-
bebomanka
Drage moje...zaboravila sam vam opisati kako se nadopunjuje Pen.
Odserafi se na sredini kao normalna pinkala u kojoj hocete zamijeniti ulozak sa tintom.Znaci na sredini je navoj kojega odserafite i samo istresete ampulu van! Te na njezino mjesto,gumicom prema dolje, umetnete drugu ampulu.
Ja sam koristila ampule od 900iu a ako vam zatreba jos nesto manje,nadopunite ju sa ampulom od manje jedinica.Ampule se OBAVEZNO drze u frizideru a tako i Pen sa ampulom.Prije nego sto stavite ampulu u Pen, gumicu koja dolazi na iglu obavezno dezinficirati sa alkoholom!
RuzicaSB ako zelis za probu istisnuti ostatak tekucine iz ampule.moras nategnuti jedinice na navoju skroz gore koji na sebi ima brojke.Njega vrtis do zeljene kolicine jedinica (u slucaju ostatka u ampuli,vrti dokle ti to dozvoli Pen jer dalje od uzete tekucine koja je preostala u ampuli nece ici navoj).I onda se normalno stavi igla,upikne potkozno i tekucina se jednostavno pritiskom na navoj istisne van.Usljed istiskivanja se navoj opet zavrce ali vi jednostavno istiskujete tekucinu dok navoj sam od sebe ne stane!!!! Onda je istisnuta zeljena kolicina.Znaci,ako imate ampului od 900iu. a dnevno morate utisnuti 250jedinica,onda navoj okrenete dok crtica(pokazatelj) na Pen-u ne oznacava broj 250 na navoju i to jednostavno nakon uboda istisnete.Vise tekucine, nego sto je odredjeno prije uboda, nece izaci van!
Uh....nadam se da sam vam nekako uspjela objasniti.Bas mi je zao da vam to ne mogu prezentirati. Jako je jednostavno samo kad se skuzi sistem. Pen se moze koristiti uvijek samo se ampule mijenjaju.A sto se ampula tice, morate se raspitati koja apoteka ih ima.Ne mogu vjerovati da ih kod nas ne narucuju.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma