Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 74 od 74

Tema: Konačno rješenje za žgaravicu!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Na drugom topicu sam pisala i o tome da sam čitala na nekoliko mesta, čak sam gledala i prilog o tome na Youtube kako ta količina magnezijuma ne može da smiri neke jače kontrakcije (konkretno je bilo reči o ženi koja ima višeplodnu trudnoću, pa se ranije počela otvarati sa jakim kontrakcijama)
    Njoj su kroz infuziju davali magnezijum, ali su to bile slonovske količine i jedva su je nekako držali 3 nedelje u bolnici, kada se porodila u 32. nedelji.
    Moguće da neko od Donata prenese, tj ako nema jake kontrakcije, ali je bitnije ono pod 2. što piše... Ko otiče, stvarno ne bi trebao posezati za Donatom. To piše i na samoj flaši!

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

cure, vidim da se mucite s zgaravicom pa koristim priliku da vam i ja dam savjet koji je meni jako pomogao u drugoj trudnoci. to su japanske umeboshi sljive tj. umeboshi kuglice
    (dehidrirane umeboshi šljive nezamjenjivi su dio priručne prve pomoći pri putovanjima jer u trenu rješavaju mučnine i žgaravice).
    ima ih kupiti u ducanima zdrave hrane, ja u Splitu kupila u bio&bio ducanu, mala kutijica s kuglicama koje stavite i drzite u ustima.
    upozorenje na okus na koji se morate naviknuti. meni je bilo fino, slankasto, dok je moja prijateljica ispljunila cim sam joj dala kuglicu
    na kraju bih je obicno sazvakala i progutala

najvaznije od svega da mi je bilo puno lakse nakon njih za razliku od rennia koji me rjesavao od zgaravice samo dok bih ga imala u ustima

sretno, nadam se da sam nekome pomogla

mene inace muci zgaravica nakon kestena, ali svejedno ne odustajem od njega

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma ne odustajem ja od ničega, čini se meni

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

joj moram vam se pohvaliti da sam noćas prvu noć prespavala bez plakanja i lokanja mineralne i gastala radi žgaravice... znam da nije najpametnije to što sam napravila ali više sam bila luda od žgaravice pa sam poslušala mm i otpila maaaali gutljaj domaće rakije od smokvi.. nakon početnog šoka (jer sam imala osjećaj da sam popila solnu kiselinu kako je to sve nagrizalo i kipilo unutra) neopisivi osjećaj lakoće u jednjaku i želucu.. :D prije spavanja sam popila još malo mineralne (za svaki slučaj) i nakon pravog podriganca - aja paja do jutra!!!
    p.s. ovo neće biti svakodnevna praksa...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa
    pa sam poslušala mm i otpila maaaali gutljaj domaće rakije od smokvi..
    Jel znate zašto se kaže pijan ko majka?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jeste OT, ali me Lucas setila te brutalnosti:
    Nekada davno, kad se žena porađala, onda su je tokom poroda nalivali domaćom rakijom, da bi što lakše podnela bolove.
    Obično je doza bila oko 1-1.5 litar :shock:
    Eto zato - pijan ko majka

Lucas mene je rasturao stomak (imala grčeve u želucu , a posle i u crevima) pre 3 nedelje i kad više nisam znala šta ću pomislila sam kako bi bilo dobro da uzmem samo jedan gutljaj rakije, 100% bi me sve prošlo. Btw. ja rakiju i svu žestinu ne podnosim! Ali sam tad pomislila da bi me to izlečilo.
    Pošto je ja ne kupujem i uglavnom je nemamo u kući onda se nisam previše bavila tom idejom. Međutim, posle sam se setila da sam ipak imala litar odlične domaće breskve (trebalo ići nekome za poklon, pa nije) ali eto koliko se pije kad ni ne znam da je imam
    Sad imam to na umu
    8)

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ni ja ne podnosim žestu ali eto vidiš mene je spasilo! od tada (puj puj puj - da ne ureknem) nemam više žgaravice...
    smo tko zna koliko će to trajati...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Jeste OT, ali me Lucas setila te brutalnosti:
    Nekada davno, kad se žena porađala, onda su je tokom poroda nalivali domaćom rakijom, da bi što lakše podnela bolove.
    Obično je doza bila oko 1-1.5 litar :shock:
    Eto zato - pijan ko majka
    :shock: :shock: :shock: ne mogu vjerovati! Odakle taj jezični biser? Koliko davno je to bilo? (mene takve etimološke stvari zanimaju, onako OT )

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

noĆAS sam saznala sto je to zgaravica (ako je to zgaravica) probudila sam se od nekakve po mom osjecaju kiseline u zelucu, prvo sam se previjala a onda okusila hladni bioaktiv od jagode... moram priznati da mi je mam bilo bolje, ne znam da li je to od hladnog ili od bioaktiva ali upalilo je...

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

je draga to je žgaravica... nažalost.. a meni isto tu i tamo pomogne hladni jogurt ali ne uvijek...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa
    Meni je za žgaravicu pomagao jedino Donat mg.

Potpisujem!
    Donat Mg zakon

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

bademi

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jeste, Lucas. Bademi - numero uno, a zatim Donatica :D Ako nema nje (što je skoro pa nemoguće) bilo koja gazirana mineralna voda. (nemogu da ih smislim, ali popijem kad me zapeče)
    Pre tri dana sam čula savet jednog starog ginića.
    Kad vas muči žgaravica treba pojesti 1-2 kašike kisele pavlake (vrhnja)

Eto, treba i to probati.

Ali, u svakom slučaju izbeći citruse, jer oni šire donji prsten na jednjaku, pa na taj način se kiselina lakše penje prema gore i izaziva pečenje.

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    :shock: :shock: :shock: ne mogu vjerovati! Odakle taj jezični biser? Koliko davno je to bilo? (mene takve etimološke stvari zanimaju, onako OT )
    Hm, čula sam verziju po kojoj se praksa pojavila već u drevnoj Sparti (a svi znamo kakvi su ono čelični ljudi bili). To nam je na faksu pričao profesor koji se inače bavio poviješću pedagogije, tako da je prilično pouzdan izvor.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa
    bademi
    X

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Luminitsa prvotno napisa
    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Hm, čula sam verziju po kojoj se praksa pojavila već u drevnoj Sparti (a svi znamo kakvi su ono čelični ljudi bili). To nam je na faksu pričao profesor koji se inače bavio poviješću pedagogije, tako da je prilično pouzdan izvor.
    Ja sam čačkala i pretraživala, ali su svi izvori malo nepouzdani, pa nisam ništa ni pisala...
    Ali, na ovako nešto nisam bila naletela...
    Moguće je, moguće...

Ovo o čemu pričamo nemojte isprobavati kod svoje kuće

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Noćas sam otkrila što je to žgaravica (uh........ ) pa se priključujem društvancu s ovom tegobom. Odoh sad u nabavku badema, Donata, kave u zrnu.....javim vam se s rezultatima!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa
    Noćas sam otkrila što je to žgaravica (uh........ ) pa se priključujem društvancu s ovom tegobom. Odoh sad u nabavku badema, Donata, kave u zrnu.....javim vam se s rezultatima!
    Dobrodošla u klub!

Prvo bademi! Pazi sa Donaticom ako imaš problem sa zadržavanjem vode u telu ili sa bubrezima. Onda je ne smeš uzimati. To ti piše i na flaši.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vanesax,

Evo već dva dana sam pošteđena od ove neugodne pojave (pa neka tako i ostane...) A bademi su spremni!

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Christy prvotno napisa

I pred kraj spavanje sjedecki,
    O to te razumijem, spavam sjedecki vec zadnjih mjesec dana, doslovno mislim da ce mi se grlo raspasti od zgaravice, a sve navedeno mi kratkotrajno pomaze, dakle samo spavanje sjedecki mi koliko toliko omogucava kakav takav san.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tako sam već jadna radi žgaravice,uopće ne spavam.Neznam dali je koja od vas povračala kad ju je pekla žgaravica.Meni toliko smeta da sam mislila kako će me sad pred pola sata mm morati voziti na hitnu kako sam povračala kad mi se digla kiselina. Sutra ću probati sve živo jer ovako više ne mogu živjeti!

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo da vas utješim... i ja sam plakala od žgaravice u trudnoći, a kad sam rodila i prvi put kada sam pojela ... , samo mi je prošlo kroz glavu :nema više žgaravice :D , odmah sam zvala muža da nu javim!

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj kikica2 prvotno napisa
    Samo da vas utješim... i ja sam plakala od žgaravice u trudnoći, a kad sam rodila i prvi put kada sam pojela ... , samo mi je prošlo kroz glavu :nema više žgaravice :D , odmah sam zvala muža da nu javim!
    da, to nam je jasno da je KONACNO rjesenje za zgaravicu porod (ta ideja se i meni vrti po glavi zadnjih dana)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja dosla napisati isto .
    u obje trudnoce jedini problem mi je bila zgaravica. to mi je i bio signal da si odem kupiti test za trudnocu iako s balerinom iako mi je menstruacija trebala doci za par dana. ali taj osjecaj zgaravice odmah mi je probudio onog znatizeljnog crvica.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •