Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Prebacivanje u drugu grupu bez znanja roditelja

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Prebacivanje u drugu grupu bez znanja roditelja

Danas sam se vrlo neugodno iznenadila kada sam došla u vrtić po svog sina i dobila obavijest od tete da je prebačen u drugu grupu zajedno sa još četvero djece. Naime pedagog je danas došao u vrtić i napravio razmještaj pošto su poprimali novu djecu i napravili nekakve reorganizacije grupa. Dakle od sutra ujutro mora otići kod novih teta, u novu sobu sa novom grupom. S njim u tu grupu će ići još dvoje djece iz njegove stare grupe, a ostali su prebačeni u neku treću grupu.
    On ovaj vrtić pohađa godinu dana i od početka mi je bilo malo krivo što je stavljen u grupu sa uglavnom mlađom djecom od sebe, ali su tete zaista krasne, jako puno su s njima radile, srdačne su, pune ljubavi ma jednostavno predivne žene! Mislila sam da će se s vremenom ta razlika u neću reći godinama, nego u mjesecima istopiti (bilo je djece i godinu dana mlađe od njega koja su još i u pelenama). Sada uopće nemam pojma u kakvu su ga grupu stavili, ali škicnula sam na brzinu i vidjela da se radi o njegovom i starijem godištu što mi zapravo paše, ali me užasno smeta način na koji je to izvedeno. Bez ikakve najave, isprike, objašnjenja, baš jedan diktatorski, ponižavajući čin. Samo tako uletiti u vrtić, porazbacati djecu i ostaviti tete da prenesu informaciju i trpe eventualne kritike od roditelja (ja sam se naravno suzdržala jer znam da nije do njih, one su samo glasnici) Užasno mi je žao zbog teta i strah me kako će prihvatiti nove koje me na prvi dojam nisu previše oduševile kao naše stare (iskreno se nadam da će vrijeme pokazati da sam u krivu). Ne znam jesam li ja sada samo šokirana i jel se to tako inače radi pa ja pretjerujem i zato vas pitam za mišljenje jel takav postupak normalan? Htjela bih otići u glavni centar pitati tog pedagoga misli li moje dijete opet tako šutati kako mu se prohtije čisto da znam jer eto, promijeniti grupu za mene nije kao promijeniti cipele. Ma užasno sam ljuta i razočarana!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

isto se desilo u vrtiću gdje idu moja djeca. grupa je bila zajedno 4 godine i sada je više nema, djeca su porazbacana u više grupa, roditelji o ovome nisu obaviješteni. trenutno se pokušavam zbrojiti jer kipim i razmišljam što reći djetetu koje se cijelo ljeto veseli ponovnom susretu sa svojim tetama i prijateljima iz grupe.

zanima me ima li još ovakvih iskustava.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dorotea24, čula sam da su i u našem od ove jeseni bivšem vrtiću (prvašići smo) morali raditi preorganizaciju grupa.
    mislim da je to zbog promijenjenih normativa tj. broja djece koja će pohađati jednu grupu. koma je to kad ti dijete tako rasele, ali vjerujem da kad su to već morali napraviti, da su pazili da to ide na dobrobit, a ne uštrb djeteta. i sama kažeš da je sad u dobno pogodnijoj grupi. daj i tetama priliku. možda su i one malo "stisnute" zbog situacije u kojoj su se našle i zbog reakcija roditelja koje očekuju.
    ako ti se baš tete i gupa nikako ne bude svidjela odi popričati sa stručnim timom, sigurna sam da ćete naći neko rješenje.
    ili....ako si i zadovoljna grupom, ali ne možeš prijeći preko njihovog čina preseljenja bez tvog znanja, odi također popričati s njima. sigurna sam da će te zadovoljiti njihovo objašnjenje odnosno razlog i da će ti biti puno lakše zbog cijele situacije.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako ste tek sad došli u vrtić, kako vas onda unaprijed obavijestiti

baš je danas nama naša ravnateljica držala predavanje o tome kako u ugovoru piše da vrtić ima pravo premještati djecu iz grupe u grupu i iz objekta u objekt. to se događa najčešće zbog oslobađanja mjesta za jasličke skupine i nužnost je

isto tako nam je govorila o tome kako to najteže pada roditeljima, dok djeca znaju jedni duge međusobno, kao i tete, te da puno lakše podnesu nego si mi to zamišljamo.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isto tako nam je govorila o tome kako to najteže pada roditeljima, dok djeca znaju jedni duge međusobno, kao i tete, te da puno lakše podnesu nego si mi to zamišljamo.
    da, opet su roditelji za sve krivi...

moje starije dijete je pred nekoliko godina bilo u prilici da mu se grupa rasformirava (s prijelaza iz jaslica u vrtic) - mi smo to znali jos u lipnju, nakon upisa. Zanimljivo je bilo promatrati kako su se njih sestero, koji su bili od ranije u grupi, međusobno povezali i gotovo cijelu godinu nisu nove pustali u svoju malu grupicu - trogodisnjaci! Ne znaci da ce djeca imati traume ovakvim raseljavanjem ali isto tako nikako ne znaci da nece reagirati, da niti ne primjete sto se oko njih i s njima dogadja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam Marka nakon isto takvog preseljanja, vratila u staru grupu.

Jer mi je dijete venulo, a to je bio kao vrtić otvorene cirkulacije djece između soba itd.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa Vidi poruku
    isto se desilo u vrtiću gdje idu moja djeca. grupa je bila zajedno 4 godine i sada je više nema, djeca su porazbacana u više grupa, roditelji o ovome nisu obaviješteni. trenutno se pokušavam zbrojiti jer kipim i razmišljam što reći djetetu koje se cijelo ljeto veseli ponovnom susretu sa svojim tetama i prijateljima iz grupe.

zanima me ima li još ovakvih iskustava.
    ja, za početak, kipim zbog toga što nismo dobili obavijest o roditeljskom na kojem su nam ovo trebali reći nego nas je (podjednako šokirana) teta lovila po hodnicima.

ne boj se, dobro funkcionira. tete se jako trude, a okruženje i djeca su poznati. naši dojmovi su zasad dobri.

ono što me ljuti i žalosti je da djetetu moram objašnjavati da njegove grupe više nema. on je prihvatio selidbu, ali očekuje da se u nekom trenutku ponovo okupe. koristim to kao svojevrsnu pripremu za školu, pričamo o promjenama u životu općenito, ali to ne mijenja činjenicu da je do ovoga došlo jer su djeca našem društvu zadnja rupa na svirali.

to ne mogu progutati.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

NAs je teta jučer dočekala s riječima da su se jedva izborili da ih još ove god ostave sve zajedno. U tu svrhu su se tete i djeca žrtvovali, uzeli najmanju sobicu na njih +25, da ostanu zajedno.
    Strašno. Strašno je to što se radi našoj djeci i tim ženama koje pokušavaju raditi svoj posao.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kod nas je došlo do tumbanja ali mene su zvali i pitali u koju grupu od ponuđenih želimo staviti dijete. Na kraju smo odlučili da njih par koji se dobro slažu idu zajedno u dosta stariju grupu jer je tamo bilo najviše mjesta, a i tete su super.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jutros je bilo prilično burno. Inače mi je dijete teže prilagodljivo, a danas je toliko plakao i vrištao pa sam ga morala na silu ostaviti. Jedva, sam se suzdržala da i ja ne zaplačem, zato sam se kod kuće isplakala. Razgovarala sam s tetama i vidim da su zaista morali napraviti tako kako jesu. Naime u njegovu grupu su primili čak 2008. godište, jer se u jasličku nije prijavilo dovoljno djece pa je njegova grupa ostala nekakva mješavina od 2006-2008, ali zaista moje dijete više ne spada u tu grupu gdje su neka djeca u pelenama, a neka se uče penjati na stepenice (moj skače po stubištu i preskače 3 stepenice)itd. Dakle vrtić se smanjio za jednu grupu i dvije tete su morale preći u neki drugi vrtić tako da im zaista ne zamjeram što su podvukli crtu i ove starije preselili. Jedino mi smeta što se nismo konzultirali. Trebali su nas posjesti i objasniti situaciju. Ja sam barem razumna kada mi se stvari objasne. Bez obzira što preko ljeta nismo bili u vrtiću brojeve telefona i sve podatke imaju, a ja sam uvijek govorila tetama da me uvijek mogu nazvati ako je primjerice dijete bolesno i ne dolazi u vrtić, a ima nekakvih novosti, da sam uvijek za njih dostupna što god da treba.
    I sada su ga stavili u stariju grupu, a između njegove stare grupe i ove nove ima još jedna mlađa skupina. Mogli su ga staviti onda u tu mlađu, ali kaže teta da su zapravo ta starija i mlađa grupa obje nekakva vrsta mješovitih grupa. Danas ću otići do jedne tete iz vrtića koju privatno poznam da mi to još malo podrobnije objasni jer ne želim da ga se na godinu opet negdje tumba ako to nije nužno.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Osim toga platila sam sveukupno 800kn za 7. i 8. mjesec tijekom ljeta, a da nismo ni dana bili, svoju obvezu smo izvršili pa su mogli potrošiti 10kn na telefonski poziv da me obavijeste.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve/svi vi kojima se to dogodilo, jeste li spremne/i u medije s tim?

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Joj, dorotea, ja se sjećam da su i moju grupu tako dijelili kad sam išla u vrtić! To je bilo prije nekih 30-ak godina i još mi je ostalo u sjećanju i mog plača da ne idem od tete koja je dotad bila. Nakon mog urlanja, teta je popustila, sjećam se kao danas! Tako ja ostadoh u istoj grupi.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ovako moje dijete ima 3god. i 4mj. Prošle godine je krenula u jaslice. Ove godine smo je prebacili u 10satni engleski. Međutim nismo znali da će u toj grupi biti dosta mlađe djece od nje. Ona i par njih su najstariji. S tim da joj to nisu prijatelji od prošle godine, za koje ona stalno pita.
    Mene najviše smeta što su ju stavili u znatno mlađu grupu, jasličku, a ona je u vrtičkoj dobi i mislim da to neće biti dobro za nju. Razmišljam da ju vratim u njenu grupu od prošle godine jer bi s njima mogla ići i u školu i nastavila bi prijateljstvo s svojim prijateljima.
    Međutim ne znam da li će mi to ravnateljica odobriti i da li imam dobre argumente, molim savjete

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Lolina jaslička grupa rasformirala se u tri druge grupe, jedna njezina teta je ostala s mlađima u starijoj jasličkoj, jedna je prešla u mlađu vrtićku, a dio djece je prebačen u drugi objekt.
    Mi smo obavješteni na vrijeme, a kako nam je tak drugi objekt bliži trebala je krenuti tamo, s novim tetama i samo četvero stare djece.
    Razgovarala sam s ravnateljicom, tražila da ostane sa svojom tetom i većinom prijatelja, osim što sam smatrala da joj nije potrebna ponovna adaptacija u "starom" vrtiću su i jaslice u koje smo upisali malca. Nije bilo problema, ostala je sa svojom starom tetom i većinom prijatelja.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mi nismo naišli na razumijevanje jer su navodno već formirali grupe. Ne znam, rekla sam da idem sljedeći tjedan malo s njom u grupu da vidim jel se uopće s kim igra. Možda joj je i dobro. Moram vidjeti. Ali nisu mi jasna ta razmiještanja i to svake godine

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    , ali to ne mijenja činjenicu da je do ovoga došlo jer su djeca našem društvu zadnja rupa na svirali.

to ne mogu progutati.
    ako pričamo u društvu, tu ne bih ulazila, ali svakako stručnim timovima u vrtićima djeca nisu zadnja rupa na svirali. to što se događa, događa jer postoji neki konkretan razlog, naravno da nije rješenje, al nije rješenje ni to što je grad nedavno odlučio.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ivy, ja uopće ne mislim na vrtiće i stručne timove. mislim na gradsku upravu i gradski proračun, a možemo priču proširiti na škole i nadležno ministarstvo, pa i dalje...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i u našem ex vrtići došlo do transformacije grupa i teta po grupama, ali je to već davno bilo izvješeno na ogl ploči!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

danas sam razgovarala s novom tetom i odklonila svoje sumnje i shvatila što se zapravo dogodilo. naime, u vrtić se prijavio jako mal broj djece (offtopic; evo kako u zagrebu nema mjesta za svu djecu, a kod nas ih fali da bi se popunile grupe), a u zadnji čas ih se nekoliko i ispisalo tako da je kompletan vrtić ostao bez jedne grupe, ali ne raspoređeno nego su dvije grupe bile pod najvišim pritiskom, a ostale dvije nedovoljno popunjene tako da su tete napravile kako su najbolje znale i mogle (po njihovim riječima, a vjerujem im jer su sve zaista krasne žene). uglavnom, trudile su se što manji broj djece razmjestiti, a da opet bude nekako logično. tako je moj sin došao u grupu sa djecom koja su većinom starija od njega no teta je rekla da to ne mora ništa značiti, da razlike nisu goleme, odnosno da po njenoj trenutnoj procjeni moje dijete nije nit najnaprednije niti najnazadnije u odnosu na drugu djecu te da će nakon detaljne procjene sve zadatke prilagoditi tako da ne budu primjereni za kompletnu grupu. ja sam sada zadovoljna, vidim da je teti zaista stalo i da je krasna žena i vjerujem da je i njima bilo teško ovo napraviti što iz organizacijske što iz nekakve ljudske perspektive. nadam se da će zaista biti tako kako ona kaže. sada mi je ipak drago što je došao u ovu grupu jer su mu ostala djeca po psihofizičkim sposobnostima sličnija nego u staroj grupi.
    očito im je situacija bila napeta za opstanak jer su se, predpostavljam, do zadnjeg trenutka nadali većem broju djece pa nisu sve do prvog dana polaska znali kakva će biti situacija.

ivarice iz svega gore navedenog ja ne bih išla u medije jer više ne smatram da sam zakinuta zbog nečije nepromišljenosti ili komocije nego je na žalost situacija takva kakva je.
    hvala svima na savjetima!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    sve/svi vi kojima se to dogodilo, jeste li spremne/i u medije s tim?
    znat ću ti na ovo odgovoriti drugi tjedan.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i
    ne mogu puno pomoći ali šaljem podršku,ovo je fakat jadno.

lily5

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    i
    ne mogu puno pomoći ali šaljem podršku,ovo je fakat jadno.
    Potpuno razumijem Vašu povrijeđenost.Naime, potpuno isti slučaj se meni dogodio s mojim blizankama.Već 3 godine imaju istu grupu i iste tete, sve 5.Ove jeseni bez ikakve obavijesti roditeljima, premjeste djecu u drugu skupinu (njih 8).Navodno, jer će oni slijedeću godinu u školu, pa trebaju biti predškolska skupina.Bilo mi je teško, ali pomislim njih osam se premješta, snaći će se nekako.Nakon dva dana saznam da se od tih 8 djece, 6 prebacilo u neku treću skupinu, a jedino moje cure u drugu skupinuNisam reagirala jer sam opet pomislila ma snaći će se, priviknut će se, možda se gore osjećam ja nego djeca...Nove tete me uvjeravaju da su djeca super prihvatila premještaj, jedu, spavaju, igraju se..Ma bit će o.k.Od tada, svaki dan muku mučim s odlaskom u vrtić, glume bolesti samo da ne idu, kažu da se nova djeca ne žele igrati s njima, one žele svoje prijatelje, svoje tete...Sve to me slama!!Već tjedan dana dolazim po djecu s knedlom u grlu i susprežem suze i ostavljam ih u vrtiću zbunjene, preplašene...Danas sam išla na razgovor s ravnateljicom, koja me dočekala s obrazloženjem da je tako moralo biti jer im je kapacitet popunjen i da 20-ero djece čeka na upis i neka budemo sretni da su zbrinute i imaju mjesto u vrtiću!Teta iz nove grupe kaže da se previše brinem, da ona ne primjećuje da djeca pate, da oni primjete da djeca teško to prihvaćaju da bi već nešto poduzeli.Vjerujem toj teti, bila je odgajateljica mojoj starijoj curici 5 godina, ali me guši taj osjećaj da me nitko nije ništa pitao, ni obavijestio, te da svaki dan saznajem druge razloge prebacivanja..Kažu da je bolje za djecu da očvrsnu i navikavaju se na promjene koje ih čekaju u životu,da će ih djeca s vremenom prihvatiti, a da bez obzira na to,imaju jedna drugu i neka se bore.
    Istina, djeca se trebaju navikavati na promjene, dogodine će lakše prihvatiti školu, ali se ne mogu pomiriti s činjenicom da su samo njih dvije premještene u skupinu koja je formirana prije 4 godine i gdje se sva djeca međusobno poznaju, osim njih.Osim toga svaki dan susreću u vrtiću stare prijatelje koji su ostali zajedno i možete zamisliti kako se osjećaju??Da li smatrate da ja previše dramim oko ovoga, kao što to misle odgajatelji???

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne znam što bih rekla curke, mi smo isto bili u sličnoj situaciji sa Emom (2,5 god.)......stigli smo 01.09. konačno u vrtić i ja sam očekivala da će ona ove godine ići u stariju jasličku jer je prošle bila cijelu godinu u mlađoj. Od prvog dana kad smo ju upisali nije mi bilo jasno zašto ide u najmlađu jer kako god sam računala ispalo bi da će preskočiti zadnju godinu prije škole ali sam dobila objašnjenje da cijelo 2008. godište ide tamo. Ajd dobro, mislim si tako je svugdje i ne mogu filozofirati iako je ona rođena 18.03. i bila je od nekih beba starija cijelu godinu. Djecu iz starije jasličke je poznavala i tetu Nadu koju smo očekivali ovu godinu. Zadnjih par dana prije vrtića sam joj pričala da sad ide kod druge tete jer njena Julija i jadranka čuvaju male bebe. Činilo mi se da je to nekako prihvatila jer kad smo ušli u vrtić ona je bila sva sretna i krenula prema ljubičastoj sobi. Naravo isto šok. Nema naše cure na popisu ni u starijoj ni mlađoj jasličkoj. Kažu nam tete vi ste sad u vrtiću jer Ema pripada generaciji koja bi po zakonu sa 6,5 god trebala u školu i konačno su ove godine tako formirali grupe. Takva je podjela meni bila logična od prvog dana ali eto sad je stupila na snagu. U početku mi je bilo grozno jer sam vidjela da se prepala, nove tete, nema njenih prijateljica koje je čekala.......u kuhinji je vidjala staru teteu i krenula za njom.......no evo nakon 5 dana kao da nismo imali problem, super joj je, tete obožava, igra se, jede, spava, pomaže im stalno...čak me jutros pitala gdje je moja Slavica Nadam se da će sve ispasti dobro..........i držim fige svoj dječici i mamama da ovakve situaicje što lakše prebrode

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •