Danas sam se vrlo neugodno iznenadila kada sam došla u vrtić po svog sina i dobila obavijest od tete da je prebačen u drugu grupu zajedno sa još četvero djece. Naime pedagog je danas došao u vrtić i napravio razmještaj pošto su poprimali novu djecu i napravili nekakve reorganizacije grupa. Dakle od sutra ujutro mora otići kod novih teta, u novu sobu sa novom grupom. S njim u tu grupu će ići još dvoje djece iz njegove stare grupe, a ostali su prebačeni u neku treću grupu.
On ovaj vrtić pohađa godinu dana i od početka mi je bilo malo krivo što je stavljen u grupu sa uglavnom mlađom djecom od sebe, ali su tete zaista krasne, jako puno su s njima radile, srdačne su, pune ljubavi ma jednostavno predivne žene! Mislila sam da će se s vremenom ta razlika u neću reći godinama, nego u mjesecima istopiti (bilo je djece i godinu dana mlađe od njega koja su još i u pelenama). Sada uopće nemam pojma u kakvu su ga grupu stavili, ali škicnula sam na brzinu i vidjela da se radi o njegovom i starijem godištu što mi zapravo paše, ali me užasno smeta način na koji je to izvedeno. Bez ikakve najave, isprike, objašnjenja, baš jedan diktatorski, ponižavajući čin. Samo tako uletiti u vrtić, porazbacati djecu i ostaviti tete da prenesu informaciju i trpe eventualne kritike od roditelja (ja sam se naravno suzdržala jer znam da nije do njih, one su samo glasnici) Užasno mi je žao zbog teta i strah me kako će prihvatiti nove koje me na prvi dojam nisu previše oduševile kao naše stare (iskreno se nadam da će vrijeme pokazati da sam u krivu). Ne znam jesam li ja sada samo šokirana i jel se to tako inače radi pa ja pretjerujem i zato vas pitam za mišljenje jel takav postupak normalan? Htjela bih otići u glavni centar pitati tog pedagoga misli li moje dijete opet tako šutati kako mu se prohtije čisto da znam jer eto, promijeniti grupu za mene nije kao promijeniti cipele. Ma užasno sam ljuta i razočarana!