Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: sedenje i povijena leđa

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno sedenje i povijena leđa

Posao mi je takav da barem 6h dnevno provedem sedeći za računarom. Konačni rezultat su povijena leđa, tačnije zgrbljeni stav sa napred isturenim ramenima. Smeta mi i estetski i fizički. Počinje i vrat da me boli jer više ne mogu hodati ful ispravljena već sve nekako gledam sebi malo ispred stopala

Ima tu uticaja i blizanačka trudnoća kad sam se isto povijala zbog težine stomaka, pa dojenje i hranjenje blizanaca na niskom ležaju bez naslona, dvogodišnje guranje 50kg u duplim kolicima (20kg deca+30kg kolica), nošenje dece, te razni kućni poslovi koji zahtevaju povijanje leđa (sudopera, priprema za kuvanje, peglanje...)

Postoje li vežbe da se to ispravi ili da mi se barem nateraju ramena da se povuku nazad. Izgledam kao integral iz profila, stomačina ispala iako nije baš tolika ali kad se zgrbiš izgleda 3 puta veća, cicke se sakrile...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

X na tvoj cili post osim onog dijela di ti nosiš i dvi godine guraš blizance... sa sam gurala 4 godine ali po jedno dite i bila trudna isto u dva puta....

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I ja sam bila savijena ko upitnik, a ovo s integralom nisam čula za integral od kad sam otišla s fakulteta ( građevina )...
    Elem, mene je joga preporodila, par jednostavnih poteza, malo odmaranja, pravilnog disanja, ako imaš ikakve šanse bar za prvi stepen (oko 3 mjeseca, 2xsedmično), ja sam bila laka ko perce!!!
    I držanje ko balerina
    I ništa me nije bolilo, mogla sam peglati dva debela sata bez da me zabole noge/leđa/krsta/vrat.

Tako bih rado opet...

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nataša, kad bi znala u kojoj zabiti živim . Mislim da 99% lokalnog stanovništva nije za jogu ni u novinama pročitalo

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

CM i na ovo mogu stavit X...

jel ko vježbao po gđici Sopek? kakva je?

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

http://www.ashtanga.hr/index.php?opt...d=81&Itemid=51

poviri ovde, možda nađeš nešto što ti odgovara...
    (Iskreno, ja ovo nikad nisam uspjela pogledati jer nemam kad - na poslu, a kod kuće nisam prikopčala comp od kad smo preselili )

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Clumsy, je li možeš možda malo poboljšat "ergonimiku" svog radnog mjesta? U stilu kupit onu zmijicu za ispod ruku da ne bole zapešća od tipkanja, onda onu podlogu za miša isto s malim jastučićem (zbog istog razloga), onda što manje koristit miša a probat one kontrole s dvije ruke, onda dignut nekako ekran od kompjutera ili povisit stol, onda još svaku par sati ili svaki sat malo se protegnut (ne moraš niti ustajat od stola)? Ako nije skandal u tvojoj sredini, jedno od rješenja je sjedit na pilates lopti, ona isto tjera leđa u ravan položaj? Ako ništa od toga nije primjenjivo, preporučam ti da odeš ili da ti TM izmasira leđa oko vrata di nastaju te miogeloze i ukočenja od tog "tipkačkog stava". A ako ništa od toga nije primjenjivo, možeš uhvatit metlu ili takav nekakav štap i ima sigurno na netu vježbe za kralježnicu - uguglaj i iskočit će. Meni je kombinacija toga u raznoraznim omjerima pomogla. Sretno!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Clumsy, je li možeš možda malo poboljšat "ergonimiku" svog radnog mjesta? U stilu kupit onu zmijicu za ispod ruku da ne bole zapešća od tipkanja, onda onu podlogu za miša isto s malim jastučićem (zbog istog razloga), onda što manje koristit miša a probat one kontrole s dvije ruke, onda dignut nekako ekran od kompjutera ili povisit stol, onda još svaku par sati ili svaki sat malo se protegnut (ne moraš niti ustajat od stola)? Ako nije skandal u tvojoj sredini, jedno od rješenja je sjedit na pilates lopti, ona isto tjera leđa u ravan položaj? Ako ništa od toga nije primjenjivo, preporučam ti da odeš ili da ti TM izmasira leđa oko vrata di nastaju te miogeloze i ukočenja od tog "tipkačkog stava". A ako ništa od toga nije primjenjivo, možeš uhvatit metlu ili takav nekakav štap i ima sigurno na netu vježbe za kralježnicu - uguglaj i iskočit će. Meni je kombinacija toga u raznoraznim omjerima pomogla. Sretno!
    XXX
    kad sam radila u uredu imala sam sve gore spomenuto. malo su me čudno gledali jer sam sjedila na lopti, ali naviknuli su se, iako su svi mislili da sam 'čudna' (našli bi oni i bez lopte neki razlog da me proglase čudnom )
    još nešto što mi je pomoglo je lopta za gnječenje, ona s kvržicama. spasilo mi ruke i prste od ukočenosti...
    i još nešto: kad hodaš probaj se koncentrirat da hodaš uspravno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ima još jedna stvar - ima onaj jedan jastuk za leđa, meni je super i imamo ga doma, u autu i u uredu - koma je skup, ali stvarno radi svoje - zove se "Spina-Bag" i ja sam ga kupila u nekom dućanu Afrodita u ST-u, adresa Moliških Hrvata, ako bi ih nazvala možda bi ti znali reći tko to dila kod tebe ili te uputit na neku internet stranicu. Ajde, sretno, makar da radiš te vježbe metlom (ono stojih uspravno pa dižeš ruke kojima držiš metlu i sl.) ili one vježbe kao rukama bereš nešto gore u zraku upalit će ti. Meni je najbolja bila za to medicinska gimnastika na koju sam neko vrijeme išla. Za lumbalni dio ti je dobra ona vježba sa sve četri na podu pa se onako kao mačka - ideš karlicom dolje pa se grbiš... .Ima toga masu, kreni s nečim i bit' će bolje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I izbjegavaj predugo stajanje (u mjestu, mislim), i to je koma za kičmu, a i vene - dakle, ako peglaš onda sjedećki... Probaj pješačit što više možeš... Itd... Ne znam koliko ti je s dvoje djece i u tvom uredu ovo sve primjenjivo, ali nešto ćeš sigurno moć' primijenit. Evo ja se s jednom nikako da aktiviram ponovno sa svojom kućnom gimnastikom, sve sutra ću itd.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ina, hvala

Ma ja se istežem koliko i kad god mogu. Kad me počne boleti glava obično pomaže najobičnije razgibavanje vrata. Trudim se da sedim što pravilnije ali to praktikujem tek sad kad je do deformiteta već došlo pa mi je neprirodno i čim prestanem misliti na to (a moram prestati ponekad jer radim, jel?) ja se povijem.

Loptu za pilates odavno planiram da nabavim ali je u dogledno vreme ne smem pominjati jer ću biti izbačena iz kuće - u gostinskoj sobi imam orbitrek, tegove, klupu za step aerobik te vijaču i obruč i sve to čeka neke bolje/hladnije dane Nadam se da će, sa dolaskom kišnog i snežnog perioda, biti više vremena koje mogu posvetiti sebi (ono tipa pustim deci crtić na kompu pa ja vežbam pored njih i zajedno ga gledamo). Probaću i ovo sa štapom mada na poslu i nemam gde baš to da izvodim a da nešto ne srušim

Ma super je samo saznanje da i ove sitne stvari pomažu

Hvala još jednom

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja imam jako dobru sjedalicu (za kompom sam 9 sati dnevno), i ona me drzi u dobrom polozaju, s tim da se ja jos svjesno korigiram. Probala sam gola stajati opusteno i ispravljeno ispred ogledala i sokirala se kako to jos i ruzno izgleda, kako se prsi opuste, kako se stomak izboci, pa se toga sjetim i na silu ispravljam.
    Kolegica ima taj jastuk za ledja koji drzi na uredskoj sjedalici i puno joj pomaze.
    Ina je dala super savjete, te vjezbice su jednostavne i ne traze ni nesto opreme ni prostora, samo da se sjetis ponekad.
    Nadam se da ce ti pomoci, jer ako ne pripazis, stanje ce se samo pogorsavati

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A masaža - evo, ja stvarno nisam vjerovala, ali meni je to kao da mi neko digne ruksak s leđa - kad mi malo izrazbijaju te vratno-leđne miogeloze (najgore je kad je sezona vožnje bicikla). Onda još - ako budeš slučajno planirala kuhinju - savjetujem ti onu višu, od 90, ako si srednje visine.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A masaža - evo, ja stvarno nisam vjerovala, ali meni je to kao da mi neko digne ruksak s leđa - kad mi malo izrazbijaju te vratno-leđne miogeloze (najgore je kad je sezona vožnje bicikla). Onda još - ako budeš slučajno planirala kuhinju - savjetujem ti onu višu, od 90, ako si srednje visine.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bezveze sam otvorila novu temu, a radi se o skoro istoj situaciji. Zanima me kakva to "pomagala" preporučate, odnosno što postoji (osim lopte) da nasim na posao? Netko je spominjao nešto za miša, nešto za stolac, što je to i gdje se kupi? Da li djeluje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •