Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Istek Ugovora na porodiljnom

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Istek Ugovora na porodiljnom

Rodila sam 15.06.2008. :D i poslodavac mi je rekao da će mi produljiti Ugovor o radu.
    Naravno da mi ga nisu produljili nego su me tel.obavijestili da si dođem po knjižicui odjavili me s 01.09.2008.
    Evo danas sam bila u Klovićevoj da si sredim zdrav.iskaznicu.

Eto i to nam je država koja dopušta da se poslodavci odnose tako prema ženam koje su rodile?
    Ima tko slična iskustva????

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ima nas dosta...
    nazalost ugovor o radu na odredjeno vrijeme nisu ti duzni produljiti bez obzira sto si na porodiljnom. samo ukoliko si pod ugovorom na neodredjeno ti ne smiju dati otkaz...zato je mnostvo zena na ugovoru na odredjeno. ali ne samo zena..taj ugovor je strahota. kao da ti ukoliko si na ugovoru na nedredjeno ne mogu dati otkaz (uvijek mogu smisliti neki razlog - nismo vise u drzavi gdje kad se zaposlis to znaci da ti je posao tamo zagaratiran do penzije)...
    zao mi je sto ti je takva situacija. mozes to gledati kao priliku da nakon porodiljnog nadjes nesto puuuuuno bolje. drzim ti fige.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Da, da znam sve to nažalost oni su čisti...ništa im nemogu...
    Nada se da će i biti tako...da ću naći još bolji posao nego ovaj prijašnji....

Sada me jedino strah zbog minusa u banci...mislim vidim na izvodu da piše porodiljna naknada i nadam se da to tako knjiže.
    Zovem ih a nitko se ne javlja.
    Imam tekući otvoren u RBA.
    Samo da me ne traže potvrdu od poslodavca( ono vratit ću se na posao) pa da mi ga produže .
    Još mi samo to fali da mi ga ukinu

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ne bih te htjela plasiti jer ti je situacija ionako grozna, ali sam sigurna da u RBA traze potvrdu poslodavca da te ceka radno mjesto ukoliko je rijec o dopustenom minusu...naime i ja imam tekuci u RBA i upravo mi je zena rekla da to moram donijeti da bi mi sredili situaciju jer mi su se zbog bolovanja u trudnoci smanjili prihodi pa time i dopusteni minus. n(naravno da sad na porodiljnom nemam jos od cega vracati taj dug...)
    ne daj da te to obeshrabri i odi kod osobnog bankara i vidi sto se moze dogovoriti, a sigurna sam da se nesto moze, makar otplata na rate...
    drzi se

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Zvala sam ženu u RBA..poslovnica Ilica 216...jer nisam mogla dobiti ove u Gundulićevoj i rekla mi je da se po novom porodiljne naknade računaju kao priljevi pa prema tome će mi i obračunati minus...znači uplate u proteklih 6 mjeseci i to je to.Prvo nije znala kaj da mi kaže...naravno spomenula je potvdru od poslodavca ali mijenjalo im se nešto i sada ne teba ta potvrda.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: Istek Ugovora na porodiljnom

Citiraj Cocolina prvotno napisa
    Zvala sam ženu u RBA..poslovnica Ilica 216...jer nisam mogla dobiti ove u Gundulićevoj i rekla mi je da se po novom porodiljne naknade računaju kao priljevi pa prema tome će mi i obračunati minus...znači uplate u proteklih 6 mjeseci i to je to.Prvo nije znala kaj da mi kaže...naravno spomenula je potvdru od poslodavca ali mijenjalo im se nešto i sada ne teba ta potvrda.
    Ovo potvrdjujem, vec sam 2,5 godine na porodiljnom i dalje imam dozvoljeni minus.
    Svakih 6 mjeseci se izracunava novi prosjek i to je to.
    Naravno, RBA

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •