bio presretan, a meni je trebalo malo vremena, jer nismo planirali bebača. Sad mislim da se sve savršeno poklopilo. :D :D

Shireen's Avatar

Ja sam mislila iznenaditi MM veselom viješću, ali on je kako kaže to znao i prije mene!
    Dakle, kada sam kupila test, nisam mislila da će se pokazati +, naročito jer nam je to bio prvi pokušaj i mislila sam da sam uglavnom sve simptome umislila od silne želje.
    Ali, ipak sam uz testić kupila i jednu dudu i čokoladu kako bi to slikovito mogla pokazati MM-u.
    Došla doma, test ISTOG TRENA pokazao + velik k'o kuća. Nazvala sam MM-a, pitala ga kada dolazi kući, kaže: "Pa ne znam, sigurno za nekih 2 sata." Uzbuđenje u glasu nisam mogla sakriti, ali ipak mu nisam ništa rekla.
    2 sata su prošla, ja u međuvremenu još 30 puta provjerila je li to zaista + na testu, stavila sam test i dudu jedan pored drugog i dočekala svog dragog.
    Kada je došao i vidio to dvoje, samo je mrtvo hladno pitao: "Šta si trudna?" :? Da ga ne znam, mislila bih da mu je to najgora vijest, ali već nakon 5 min saznanja - koliko mu je trebalo da shvati što to zapravo znači, došao mi je i rekao "Bit ćeš najljepša trudnica!", ali usput je pitao "Ako je plavi plus, znači li to da je dečko?!"
    Kao što je sumnjao u moju trudnoću prije mene, tako je pogodio i spol.
    Danas smo u sretnom iščekivanju našeg malog frajera

E, da, onu čokoladu sam pojela prije nego je MM došao - meni je bila potrebnija u tom trenutku

Strobery Shortcake's Avatar

Ograničit ću se na ove dvije uspješne trudnoće. Prvi put sam napravila test, koji je pokazao plus, koji prosto nisam željela, i ostavila ga na veš mašini za kasnije. Krenula na sprat i čula kako je MM ušao nenadano u kupatilo. Onda sam ga ipak sačekala, zagrlila ga i plakala ko kišna godina, što od sreće, što od strah od ranijih ishoda, od muke, od milion nekakvih suprotnih emocija, a on me je samo držao i nije ništa govorio.
    Drugi put sam znala da sam trudna onog trenutka kad je beba začeta, menstruaciju nisam očekivala (iako sam se T nadala 6 mjeseci u nazad), znala da će sve biti u redu, i kad sam kupila test (zajedno sa lijekovima protiv gripe za MM-a) i napravila ga, samo sam mu ga sa smješkom pokazala. I znali smo da je to to, bez puno riječi.

Marsupilami's Avatar

Sa deckima smo zajedno radili test, a zadnji puta sam sama radila test i poslala mu mms sa dvije crtice

Vishnja's Avatar

Prvi put ga je sacekao svecano postavljen sto i testic u salveti. Odonda, kadgod bez najave izvadim najlepsi stolnjak i case za vino, on u sali pita da li sam trudna...
    Drugi put ga je, takodje na stolu, sacekao pozitivan test i poruka: "Javi se rodi, isporuka u februaru"....
    To su mi jedni od najlepsih trenutaka u nasem dosadasnjem zivotu udvoje...

Deaedi's Avatar

"Radili" smo na djetetu, i vec drugi mjesec mi je kasnila..Ali simptomi klasicnog PMS-a. I kako mi je m nekad znala kasniti, mislila sam da je to i taj put. Ipak, kupila sam u ljkearni neki najeftiniji test za trudnocu, nekih 15tak kuna, a ono pozitivan. Brzo sam zvala MM da kupi neki skuplji i pozdaniji

cvijeta73's Avatar

mi smo odlučili da se više nećemo paziti - i kako smo to odlučili, ja više menstruaciju nisam dobila.
    bio mi je mali šok - ono, očekivala sam da ćemo "raditi" na djeci (koji smiješni izraz ) bar još koji mjesec, i moja reakcija je bila totalno zabrinuta, nespremna - kao, bi ja, al' ne baš sad odmah. mm me čekao ispred vrata kupaone, a ja izlazim sva pokisla s plusićem na testu. on je poludio od sreće.

isti scenarij i drugi put.

i uvijek mi je bilo žao što sam zakinuta za taj osjećaj sreće kad saznaš da si trudna. moja sreća nastupa tek kad dobijem dijete u ruke. al' tada je neopisiva. ajd', barem nešto :/

Sandaaa's Avatar

Skoro dvije godine smo bezuspješno radili na bebi i nakon što smo već izgubiti svaku nadu, napokon smo se javili na odjel potpomognute oplodnje na SD. Našli smo uzroke neplodnosti, kod mene povišen prolaktin, a kod supruga asthenoozospermia. Bila sam naručena za HSG već u slijedećem ciklusu i odmah AIH. Samo ja slijedeću mengu više nisam dobila... Neću nikad zaboraviti kako sam bila ljuta što menga ne dolazi i što sad još i to produžava vrijeme čekanja na konkretne poteze i HSG kojeg sam se neopisivo bojala... 29. dana ciklusa kupila sam test i odlučila ga napraviti slijedeće jutro. Probudila sam se oko 5:30 u subotu ujutro i odmah napravila testić. Nisam mogla vjerovati svojim očima kad sam ugledala plusić... trčala sam od jednog svjetla do drugog i gledala jel se možda samo radi o nekoj sjeni... Probudila sam MM prije 6 sati da ga pitam vidi li i on plus. Naravno da je poludio kad je vidio da sam ga probudila u 6 sati u subotu ujutro, upalio je svjetlo i čopio testić, pogledao ga i samo rekao da je plus i što ga pustim da spava. Okrenuo se na drugu stranu i ugasio svjetlo. Za dvije je sekunde skočio iz kreveta i samo tiho pitao... a kakav je to plusić? A što to sad znači??? Ja mu lijepo objasnim da to znači da ćemo imati malu bebu koju toliko čekamo, a on meni kaže pa to nije moguće... zato idemo na AIH... U nevjerici me u 7 ujutro poslao na vađenje bete koja je samo potvrdila da je naša srećica na putu...
    Sada smo u 16. tjednu i prije nekoliko dana saznali smo da ćemo dobiti malog dečkića... Ne moram vam niti reći da ni sami ne znamo kako smo na kraju uspjeli napraviti malog mišića koji nas je usrećio kao nitko i ništa u životu...

Pepita's Avatar

Sandaaa

Balarosa's Avatar

Quote Originally Posted by cvijeta73
    mi smo odlučili da se više nećemo paziti - i kako smo to odlučili, ja više menstruaciju nisam dobila.
    bio mi je mali šok - ono, očekivala sam da ćemo "raditi" na djeci (koji smiješni izraz ) bar još koji mjesec, i moja reakcija je bila totalno zabrinuta, nespremna - kao, bi ja, al' ne baš sad odmah. mm me čekao ispred vrata kupaone, a ja izlazim sva pokisla s plusićem na testu. on je poludio od sreće.

i uvijek mi je bilo žao što sam zakinuta za taj osjećaj sreće kad saznaš da si trudna.
    Sve, sve isto... osim ovog:

isti scenarij i drugi put.
    Nekako se nadam da ću drugi put biti spremnija, ali vidim da nije vjerojatno

Palonkica's Avatar

Klasična, a možda i ne tol'ko klasična priča. Najprije smo čekali da dobijem stalan posao, a kad se to ostvarilo krenuli smo . Međutim, meni je menga bila strašno neredovita, ciklus mi je varirao od 28-40 dana :shock: tako da smo se nekoliko puta već i ponadali, ali onda bi opet stigla menga i ništa. Tako je bilo i TAJ put. Prošlo 40 dana i ja se odlučila sljedeći dan za posjet giniću (taman je bilo vrijeme za onaj jednogodišnji papa test) pa sam mislila - ako u međuvremenu i dobijem mengu, obavit ću pregled drugi put. Ali menga nije stigla, a kad sam rekla giniću da mi kasni on je UZV-om potvrdio da sam trudna i ujedno mi isprintao prvu sličicu. :D

Jedva sam dočekala da dođem doma i nazovem MM. Šapnula sam "Trudna sam!", a on u nevjerici rekao "Ma nisi.".
    Ja ponovila "Jesam, trudna sam!" i onda sam osjetila kako se smješka s druge strane žice. Oboje smo bili jako sretni! :D

Balarosa's Avatar

Sandaa, baš lijepa priča
    Čestitam i želim ti mirnu trudnoću i brz i lak porod

laura29's Avatar

I mi smo duže vrijeme pokušavali, i taman pred sam dogovor za postupak za MPO (nakon svih pretraga), ostala sam prirodno trudna. Bila je nedjelja i vraćali smo se MM i ja sa Sljemena. Odlučili smo iz zezancije kupiti test, a kad on kod kuće pokazao veliki plus. Oboje nismo mogli vjerovati, bolje rečeno - šokirali smo se. Odmah smo otišli kupiti još dva testa koji su pokazali isti rezultat. Muž je tek zaista povjerovao kada su se tri bete duplale.

Ora's Avatar

Quote Originally Posted by RozaGroza
    MM je bio apsolutno siguran da sam trudna več 10tak dana prije testa
    Ovako je bilo i kod nas.
    Znao je, imao je taj osjećaj.
    Kada sam napravila test i javila mu naposao bio je presretan i rasplakao se od sreće i radosti.

Ora's Avatar

Sandaaa baš sam se raznježila na tvoju priču Želim ti prekrasnu trudnoću i lagani porod!

Bipsić's Avatar

prvi put je bila klasika, došla s pregleda i pokazala mu slikicu s uzv... ne znam ko je bio u većem šoku, on ili ja, jer mi nije bilo ni na kraj pameti da bi mogla biti trudna...

a drugi put sam sama kupila test i nisam mu ni rekla jer nisam htjela dizati lažnu uzbunu... prije toga smo par ciklusa kupovali te testove i čekali pa ništa, tak da sad ni sama nisam vjerovala da bu baš plusić... ali bio je plusić pa sam ga sliknula i poslala mms mužu a kak je bio baš prvi april, on u prvi trenutak nije baš skužil čiji je to test i čak me pital dal' nisam nekaj namontirala za prvi april uglavnom, dan prije mu je bio ročkas, pa sam mu rekla da mu je to i za tu prigodu

najmlađa sestra mi taj dan uopće nije povjerovala da sam trudna, a i mama je bila malo skeptična...

Administratorica puntica's Avatar

Quote Originally Posted by Sandaaa
    Skoro dvije godine smo bezuspješno radili na bebi i nakon što smo već izgubiti svaku nadu, napokon smo se javili na odjel potpomognute oplodnje na SD. Našli smo uzroke neplodnosti, kod mene povišen prolaktin, a kod supruga asthenoozospermia. Bila sam naručena za HSG već u slijedećem ciklusu i odmah AIH. Samo ja slijedeću mengu više nisam dobila... Neću nikad zaboraviti kako sam bila ljuta što menga ne dolazi i što sad još i to produžava vrijeme čekanja na konkretne poteze i HSG kojeg sam se neopisivo bojala... 29. dana ciklusa kupila sam test i odlučila ga napraviti slijedeće jutro. Probudila sam se oko 5:30 u subotu ujutro i odmah napravila testić. Nisam mogla vjerovati svojim očima kad sam ugledala plusić... trčala sam od jednog svjetla do drugog i gledala jel se možda samo radi o nekoj sjeni... Probudila sam MM prije 6 sati da ga pitam vidi li i on plus. Naravno da je poludio kad je vidio da sam ga probudila u 6 sati u subotu ujutro, upalio je svjetlo i čopio testić, pogledao ga i samo rekao da je plus i što ga pustim da spava. Okrenuo se na drugu stranu i ugasio svjetlo. Za dvije je sekunde skočio iz kreveta i samo tiho pitao... a kakav je to plusić? A što to sad znači??? Ja mu lijepo objasnim da to znači da ćemo imati malu bebu koju toliko čekamo, a on meni kaže pa to nije moguće... zato idemo na AIH... U nevjerici me u 7 ujutro poslao na vađenje bete koja je samo potvrdila da je naša srećica na putu...
    Sada smo u 16. tjednu i prije nekoliko dana saznali smo da ćemo dobiti malog dečkića... Ne moram vam niti reći da ni sami ne znamo kako smo na kraju uspjeli napraviti malog mišića koji nas je usrećio kao nitko i ništa u životu...
    ajme, baš sam se raznježila
    želim ti da uživaš u trudnoći i da porod bude onakav kakav si želiš

Mi odlucili taj mjesec da se ne cuvamo nakon 3 god. braka i to jutro se ja probudim iako mi m nije ni kasnila i kazem sama sebi "ja sam trudna, necu ni dobiti M i nesvjesno se pomilujem po stomaku" Kontam u sebi "sta je meni, na bebi se radi nekoliko mjeseci i odakle mi ideja da sam trudna kad mi i ne kasni. Danas trebam dobiti"
    To jutro odemo i potpisemo papire za kucu (taj dan smo postali vlasnici nase kuce koju smo zeljno cekali da kupimo).
    Otisla sam raditi i s posla svratim da sebi dokazem da nisam trudna i da vise prestanem misliti na taj osjecaj. Udjem u kupatilo i nisu ni 3 sec prosle meni 2 linije :D E tu ti ja pocnem plakati, drhtati sto od straha sto od zelje. Imala sam spontani prvu god. braka i ponovne trudnoce me bilo strah iako sam je zeljela vise od icega na svijetu. Prvo sam nazvala prijateljicu koja mi je rekla da sam luda i da ne placem, vec da se smirim i cekam muza. Ma ko bi ga cekao. Ja ga odmah nazvala i pocela plakati A on ce meni "pa sto mi bona govoris preko telefona, sto nisi cekala kuci da dodjem"
    Kad je dosao puno smo se grlili i bili sretni

frka20's Avatar

pa tu ima tako lijepih priča...
    baš mi je drago da ste podijelile sa mnom te lijepe uspomene

Quote Originally Posted by puntica
    kupili test skupa, on čekao ispred kupaonice. ja izašla, sjela i počela nešto pričat. on me gledao zbunjeno. nakon 5 minuta pita on: kakav je test? pitam ja: koji test? nisam još ispravljala testove, budem kasnije. (radila u školi) kaže on: mislio sam na test za trudnoću. a ja: :? zaboravila pogledat!? kako se ono to zove, mamnezija?! nije nam bilo na kraju pameti da će test biti pozitivan...nismo znali bi li plakali ili se smijali. bili prilično u šoku, a žurilo nam se jer smo morali otići potpisati kupoprodajni ugovor za novi stan...u kojem smo se nadali da ćemo imati svako svoju radnu sobu!!!

malena beba's Avatar

prekrasne price... bas sam se raznijezila...

Prvi put... nadala sam se da nisan trudna iako mi je intuicija govorila da jesam... Rasplakala sam se ko kisna godina, MM bio u vojsci, nisan mu tila rec na telefon, rekla sam mu par dana poslije kad sam otisla kod njega u posjetu... Opet sam plakala, a on me tjesio (tek sam napunila 18)

Drugi put... radili smo na bebi i bila sam sigurna da sam trudna pa sam svako par dana radila testove... Bio je presretan kad je napokon pokazao plusic... Naravno da je isti dan svima izbrbljao

saska7's Avatar

eh, prvi put mi je bilo zlo za vrijeme predavanja na postdiplomskom (prvi semestar) i sve sam nekako objasnjavala stalnim cjelodnevnim boravcima u ucionici i raznim labosima...to sto mi je M kasnila tjedan dana nije me previse uzrujavalo. 7 dan sam kupila u DM uz sampon i test (prvi put u zivotu) i napravila ga odmah doma, navecer. plus se pojavio ODMAH. u panici sam prvo nazvala sestru pa onda tadasnjeg decka (sad MM) i rekla mu da sam napravila test i da je pozitivan. nakon pol minute sutnje odgovorio je "super, sad idem u tus i obrijat se da budem zgodan mladi tata" 8) uzasno me bilo strah kako ce on reagirati, ali ovo me totalno raspametilo od srece, da ne bude zabune.
    drugi put sam pi..la tjedan dana jer sam imala sve simptome PMSa, 100put pojacane, taj mjesec smo odlucili da necemo vise paziti i bila sam totalno razocarana i ljuta kad mi prvi test 28 dan ciklusa nije pokazao nis. to sto su mi ciklusi u prosjeku trajali 32 dana nisam uzela u obzir. za 3 dana sam radila test ponovno i taj je pokazao slabasni plusic, a jos 3 dana kasnije je konacno bio pravi plus :D musko se samo nasmijalo kad sam pobjedonosno izasla iz kupaone i pokazala stapic sa plusom 8) kao, znao je on, osim toga, on je strijelac, nije sumnjao u svoj "pogodak" valjda

Osoblje foruma mikka's Avatar

ih, moja prica nije nimalo romanticna. bila sam u nekoj divljoj vezi s md-om. kasnila mi je m, a nije mi bilo ni u peti da bi mogla biti trudna. kad mi je bilo vec jako sumnjivo sto, pobogu, toliko kasni (inace je prilicno tocna), kupila sam test, i napravila ga drugi dan ujutro. kad sam vidla drugu crtu od muke i uzbudenja mi se digo zeludac :/

nisam znala kako njemu da kazem. odlucila sam, reci cu mu najkasnije do 2.11. on me, na moju zalost, nazvao par dana ranije kad se vratio s nekog festivala u ceskoj. i tako ga ja slusam sto prica, zeludac mi u grlu a srce lupa 100 na sat. bila sam spremna reci mu, i ocekivala da ce nas on odkantati, ja bi rekla ok, da necu pobaciti i to je to. slusam ga ja tako na pola uha, a u glavi potpuni kaos. odjednom kazem "znas sta ima novo? trudna sam"

s druge strane tisina. mislila sam da je otisao. ne sjecam se bas sto mi je rekao, ali znam da su prve dvije poruke koje mi je nakon toga poslao "da predemo na "vi"?" i "odi na pokemon.com, znas kakvih sve imena ima!"

e pa odonda smo "zajedno" for real (navodnici su tu jer se vise ne vidimo nego sto se vidimo), a mene u podsvijesti kopka ona stara "uhvatila ga je na bebu" :/ . drugi put kad sam zatrudnila je odmah skuzio zbog cudnog titranja mog glasa (nisam plakala).

i uvijek mi je bilo žao što sam zakinuta za taj osjećaj sreće kad saznaš da si trudna.
    hm, prvi put sam bila izvan sebe, mislila sam da cu biti samohrana mama a tata ce nas mrziti jer nas nije htio, a drugi put sam bila pomalo unezvjerena jer mi je trudnoca dosla prerano--naime, mislila sam da ce trebati bar 3 mjeseca da se "uhvati", a ono iz prve!! tako da ne bih rekla da sam zakinuta, emocije koje sam prozivjela se cist fino mogu mjeriti sa srecom

enela's Avatar

Uh, MD je emotivan račić i mene bilo frka da mi se ne rascmizdri od sreće dok mu velim pa nisam ništa posebno napravila. Rekla sam mu samo:"Čuj, trebam ti nekaj reći, ali obećaj da se ne budeš tu rascmizdril. Ozbiljno, nemoj mi sad tu plakati."

Quote Originally Posted by enela
    Uh, MD je emotivan račić i mene bilo frka da mi se ne rascmizdri od sreće dok mu velim pa nisam ništa posebno napravila. Rekla sam mu samo:"Čuj, trebam ti nekaj reći, ali obećaj da se ne budeš tu rascmizdril. Ozbiljno, nemoj mi sad tu plakati."
    Pa sad ću da puknem od smeha

dorotea24's Avatar

Prvi puta sam nakon nekoliko mjeseci negativnih testova i plakanja zbog njih ugledala pozitivan test u 6 ujutro i počela vrištati, i skakati od kupaonice do spavaće, a MM se ko ofuren digao iz kreveta i gledao što mi se dogodilo. Kada sam mu od sreće jedva uspjela reći da sam trudna bio je presretan. Na žalost tu trudnoću smo izgubili.

Drugi puta sam ponovno nakon nekoliko bezuspješnih mjeseci čisto iz zezancije napravila test na poslu jer sam namjeravala krenuti u bolnicu na pokretanje pretraga za neplodnost i test je bio pozitivan. U prvi tren sam opet zavrištala od sreće (a žena koja se slučajno našla u WC-u je mislila da sam luda ), a odmah drugi tren mi je sijevnulo kroz glavu što ako se ponovi prvi put pa sam nazvala muža i polusretna, polutužna mu objavila vijest. On je također bio sretan, ali isto tako uplašen od ponovnog razočaranja. Nakon nekoliko mjeseci rodio se Patrik

Treći puta uopće nisam ni htjela niti planirala trudnoću, čak smo se i pazili, a nekim čudom mi se dogodila totalna blokada u sjećanju na datum posljednje menge i nikako se nisam mogla ni približno sjetiti kada je bila, ali sam imala osjećaj da je prošlo više od mjesec dana i kada sam počela osjećati kako ljudi u prolazu vonjaju posumnjala sam na trudnoću i tješila samu sebe da nema šanse. No ipak sam kao za svaki slučaj napravila test za koji sam znala da će biti negativan no bio je pozitivan. Isti tren sam se rasplakala jer nisam htjela novu trudnoću i opet odjurila u spavaću gdje je MM spavao i kroz suze mu rekla da sam trudna, a njemu je cijeli taj dan sreća curila iz očiju i to vrlo očito samo se pravio zbog mene da mu isto ne paše. Nakon 2 dana sam i ja bila sretna. I eto sada čekamo tu bebu

cvijeta73's Avatar

Quote Originally Posted by mikka
    ali znam da su prve dvije poruke koje mi je nakon toga poslao "da predemo na "vi"?" i "odi na pokemon.com, znas kakvih sve imena ima!"
    da nije romantična priča :shock: ...ja sam se skoro rasplakala na ovakav rasplet događaja, ovakve poruke bi me raspametile

Anci's Avatar

Kad sam prvi put ostala trudna, MM je to objavio meni .

Bilo je to u tjednu naše svadbe, cijeli dan mi je bilo loše, povraćala sam non stop... i završila na infuziji... rekla sam tamo da mi malo kasni, napravili test i reki mu rezultat ... pozitivan
    Bila je već noć i on mi se ušuljao u sobu i šapnuo: Jeb..., ti si trudna (je romantičan!), onda smo se počeli i smijati... ma bili smo i presretni i totano zbunjeni...

Drugi put smo skupa napravili test dok je naše 1.5 godišnje dijete hodalo okolo: mama, što radite?
    I opet, šok (ne znam otkud šok ) i sreća...

zelimo_bebu's Avatar

Ako ja ostanem T, tjkad budem T i idem si to potvrditi testom a MM nije taj tren gledanja u test kraj mene, nadam se samo da neće biti negdje visoko na dalekovodu jerbo će biti vrištanja (od sreće jelte) ...nekako si biram scenarij...valjda od želje koja nikako pa nikako...

sweetmint's Avatar

Mi smo se zadnjih mjeseci prije svadbe slabo vidjali radi njegovog posla pa sam mu govorila da cemo bebu napraviti "po duhu svetom"

Tako nekako je i bilo.
    Ostala sam trudna u 5. dc jer slijedeci ciklus ja cekam i cekam i nista. Uzela test - pozitiva...kod dr. - ono trudnoca vec 7 tjedana.

MM sam rekla da moramo razgovorati o necemu bitnome, a on je to pripisao svadbi i stvarno mu ni na kraj pameti nije bilo sta ce cuti.

Jedva sam ga docekala na aerodromu, zagrlila i rekla "bit ces naj buduci tata"...Dobila sam je jedno veliko "staaaaaaaaaaaaaaaaaa" i onda objasnjavala sta se sve dogadjalo.
    Od tada me je drzao kao kap vode na dlanu sto me je u pocetku (ludi hormoni ) strasno nerviralo. Danas ne prizna da je on taj koji me je razmazio

znatizeljna's Avatar

Kad sam prvi put ostala trudna, njegova je sestrična živjela sa nama. Dobro smo se mi slagale, ali me znala povremeno izludjeti. I jednu subotu ujutro ja napavim test, pokaže se plusić i pozovem ga u sobu da mu nešto pokažem. On ulazi sa nad.kanom facom, a ja mu pokažem na test.
    Kasnije mi je priznao da je mislio kako mu želim pokazati nešto što je sestrična 'ponovo napravila'.

Drugi put kad sam mu rekla bilo je: nemoguće, pa nisam te ni tak'o.
    Onda sam se popiškila i dala njemu da napravi test.

Nismo baš romantični...

Tia's Avatar

meni je moja bolja polovica rekla da sam trudna.
    On je bio taj koji je podignuo nalaz ß u bolnici i nazvao me. Pročitao mi je brojku i upitno rekao "to je ok jel tako". Kasnije mi je priznao da je nakon što smo prekinuli razgovor tek išao provjeriti piše li uopće moje ime na nalazu.

lollipop's Avatar

posumnjali smo skupa, al' pričekali smo s testom, jer neki vikendi i blagdani su se pospojili, a dezurna ljekarna nam je bila van ruke, a i zato jer volim taj osjećaj "ni na nebu ni na zemlji", taj trenutak neizvjesnosti prije nego li nešto započne. trebali smo pogledati skupa, al' ja nisam izdržala i napravila test sama... MM je bio s bratom, u stanu do. zvala sam ga da dođe, pa smo s nevjericom gledali +, pa zvali brata da i on kaže što vidi, pa vijećali trebali možda napraviti neki drugi test... nakon čuđenja uslijedila je sreća... tako nekako je bilo.

frka20's Avatar

prekrasne priče,ma nekoliko sam puta i zasuzila od vašeg osjećaja
    iznenađenja i radosti...
    samo pišite,ovo je kao melem ...sve te priče...

Nakon nekoliko testiranja u vezi neplodnosti sljedeča stavka kod mene je bila propuhivanje jajnika.
    Ginekolog je rekao da sačekamo sljedeču mengu i onda da se javim jer nakon toga idem na propuhivanje.
    Čekam ja ,čakam...kad ono kasnila taj vikend,a uvjek je u dan točno.
    Odma u ponedjeljak ujutro sam kupila test,na poslu ga napravila,pokazao se pozitivan.
    Nazovem muža i kažem mu trudna sam bit češ tata.....a on sa druge strane.... dobro dobro,ajde nemoj me sad zezat imam posla..... i ništa.

Ja došla doma,on ništa ni ne spominje.
    Ja pokazujem test i kažem da sam trudna,a on :shock: :shock: :shock: pa ti si mislila stvarno kad si me nazvala.
    Ali nije to sve,još on nije vjerova,sve dok nisam otišla na pravi pregled,jer nakon 3 godine nesuspjeha teško je bilo povjerovati da sam sad odjednom bez ikakve terapije zatrudnila.
    A u biti stvar je bila u tome da smo se preselili i promjena nam je urodila prlodom

Snjeska's Avatar

MM je spavao dok sam ja radila test koji mi je on kupio veče prije.
    Kada sam vidjela duuugo čekane crtice vratila sam se u krevet i šapnula mu samo jednu riječ: Jesam
    Odmah je znao šta jesam i jako me zagrlio

ina33's Avatar

Proslijedila mu mailom nalaz bete i otišla u WC na poslu i nazvala ga da provjerim jesam li dobro vidjela da su to tri brojke pa zarez, a ne dvije brojke ili jedna brojka pa zarez. Šuti on, šutim ja. Ja ga pitam jel' zna on što to znači, kaže da zna. Pa smo se vratili svak za svoj radni stol, presretni, a ne usuđujući se još veselit za pravo. Paradoksalno koliko to može bit, iako sam bila na MPO postupku, nisam imala nikakvih simptoma, niti sam slutila da bi mogla bit trudna, išla sam taj put na MPO "reda radi" po smrzliće u Mariboru prije ljeta, u iščekivanju punog velikog postupka u 9.-me na VV-u.

Surprug je bio mrtav hladan :shock: kada sam mu javila betu nakon postupka ICSIa u Mariboru, rekao je 'znao sam' ali sada je nasa trudnoca i zvanicno potvrdjena i ovaj puta ce sve biti ok

rebeca's Avatar

Ja sam uvijek maštala da će to biti preveliko iznenađenje. Kao ono mi u restoranu i ja tkao ga iznenadim ili...
    Ali kako smo čekali bebu 5 god, i kako smo radili IVF, tako da i nije bilo neke prilike za iznenađenje osim da lažem da sam dobila mengu, a to mi je bilo bezveze. Točno na dan menge koja nije došla, a ja sam smatrala da mora doći, jer me samo jedan put u životu iznevjerila, inače je uvijek vjerna. Taj dan sam uradila test, MM je bio kući, pozvala sam ga u kupatilo da pogleda taj blijedi +. Komentirao je, pa da znao sam nakon svega što smo prošli i naše je vrijeme došlo. Inače je jako veliki optimist. I tako smo zajedno sutra dan napravili i drugi test, + sve jači. Pomalo smo bili u nevjerici i strahu, jer se dogodilo upravo sve isto prije godinu dana i onda ops spontani. Tako da smo to stihijski odradili, i bili uzbuđeni i pomalo uplašeni. Zamisli pa nama upalio prvi IVF. To je ipak velika sreća, veliki bingo na kojeg smo dugo čekali, isplatilo se.

Veća sam par dana imala neki predosjećaj, ali sam željela test napraviti u subotu ujutro kada smo oboje doma i na na miru, a ne onako brzinski u tijeku jutarnjeg spremanja na posao. Slučaj je htio da je to bila subota nakon one lude nogometne utakmice na Euru Hrvatska-Turska i nakon koje je MM svako malo jadikovao "... i život više nema smisla ...". Test je pokazao plusić i odjednom je opet sve postalo ružičasto i dobilo neki novi smisao
    3 dana kasnije prvi UZV koji je trudnoću i potvrdio i tako dalje i tako dalje ... i danas smo na 17+3 i čekamo 16.2.2009. da nam roda donese jednog malog dečka ..... :D

Nakon dugo iščekivanja moj dr. predlaže inseminaciju i ja kažem ok. Policistični jajnici mi nisu davali nikakvu posebnu nadu. I dobijem terapiju dabroston+klomifen, a kad ono laboratorij NE RADI. Preuređuje se i neće proraditi još par mjeseci. Kažem ja mm da je to kao neki znak da trebamo odustati. Dr. kaže da sam reagirala na klomifen, imamo jedan folikul i ovulacija će biti i sada nam preostaje samo kućna radinost. Možeš misliti i prije smo pokušavali sa istom terapijom pa ništa. I nakon mjesec dana menga kasni, ne uzrujavam se ja , nije prvi put. Jednu večer dobijem grčeve i mislim to je to. Ujutro opet ništa. Lijepo se spakiram, odem kod gina, obavim pregled. Sjedim ispred ambulante i zovem mm. Kažem mu da sam trudna, a on meni to znam ali mi reci je li sve u redu. Je, je sve je u redu, samo su blizanci! A on meni pa kako smo to napravili?? A ja: pogodi??

iva_luca's Avatar

Ove rečenice napisala sam na potpomognutoj tog poslijepodneva nakon što mi je dr. Lučinger propćio nalaz bete!

Danas, kad me Luči prozvao, uđem k njemu nervozna ko leptir... A on stoji... s papirom u ruci i glada me... i ne sjeda... nit meni govori da sjednem... i kaže: "iva_luca, Vi ste trudni!" A ja ga gledam, nijemo i bez riječi! I ne mrdam! Luči ponovi istu preslatku rečenicu... ja ponovo ne reagiram... Obrada informacije u mojoj glavi trajala je beskrajno dugo... "Trudna???" uspjela sam procijediti pitanje.... "Jel ja?"... Malo sam pustila suzu radosnicu, zagrlila ga i istrčala vani!

Nazvala sam ljubljenog (otišao mi po sendvič i vodu) da doveze auto i prekinula razgovor. Čekao me s pitanjem u očima al bez glasa. Sjedam u auto, zakopčavam pojas, on kreće... a ja počinjem vrištati!!! "Imamo Lucu, ljubavi, imamo Lucu." Moj ljubljeni vozi ko manijak do kružnog toka u Petrovoj, skreće udesno, naleti na rupetinu....a onda uspori . „Od sada moram paziti kako vozim.“ A potom: "Gdje želite ići cure moje?"

Trebalo je puno truda da drhtavim prstima napišem sms i proslijedim ga curama s potpomognute, mojim dragim suborkama i frendicama - naučile smo dijeliti i lijepe i ružne trenutke... Hm, trebale ste čuti jednu od njih (ona je svoju čudesnu bebu rodila koji tjedan ranije) kao plače od sreće!

iva_luca's Avatar

Ah, zapela mi obrada teksta Citat je drugi pasos! Ostalo je sjećanje.

Page 1 of 2 12 LastLast