-
kad ste prvi put prale kosu bebi sa šamponom?
Trudila sam se čim dulje ne koristiti sredstva za pranje (gelove, šampone) samo sam povremeno prala guzu blagim dječjim sapunom (kad bi bio jako pokakani). S 11 mjeseci sam prvi puta koristila kupku. Sad ima godinu i pol i kosu mu perem vodom i jednom mjesečno (ili dva puta) baby šamponom. Povremeno mu u kadicu stavim baby kupku (jer ga zabavlja pjena).
Zanima me koliko često i s čime im perete kosu?
-
jednom ili dvaput tjedno, kap mustelinog šampona
-
Prvi put šamponom - s 2 i pol godine (dotad je imao tako malo kose da mu šampon nije ni trebao).
Pranje kose nam je od tada jednom tjedno, uz malu količinu baby šampona i veliku količinu protesta (ok, u zadnje vrijeme izgleda da se pomirio s neizbježnim
).
-
Administratorica
peremo kosu sapunom samo kad se stvori tjemenica (namažemo maslinovim uljem a njega ne mogu isprati bez bar malo sapuna)
-
Osoblje foruma
18 mjeseci, još ne koristimo šampon, peremo jednom tjedno kosu
-
Leonu perem samo vodom i tako ću još dugo.
Svenu se ne sjećam kada smo prvi put šamponom ali sigurno nakon godinu dana. Peremo je baby šamponom otprilike svaka 2 tjedna, ponekad i rijeđe
-
hm, mi smo počeli stavljati kap niveine šampon&kupke još kad je bila beba, kupala se ležećki i još nije imala kose.
nakon 1.godine kupanje sjedećki, pranje kose svaka 3 dana baby šamponom (nivea, johnson). tako i danas radimo.
-
sad sam ostala zatečena :? zakaj se ne bi smjeli koristiti šampončeki? moja Mia ima kose otkad se rodila više nego neki odrasli ljudi koje poznam pa sam joj s negdje oko mjesec dana počela šamponirati jer joj se dosta zamasti kosica a i brzo joj se počnu pojavljivati tjemenice već negdje 3. dan ako joj ne operem kosicu...
mislim da nema kose vjerojatno joj ne bi šamponirala ali ovak stvarno moram jer od vode nema pomoći...ima gustu kosu kao da joj je već 3 god a ima tek 2 i pol mjeseca...
-
I mi koristimo Mustelinu pjenu svaki dan, ponekad svaki drugi i tako od prvog dana. Mustelom su prali i u rodilištu.
Inače je rođen s velikom kosom.
-
Obadvoje kupam i perem im kosu niveinim samponom i kupkom od prvog dana doma. NEZAMISLIVO mi je da ne perem djecu svaki dan. I niti jednom nije nista bilo. Nemaju nikakve reakcije na kozi niti na kosi. Koza ima je prekrasna glatka, a kosica meka i zdrava. Tjemenice nikad nisu niti imali.
-
Ni moji "prljavci" ne znaju što je tjemenica.
-
pa vidim da ima različitih iskustava. mislim da mi možemo bez šampona (uglavnom) jer Marin ima tanku kosu (nije jako rijetka, ali nije niti gusta) pa mu se tjemenica ne javlja (imao ju je dva puta i prvi put sam ju riješila uljem i sapunom, a drugi put šamponom).
Nekak mi se čini da za pranje male bebe (do 6 mjeseci) stvarno ne treba kozmetika. Oni su čisti i nemaju još niti sve korisne bakterije...
Možda bih drugačije razmišljala da mi je dijete mali, čupavi, dlakavac
-
Mi od skoro od početka koristimo Mustelu i kupamo se i peremo kosu svaki dan sad po ljeti a po zimi smo se kupali i 2-put tjedno.Sad se više znoji i moramo se obavezno kupati a i ona uživa u tome.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma