Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 74

Thread: Konačno rješenje za žgaravicu!

Default Konačno rješenje za žgaravicu!

drage moje, konačno sam pronašla rješenje za konstantne žgaravice koje me pate od početka trudnoće. Kava u zrnu je lijek! Probajte, ni ja nisam vjerovala, a to je stari recept koji mi je dala baka. Dakle, kada vas napadne ta neman 3-4 zrna kave prožvačite i progutajte i problem je riješen.

A badem? Ja znam da je on super i za mučnine, ali i za gorušicu.

Bipsić's Avatar

noćas sam prvi put u životu saznala kaj je to žgaravica, i puna nade otvorila ovo... ali di baš zrna kave??? kava mi je odvratnog okusa i da to slučajno požvačem oko 3 ujutro mislim da bi umrla... bademi su fini, to bi mogla probati... ja sam u noći popila malo mlijeka i pomoglo je nakratko tj barem sam uspjela zaspati poslije toga...

kad je već ta tema otvorena da odmah i ja nekaj pitam... znam da je nedavno bilo riječi o tome ali kak me to onda nije mučilo nisam obraćala pozornost... pretražnik ne radi i gledala sam samo na problemima u trudnoći a tam nisam našla... dakle, mogu si požvakati gastal u tim teškim trenucima?

Ivana B-G's Avatar

bipsic, koliko ja znam, rennie je bolji u trudnoci jer "necega" nema u njemu, sta u gastalu ima....ali nemoj me pitat sta i kako. *haha* ja znam da je mene rennie spasavao u prosloj trunoci, nakon sto sam probala mlijeko, bademe, vodu....doduse, nisam probala zvakati kavu, ali hocu!

slonić tonić's Avatar

Meni je moja dr. rekla da može Gastal u trudnoći.

silki's Avatar

Quote Originally Posted by Ivana B-G
    bipsic, koliko ja znam, rennie je bolji u trudnoci jer "necega" nema u njemu, sta u gastalu ima....!
    aluminija

Trudnoća i dojenje

Za razliku od antacida koji sadrže aluminij, Rennie® sadrži prirodne djelatne tvari: kalcij karbonat i magnezij karbonat, koji se općenito vrlo dobro podnose. Ako se uzima kako je propisano, Rennie® se može uzimati tijekom trudnoće i dojenja bez opasnosti po fetus ili novorođenče.

Doziranje

1 ili 2 tablete po potrebi u ustima ili sažvakati.

Preporuča se uzimanje tableta jedan sat nakon glavnih obroka i prije spavanja.

U slučaju pojave žgaravice ili boli uzeti 1 ili 2 tablete za vrijeme trajanja simptoma, ali najviše 16 tableta dnevno.

Rennie® se ne preporučuje djeci ispod 6 godina. Djeca od 6-12 godina: jedna tableta po potrebi; najviše 8 tableta dnevno.

Nuspojave

U preporučenim dozama Rennie® se općenito dobro podnosi.

U slučaju pojave bilo kakvih smetnji potrebno je obratiti se liječniku.

Indi's Avatar

Ja sam 10 dana mislila da me boli grlo, dok nisam skužila da je u pitanju žgaravica Bademi mi pomognu trenutno, no ne mogu ih jesti cijeli dan.
    Pokušat ću s kafom jer mi se ne uzimaju nikakvi medikamenti.

piplica's Avatar

Meni je za žgaravicu pomagao jedino Donat mg.

ja sam isto žvakala bademe, ali kako moram biti na dijeti (a bademi nisu baš bez kalorija) ovo sa zrnima kave bilo je spasonosno. Jedino je malo bio problem pronaći kavu u zrnu- toga kao da više nema, ali pronašla sam. 4-5 zrna i da vidiš. (podrigac bez refluksa zagarantiran :D )

laura29's Avatar

Meni je za žgaravicu pomagao jedino Donat mg.

Potpisujem!

pomikaki's Avatar

meni je pomagao jedino hladni kakao bez šećera, ali oko 1,5 l na dan. imala sam zbilja gadnu žgaravicu, ali ni jedan gastal ni ništa slično nisam popila.

kad sam bila trudna uvik sam imala tu zgaravicu a pomagalo mi je dosta sljedece:caj od peperminta ,bademi i par zrna sirove rize zvakati :? kao i mliko 8)

saska7's Avatar

samo da podijelim iskustvo - meni je evo zadnjih mjesec dana zgaravica samo ruzna uspomena (cijelu T me mucila vise ili manje)

pomagalo je:
    - 3-4 badema, dobro prozvakana, svakih malo cim bi me copilo
    - pola case (cca1dcl) hladnog mlijeka, ne jako masnog (ono 1,6%mm)
    - magnezij u sumecim tabletama
    - pepermint bomboni (jako kretko djeluje, ali pomaze taj tren)

i nista vise, a probala sam i slabi caj od kamilice, od mente i jos neke recepte, ali nis...
    kavu nisam ni probala iako sam znala jer na kofein reagiram tako da mi tijelo poludi pa mislim da bi mi od 10ak puta dnevno zvakanja kavenih zrna bilo jos gore nego od same zgaravice

sretno

Pepita's Avatar

Pa cure super ste
    Ja inače bolujem od gastroezofagitisa, odnosno vraćanje želučane kiseline u jednjak i meni su žgaravice postale već "normalna pojava", a ono što mi nikako nije jasno je to da otkad sam trudna ni jednom nisam imala žgaravicu čudno, zbilja čudno.
    Ovo s kavom znam da pomaže trudnicama, zato što kava stvara masan talog u želucu. Kod zdravstvenih problema sa želucem ne pokušavajte kavicu jer može naštetiti ali znam da pomaže trudnicama.

U svakom slučaju svačiji savjet dobro dođe, samo pišite cure, zlatne ste

slonić tonić's Avatar

Meni su u trudnoči za žgaravicu pored badema pomagali i oguljena jabuka i kokice.

Mlijeko bi mi samo pogoršalo žgaravicu.

Diami's Avatar

Uh, koliko ljudi, toliko iskustava. Meni pomaže mlijeko (iako relativn kratkotrajno, ali npr. dovoljno da zaspim) i rennie. Bademi na žalost ne, a kavu ne znam bih li mogla žvakati. Pepermint bombone ću probati još.

Pepita's Avatar

Meni isto mlijeko paše i rajčica, nikad od toga nisam imala problema, a navodno se treba izbjegavati.
    Meni bademi isto ne pomažu, a toliko puno ljudi znam što ih spasi.
    Žgaravica u trudnoći i inače problemi s želucem su individualni, ono što nekome pomogne drugom može itekako odmoći.
    Recimo ja mogu piti kave na litre, a moja mama nakon dvije drži rukama želudac i previja se od bolova.
    Zato je dobro cure da dajete savjete što kome pomaže, tako da svi mogu isprobati što im paše

Meni su hladno lijeko i mineralna jedino rijesenje.
    I pred kraj spavanje sjedecki,

zelimo_bebu's Avatar

Čaj od stolisnika-suuuper! Spriječi i ublaži bol! Herbion kapi za želudac-meni spas!

Pepita's Avatar

Quote Originally Posted by Christy
    I pred kraj spavanje sjedecki,
    Potpisujem

Čaj od stolisnika - NIKAKO u trudnoći. Abortivan je.

agata's Avatar

Mene navečer ulovi žgaravica. Zato poslje 18h ne jedem, samo pijem mineralnu. I tako uspijem prespavati noć.

ja sam imala strašnu žgaravicu zadnja 2 mj trudnoće. Pomagali su mi bademi i rennie

nije me mučila žgaravica nešto posebno dok nisam jučer naletila na ovu temu.nisam ju čitala, ali je mom organizmu bilo dovoljno da me noćas alarmira.probala sam s donatom i bademima(kava mi je bljak),ali me žgarko zbudio čim bi se malo uspavala. Tek negdje oko pol6 me spasio- JOGURT. popila sam pola čaše i spavala do pol11 :D ko beba .

a72's Avatar

masline ,zakon!

Meni nekad jogurt pomogne, ali mi se nekad digne kiselina od njega.

a72 mene je jednom od zelenih maslina prošla stravična glavobolja. Nisam mogla verovati!
    Inače mi ništa ne pomaže kad imam napad migrene. Pomogne mi da se našopam kafetina kad osetim da ĆE da me zaboli glava. Ali kad već počne boleti... I pošto mi je stomak proradio, ja uzela 5-6 komada i prošlo me za 20 min. ko da me nije ni bolelo!

JOGURT?
    Isuse, pa ne mogu vjerovati, ja na jogurt ne smijem ni pomisliti. Nočas sam povračala od užasa. Žgaravica je nešto najgore na svijetu. Bože dragi ni jutros ne popušta, ne znam više što da radim, luda sam.....

Linda's Avatar

Cure, da sam imala žgaravicu, bih li znala da je to to? Malo blesavo zvuči, ali stvarno ne znam prepoznati da li je ono što me muči zapravo žgaravica- naime, u zadnjih par dana me šarafi u želucu, neka tupa gadna bol baš u želucu, ali ništa ne peče, baš boli.

pomikaki's Avatar

mislim da bi znala... žgaravica se penje prema grlu u više manje pravilnim naletima. Rekla bih da je kod tebe nešto drugo.
    Tako iritantnu neugodu sam rijetko doživjela. Plakala bih od muke kad bi me to spopalo. A ne možeš ni reći da imaš ozbiljan problem.

ja sam jučer mislila da ću krepat! ništa mi nije pomagalo, povračanje, žarenje uuuužas. Na kraju sam poludjela i otišla u ljekarnu i tražila doslovno "dajte mi bilo što" jer ću umrijeti. pocuclala sam samo jednu rennie tableticu i sve je prošlo kao rukom odnešeno. da ne povjeruješ

pridružujem se ekipi, sinoć krenulo mada po mom dosta rano, tek sam u 11-om tj, u prvoj trudnoći sam tek negdje u polovici saznala šta je to. gastal mi je pomogao tek nakon drugog pokušaja i 2-3 sata bolova.
    ni ja nemam žarenje, samo bol koja presjeca kroz želudac i penje se u grlo.
    mislim da mi je sinoć uzrok bila dinja.
    ima li negdje popis hrane koju treba izbjegavati?

ma ima raznoraznih popisa, ali sve se svodi na izbjegavanje slatkog, kiselog, mliječnih proizvoda, masne i začinjene hrane...bla bla bla uglavnom svega. meni doslovno apsolutno sve smeta a ponajviše se mučim u jutro jer mi je prvi obrok najgori za želudac. doslovno apsolutno sve mi potiče žgaru i imam feeling da mi hrana koju pojedem za doručak stoji u želucu narednih 5 sati i da probava uopće ne počinje. težina i žgara se javljaju neovisno jela ja samo štapiće ili sendvić ili gris ili whatever.
    ustvari, bilo bi dobro kakav savjet užicati o tome što jesti za doručak i imate li i vi druge takvih problema?

mene krene tek predvečer pa nemam problema s doručkom, al zato mi izgleda smeta svježe voće a obožavam ga, zato ga uglavnom jedem prije podne, osim one nesretne dinje jučer oko 6 i eto vraga.

koksy's Avatar

Jedino sto je meni pomagalo bio je donat mg. Em nisam imala zatvor, em je smirivao zgaravicu. A imala sam uzasnu zgaravicu!

Ja sam već nekoliko puta do sad, kad mi badem ne pomogne, morala da uzmem na vrh kašičice sode bikarbone i to progutam sa malo vode. I to mi pomogne. Znam da nije baš dobro, ali nisam imala ništa drugo u kući što bi mi moglo pomoći

Inače, sad u trudnoći, nema pravila kad se pojavljuje, niti posle kakve hrane se pojavi. Dešava se da mi se od voća podigne kiselina, od jogurta... Zapravo od onih stvari koje bi u drugim okolnostima bile prirodno sredstvo protiv gorušice. Ali ne zaboravite, mi smo trudnice i a priča ne važi. Jedan dan nam može prijati nešto, a već sledeći put da nam bude zlo od toga...

Linda's Avatar

Molim da mi objasnite zašto nije soda bikarbona dobra. I ja znam koji puta popiti kad sam u očaju i pomogne.

Evo baš sam malo pre pročitala u jednom Rodinom tekstu da hoće da izazove neke deformacije kod ploda. Međutim ,ja verujem da se to dešava ako su u pitanju velike količine sode. Ovo na vrh kašičice jednom nedeljno 6 puta u toku T, ne verujem da pravi neke komplikacije, ali radije ću je izbegavati...

Evo našla sam taj odlomak teksta-Što svaka trudnica treba znati :
    Ne koristite lijekove – samo na preporuku liječnika. Lijekovi za smirenje (sedativi) mogu uzrokovati malformacije kod djeteta; analgetici i Aspirin mogu produžiti trudnoću i porod, te dovesti do krvarenja i kod majke i kod djeteta; lijekovi protiv želučane kiseline, poput sode bikarbone, mogu uzrokovati probleme u mišićima djeteta; određeni antibiotici mogu uzrokovati abnormalnosti kod djeteta.
    Btw. Linda ti si još uvek friška trudnica (iako si jedna od iskusnijih ovde). Ti do sada nikad nisi imala žgaravicu?
    Meni je to posle leđobolje bio problem No 1 u trudnoći sa K.
    A evo i sad je već počela da me hvata...
    To ti nije bol u želucu, nego baš žarenje i to najviše u području jednjaka i taj osećaj žarenja se penje prema grlu. tako da je najizraženije tamo na onom mestu gde obično osećamo "knedlu", dakle ispod Adamove jabučice.
    Nekad se kiselina zna popeti skroz gore do usta, ali to je retko.
    Mislim da ćeš je odmah prepoznati ako je budeš imala, jer je osećaj nezamenljiv [/b]

Linda's Avatar

Koliko god mislim da sam iščitala cijeli rodin portal, uvijek me zatekne neki podatak kojeg nisam znala. Iako imam dosta trudničkog staža, ovo je prvi put da se susrećem s ovakvim tegobama, pa mi je ova tema potpuno nova. Zapravo nemam žgaravicu, ali navečer sam sva naduta i želudac me rastura, pa soda stvarno olakša, ali od sad ću se suzdržavati.
    Hvala, vanesax

Cure su negde pisale da im je pomagao Donat Mg. Verujem i da bi neka druga alkalno-mineralna voda pomogla za žgaravicu.
    Količina sode koja se nađe u tim vodama je minimalna, pa treba probati

Linda, mislila sam gornjim postom i na tvoj problem sa želucem.
    Jel ima neko pravilo posle čega te boli?
    Jesi li probala sa čajevima i bademom?

Linda's Avatar

Bademi i sve orašasto mi se trenutno gade, a čajeve izbjegavam prije spavanja, jer onda cijelu noć hodočastim na wc. Naduta sam od svega, što god pojela. Probat ću s donatom.

Pa i od Donata ćeš biti redovan posetilac WC šolje

vlac's Avatar

Primjetila sam da me uhvati užasna žgaravica nakon dizanog kolača od oraha!!! Pokušavam se boriti s njom pijući nezaslađene kakae i pomaže. Orahe ne želim više jesti sve dok ne rodim!

ja sam sada izgleda trenutno u nekakvoj milosti od kada sam potpuno izbacila mlijeko. sada mi trenutno jogurt prolazi,a prije mjesec dana nisam smjela ni pomisliti na njega. mlijeko me uništavalo, čak i male količine u kavi

astral's Avatar

Quote Originally Posted by koksy
    Jedino sto je meni pomagalo bio je donat mg. Em nisam imala zatvor, em je smirivao zgaravicu. A imala sam uzasnu zgaravicu!
    Pa, jel zna netko dali se smije piti Donat pred kraj trudnoće? :?

Napisala sam ja negde za Donat... ali mislim da ga ne preporučuju
    1. zato jer ima magnezijuma koji navodno smiruje kontrakcije, što će reći da bi mogla preneti ili se teže otvarati priporodu
    2. zato jer ga ne smeju piti osobe koje imaju problem sa zadržavanjem tečnosti u organizmu, a većina trudnica pred porođaj ima taj problem

astral's Avatar

Da, vidim da si već odgovorila. Tnx još jedanput

Quote Originally Posted by vanesax
    1. zato jer ima magnezijuma koji navodno smiruje kontrakcije, što će reći da bi mogla preneti ili se teže otvarati priporodu
    2. zato jer ga ne smeju piti osobe koje imaju problem sa zadržavanjem tečnosti u organizmu, a većina trudnica pred porođaj ima taj problem

Što je sada ovo, pa meni je ginićka prepisala magnezij protiv kontrakcija i grčeva. Sada sam u 29. tjednu. :?

koksy's Avatar

Quote Originally Posted by vanesax
    Ja sam ga pila cijelu trudnocu, svaki dan. Istina, prenjela sam ali sam se otvorila jako brzo. A i nije mi smirio bh kontrakcije, imala sam ih svakodnevno.

Page 1 of 2 12 LastLast