-
Rodiljni dopust bez prethodnih komplikacija
Molila bih informaciju postoji li neki zakon koji kaže da trudnica koja nije bila na komplikacijama može koristiti rodiljni dopust tek 28 dana prije termina poroda (a ne 28-45).
Naime, ja sam danas svojoj ginekologici rekla da želim početi koristiti rodiljni dopust 45 dana prije termina, na što je ona rekla da ne mogu jer nisam na komplikacijama i da ja mogu tek 28 dana prije. Čitam i čitam Zakon o radu i to nigdje ne piše, a već sam čula da su neke trudnice isto imale takav problem, dok neke druge nemaju. U čemu je kvaka?
Zaista mi je to nelogično!
-
nema kvake, prema Zakonu o radu
Članak 66.
(1) Za vrijeme trudnoće, poroda i njege djeteta radnica ima pravo na rodiljni dopust.
(2) Radnica može početi koristiti rodiljni dopust 45 dana prije očekivanoga poroda i može ga koristiti do godine dana djetetova života.
(3) Dan očekivanoga poroda utvrđuje ovlašteni liječnik.
(4) Za blizance, treće i svako sljedeće dijete radnica može koristiti rodiljni dopust do navršene treće godine djetetova života.
(5) Radnica obvezno koristi rodiljni dopust u razdoblju od 28 dana prije poroda do šest mjeseci djetetova života (obvezni rodiljni dopust). Pravo na obvezni rodiljni dopust utvrđen prema odredbama ovoga Zakona koristi se u neprekinutom trajanju.
Neke se tvoja gin. malo umije hladnom vodom prije nego što ispali takvu gl...st,
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma