Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: zadak

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno zadak

Sada sam ušla u 32. tjedan trudnoće i jučer kod ginića sve super nalazi - težina procjenjena na 1900 g, ali mali se odjednom odlučio okrenuti na ZADAK. Svaki prethodni puta bio je glavicom prema dolje, a sada odjednom guzom. To me malo brine :/ . Kažu da imam još 4 tjedana "fore" da se okrene na glavicu dolje. Imate iskustva s tim?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lubice, upiši "zadak" u pretražnik i pročitaj što sam sve istrkeljala na tu temu!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj je u 24-om tjednu bio poprečno, u 27-om na glavi, u 29-om na zadak, u 31-om na glavi. Tako se i rodio.
    Stigne se on još i više puta okrenuti. A ako bude lijen potraži malo po pretražniku; već su cure pisale o položaju zatkom i nekim trikovima kako potaknuti okretanje.

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ms.Ivy, već jesam, ponekad brže pišem postove nego što ih čitam.
    .

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pitaj kaj te dalje zanima

jesi vidjela onaj link koji je felix stavila na topic o epiziotomiji, fantastično..!

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I moj H. je bio u 34. tjednu na zadak. I u 36. i onda se u 37. ponovo postavio na glavu i tako se rodio.

Iako neki tvrde da više nema mjesta za preokretanje, znam cure kojima se doslovno dan pred porod postavila beba na glavu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moj je od početka do kraja bio na zadku i tak se i rodio

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naši mali tvrdoglavci!
    ja sam si to protumačila kao da dijete zna kako se hoće roditi, i bok!
    a za razliku od druga dva dečkića u sobi, nije bio natečen, crven, nagnječen... rodio se širom otvorenih okica!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Lubica znam da to nije tema ali bih te zamolila da mi napišeš mjere od bebača.Ja sam danas ušla u 32 tj a ginić me je isprepadao sa komentarima o veličini pahuljice :?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja bebolina se u 35 tjednu okrenula na zadak i tako je i ostala. Rodila sam je carskim rezom - doktor nije niti spominjao vaginalni porod jer sam ionako preležala cijelu trudnoću.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam u 28 tjednu i bebač je na zadak. Bila je na zadak i prošli pregled, i pretprošli... Stalno je na zadak. Idući tjedan idem na pregled, i mislim da je i dalje na zadak, jer moja balerina vježba svoje prve pokrete po maminom mjehuru. Doc se nešto previše ne uzbudjuje, jer još ima vremena da se okrene, pa tako ni ja ne razmišljam nešto puno o tome, osim kada me šutne u donji dio stomaka tako jako da zvijezde ugledam.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam zadnjih par tjedana mislila da ću dobiti cistitis od udaraca po mjehuru
    mislim da se oko 25. tjedna okrenuo na guzu, ako ne i ranije. i ni makac.

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Romina Čima prvotno napisa
    Lubica znam da to nije tema ali bih te zamolila da mi napišeš mjere od bebača.Ja sam danas ušla u 32 tj a ginić me je isprepadao sa komentarima o veličini pahuljice :?
    BPD: 7.9
    F: 5.9
    AC: 27.4
    cca.1900 g

Kako te isprepadao o veličini bebice?Što ti je rekao?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja zvrkica se okrenula na sam termin - bez asistencije doktora googlaj malo i naci ces prirodne polozaje koje zauzimas kao trudnica a oni malo potpomognu bebu da se okrene, jedini bed je nakraju bila omotana pupcana vrpca

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Moja H je cijelo vrijeme bila na zadak, dr. je oko 32 tj. rekao da je sad prevelika da bi se okrenula. I tako je i bilo: isli smo na carski, u 38 tj se rodila sa 3700.

Nemoj se nista bojata i ako ostane na zadak: meni je carski stvarno "CARSKI" nacin poroda. Beba se rodi bez muke, mama se ne muci na porodu...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: RE:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Nemoj se nista bojata i ako ostane na zadak: meni je carski stvarno "CARSKI" nacin poroda. Beba se rodi bez muke, mama se ne muci na porodu...
    A ja bih dodala: i majka nije prva koja vidi svoje dijete, i mama ne osjeća onu neopisivu radost proživljenog poroda, i mama ne dobije svoje dijete na prsa dok je još onako krasno smežurano...

Lubice, nemoj unaprijed brinuti. Beba se još ima vremena okrenuti, a više nisu rijetkost ni vaginalni porodi ako je beba okrenuta na zadak. Ako baš carski rez bude neophodan, nemoj ni to shvatiti kao tragediju - doktori će poduzeti sve da i beba i ti to rpođete što bezbolnije.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Citiraj apricot prvotno napisa
    Beba se još ima vremena okrenuti, a više nisu rijetkost ni vaginalni porodi ako je beba okrenuta na zadak.
    potpisujem te po pitanju carskog, a na ovo samo dodajem da su nekad vaginalni porodi zadaka bili praksa (u mojoj familiji od šestero djece 4 zatka), a kasnije je počela tendencija carskg, čini mi se više zbog komoditeta doktora nego brige za mamu i bebu.

Shumska Jagoda

Početno

Citiraj Leki prvotno napisa
    Ja sam u 28 tjednu i bebač je na zadak. Bila je na zadak i prošli pregled, i pretprošli... Stalno je na zadak. Idući tjedan idem na pregled, i mislim da je i dalje na zadak, jer moja balerina vježba svoje prve pokrete po maminom mjehuru. Doc se nešto previše ne uzbudjuje, jer još ima vremena da se okrene, pa tako ni ja ne razmišljam nešto puno o tome, osim kada me šutne u donji dio stomaka tako jako da zvijezde ugledam.

Ovo sve od riječi do riječi kao da sam ja napisala i tjedni, i zadak i šutanje po mjehuru...
    svi me umiruju da se beba još stigne okrenuti, a kažu da ima više šanse i zato što je prva beba bila u 'normalnom' položaju...
    što bude- bit će!

kiki

Početno

potpisujem te po pitanju carskog, a na ovo samo dodajem da su nekad vaginalni porodi zadaka bili praksa (u mojoj familiji od šestero djece 4 zatka), a kasnije je počela tendencija carskg, čini mi se više zbog komoditeta doktora nego brige za mamu i bebu.
    Moja beba je bila stalno okrenuta na zadak i tako se i rodila i to carskim.Gore navedeno nije samo zbog komoditeta roditelja nego stvarno i radi potrebe.Istina je da su vaginalni porodi zatka bili praksa, ja sama isto znam par njih koji su se rodili bez problema no isto tako mm koji se rodio na zadak imao je problema jer mu je pupčana vrpca bila omotana oko vrata i porod je bio težak.Rodica mog tate, inače stara ginekologica po struci i predavačica na medicini u ZG-u rekla mi je da sve ima svoje zašto i da treba puno faktora uzeti u obzir: ako je žena prvorotkinja, ako je preko 30 god.,ako se ponavlja obiteljska slika...Kod mene je bilo sve to:rodila u 33.,prvo dijete,mm rođen na zadak..Sama mi je sugerirala da obavezno tražim carski no moj ginekolog u Puli koji je isto stara škola rekao je da idemo jer postoje svi faktori.Sama operacija trajala je od 0910-0950 ( rodila se u 0940 ) a ja sam je vidjela u predrađaoni u 1020.
    U svakom slučaju beba na zadak može se okrenuti a tebi preporučam da se sve dobro raspitaš jer smo svedoci da liječnici itekako griješe.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kiki, ima puno faktora zbog kojih je ponekad potrebno napraviti carski kod zatka, uglavnom se odnose na veličinu i položaj bebe.

ovo: ako je žena prvorotkinja, ako je preko 30 god., ako se ponavlja obiteljska slika...
    je sve bio slučaj kod mene, ali je porod (vaginalni) bio brz i apsolutno neproblematičan.

naravno da se treba konzultirati s doktorom, i to sa više njih, i poslušati njihovo mišljenje. pa kad sakupiš sve informacije donijeti odluku koja će biti najbolja za tebe i bebu.

ali meni bi bilo smiješno da sam došla u rodilište otvorena 5 cm, s bebom od 2900g, i da mi je neki mladi splašeni doktor rekao "joj, zadak! to mora na carski!"

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno re:

Ja moram priznati da se divim mama koje se odluce riskirati i sa bebom okrenutom zadak ici na vaginalni porod. Mislim, ipak je to "neprirodni" polozaj, a ide se na "prirodni" porod. Svaka cast na hrabrosti i optimizmu. Ja sam bila prevelika kukavica...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

daedi, ja porod zatkom ni jedan jedini tren nisam doživljavala kao neprirodan, rizičan ili neku izvanrednu situaciju koje se treba bojati. ali stvarno, to mi je bilo najnormalnije. možda zato što mi je mama tako prenijela svoja iskustva (hvala, mama!). i, naravno, zato što sam išla na preglede kod svog doca i u bolnicu i znala da je sve ok i "namješteno" na najbolji mogući način.

mislim da je "neprirodnije" i rizičnije pokušati vaginalno roditi bebu od 4 i pol kile - a opet znam baš takvih poroda koji su išli skroz glatko, a znam i neke koji su završili carskim.

ja sam rodila 3 i pol sata nakon početka trudova, izgon u dva truda, i ponovila bih to svaki dan.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno re:

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    daedi, ja porod zatkom ni jedan jedini tren nisam doživljavala kao neprirodan, rizičan ili neku izvanrednu situaciju koje se treba bojati. ali stvarno, to mi je bilo najnormalnije. možda zato što mi je mama tako prenijela svoja iskustva (hvala, mama!). i, naravno, zato što sam išla na preglede kod svog doca i u bolnicu i znala da je sve ok i "namješteno" na najbolji mogući način.

mislim da je "neprirodnije" i rizičnije pokušati vaginalno roditi bebu od 4 i pol kile - a opet znam baš takvih poroda koji su išli skroz glatko, a znam i neke koji su završili carskim.

ja sam rodila 3 i pol sata nakon početka trudova, izgon u dva truda, i ponovila bih to svaki dan.
    To je ono sto i ja hocu reci: svaka zena treba znati prednosti i rizike jednog i drugog nacina poroda i odabrati prema svojoj zelji. Danas nam medicina omogucava da prije poroda znamo polozaj i mjere bebe i na mami je da odluci kako zeli radjati.

Samo mi se ponekad cini da se vaginalni porod glorificira, dok se na carski gleda kao na "laksi" izbor. A dobro se zna da su kod carskog veci rizici za majku jer je to ipak operacija.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    A ja bih dodala: i majka nije prva koja vidi svoje dijete, i mama ne osjeća onu neopisivu radost proživljenog poroda, i mama ne dobije svoje dijete na prsa dok je još onako krasno smežurano...
    Ja sam odmah vidjela svoje dijete (spinalna anestezija) - oprosti ali i kod vaginalnog poroda mama ne vidi bas "prva" svoje dijete, ipak ga netko "dolje" prvi izvadi. A kod carskog su mi bebu pokazali cim su je izvadili i dali mi je na poljubac...

I nije fer reci da "mama ne osjeća onu neopisivu radost proživljenog poroda" - ja sam osjecala neopisivu radost i euforiju tijekom cijele operacije, govorili su mi sta se desava, kada ce je izvaditi...I nitko nema pravo govoriti da nisam osjecala radost proživljenog poroda jer ja sam rodila svoje dijete.

kiki

Početno

ali meni bi bilo smiješno da sam došla u rodilište otvorena 5 cm, s bebom od 2900g, i da mi je neki mladi splašeni doktor rekao "joj, zadak! to mora na carski!"
    -ma normalno da ti tada neće reći idemo na carski i ako je beba u porođajnom kanalu ali zato doktori trebaju voditi računa ako postoje svi faktori koji su gore navedeni.Da su uzeli u obzir godine,beba na zadak, prvorotkinja ,a to su tek početni faktori prema kojima liječnik malo bolje prati trudnoću,ova jadna žena čiji se slučaj povlači po novinama sada bi bila sretna mama.
    -potpisujem i Deadi

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ta beba je imala pupčanu vrpcu omotanu oko vrata, a koliko sam pratila dokrajčio ju je šlamperaj doktora u petrovoj. jadni, jadni roditelji...

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo da obnovim temu zadka koja mi je u 37 tjednu, na zalost, jos aktualna. Danas sam bila na pregledu i jos se nije okrenula. Dr je predlozio da par dana prije termina, tocnije od kraja lipnja budem u bolnici bas zbog zadka.
    Meni bas nije jasno zasto bi morala biti pod kontrolom zbog zadka?! Je li on preoprezan ili je to uobicajeno za zadak?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lara, ja sam na zadnjem pregledu bila otvorena 2 cm i doktorica mi je predložila da u bolnici čekam porod. to sam odbila i obećala da ću doći čim se nešto dogodi, a stanujem ionako 3 min od bolnice. drugu večer (tjedan dana prije termina) mi je pukao vodenjak, bila sam u rodilištu za sat vremena i sve je proteklo u najboljem redu.

kod mene je sve bilo ok, beba fiksirana u zdjelicu, dosta mala, nogice uz tijelo...

tvoj doc je oprezan, a na tebi je da odlučiš. meni se na spomen nekoliko dana u bolnici digla kosa na glavi, i mislila sam da za tim stvarno nema potrebe.

u svakom slučaju, ne brini - zadak nije ništa strašno!

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I Larica je mala, ali izgleda da nogice drzi nespretno, jednu blizu glave, a drugu dole?! Ne mogu to ni zamislit!!!
    Jezim se da rodim carskim, a taman smo prosli tecaj

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nezgodno je ako je nogica dolje... odi u bolnicu, porazgovaraj s barem dva doca pa odluči. ja ti od srca želim lijep i lagan porod, ali ako je za laricu najbolje da je stričeki izvade van... ne budi tužna, najvažnije je da s vas dvije bude sve u redu!

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala, napravit cemo najbolje za nju!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni je sinek u 29. tjednu bio okrenut glavicom dolje i svaki put kad bi se micao ispala bi mu guza van i meni je bilo to tak super nježno ga tuckati "po mojoj šlatkoj guzi majoj"!
    A jučer sam bila kod dr. Dukića i baš kad me pregledavao na stolu moj sinek se razmahao, na trbuhu ispod rebra ispala kvrga, a ja sva sretna potapšam i velim: Ma šta je, guza moja, kud bi ti?" A doktor će: "He, he, pa to mu je glava!" A ja: :shock: Kako glava? Zar se okrenuo??
    Utješio me je da još ima vremena da se vrati do 36. tjedna kad se opet vidimo, a ako se ne vrati onda carski! :/

Ali vratit će se on 8)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E da, sad sam 32+ 5!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

danijela, je li ti rekao zašto carski?

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ajme, nemojte mi zadak i carski spominjat u istoj recenici!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod nas jedna doc u bolnici koja nam je bila na tečaju za trudnice akupunkturom rješava okretanje iz položaja na zadak. Probajte se raspitati i kod vas jer moožda to netko radi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ms.Ivy, dr. je rekao da sam: prvorotka, zadak i da je to normalno! A i beba mu se čini da će biti dosta velika. A kaj da ja radim, već 3 dana pričamo sineku da se okrene! Valjda bude! :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

prvorotka i zadak nisu dovoljan razlog za carski, koješta se tu još mora poklopiti. :namig: daj pročitaj malo kaj se već pisalo o tome... meni se kosa digne u zrak kad čujem - prvoroka, zadak?? tccc, to je za carski!!

je l' ideš na preglede u bolnicu gdje misliš roditi? nađi tamo nekog doktora koji je zadak-friendly :namig: pa vidi je l' stvarno beba tako velika ili te plaše bezveze. ako nije, i ako se fino spusti a ti imaš dobre trudove... čemu carski?!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma slažem se u potpunosti. Uopće mi se ne ide pod nož samo zato jer je njemu to jednostavnije, a pogotovo jer onda pada u vodu "moj porod iz snova" (onakav filmski ): ja se malo znojim, mm me bodri, svi su prekrasni oko mene, bebica se rodi i sva je ružičasta i slatka, odmah sisa... svi se smiješe...
    Zezam se!
    Sad sam prvi puta bila kod dr koji će me poroditi na Sv. duhu (ak ne ode na godišnji), ali ja vjerujem da će se i bebek okrenuti na vrijeme jer još ima 7 tjedana! A 7. 7. idem opet na pregled i uzv pa ćemo više znati.
    Držite mi fige!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

držim fige za filmski porod!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Danas bila opet na pregledu i na uzv i naš sinek se okrenuo naglavačke!! :D :D :D
    Sunce mamino i tatino, poslušno!
    Sad mi je definitivno lakše! A dr koja je radila uzv na Duhu je predivna, sve mi je pokazala i objasnila, divota jedna. Odgatala je da je Maks već oko 3 kg i da je sa svim sve super!
    Baš sam happppppppyyyyyy :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dakle- ima šanse za filmski porod (naravno s happy endom ali bez tendencije prerastanja u trakavicu!! )

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odlično!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ni ja ne želim riskirati, ali u riječkom rodilištu nemaš izbora, i ne žele slušati tvoje želje za rođenjem na CR. za 2 dana ulazim u 36. tj. i rečeno mi je zadak 100 %. ja bih vrlo rado carski, ali sumnjam....
    kukavica ili ne tako je...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sada sam u 35 TT na zadak smo, dr mi je rekoa da se javim u bolnicu u 37 TT i da će onda vidjeti, beba je velika, ja imam dovoljno godina i dva spontana iza mene i dr ne želi riskirati.
    Kada razmislim bolji mi je carski nego indukcija.
    Naravno d aću napraviti onako kako mi dr kaže, ne želim se praviti pametna, ali isto tako neću dopustiti da mi se nešto radi a da o tome ne dobijem objašnjenje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •