Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Pomanjkanje pozornosti

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Pomanjkanje pozornosti

Ovako imam jedno pitanje sto mene stvarno muci:

Luka mi ima 20 mjeseci, i ja imam osjecaj da ima pomanjkanje pozornosti.Nece se uvijek okrenuti kad ga zoves, ili ako mu hoces nesto pokazati, ako to njega ne zanima nece se okrenuti.jednostavno radi po svom i uopce ne dozivljava.Normalno da to nije nonstop, ali dosta je. Ili ako gleda baby tv, i ako zovnes nekad tolko pozorno gleda da se nece okrenuti.Slikovnice citati isto tako, zatvori mi i ode.Jednostavno radi po svom i to je to.Bas je samo koncentriran na ono sto radi.Imam li razloga za brigu? Nadam se da sam sve dobro objasnila.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Draga Aleks, da li ste maleckom provjerili sluh? Ne bi te htjela uznemiriti ali to me je prvo palo na pamet

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: Pomanjkanje pozornosti

Citiraj Aleks prvotno napisa
    Ovako imam jedno pitanje sto mene stvarno muci:

Luka mi ima 20 mjeseci, i ja imam osjecaj da ima pomanjkanje pozornosti.Nece se uvijek okrenuti kad ga zoves, ili ako mu hoces nesto pokazati, ako to njega ne zanima nece se okrenuti.jednostavno radi po svom i uopce ne dozivljava.Normalno da to nije nonstop, ali dosta je. Ili ako gleda baby tv, i ako zovnes nekad tolko pozorno gleda da se nece okrenuti.Slikovnice citati isto tako, zatvori mi i ode.Jednostavno radi po svom i to je to.Bas je samo koncentriran na ono sto radi.Imam li razloga za brigu? Nadam se da sam sve dobro objasnila.
    u odnosu na ovo boldano, ja ne bih rekla da ima pomanjkanje pozornosti. :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Draga Aleks, da li ste maleckom provjerili sluh? Ne bi te htjela uznemiriti ali to me je prvo palo na pamet
    Bez loših primisli, i ja sam prvo to pomislila, naprosto jer sam se i ja stalno bojala da ne čuje dobro (dva puta joj je pukao bubnjić i curilo je uho, doktor nam je rekao da vjerojatno slabije čuje, a ja čim čujem "vjerojatno" ulazim u crvenu zonu).
    Pogotovu mi se nije htjela okrenuti ako nešto gleda bez obzira i da viknem. Ona bih šapatom rekla nešto što želi čuti tipa : Hoćeš sikicu? I ona bi se odmah okrenula i krenula ka voljenoj, srce moje
    To sam par puta isprobavala, dok mi nije došlo iz pozadine u glavu da mi dijete dobro čuje, samo nekada naprosto nije zainteresirana odgovoriti.

Ili namjerno ignorira pitanja poput : Hoćeš piškiti? Hoćeš kakati?

Probaj, da isključiš sluh, a sve ostalo mislim da je sasvim ok.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala Vam cure!

I Sne, mislim da budem dala provjeriti sluh da budem sigurna, i u medjuvremenu isprobavati to sto kazes na sta poslusa, ja mislim i nadam se samo to sto si rekla da jednostavno nece odgovoriti.

I danas evo bili u parku i on trci i gleda po svom i ja ga zovem, i jednostavno se ne okrene, ko da nece.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

aleks
    okreće li se na zvukove inače? (na dozivanje bilo tvoje ili tatino ili nekog prijetelja u parku?)
    govori li već? (koliki mu je vokabular ako govori?)

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Inace se okrece, nije sad da bas na sve ne okrece glavu.Okrece on kad ga se doziva, nekad nece.I jos ne govori, brblja 100 na sat ali na svom.
    Nego jednostavno ta nezainteresiranost, nekada.Kad se igra tesko ga je maknuti od toga i sto sam rekla kad gleda baby tv, onda nista sa strane ne cuje, nije uvijek ali pretezno.
    Tesko mi je to pojasniti, uglavnom dat cu sluh pregladati ali mislim da nije to, mozda jedino na jedno da manje cuje.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I nece recimo pozorno slusati kad mu se govori,(nekad da) nema za to vremena ili volje, a slikovnice da ni ne govorim. Odmah se vrpolji i ode.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

sluh u svakom slučaju pregledaj, to ti je super odluka, ne može naškoditi...

ja isto ako nešto gledam, čitam ne čujem nikoga oko sebe... zadubim se... i djeca su to nasljedila od mene...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Aleks prvotno napisa
    I nece recimo pozorno slusati kad mu se govori,(nekad da) nema za to vremena ili volje, a slikovnice da ni ne govorim. Odmah se vrpolji i ode.
    još ga ne zanimaju... možda nikad ni neće

očito se sposoban koncentrirat (na tv), jel ima problema sa sluhom ili ne vidjet ćeš kod doktora, a općenito je uvriježeno stajalište da se dijete sposobno koncentrirat (izraženo u minutama) proporcionalno broju godina - 2 godine ca. 2 minute...

samo pripazi da ne zapne za tv i ne bude se dao odvući sa kauča - imala sam problem sa starijim, srećom na vrijeme uočen

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    sluh u svakom slučaju pregledaj, to ti je super odluka, ne može naškoditi...

ja isto ako nešto gledam, čitam ne čujem nikoga oko sebe... zadubim se... i djeca su to nasljedila od mene...
    Nadam se stvarno da je samo to u pitanju ali neka mi bas neobicno, jer nisam to kod druge dijece tak primjetila.Pa me strah da to nije nesto ozbiljno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da te malo utješim. I moj Luka je takav, ima 2.5 godine. Kad gleda tv ili se igra neće se javiti. Mislim da se namjerno ne javlja jer kad ga nakon desetog pozivanja pitam hoćeš sladoled, okrene se i kaže da. Po tome sam zaključila da me čuje i registrira ali se jednostavno NEĆE javiti. :/

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Strigica, da se odvuci od tv-a, to nije uopce problem, hvala bogu!I ne gleda puno, ali obozava taj Baby tv.

Dada5, bas si me nasmijala, i vjerojatno i je tako i kod nas da jednostavno nece!

Hvala Vam cure

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Aleks-evo utjehe malo i s moje strane. Moj je isto imao običaj ( a ima i danas ) ne odazivat se kad mu je tako pasalo ( takav mu je i otac pa ja brijem da je to genski ) a najčešće dok bi buljio u televizor. Slikovnice ga osim za trganje ili griženje nikad nisu zanimale a i danas pokazuje zainteresiranost samo za određene. Sad vidim da se i mala zna zadubit u nešto što radi i ne odgovorit na poziv tak da mislim da je to potpuno normalno. Naravno, ak se bojiš da ne čuje dobro rađe provjeri.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •