Citiraj Felix prvotno napisa
da, postoje razdori, ali treba promotriti i okolnosti koje su do toga dovele. kakvu sansu ima zena kad joj lijecnik svom snagom nalegne na trbuh, dok ona lezi na ledjima s nogama uvis, i dobije upute da tiska svom snagom? da ne riskiraju s takvim zahvatima, ne bi riskirali ni s tolikim brojem razdora medjice. ne treba tu nikakva posebna tehnologija ni aparatura; nikakvi topli oblozi. samo dozvoli zeni da zauzme vertikalniji polozaj i tiska prema osjecaju i lagano. i da beba mic po mic izadje van. ali to pak zahtijeva edukaciju, izlazenje iz rutine, manje komforan polozaj za med. osoblje, strpljenje i vrijeme. a vremena nema, treba osloboditi boks da bi sto prije mogla uci iduca rodilja, pa iduca...

a to da ne bi postojala da je bezveze, o tom potom... isto kao i ostale intervencije, ukljucujuci carski rez, u malom broju slucajeva je opravdana, ali doslo je do toga da se bez rezona koristi kod velikog broja zena, cime se pak povecava mogucnost komplikacija i potreba za novim intervencijama, cime se onda opravdava prvotna intervencija - vidite, koliko je porod opasan i kompliciran, bolje da smo odmah isli intervenirati! time dobivamo zacarani krug, do kojeg uopce nije ni trebalo doci.

Potpisujem.

P. se rađao mic po mic, prirodno uz moje trudove, bez ikakve kemije i rezanja.
Primalja mi je masirala međicu i stavljala tople obloge.
P. je rođen na stolčiću u riječkom rodilištu.

Kad su me liječnici pitali za dojmove, rekla sam da bih tako mogla još deset puta.
He, he. Nemojmo se doslovno hvatati za brojku.

Svaki puta, nakon poroda, u sebi sam osjećala navalu pozitivne energije, oduševljenja, sreće.