Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Neću to obući, to je grdo

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Neću to obući, to je grdo

Ma ja uopće ne shvaćam kako je to počelo. Imali smo djete koje bi obuklo bilo što, a onda je preko noći došla frajerica koja stalno nešto izabire. Poludjela je za rozom bojom, srčekima i cvjetićima, šljokicama i haljinicama. A još je tak mala.

Ujutro se uglavnom svadimo jer neće obući što joj ponudim jer je grdo jer nije lepo i sl. Jučer gledam onog malog na dadilji kako ga mama oblači i mislim si da to nije ništa prema onome kako je kod nas. Vikanje, vrištanje, skidanje već obučene robe, bacanje na pod, suze, lupanje nogama itd. Da nas netko čuje (srećom živimo u kući) mislio bi da je zlostavljamo koliko vrišti i plaće. Oblačenje traje čitavu vječnost. To je tako zamorno. Dvoje djece moram spremiti i odvesti u vrtić, a starije(ono od kojeg to ne očekujem) mi maksimalno otežava.

Stvar je u tome što smo joj najmanje kupovali odjeću roza boje. Em ja ne volim taj barbi kič, em se lako zmaže( na rozoj se sve vidi), em rozu odjeću kasnije više nećemo moći iskoristiti za Danija. Tak ima hrpu plavog, zelenog, žutog. I što sad? Jesu li i druge trogodišnjakinje takve modne izbirljivke i hoće li to uskoro prestati? Je li to samo faza ili će to potrajati dok se ne odseli ?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi probala ono klasično:
    ponudiš joj dvije majce (recimo zelenu i žutu ) i zamoliš je neka odabere koju bi od njih dvije željela obući, pa onda dvoje hlače, pa dvoje čarape...

na taj način ipak ti odabereš što će obući, a ona ima mogućnost biranja i da njeno mišljenje dođe do izražaja...

ovo kod nas već funkcionira (iako još nema ni 2 godine, roza i pinki su glavne i najljepše boje - a ja isto kao i ti, kupovala sve druge boje osim njih, čak mi se često desi da ljudi zabriju da je dečko, jer je sva u maslinastozelenom ili tamnoplavom...)

napomena, ima djece kod kojih ne funkcionira , ali već će se te mame javiti sa savjetima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Navodno je to normalna faza kod djece. A kod Pal je vec pocela - a ima 2 godine. S time da ona bas ne sljivi roze cipelice s cvjeticima (*heck* - ne svidjaju se ni meni) nego hoce svoje visoke, zute.

Najbolja je kad otvori svoj ormar i kaze "Da vidimo koju cemo (majcu)..." Ne mozes vjerovati (k'o da sebe gledam )

Ovo sto kaze Lutonjica cini se dobar nacin. Bas cu probati...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Navodno je to normalna faza kod djece. A kod Pal je vec pocela - a ima 2 godine. S time da ona bas ne sljivi roze cipelice s cvjeticima (*heck* - ne svidjaju se ni meni) nego hoce svoje visoke, zute.

Najbolja je kad otvori svoj ormar i kaze "Da vidimo koju cemo (majcu)..." Ne mozes vjerovati (k'o da sebe gledam )

Ovo sto kaze Lutonjica cini se dobar nacin. Bas cu probati...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Anči isto rano počela (cca 2 godine kolko se sjećam). Ja sam si olakšala život isto tako što sam joj dala izabrati jednu od dvije stvari (ne pali baš uvijek, ali ipak je lakše), i sebi to složila u glavi ovako: imam dijete koje zna što hoće - super!
    Osobno isto ne volim niti jednu nijansu roza boje, ali ja furam svoj stil i ne pada ni na pamet nešto obući samo zato što se to nekome drugome sviđa. Pa neću to tražiti niti od svoje djece.
    Mala anegdota što se tiče oblačenja: Ana ima cca 2,5 godine i u "zelenoj fazi" je. Frendovi kupe slatku zelenu trenirkicu. I Ana neće pa neće nosit :? :? :? . Uglavnom: nakon što je trenirka tjednima bila složena u ormaru, mi šetamo po gradu, ona vidi nešto drečavo zeleno u nekom izlogu pa veli važno: ovakva zelena mora biti!! :shock:

I još jedna stvar: otkad su cure počele tako jasno izražavati svoje stavove o odjeći - više im niti ne kupujem sama, nego ih uvijek vodim sa sobom. Ja pazim da to što kupimo nekako ide jedno s drugim, a ostalo prepustim njima. Puno mi je to jednostavnije nego vodit borbe svako jutro.

A jesam se raspisala... ali Ana ipak ima već 4,5 i Klara 3,5 pa imamo iskustva kolko voliš

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako je problem u trajanju oblačenja (a ti se bojiš da ćeš negdje zakasniti), neka ona SAMA navečer odabere što će drugi dan obući.
    Pa šta ako se to TEBI ne sviđa? Ako baš hoće obući ono od čega se tebi diže kosa na glavi?! To je njezin izbor i ona se u tome očito dobro osjeća.
    Mi funkcioniramo po principu izbora (ili - ili), a kad se baš zainatila da neće obuti cipele, išla je bosa. Nosili je po gradu, pa kad je htjela trčati za golubovima - ne može, bosa si. Odonda nema problema sa obuvanjem.

Meni je najsuper bila Mukicina Melita koja obožava stvari sa šljokicama i perlicama, a Mukica je totalni primjer minimalizma. Ali, Meliti dopušta da nosi što hoće. I svi sretni.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh....nadam se da Fran neće željeti nositi košulje

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apricot, super post :D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kupiti ćeš mu one koje se ne peglaju
    mene je najviše strah majica s motorima, bagerima, nasilnim likovima iz crtića i sl. nogometne dresove da ne spominjem...
    a dijete mi već luduje za motorima

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj mlađi nećak Sven ima jako dobru frendicu Vanesu koja je najmlađe dijete dva umjetnika (slikara i plesačice). Vanesa definitivno ima svoj stil i roditelji joj puštaju neka se izrazi. Dakle, točkaste hlače, hipi košulja, šešir (bakin) široka oboda...ili marama svezana oko glave...dugačka suknja, bratova košulja...uglavnom sve neke "otkačene" kombinacije..i tako ide u vrtić, tatinu izložbu, igra se sa frendovima...ma malena je super...(mi odvaljujemo, a Svenu je najljepša)

Ja sam ko klinka isto prolazila tu fazu i kidala živce starcima. Sve me to pustilo tek negdje pred faks...(znam da kad sam išla baki, i prošla kroz njenu ulicu, prvo što me je pitala bilo je: Je li te tko vidio??")

U svakom slučaju, pusti dijete neka pokuša izraziti svoj stil (u okviru onoga što ima). Povedi je u kupovinu, neka si sama izabere što hoće (normalno ne uvijek). Ne mora biti sve drastično kao kod Vanese, ali neka se dijete razvija i u estetskom pogledu...Normalno, ne treba poticati razvoj malog hoštaplera, ali malo dječje mašte ne škodi...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    mene je najviše strah majica s motorima, bagerima, nasilnim likovima iz crtića i sl. nogometne dresove da ne spominjem...
    Ms. Ivy, ovo je faza kroz koju dečki definitivno prolaze..(Lovro već sada "luduje" za majicama sa slikicama - ima ih tata). Moji nećaci su ludili za majicama sa strašnim bubama (žohari, skakavci), "strašnim" životinjama (morskim psima, dinosaurusima, lavovima, itd...) i normalno građevinskim strojevim.... Tu nam je pomogao Osh Kosh...kako dobrih majica je bilo...potrošila sam (+ starci + bake i djedovi) cijelo bogatstvo a i danas se nose... :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

istina ovo za shoping

mi od nedavno uvijek pitamo zaru što joj se sviđa od ponuđenih joj modela (jest da ja izaberem te ponuđene )....
    i uvijek sama izabere, ili jednostavno sve odbije (kupovali smo šešir nekoliko dana jer je svaki bio NE, ali kad je konačno našla onaj koji joj se sviđa, stavila ga je na glavu, otrčala do ogledala u dućanu i rekla DOBRO!) i to je bilo to

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hm, sto fali bagerima? :?
    Ima Vedran jednu dobru sa sarafcigerima, cekicima, lopatama ...
    Za te kojekakve likove (razni -menovi itd) mi je sasvim jasno ...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma ja ne volim one podjele po spolovima, za dečke plavo i motori, za curice rozo i cvjetići.
    tako nije imao skoro ništa plavo kad se rodio, onda sam skužila da mu odlično stoji pa je sad često u plavom. ali zato pola robice kupujemo na ženskom odjelu, puno mu bolje stoje krojevi za curice!
    imamo i mi jednu slatku pidžamicu s bagerima, traktorima i sl. ali ta je baš lijepa, a većina onog dizajna "za dečke" je, brate, odvratna.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ja ne volim one podjele po spolovima, za dečke plavo i motori, za curice rozo i cvjetići.
    tako nije imao skoro ništa plavo kad se rodio, onda sam skužila da mu odlično stoji pa je sad često u plavom. ali zato pola robice kupujemo na ženskom odjelu, puno mu bolje stoje krojevi za curice!
    imamo i mi jednu slatku pidžamicu s bagerima, traktorima i sl. ali ta je baš lijepa, a većina onog dizajna "za dečke" je, brate, odvratna.
    Hm, nisam primjetio - mozda zalazimo u razlicite ducane?
    Vedran ima doma dosta majica sa nekakvim natpisima (tipicno "sport", "action", "adventure" i sl.), mozda tek 2-3 sa nekim slikicama (taj alat i nekakvi autici) i ostalo je, fala bogu, sve sareno ili jendobojno i bez natpisa. A nismo bas nesto specijalno izbirljivi ...
    Naravno, -menovi, pokemonovi i slicne napasti ne dolaze u obzir,a jos manje nekakve vojnicke fore.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

rješenje - nakupovati sve rodine majice u svim bojama, nemaš brige da će neka biti nepodobna :D

a šalim se... ako mu bude do bagera, nositi će ih!

(možda jedino stavim veto na košulje koje treba peglati )

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

rješenje - nakupovati sve rodine majice u svim bojama, nemaš brige da će neka biti nepodobna :D

a šalim se... ako mu bude do bagera, nositi će ih!

(možda jedino stavim veto na košulje koje treba peglati )
    Slazem se sa posljednjim navodom - ako koji kucanski posao ne mogu smisliti, to je peglanje. Zato se u nasoj obitelji skoro pa ni ne nose stvari koje izizkuju peglanje ...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem Apricot.

Mi smo imali fazu kad je palio izbor izmedju dvije ponudjene kombinacije (ili cross-kombinacija ponudjenog), ali sad vise ne pali pa joj ili donesem iz ormara tocno sto trazi ili sama izvuce.

Idemo svakakve u vrtic (tko zna sto tete misle o nama, za neke roditelje se tocno na faci vidi sto misle ) - imala je fazu rozih gumenih cizama koje je nosila i po kisi i suncu, na sve kombinacije boja, dugo je vec u fazi haljina (a ja se ne dam iz hlaca i ne kupujem joj bas zenskastu odjecu pa sam hitno trcala kupovati haljine jer smo imali dvije i nisam stizala oprati).. svega je bilo, ocekujem da ce i jos biti.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Naravno da ćemo joj ubuduće kupiti ono što joj se svidi, ali kaj da sad napravim.

Ima 20-tak hlača od kojih su samo jedne roze i ni jedne osim njih ne želi obući. Nemam joj kaj dati da bira. Makar joj izvadim desetore, ni jedne neće. Naravno da joj ove roze dam da obuće ako su čiste.

Ima 30-tak majica, a samo tri su roze. Pa ne mogu sad svu tu robu baciti i ići joj kupiti kompletnu barbi garderobu. I stvarno ne vidim razloga za to. Pa nisu to stvarno grde stvari. A kad smo to kupovali (a neke stvari je dobila na poklon) nije tak izbirala, pa nismo kupovali rozo.

Ove roze stvari koje ima kupile su joj bake i kuma.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

kao što je već netko rekao..navečer pripremite garderobu i nek sama izabere.kad vidi da nema ni jedne čiste roze majce morat će obući neku drugu ili će ići u piđami.a kad je prođe roza faza,doći će na red neka druga boja znam iz iskustva.mada moja cura sad ne bira previše,ali najdraži su joj šosići i haljine,pa se naperlita sa ogrlicama i narukvicama i obavezno sjajno labelo na usne. a šta ćeš,dijete se ugledalo na mamu

sa sinom još uvijek vodimo bitke oko oblačenja,mada ima 8 god.zacrtao si je da samo hoće nositi trenirke,hlače ni pod razno.
    ponekad kad idemo negdje,kad bi se trebao malo kockati,obuče ih uz gunđanje i skida odma po povratku kući.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar ima svoj stil i naucila sam se zivjeti s tim
    ima medju njegovim majicama drugima mozda nepodobnih crteza. ah. njemu su takve najdraze. obozava motiv zvijezde, crvene , voli kad mu stvari vise i kad mu se vuku. oblaci kratku majicu preko duge, razlicite carape. sad je u fazi da hoce nositi maramu na glavi. htio bi da mu kupim i crni povez za oko.
    ma nek bude sve sto hoce, samo ne skinhead. zato ga vjerojatno ni ne šišam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj ivarica, ja bih takvo dijete
    mislim da neću preživjeti ako mi zara bude nekakva šminkerica, a ak počne tražiti zlatni nakit i štiklice, bacit ću se s balkona

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je stil potkošulja izvan hlača, navučena tako da viri ispod majice
    danas si je odabrao perlice i napravila sam mu narukvicu (sjajne plavo ružičaste, on ih zove kičice kak su strašne) koju će nositi u vrtić. ja zlica opaka jedva čekam da dođe iz vrtića i čujem kako je bilo
    u dm-u sjedne ispred šminki i isprobava, obavezno si fajn namaže usta ljubičastom šminkom i takav hoda po ulici a ljudi se zgražaju. a šta, svaka budala ima svoje veselje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme što mene sve čeka

za ivara

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamama djece urbanog stila preporucujem Skandal, prvo nasa je marka, drugo pristupacne cijene. a mali pankeri se mogu tamo izraziti do mile volje.
    nedavno je ivar sebi izabrao traperice (naucila sam ih se gledati nakon par dana ) koje imaju dzepove ogromne ko dva dobrocudna tumora. i za svega 40 kuna majicu dugih rukava na kojoj pise Make trouble, be a skandal kid!. i na ledjima crtez pracke, ivar otkinuo na to.

sutra ce ivar ici u vrtic u trenirci jer nam je sve mokro . tako je smijesan ovako mrsav i plav u sportskoj robi, ko reprezentativac SSSRa

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mamama djece urbanog stila preporucujem Skandal, prvo nasa je marka, drugo pristupacne cijene. a mali pankeri se mogu tamo izraziti do mile volje.
    nedavno je ivar sebi izabrao traperice (naucila sam ih se gledati nakon par dana ) koje imaju dzepove ogromne ko dva dobrocudna tumora.
    imam ti ja CD od "toydollsa"; da mu spržim jedan, pa da bude sav u stilu ?! :D
    joj što volim individualce- alternativce, super !

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi zasada nemamo problema sa biranjem odjeće. Hoće sve što mu dam.
    Ali zato kad idemo zajedno u shoping
    Ništa "nije jepo". Samo da što prije dođe do igračaka.
    Nedavno smo mu iz H&M-a donijeli nekoliko stvarčica, a on kada smo mu ih pokazali je samo komentirao: To nije pokon (poklon). Di je pokon?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Nedavno smo mu iz H&M-a donijeli nekoliko stvarčica, a on kada smo mu ih pokazali je samo komentirao: To nije pokon (poklon). Di je pokon?
    :D

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    tako je smijesan ovako mrsav i plav u sportskoj robi, ko reprezentativac SSSRa
    , super je Ivar. Lutonjica, sad si me sjetila, imala sam ja jednu fazu u životu kada sam na rukama nosila baš svo prstenje koje sam ikada imala-kupila-dobila (a kupovala ih ko mahnita ). Zlato narafski , i to žuto. Danas se pitam što mi bi, čak me i pomalo sram. Al bila je to faza, kako došla, tako prošla. S Bamboochom još nemam takvih problema, tek joj je 13 mjeseci, ali kada krenu... 8) ...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Umirem od smijeha i izgaram od znatiželje na kaj bu pukla ova moja mala žabica

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Mi zasada nemamo problema sa biranjem odjeće. Hoće sve što mu dam.
    Ali zato kad idemo zajedno u shoping
    Ništa "nije jepo". Samo da što prije dođe do igračaka.
    Naravno, H&M je zakon za djecju odjecu. :D
    Ako netko ne zna, H&M je vec dosao u LJubljanu (BTC centar na Smartinskoj) i Maribor (u centru),a uskoro ga otvaraju u Celju (Spar centar na glavnoj cesti prema sjeveru).

Ne bi bilo lose, da skokne vec jednom i do nas.
    A kad jednom dodje i IKEA onda mogu lagano u nirvanu ...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovaj topic mi je super, umirem od smijeha, a istovremenom sam si tak sretna što moj još nema nikakvih afiniteta spram biranja odjeće... njemu je apsolutno svejedno (valjda je na tatu )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni nisu toliko problem boje - koliko vrsta odjece koju izabire. Npr. vruc, suncan dan (sjecate se ono prije tjedan dana - imali smo i par suncanih & toplih dana.. ) - a ona hoce visoke, skoro-pa-zimske cipele. Ili, hoce debelu jaknu, a dovoljno bi bila majca kratkih rukava i tanki gornji dio trenirkice...

I slicno.

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Pretjerujes, tatek... pa da nema vise onog strahopostovanja na granici kojim na pitanje:"Imate sto za carinit'?" sramezljivo odgovaras: "Ma neee, imamo samo sitnice za djecu... ", pa nezaboravnog uzbudjenja kad prodjes necarinjen ("Jesmo ih!")...A da ne pricam o ushicenju prilikom dizanja mervera...

Početno

Zaboravih dodati da smo mi s Markom duuugo imali Bob the builder fazu. Doslovno sve je moralo biti s Bobom - gacice, potkosulja, hlace, majica, sokne, cipele, pa cak i ruksak u kojem su bili Bob the builder keksi! A za veceru se, dakako, morao jesti Bob the builder jogurt...
    Onda ga je to malo pustilo, pa je bila Mickey mouse faza, pa SpongeBob, pa kombinacije svega navedenog...
    Magdalena je jako zahvalna sto se oblacenja tice, jos me ne mustra sa zahtjevima, no nije bas odusevljena haljinicama i sosicima, buduci da je stalno u pokretu pa ju sputavaju.
    A Ivan cesto bude obucen u rozo , tj. ono sto mama prvo dohvati...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Kalypso prvotno napisa
    Meni nisu toliko problem boje - koliko vrsta odjece koju izabire. Npr. vruc, suncan dan (sjecate se ono prije tjedan dana - imali smo i par suncanih & toplih dana.. ) - a ona hoce visoke, skoro-pa-zimske cipele. Ili, hoce debelu jaknu, a dovoljno bi bila majca kratkih rukava i tanki gornji dio trenirkice...

I slicno.
    kalypso, jesi probala onu foru: ponijeti ćemo jaknu pa je obuci ako ti bude hladno.
    čitala sam searsa pa sam sad faca. zapravo me zanima da li funkcionira u praksi.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    Pretjerujes, tatek... pa da nema vise onog strahopostovanja na granici kojim na pitanje:"Imate sto za carinit'?" sramezljivo odgovaras: "Ma neee, imamo samo sitnice za djecu... ", pa nezaboravnog uzbudjenja kad prodjes necarinjen ("Jesmo ih!")...A da ne pricam o ushicenju prilikom dizanja mervera...
    Dille, nekak mi uopce nece falit to uzbudjenje ...
    Zivio sam 6 godina u Austriji pa sam se naprolazio tih granica valjda za cijeli zivot i svako malo su me pregledavali, a jednom su me i opalili po dzepu zbog neprijavljivanja kupljene robe iako sam imao svega nesto malo vise od dozvoljenoga. A Mwst nemam pravo koristiti jer u putovnici imam dozivotnu boravisnu dozvolu za Austriju (tad uskace naravno MZ, no bas nesto nismo puno ni kupovali u zadnje vrijeme ...) pa bi sa sobom morao stalno nositi odjavu boravka u A i prijavu u HR sto mi se ne da.

A kak je tek tebi kad si u srcu EU i nema sanse da negdje nadjes neku granicu sa carinkom osim na Schipholu?

Početno

A ja imam dozivotnu zabranu otvaranja usta na granici. Jednom prilikom sam, jos kao klinka, htjela ispasti veeelika faca, pa sam, nakon sto je carinik vrlo sumnjicavo odskicao nas auto kojemu smo jedva gepek zatvorili i upitao:"A koliko ste vi to potrosili?" vrlo ponosno rekla:"Puno, puno!" . Na to je on, dakako, odvratio;"Pa kad je puno, izvolite platiti carinu u iznosu..." Jasno da sam do Zagreba slusala sve ono sto me ide, pa se od onda na svakoj granici preznojim, ali i mudro sutim.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    A ja imam dozivotnu zabranu otvaranja usta na granici. Jednom prilikom sam, jos kao klinka, htjela ispasti veeelika faca, pa sam, nakon sto je carinik vrlo sumnjicavo odskicao nas auto kojemu smo jedva gepek zatvorili i upitao:"A koliko ste vi to potrosili?" vrlo ponosno rekla:"Puno, puno!" . Na to je on, dakako, odvratio;"Pa kad je puno, izvolite platiti carinu u iznosu..." Jasno da sam do Zagreba slusala sve ono sto me ide, pa se od onda na svakoj granici preznojim, ali i mudro sutim.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    joj ivarica, ja bih takvo dijete
    mislim da neću preživjeti ako mi zara bude nekakva šminkerica, a ak počne tražiti zlatni nakit i štiklice, bacit ću se s balkona
    eh, da... kuzim
    bas smo MM i ja pricali o tome i ne znamo kako da se postavimo. ako ju/ga/ih budemo filali 'alternativom', kad udje u pubertet i pobuni se protiv staraca, jer kad si u pubertetu - sve sto starci vole i rade je glupo dosadno i bezveze - sve me strah pubertetskog skretanja u narodnjacke vode i pripadajuci svjetonazor i modni ukus :shock:
    pa si mislimo - ajmo ga u djetinjstvu nafilat svim stvarima koje ne podnosimo, da ih vise nikad ne pozeli pa kad - kao slucajno - otkrije nase cd-e i zaljubi se, spaseni smo
    bez uvrede onima koji suprotno misle.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znaš kaj, mislim da to nema neke veze s nama, evo ti moj primjer:

mama bosonogi (kršitelj koda)y u mladosti, danas obožavateljica radia 101 8)
    tata - voli jazz i blues, lud do kraja
    ja - u osnovnoj bila šminkerica, u srednjoj neka mješavina (kršitelj koda)yja i punkerice, na faksu općenito alternativka
    mlađa sestra - pejaković je zakon, narodnjaci su ludnica, voli uglavnom pop i r'n'b....

pa si ti sad misli...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo doma odrasli na r'n'r i sličnom, kod mene je upalilo, a seke... kao kod lutonjice :shock:
    vanjski utjecaj je prevladao - pa pogledajte kaj klinci danas slušaju, kaj se pušta u bircevima, klubovima...
    bolje da se pripremimo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, mama i ja se skoro uopće ne šminkamo (mama ponekad stavi rumenilo i sjajilo za usne, ja stavim maskaru i ruž za posebne prilike - uglavnom se ne šminkamo...), a sestra : tone plavog sjenila za oči, debela maskara, ruž za usta, nalakirani nokti, zlatni nakit....

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

cure, umirem od smijeha na ovaj topic
    vid je još mali, pa nemamo još problema s oblačenjem, ali inače definitivno potpisujem apricot - nosi brate što ti srce želi :D
    MM i ja često pričamo i zazamo se na tu temu - da li će vid biti šminker, alternativac, panker, seljo-beljo..

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

joooj ko da opisuješ jednu od mojih seka, nju je to opako držalo u pubertetu, sad je prošlo i najzgodnija je od nas jer (za razliku od mene npr. ) ima volje i smisla malo se srediti, svaki čas ići frizeru...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi smo doma odrasli na r'n'r i sličnom, kod mene je upalilo, a seke... kao kod lutonjice :shock:
    vanjski utjecaj je prevladao - pa pogledajte kaj klinci danas slušaju, kaj se pušta u bircevima, klubovima...
    bolje da se pripremimo
    Zivotni stilovi ovise o puno toga i nema tu nekog posebnog pravila. Moji starci su bili svaki svijet za sebe - za starog je jedini zivotni stil bio rad, rad i samo rad i nita ga drugo nije zanimalo, dok mama voli klasiku i laganiju muziku. A sisterica i ja (slicni smo po interesima) smo otisli potpuno samostalno, bez utjecaja drustva i vrsnjaka (jedini vanjski utjecaj je bio "Polet" i koncerti u "Kulusicu", "Lapu" i sl.) u ska, punk, new wave, alternativne vode.
    A kaj ce klinci?
    Ako ce biti u dobrim odnosima sa nama roditeljima tad ce to biti vjerojatno nesto slicno nasim ukusima.
    Ako nece, tad nam ne ginu narodnjaci, r'n'b, heavy metal ili pak techno ... :shock:
    Ma, glavno da su zdravi i misle svojom glavom, sve drugo nema puno veze.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

je, samo trebat će mi konjski živci kad poželi izaći u "pashu"

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ma, glavno da su zdravi i misle svojom glavom, sve drugo nema puno veze.
    tako je :D

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja znam da se mojoj Iskri dopadaju lude boje, suknjice... uglavnom princess style. Meni se ne sviđa u tolikoj mjeri, ali kupujemo odjeću po njenom izboru. I onda je vesela, i ponosna. Za brata ćemo piti drugu odjeću a malo toga će od nje naslijediti, i nije big dil. Nemamo puno para, ali znam naći povoljno i kvalitetno, a bitno mi je da se djeca razvijaju u sebe a ne u moju predodžbu savršenog djeteta.
    Ja sam kao mala nosila ono što je htjela moja mama (a ona je kupovala neutralnu nasljedivu unisex odjeću) i to mi se nije sviđalo. Ako moja curica želi biti princeza, neka bude. Bar zasada. a kasnije... neka se razvije u samosvjesnu ženu koja zna što hoće i koja se ne ustručava birati najbolje za sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da vidite moga sina Luku,kak se on voli dotjerati kad ide u park!!!
    Luka je već duže vrijeme opčinjen šeširima i to onim pravim kako on kaže"muškim".I tako je on nedavno dobio pravi mali polucilindar!!!Koja neopisiva sreća.!!!!Međutim on taj šešir od tada nosi stalno,čak i veći dio dana dok je doma.ALI kada ide u park,najbolja kombinacija mu je trenirka,preko gornjeg dijela majca kratkih rukava sa slikom,na nogama tenisice,a na glavi polucilindar!!!Pod kojim se jadan preznojava,potocima mu curi znoj dok igra nogomet,ali ne to nije dobar razlog da ga skine.
    Pitam ja njega jedan dan:Luka jel ti vruće s tim šeširom na glavi dok igraš??
    On:ma nije,kaj ne vidiš da bolje igram nogać sa šeširom,bez njega sam ko oduzet!!!
    :shock: :shock:

A njegova prijateljica uopće ne mari za odjeću,nego je mala luda za kremama za lice,ruke,..i tako se ona obilno namaže kremom po licu i pita:jel se dovoljno sjajim??
    Da,sva si masna.
    Dobro,onda sam lijepa!!kaže ona.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •