Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 178

Tema: da se izjadam........ krenuli smo u jaslice

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Koksy, i nama se događa, ne noću ali preko dana i obavezno navečer. Inače ona spava od 8 h navečer ko top i ne čuješ ju do jutra, a sad se od 8 do ponoći par puta probudi, plače, cendra, ako ju primim tuče me, čim ju spustim počne urlati... užasno iscrpljujuće. I preko dana je često cendrava i nemoguća...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Becky prvotno napisa
    plače, cendra, ako ju primim tuče me, čim ju spustim počne urlati... užasno iscrpljujuće. I preko dana je često cendrava i nemoguća...
    Upravo to se i nama dogada! Bas je ljut na mene. Pricala sam s jednom tetom koja je ujedno i majka 1 i pol godisnjaka i kaze da je to normalno i da je bolje da odprotestiraju sad nego kasnije. Jer kasnije bude jos gore. Oni jednostavno moraju izbaciti tu frustraciju iz sebe. A mi to moramo stoicki podnosit. Nema nam druge.

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Koksy, i ja tak mislim, i zato se ne uzrujavam previše oko toga, sve mislim- proći će. I tješim se- kako drugima, tako i nama. Žao mi ju je jako, zbilja mi se srce cijepa kad ju gledam tak jadnu tužnu i punu nekih svojih frustracija, ali nemam izbora- moram ju tamo ostaviti.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi sutra ponovo u vrtić nakon 6 dana pauze zbog bolesti...baš me zanima kako će proći

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo da se i ja pridružim jadanju.
    Krenula je u jaslice prošli tjedan, prvi dan kad sam bila s njom bilo je super, nije htjela doma. Drugi dan je bila sam 45 min i cijelo vrijeme je plakala. 3 dan sama pola sata plakala samo povremeno, još sam malo pričekala u hodniku jer sam vidjela da su svi mirni i slušaju priču. Noć katastrofa, spavala samo 3 sata, nos curi ko lud. 4 dan pola sata sama malo plakala, malo se igrala. Odlično s obzirom na okolnosti. Nakon popodnevnog spavanja izjevila da ju boli uho, upala bubnjića i srednjeg uha. Pedica rekla da može i dalje na privikavanje jer je bez temperature. Petak sat i petnaest sama, kad sam došla bili su vani, bila je vidno zbunjena ali nije plakala. Samo je bila ljuta jer se nije uspjela izboriti za tobogan.
    Danas sam počela raditi. Ostaje od 7:30 do cca. 10.
    Sutra do ručka.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo i mene

prošli tjedan, tri dana sve super. a sad ga je MM ostavio. urlao je i poljubičastio. znala sam da moram ja ići, a imam posla i lako je otišao od doma s tatom, bez problema pa sam se nadala... očito krivo :/

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo i mene i našeg iskustva! Ovo nam je 4.-ti tjedan adaptacije. Prvih osam dana je prošlo ok, plač pri ostavljanju u jaslicama i dolasku po dijete. Onda je počela pobuna s tim da je jedan dan plakao bez prestanka, nije htio ni tetama na ruke,a one se stvarno trude. Drugi dan je plakao sat vremena bez prestanka, a od prošle srijede je krenulo na bolje. Međutim, jučer i danas je ostao doma zbog temp., pa ne znam što očekivati sutra. MM ionako vodi dijete u vrtić, jer je njemu to puno lakše nego meni.
    Pozdrav svima i držite se!!!!!

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo kod nas ide na bolje. Prošli tjedan je počela ostajati do ručka. Od četvrtka je počela zaboravljati na dudu, svoju bočicu s vodom (onu malu od jane) i igračku koju ujutro dovuče sa sobom. Kažu tete da je to pomak na bolje, i da je dobar znak kad počne ostavljati svoje stvari. Inače i je u početku grčevito držala. Sad cendra ujutro kod dolaska i kad netko dođe po nju. Nije to plakanje nego protest. Danas je bila presmiješna, obula sam joj papučice i još sjedim na podu. Stiže teta i otvara sobu, a ona cendra i sama ode u sobu za tetom, ni ne pogleda me. Ja idem za njom i nosim teti dudu, vodu i tigra. Ona već s tetom traži igračku, ne plače i gleda me u čudu ono kao šta ja sad tu radim u sobi.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi jucer krenuli ponovno, imali pauzu od tjedan dana zbog bolesti. Ostao je sat vremena uz plac, danas je doslovno vristao kad sam odlazila, plakala sam na parkingu ko kisna godina. Ostao je do rucka, ja dodem po njega a on sjedi i papa sam! Doma bas i nece sam jesti. Pogledao me, nasmijao se i nastavio jesti, velika je papalica pa mu je jelo valjda bilo bitnije
    Veli teta da je bio ok, da je tu i tamo zacendrao ali da definitivno nije "tesko" dijete.
    Ali meni su to bila najduza 3 sata u zivotu, samo sam gledala na sat, kad ce vise tih 11 da idem po njega. Izludila sam!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ufff... smo smo i slicnoj situaciji...
    nama taman krenulo, pa viroza i sad je vec 10 dana doma, a u ponedjeljak vrtic... malo sam nemirna...
    prosli tjedan( prije viroze) bilo super! tata vodio i bez placa ulazila u sobu i igrala se i rucala i spavala i kad sam dosla po nju nije plakala, nit je poslije imala... znate kad nakon placa i kad se smiri jos dugo ima onaj isprekidani uzah? to je bilo prva 2 tjedna i to mi je bilo najteze - u vrticu od pola 9 do pola 12, park, rucak, i pri uspavljivanju (dojenjem) osjetim, cujem i vidim taj nsretni uzdah od puno plakanja...
    cekamo ponedjeljak...
    svim mama i bebama jaslicarcima i vrticarcima

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Koksy i ja ti redovito plačem. Na žalost MM se jučer razbolio pa sam ja danas malog vodila u jaslice nakon 4 dana pauze. Počeo je plakati još u autu kad sam se sparkirala kod vrtića. Ušao je sam u sobu, ali u suzama-to mi je grozno ko da mi kaže: Idem, al da znaš da mi nije po volji!

Pozdrav svim majkama i bebama koje idu u jaslice!

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

danas se g probudila sama u 6:30 i odmah u plač. Kaže plaće jer neće u vrtić, ja joj kažem da ćemo razgovarti kad se digne i da je bez veze plakati sad, kad je još doma u krevetu. Digne se ona, gleda neki crtić na tv-u, jede čokolino. Pojede do pola i kaže gotovo. Ja konstatiram da nije gladna, a ona meni da će papati u vrtiću :shock:
    I onda ona lijepo odšeta sama od auta do vrtića, prvi put. Uđe u vrtić, ugleda curicu iz grupe, na to dođe teta i još 2 dečkića, a moje djete se razveseli i počne skakti s njima po hodniku i u sobu za tetom.
    Ja ostala u čudu, ali sretna jer u jaslice ide od 15.09. i ovo je prvi dan da nije plakala.
    Evo ide nam sve bolje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja se ovaj put necu jadati! Danas je malo plakao kad sam ga ostavila ali se odmah smirio. Kaze teta da je jako dobro i drago dijete! :D Nije uopce plakao poslje. Kad sam dosla po njega taman su rucali pa nisam htjela ulazit nego sam ga gledala izvana. Jeo je sam samcat! Kad je pojeo svoje, uzeo je curici do sebe njenu porciju pa mu je teta ipak dala jos, da bas ne uzima tude...Kad se najeo, uzeo je zdjelicu u kojoj je jos bilo hrane, i sve si je to skupa lijepo stavio na glavu. Ko kapu! Ja sam stajala u hodniku i umirala od smijeha!
    U petak ostaje na spavanju! E to me zanima kak ce izgledat posto on spava samo stisnut uz mene...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i naš 5. tjedan ide kraju...uz skoro tjedan pauze zbog viroze...

ugl spava sat i pol do dva, jede sam, traži duple porcije....ne plače više tamo, ne plače kad dođem po njega, plače malo ujutro kad ga ostavljam al i dalje sam ulaz u sobu i pruža teti ruke...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Taman kad nam je bilo sve savršeno posloženo - spavanje u vrtiću, sam je odlazio tetama, a mene gurao van govoreći "mama ić"- dogodila nam se bolest i pauza od 4 dana plus vikend. Vidjet ćemo kako će biti u ponedjeljak, kad se opet zaputimo u vrtić.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sve smo riješili, prestali plakat, našao je prve prijatelje... i prehladio se . 3 dana doma i sve iz početka...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jednostavno se moram izjadati, opet. U petak je baka ostavila maloga u jaslicama. To mu je bio drugi dan da ostaje na spavanju. Kad je došla po njega mali je spavao, a teta je izašla van i počela kukati kako je malac plakao i da ga je morala nositi i da su je boljela leđa i da je osjetljiv... A meni je rekla koji dan prije da je divan! Baka joj je skoro rekla da joj je to posao i da mi tu ništa ne možemo dok se dijete ne prilagodi. Čim je dignuo glavicu, teta ga je zgrabila i dala baki, koja ga je jedva smirila i obukla onako snenog nakon samo 40 min. spavanja. Da mu je dala piti i malo ga pomazila sigurno bi nastavio spavati. I doma se zna probuditi, dam mu malo čaja ili dudu i dalje spava. Imate li slična iskustva?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo krenuli polako, možda i prepolako na adaptaciju.
    On odbija ići u vrtić od trena kad se ujutro oblačimo.
    Onda ga na foru dobijem,a tamo kad dođe mu se jako svidi pa ostane.
    Ostao je max 1h bez mene i svaki put bi nježno i tužno plakao i ne bi sudjelovao u igrama, ali bi mi kasnije pričao da je bilo super.I tete su odlične i stvarno mi se sve sviđa. I njemu, što je najbitnije. Osim činjenice da tamo ide svaki dan.

Danas se opet otimao, čim je vidio vrtić vikao da hoće doma ili tatici. Dovela sam ga unutra, teta je rekla da bi ga trebala ostaviti, makar i na silu, da napokon skuži princip. Dođemo, ja odem, vratim se po njega.

Uglavnom, ona ga je sad uzela u ruke, ja sam ga poljubila i rekla da idem kratko raditi, da neću dugo i da se vraćam po njega brzo. Nije ni bitno što sam rekla jer je jako plakao, ne tužno, nego baš kao da otkidam nešto od njega. Ovo mi je bio prestrašan trenutak u mom životu.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zdrx često to čujem...dijete ovakvo, trebalo bi ovo, ono...pa što to ne naprave..
    Miha u vrtiću zaspiva teti na rukama...gotovo za par minuta i teta kaže lakše joj tako nego sjedit ili ležat kraj njega pola sata ili duže...jer on jednostavno ne može leć i ležat mirno da zaspe...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Nije ni bitno što sam rekla jer je jako plakao, ne tužno, nego baš kao da otkidam nešto od njega. Ovo mi je bio prestrašan trenutak u mom životu.
    Prosla to isto bas prije desetak dana.
    Drzi se
    Traje 3-4-7 groznih dana... Doma placljiv, na wc nemos bez njega, kad ga ostavljas urla kako si opisala, cupas ga sa sebe, mislis "sto zaboga radim djetetu" i osjecas se k'o zla vjestica.

Onda jednog dana povikne "teta R.", nasmije se od uha do uha i grebe po vratima da oce uc.
    Bude tu jos povremnog placa, al u osnovi - to je to.

Ja se slazem da treba presjec - ili mora u jaslice ili ne mora.
    Ak mora - ne ulazi vise s njim, ostavljaj ga. Svaki dan.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj blazena prvotno napisa
    Nije ni bitno što sam rekla jer je jako plakao, ne tužno, nego baš kao da otkidam nešto od njega. Ovo mi je bio prestrašan trenutak u mom životu.
    Prosla to isto bas prije desetak dana.
    Drzi se
    Traje 3-4-7 groznih dana... Doma placljiv, na wc nemos bez njega, kad ga ostavljas urla kako si opisala, cupas ga sa sebe, mislis "sto zaboga radim djetetu" i osjecas se k'o zla vjestica.
    Upravo tako, srecom pa je nama to vristanje i cupanje trajalo svega 3 dana. 4. dan je sam htio ici teti. Jos uvijek place kad odlazim ali ne tako jako i kaze teta da se odmah smiri.

Al doma se ne odvaja od mene ni sekunde, ko mali priljepak je. A i po noci me stalno trazi po krevetu i mora se skroz uz mene priljubit da bi mogao spavati.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Samo da javim!!! :D

Bio je super! Nije dugo plakao, kasnije se malo još jednom sjetio mene i mrvicu zaplakao, a ostalo vrijeme se super igrao!!
    Kad sam došla, veselo je pjevao u garderobi gdje ga je teta presvlačila (popiškio se jer se zaigrao sa dječakom...). Skroz dobre volje i vidi se da okice nisu plakale dulje vrijeme.

SRetna sam!!! :D :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sutra također ostaje do spavanja, a slijedeći tjedan krećemo onda full.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Miha u ponedjeljak bio koma...al tome kumovalo nedjeljno lumpanje do pola 12 ...i druga teta na zamjeni..u utorak prošlo super..plakao dok nisam izašla van..ja došla on teti pomaže oko jednog dječaka (dodavao pelenu, kremu )...danas opet ujutro plakao, prestao dok sam ja došla do izlaznih vrata...al on od početka plače i ide teti u zagrljaj i ulazi u sobu...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

gita se priviknula brže nego sam se nadala. sad i vikendom žica da ide u vrtić. nosi sve više igračaka da pokazuje prijateljici. nadam se da se više neću jadati.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Uglavnom, ona ga je sad uzela u ruke, ja sam ga poljubila i rekla da idem kratko raditi, da neću dugo i da se vraćam po njega brzo.
    Ja bih samo napomenula ono što su meni rekli s više strana - ne govori mu da ćeš doći brzo, reci mu poslije ručka ili poslije voća, nešto što će razumjeti.

Želim vam brzu i što bezbolniju adaptaciju

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ok, budem bila jasnija drugi put!!

On inače kuži pojam "dugo" zato sam mu htjela reći da neće biti dugo, ali ok! Thanks!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj mali je krenuo u jaslice u 2 mj ove god kad je navršio god dana.Moram priznati da nisam imala nikakvih problema,dapače prilagodbu smo proveli bez suza a danas nakon 9 mj on je veliki dečko koji ulazi u vrtić sam ,mahne mi i pošalje pusu.Ali ima djece koja to teže podnesu,dva maišana u njegovoj grupi plakala su 2-3 mj,roditelji ih nisu mogli ispisati jer su morali raditi a nemaju nikoga za čuvanje.To plakanje je trajalo dugo ali je i stalo i nakon par mjeseca ,sad, su ova dvojica čisto normalna.Ima svakakve djece,ja imam sreću da mi je mali ok,nekima treba duže a neki se uopšte ne mogu uklopiti.

________

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Maša imaš pravo. Jučer ujutro je druga teta opet nešto prigovarala da je morala sat i pol sjediti kraj malog i da je spavao samo 10 min. itd. Trudna sam pa možda misle da ne radim. One bi da se stalno dolazi po njega što ranije. Uglavnom, MM ga je pokupio jučer, a teta je rekla da je bio super i spavao je sat vremena. Mislim da sve ovisi o tome koliko mu se tete posvete, jer on voli biti u centru pažnje.
    Pozdrav svima!

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Becky prvotno napisa
    Najmlađa je u grupi (djeca od 1- 3 godine) i nije još usvojila jedno dnevno spavanje, nego spava prijepodne i popodne po cca 1 sat.... i već par dana to tako i radim, pokorno, a one me uvijek dočekaju s istim pogledom prijekora a na moje pitanje da kak ćemo od slijedećeg tjedna kad više ne budem mogla dolaziti po nju u to vrijeme, samo slegnu ramenima i otpuhnu i važno vele :Ne znam!". Aa se ponizno pokupim, šutim i budem tužna ostatak dana jer ne znam kaj napraviti a i osjećam se "pobijeđeno".

Mislim, kak da sad ja tu postupim? Mala ima pravo biti tamo kao i sva druga djeca, pa Bože moj adaptirat će se s vremenom na novi ritam. Neki plaču cijeli dan, neki neće jesti, neki sjede u kutu, a neki neće spavati. I svima im treba vremena.
    Ili sam ja u krivu?
    Grupe od 1-3 god???? Kod nas je razmak 11 mjeseci među djecom pa su neki mrmljali protiv... mhhm. Čudno.

Moj D i danas zna zaspati 2 puta dnevno, kaj bi te tete htjele? Neka se žale onome tko je sastavljao grupe! Mislim da se to stvarno pretjeran razmak. Nije li?

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Drage didulidu, anin i ako ima još koja teta...

Ovdje je OT pa vas molim da se javite na Produženo D. Skulirala sam se, pokušajte me razumijeti. Kako da shvatim komentare D-ovih teta glede dojenja? Ja sam se toliko veselila vrtiću, a sada mi je muka...

Objasnite mi stručno, onako kako ste to fino objasnile za pozdravljanje, što im smeta dojenje? D se stvarno smiri kad ja odem. Izljubimo se, malo plače, pruži teti ruke i ja odem. Još nije ni ostao na spavanju a već su ga ocrnile kao nespavača! Kako da se ja onda ponašam prema njima a da ne pogazim ni svoje ni njihovo dostojanstvo? Već pola godine on spava bolje i dulje po danu kad je s tetom/bakom nego sa mnom? Što da im ja još kažem? Pojeo je jednom juhu i već umire od gladi! Što bi one htjele, da mame i djeca sve rade umjesto njih, a one dižu plaću? Ne kužim, ne kužim i ne mogu skužiti kako smo im od prvog dana nesimpatični... Ne mogu to drugačije protumačiti!!! Stvarno mi dođe da D na najgori mogući način odbijem od sise, da ga izmlatim do iznemoglosti i ostavim da plače i onda kažem da su mi one tako rekle...

S bakom ne razgovaram od petka jer sam mislila da je ona izmislila guranje hrane u usta na silu... pročitajte što je prošla Vitekova mama pa objasnite kako je to moguće u visokociviliziranom društvu koje teži Europi?

Ja sam stvarno očajna!

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i mene malo da se izjadam

Karlu je taman lijepo krenila adaptacija, čak je jedan dan ostao bez plakanja al taj dan su išli vani i teta mu nije stavila kapicu i odmah je dobio upalu uha koja nas je mučila 2 tjedna, onda tjedan dana nije išao jer je imao problema s kakanjem pa mi ga bilo žao da tamo plače i danas je išao nakon 3 tjedna i palkao je kad sam ga ostavila i rekla sam da ću doć po njega prije ručka jer sam ga jednom ostavila na ručku la ije htio ništa jest.

Sad me muči to šta smo s adaptacijom počeli 2.9. a najviše je ostao 3 sata

uhhhhhhhh

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tete, odgojiteljice, gdje ste?

Nema vas ni na jednom postu koji sam navela, odaberite jedan. 8)

Objasnite mi sve 'pedagoški'.

Je li 'pedagoški' pitati mamu svaki dan kao da je debil je li smanjila dojenje, a pritom ne uzimati u obzir da je dijete nedavno bilo u bolnici na intenzivnoj, a da ne spominjem druge razloge koje se ni ovdje ni u vrtiću nikoga ne tiču.

Javite se, tetice!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj dambo prvotno napisa
    Je li 'pedagoški' pitati mamu svaki dan kao da je debil je li smanjila dojenje, a pritom ne uzimati u obzir da je dijete nedavno bilo u bolnici na intenzivnoj, a da ne spominjem druge razloge koje se ni ovdje ni u vrtiću nikoga ne tiču.
    Pa daj im lijepo kaži da dok WHO ne promijeni svoje preporuke da prestanu s takvim pitanjima. Jer su oni ipak malo mjerodavniji.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma da, razgovarale smo danas popodne. Povela i MM. Ona ima uputstvo od psihologice da tako govori, kao zna ona, i ona je dojila i što ja znam. Sva se rastopila od ljubaznosti i suradnje...

Malo se trznula na WHO i UNICEF, ali je odmah usporedila dojenje i dude pa da one samo traže da ga ne dojim za ručak - pa kako ga dojim kad sam na poslu...??? :?

Promijenila je deset verzija...valjda moram to prožvakati, ne možeš se s rogatim...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Draga Dambo, probaj se ne uzrujavati toliko. Naravno da su pitanja vaše tete u vrtiću sasvim neprimjerena. Ali tete su kao i svi drugi ljudi, neki podržavaju dojenje, neki ne. Mislim da se na ovom forumu pogotovu, neće naći teta koja je protivnik dojenja.
    Moja lutkica je krenula u vrtić sa godinu dana. Prije toga sam pričala sa svim mamama koje sam upoznala, vezano za dojenje i vrtić. Jedna susjeda mi je rekla : E morate sada prestati sa dojenjem, teta u vrtiću neće to tolerirati ! ( :/ "tolerirati", pogledaj izbor riječi). Druga mama mi je rekla : Naravno da je sve ok, kada dođem po malog ja uđem kod njih u sobu i dojim ga tamo na jednoj stolici, tetama ne smeta da sam tu i usput se ispričamo .... Sto ljudi - sto ćudi.
    Naša tadašnja teta me je odmah pitala da li dojim, kada sam odgovorila potvrdno, pitala je da li je uspavljujem dojeći. Nakon potvrdnog odgovora rekla je : To morate prestati raditi!
    Ja sam prije toga isčitala sve na tu temu na ovom forumu, SVE mame koje su imale iskustvo sa vrtiće su rekle da nema nikakve veze, sika se sika, ali sika je na mami, sigurno neće teti tražiti siku, u drugim okolnostima dijete se navikne zaspati drugačije.
    Pogotovu mi nije palo napamet mijenjati djetetov ritam i navike kada kreće u vrtić, to je samo po sebi tolika promjena i toliko stresno i za dijete i za mamu, a dijete to osjeća.
    I postupila sam, protivno svim svojim uvjerenjima - diplomatski. Teti sam rekla : Da, ne uspavljujemo se više sisanjem, ja je samo spustim u krevet i ona sama zaspi! A naše navike nisam mijenjala. Stvarno se ne ponosim time, jer kako god okreneš - slagala sam. Ali mislim da je teta mojem djetetu pristupila bez predrasuda, sa puno strpljenja koje sigurno da ima (jer inače ne bi radila taj posao) i zaista je sve u konačnici bilo u redu.
    I moram još reći, što se tiče spomenute "diplomatije" - još se nisam pokajala. Malecka je par puta imala crijevnu virozu : ništa nije jela, ništa nije pila, samo je sisala. Mislim da nas to spašava i u nemogućim danima probijanja zubića. A kada svojoj pedijatrici kažem da još uvijek dojim ona veli : Odlično za curicu i njen imunitet.
    Te predrasude da dijete manje jede jer sisa, i da neće spavati jer sisa, su zaista predrasude i šteta da neke tete u vrtiću tako misle.

Ali evo još jednom, nakon podužeg posta, i sikajte još dugo i sretno, koliko god želite. Probaj se ne uzrujavati.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma kužim, sne, sve je to za ljude, ali u vrtić idu djeca!

I jesi diplomatski slagala, i ja sam, nakon prve praone - poslije bolnice slagala jednoj da se više ne uspavljuje na cici. Vidi, kako su educirane - da nakon intenzivne prestanem uspavljivati na cici! Ali nije ništa rekla - (p...(prosta riječ... je moju laž). Par dana sam se opustila i eto druge s dokazima moje nesposobnosti. Maše tanjurićem po hodniku: 'evo, sad ga vi nadohranite, to je zato jer ga dojite!' - a poslije se rastopi kad dovedem MM. Ma ona je za dojenje, ali...( :/ )
    Onda joj velim kako je uzrujala baku sa zakržljavanjem i šopanjem - neka ja skužim što je rekla teta, a što baba izmislila- pa veli: neću više s bakom, nego 2 riječi. H! Pa spikajte si vi, ali ne preko bake o dojenju. Što jadna žena zna! da njoj kažeš da će Rusi sutra ispaliti nuklearnu raketu- sve bi povjerovala. Mislim, i mi smo ljudi, nemojte nam još otvarati konc logore jer imamo neškolovanu baku. I što je znala, sve je zaboravila, ali voli D. Pa ljudi smo, ... a ti što mašeš stručnošću, procijeni s kime ćeš kako razgovarati!!!(Ja imam 20 godina prakse, bla, bla)

Naručila sam se kod ped. za vaganje - komenatar - u vrtiću su ludi! A kaj da ja velim. Potpisat ću im izjavu da ih oslobađam odgovornosti za njegovu kilažu. Nije neki bucko, ali sasvim ok prema visini, a i nema na koga biti jači...

E, a ovo sa laganjem o dojenju, to bi bilo kao da u jednu banku smiješ otići u trapericama, a u drugu sam napicanjen, kaj ne? Imaju li tete nekog iznad sebe ili one zavode svoju strahovladu kako žele? Zašto bilo tko mora kupovati naklonost tete laganjem i umiljavanjem?????

Sad ozbiljno, kako sam sinoć dobro preko pola noći visila tu na Forumu i pročitala iskustvo Vitekove mamuške, nije mi V(crni) dao mira, odoh ja pod pauzom do vrtića... (Nisam vjerovala da ću to u životu raditi!!!)

D-ova grupica je na takozvanoj terasi (nemaju ni antistres podlogu) i vidim da bi nekud htio, a teta mu ne da. Dosadno mu. Nema nikakve igračke uz sebe. Terasica je u razini tla, ali ograđena, ali - ta ograda ima u svom sklopu klupicu koju jednogodišnjak može prijeći- popeti se i hop na drugu stranu. D zna tu foru (pa rekli su nam da se upoznamo s dvorištem preko ljeta!) i eto njega na klupici. Ista ta umiljata teta zgrabi D-a i stavi ga, nešto između odlučnog i grubog, nazad na terasu. D se ukipi, spusti glavu i tako je prostajao ostatak 'veselog' igranja vani. Glava je išla sve niže. Nije plakao, ali se vidjelo iz aviona da je povrijeđen. Teta mu nije nikakvom gestom pokazala utjehu ili bilo što - tko bi poslije toga jeo?

Sorry, ali moje dijete traži uvijek novu igru, njemu su guralice-potezalice glupost, dosadne - nije zadovoljan uvijek istim, voli istraživati... Ali tete najbolje kuže... O, da, one su najpametnije.

I, da, tražila sam pedagoško pojašnjenje: kaj ne valja sa mnom i sa D?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dambo

Neznam kaj da ti velim, vjerujem da imas osjecaj da vodis borbu s vjetrenjacama. Al eto, nemam ti pametan savjet za dat osim tupit tetama po svom pa dok shvate.

Mi imamo novi problem, druga teta se vratila s bolovanja i klinci ju nisu vidjeli 2 tjedna. Znaci, nisu ju ni upoznali. Sven ju nikako ne voli, opet je pocelo histericno plakanje kad ga ostavljam, a taman je bilo sve ok.
    Iskreno, ne svida se ni meni ta teta previse, cula sam ju iz hodnika kako je jako vikala na jednog deckica koji je plakao kad je mama otisla. Njoj se nije dalo malo ga animirat i utjesit jer je brbljala s kolegicom iz druge grupe. Danas sam cula da se prijetila jednom da ce ic u kaznu... To su klinci do 1,5 godine, ne vjerujem da kazne imaju neki efekt na njih osim plakanja.
    Kad sam dosla po Svena druga teta (koja je super) mi je ispricala da je plakao kad je ona dosla u pol 11. Dosad nikad nije plakao, uvijek se smirio par minuta nakon sto sam ga ostavila i poslje je bio super, teta ga je uvijek hvalila.
    Ta "zlocesta" teta je starija i vjerovatno radi po "staroj skoli". Sto se meni nikako ne svida. I sta da ja sad radim? Nema smisla da joj nesto govorim kad ja osobno nisam vidjela da je vikala na moje dijete ili tako nesto.
    I jos nesto, Sven je zaradio ogromnu kvrgu na celu. I doma je pao 100 puta s kreveta ali nikad nije imao kvrgu. Ova je stvarno ogromna i plava, kazu da je pao u kupaoni :/

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E, koksy,

nemam ni ja tebi što za reći. Evo, ja se smirujem... na razne načine...

...ali vikanje i ta kvrga...jesu li ti se udostojile objasniti kako je on to pao u kupaoni? Pa zar sa stolića za presvlačenje??? za malu kvrgicu....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj dambo prvotno napisa
    E, koksy,

nemam ni ja tebi što za reći. Evo, ja se smirujem... na razne načine...

...ali vikanje i ta kvrga...jesu li ti se udostojile objasniti kako je on to pao u kupaoni? Pa zar sa stolića za presvlačenje??? za malu kvrgicu....
    Ne, navodno je hodao, poskliznuo se i pao. Iskreno, malo mi je prevelika kvrga za tako nesto jer on je sad u fazi padanja jer pokusava trcat i stvarno svako malo dobije masnicu na celu ali nikad dosad nije imao kvrgu. :/

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dambo, nije da branim tete jer ne znam kako je pao, ali g je jučer navečer doma zaradila ogromnu kvrgu na glavi. ja sam sjedila na podu, a ona se šetkala okolo i promašila fotelju kad se krenula naslonit onako jednom rukom u prolazu. prvo se nekako srušila na bok, a onda prevrnula na leđa i lupila glavicom u pod. pad nije izgledao strašno, nije pala s visine, nije direktno pala na glavu, a kvrga je ogromna. samo je nezgodno lupila.
    ali i ja bi sigurno bila ljuta da je to bilo u vrtiću.
    našim tetama sve pohvale, stvarno su divne

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni tete nisu ništa o dojenju govorile....znaju da još doji i dojili smo u grupi na adaptaciji...

mene su nervirala pitanja tipa jel se ikad razdvajao od vas..pa naravno da je....al nisam ga nikad ostavila sa osobom koju zna 2 sata...
    ili izjava jedne druge tete (ne iz naše grupe)...on je jako vezan za vas...a za koga bi trebao biti vezan :?

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    ili izjava jedne druge tete (ne iz naše grupe)...on je jako vezan za vas...a za koga bi trebao biti vezan :?
    Da, to im je pravi biser! I meni su to rekle. To je Veeeliki problem. Ali nije im problem dijete koje se stisne u kut i nije vezano ni za koga ili tupi tri tjedna po istim igračkama (sorry, ne želim vrijeđati), ...problem je kad D želi voziti kutiju ili kocku jer je to previše maštovito za tete . Onda ga tjeraju da uzme 'pravi' autić, beh, a u predškoli ili ne znam kad će ga opet 'učiti' da upotrebljava maštu. Znam da ništa stručno ne znam o razvoju djece, ali baš da smo svi u nekim kalupovima, ne znam...

A moj D ne šmrca, zna davati puse, grliti se, istražuje uvijek nešto novo išto je dijete krivo što su oni ograničeni na jednu - dvije sobe...

sad zbiljam baljezgam, ali mi se ti sve više sviđa... he,he 8)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    meni tete nisu ništa o dojenju govorile....znaju da još doji i dojili smo u grupi na adaptaciji...

mene su nervirala pitanja tipa jel se ikad razdvajao od vas..pa naravno da je....al nisam ga nikad ostavila sa osobom koju zna 2 sata...
    apropos dojenja i razdvajanja...
    na pocetku je to bilo ODMAH, cim bi izasla iz sobe: mama, cicati! i ima tamo stolica, mi sjele i cicale. vecina teta prodje, bago se nasmije, a jedna L. teta je komentirala:znate, L nam je bas jos mala bebica. mislim, zato sto jos cica.
    hm... ima djece puno manje od L, neki cak ni ne hodaju jos uvijek i vecina ih rasteze dudu po cijeli dan (L za to vrijeme prica - cim se probude ona nosi svima papuce i prica: papuca.(o)buci ali L je beba jer cica! grrrr... nisam nis rekla.
    i jednom smo dobile komentar: ona je tako vezana za vas! isto pita, a za koga bi trebala biti vezana???? ili? sto je uopce alternativa povezanoj djeci? nepovezana? kakva su to djeca? (ovo najozbiljnije pitam jer mislim da ne zanm niti jedno!)
    L svaki drugi tjedan (kad ja radim poslijepodne) iz vrtica kupi cuvalica, jedna mlada cura koja se super igra s L - i za nju se L jako vezala, cim ju vidi, trci joj u zagrljaj! ufff.. pitala bi tetu sta misli o tome?
    uspavljivanje dojenjem... ako sam blizu, samo i iskljucivo ja. ako me nema, tata, bake, bez problema. u vrticu bilo malo skakljivo, probudila se nakon 15 min, ali to su prvih par tjedana radiili i klinci koji ne doje!! sad je sve super!

ufff... i ja oduzila...

svim mamama i jaslicarcima

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sto je uopce alternativa povezanoj djeci? nepovezana? kakva su to djeca? (ovo najozbiljnije pitam jer mislim da ne zanm niti jedno!)
    Aha, nepovezana. Ne znam to stručno objasniti - ali mene su davili na intenzivnoj što je D jako vezan i razmažen i bori se protiv svega što mu tamo rade...pa, djeca koja se ne bore i ne traže mamu u toj dobi zatomljuju emocije ili su emocionalno zakinuti (ima tu stručnih ljudi, ja sam laik, samo mi je tako objašnjeno), dugo su razdvojeni od mame npr. u bolnici i prepuste se svemu što se u bolnici s njima radi i više se ne žele ponovo vezati za mamu jer se boje odvajanja i patnje koju će osjetiti... a kasnije... pitat će netko: pa što je tome djetetu/mladiću/djevojci?

Dok se dijete bori i vezano je za mamu, sve je s njim ok. Kaj moramo ići psihijatru da nam to potvrdi ili bi i med. sestre / tete to trebale znati :? Ili ne? Dovoljno je da znaju nahraniti/premotati/uspavati na svoj način? :?
    Jesam sarkastična?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo, krenule smo i mi....
    juce smo bile negdje 20min.
    igrom slucaja, doslo je do toga da sam ju pitala da li bi ostala dok ja odem nesto obaviti. rekla je ne. onda sam joj ponovila i rekla sta trebam obaviti, sve objasnila, a ona mi je rekla "bok mama" i dala pusu.

ostavila sam ju na 5-10 minuta. kad sam usla, ljepo se igrala. bilo joj je sve novo.

zasla je sva vesela i cekala sutradan da ponovo moze u vrtic.

danas smo dosle nesto iza 9 i teta je odmah rekla da li bi ja nju ostavila i vratila se u 11. rekla sam da nema sanse. da smo juce bile samo zvidjacki i da jos nije spremna za to.
    usle smo zajedno unutra.
    posto je to mjesovita grupa i ona je medju mladjima, bez obzira sto je to starija jaslicka, tamo ima djece koje ce za 3-4mj. 4 godine, nije kuzila sta ovi rade. primila se igracaka jer joj je dan prije druga teta pokazala d je sta i rekla da moze sve pogledati i uzeti sta zeli.
    ova nije bila takva. ova teta je sad imala program i vidno je bilo da L. ometa. isto kao jos dvoje najmanjih.
    ponudila sam L. da izadjem na malo, opet je odbila, ali je nakon detatljnog objasnjavanja di idem opet sa osimjehom i pusom rekla bok.

rekla sam teti da cu izaci na pola sata, ona je digla na 45min i odbla me zvati ako ce plakati.

kad sam dosla, nasla sam ju uplakanu. teta je rekla da je sve bilo super do promjene aktivnosti.
    ok ne brine me to. iako mi je zao jer sam znala da prvo odvajanje za nju ne smije biti toliko dugo, ne zelim da vec u startu dobije averziju. ali, ajde dobro.

receno mi je da sutra ne ulazim vec da ju ostavim i da dodjem za pola sata (otprilike). da se ulaskom samo komplicira i produzuje sve.

e sad se neckam. poznavajuci nju, mozda i mogu ne uci, ali ne zelim to forsirati. ni jutros nisam bila nesto dugo unutra. 5-10min.

nemam rok. zelim pratiti njen tempo. da li je prenaglo ako ne ulazim?

da napomenem, u igraonici je bila 2 puta i to sve prosli tjedan (morala sam lagati za godine)- prvi put sam bila ispred i svakiu minutu potvrdit da sam jos uvijek tamo (ono "mama di si?", ja "tu sam"), a drugi put sam stajala ispred 15minuta i onda je pitala da li mogu ici po tatu i nakon odobrenja otisla na 15min.

znaci, nikad nije bila sama sa nepoznatom osobom.

help.

i jos nesto- da li mogu inzstirati na tome da me se zove ako place?
    i da ima svoju bocu jane ili casu vode? naime, oni tamo piju poslje jela i uzine i ako trazi a L. cesto treba nuditi vodu ili ona mora biti negdje gdje ce ona znati gdje je, vidjeti je i uzeti.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e da- vlazne maramice- one se navodno koriste za sve- za brisati ruke, nos, lice....e ja ih ne koristim. em sto mislim da su puno zdravije obicne namocene u vodi, kao mala je imala uredno nekakave flekove od njih pa sam ih izbacila.
    smijem li na tome inzistirati?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

leonisa, ja bih na tvom mjestu mozda pristala na to da ti ne ulazis s njom, nego je samo ostavis (oprastanje, objasnjavanje i sl. onda mozes obaviti s leom prije nego je uvedes u grupu). ali, onda bih je ostavila krace.
    zapravo, imas li mogucnost da cekas odmah negdje ispred grupe (ali skrivena), pa da i sama cujes ako lea zaplace?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •