Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 101

Tema: Koliko puta se smije roditi na carski?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Marsupilami, ja te u potpunosti razumijem. potraži dobrog odvjetnika i s njim izvidi da li imaš osnove za tužbu protiv bolnice. nadam se da ćeš satisfakciju što su ti priuštili još jednu operaciju i još jednu narkozu, barem dobiti u vidu novčane odštete. a ako nećeš, bar ćeš znati da si probala, za sve obitelji koje se nađu u sličnoj situaciji.

nisam ni znala da za tako nešto treba tražiti odobrenje etičkog povjerenstva, bez obzira na razloge. :?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa

Ne preispitujem tvoje odluke samo ti na temelju vlastitog primjera mogu reći da ćeš možda kad ti djeca porastu poželjeti još jedno malo djetešce. To se dogodilo meni i osjećala sam potrebu da te potaknem da razmisliš. Tome i služi forum, zar ne?
    znam da ne bih trebala, ali puknuti ću ako ne napišem.

ne mogu vjerovati da baš ti pišeš ovakav post??? pa jesi li barem pročitala što je marsupilami napisala par postova prije, ako već preispituješ njenu odluku??? i još se usuđuješ napisati "malo djetešce"

nikad me nitko u mom forumaškom stažu nije naljutio kao ti, sad, ovdje, i još nikad nisam doživjela ovakav stupanj netolerancije i bezosjećajnosti, kao u ovom tvom postu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

potpisujem cvijetu. suzdržat ću se od daljnjih komentara. plače mi se.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ljiljana . Čitaš li ti uopće što ljudi pišu????

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj iirraarraa prvotno napisa
    ne znam koliko puta se može na carski, znam samo da je preporučljivo čekati dvije godine barem prije nove trudnoče, iako je moja susjeda rodila drugi put na carski nakon godinu dana i eno je, živa i zdrava(fizički, u ovo drugo ne ulazim)
    Čula sam često i mišljenje - nakon godinu dana.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa

Čula sam često i mišljenje - nakon godinu dana.
    Jel ti to nama nešto pokušavaš reći?

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo informacija koje sam pokupila od mog ginekologa u toku zadnje trudnoce.

Na carski se preporuca do tri puta,sto ne znaci da ne moze i vise,sve ovisi o zdravstvenom stanju zene.
    Ne znaci ako je prvi porod na carski,da ce biti i svi sljedeci ili ako je prvi bio normalan da mozda sljedeci nece biti na carski.
    Ja sam dva poroda obavila normalno s epi,a treci je bio po odluci doktora planirani carski koji se pretvorio u hitan carski.
    Planirani carski je kirurski lakse izvediv od hitnog carskog.
    Carski se izvodi pod lokalnom anastezijom tako da ste svjesni svega i cujete prvi plac vase bebe,osim iznimno ako tijekom carskog dodje do komplikacija onda dobijete potpunu anasteziju.
    Carski nije nikakva moda i nije laksi od normalnog poroda jer ipak je to operacija (troslojni rez,svaki od cca 15 cm) i oporavak je puno duzi nego nakon normalnog poroda.
    Nakon carskog trudnoca se ne preporuca za godinu dana.
    Uz podrsku bolnickog osoblja i primjerene lijekove protiv bolova iako ste rodile na carski mozete svoju bebu dojiti od prvog trena s tim da nakon normalnog podroda mlijeko dobijete otprilike nakon dva-tri dana,a nakon carskog nakon cetiri-pet.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    ljiljana . Čitaš li ti uopće što ljudi pišu????
    Blagi Bože! Nisam čitala. Hvala ti ana,m!
    :shock:
    Ovaj tvoj upis me ponukao da pročitam pažljivo Marsupmilamine postove. U ta dva retka koja su mi promakla sadržana je cijela jedna životna tragedija.
    Marsupmilami, oprosti, nisam te htjela povrijediti.
    Neću se više uključivati u rasprave ako nemam vremena proučiti sve upise.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj ginekolog mi je rekao da je do sada najvise imao 5 carskih na jednoj zeni. Zena je veliki vernik i nece da koristi kontaracepciju tako da ne znam do kada ce uspeti ovako.

A sad nevezano za temu: sto ste se okomile na ovu macu facu sto je spomenula pusenje. I ja sam protivnik pusenja, ali sam za demokraciju i definitivno protiv osudjivanja ljudi (znate ono sa bacanjem prvog kamena bla bla bla - btw ja sam ateista, ali mi se ucinilo zgodno ovo iz biblije za ovu priliku
    Molim vas nemojte sad drvlje i kamenje na mene zbog mog komentara posto sam samo htela reci da treba da se postuje licni izbor ljudi

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj tina1975 prvotno napisa
    Moj ginekolog mi je rekao da je do sada najvise imao 5 carskih na jednoj zeni. Zena je veliki vernik i nece da koristi kontaracepciju tako da ne znam do kada ce uspeti ovako.

A sad nevezano za temu: sto ste se okomile na ovu macu facu sto je spomenula pusenje. I ja sam protivnik pusenja, ali sam za demokraciju i definitivno protiv osudjivanja ljudi (znate ono sa bacanjem prvog kamena bla bla bla - btw ja sam ateista, ali mi se ucinilo zgodno ovo iz biblije za ovu priliku
    Molim vas nemojte sad drvlje i kamenje na mene zbog mog komentara posto sam samo htela reci da treba da se postuje licni izbor ljudi
    svakom njegovo iliti - ko voli nek izvoli. Ja ne pusim, MM pusi, pa sta onda...stvar slobodne volje

nego...carski...
    definitivno oporavak duze traje. Ja se nisam mogla normalno sjesti i dici cijela 3 tjedna, a jos i sada nakon 2 mj. se boli i svrbi oziljak kada su promjene vremena i viiiiiiiidi se

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj baby_eve prvotno napisa
    nego...carski...
    definitivno oporavak duze traje. Ja se nisam mogla normalno sjesti i dici cijela 3 tjedna, a jos i sada nakon 2 mj. se boli i svrbi oziljak kada su promjene vremena i viiiiiiiidi se
    Uh... Ja imala carski i sutradan normalno sjedila, mislim da sam za par dana normalno sjedala i dizala se. Ožiljak se vidi, ali svakim danom je nekako sve bolji, ali ništa me ne boli, jako rijetko zasvrbucka. Kod mene je najveći problem u oporavku bio uroinfekt od katetera (moja "native" bakterija koje se nisam mogla riješiti je gurnuta na više), a problemi s bubrezima će mi ostati vjerojatno (ne znam jesam li ih tek sad skužila jer sam krenula u intenzivniju obradu, ili je to nastalo nakon operacije). Curama s MPO-a je obično odgovor da je OK započet s postupcima nakon godine dana od carskog (biće računaju da neće upalit iz prve, tko bi znao).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ili za starije žene skraćuju tu preporuku, računajući da nema puno vremena za čekanje... Uglavnom, koliko sam ja skužila, preporuke variraju od 2 godine ili 1 godine.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nego...carski...
    :/ kod tebe stvarno zeznuto.
    ja sam drugi dan sjedila normalno, peti dan otpustana sa skidanjem svako druge kopce,nakon tjedan dana skinute preostale kopce te srednji i oba krajnja konca.
    mjesec dana izbjegavanja naglog ustajanja,nosenja stvari tezih od bebe i kupanja (samo tusiranje i ne duze od pet minuta).
    nikakvih bolova ni svrbeza tijekom srastavanja(pamucni ves obavezno) i nikakva reakcija na vremenske promjene.
    sad nakon 4 i po mjeseca vidljiva samo tanka roza linija koje ce kako su mi rekli postepeno izblijediti u roku godinu dana.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Ili za starije žene skraćuju tu preporuku, računajući da nema puno vremena za čekanje... Uglavnom, koliko sam ja skužila, preporuke variraju od 2 godine ili 1 godine.
    moj dr. je reka najmanje od poroda do začeča 18mj
    što duže to bolje
    jer maternica ima više vremena zacijeliti šav
    što je razmak manji to se povećava šansa za pucanjem šava

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj M&A prvotno napisa
    :/ kod tebe stvarno zeznuto.
    ja sam drugi dan sjedila normalno, peti dan otpustana sa skidanjem svako druge kopce,nakon tjedan dana skinute preostale kopce te srednji i oba krajnja konca.
    mjesec dana izbjegavanja naglog ustajanja,nosenja stvari tezih od bebe i kupanja (samo tusiranje i ne duze od pet minuta).
    nikakvih bolova ni svrbeza tijekom srastavanja(pamucni ves obavezno) i nikakva reakcija na vremenske promjene.
    sad nakon 4 i po mjeseca vidljiva samo tanka roza linija koje ce kako su mi rekli postepeno izblijediti u roku godinu dana.
    Kod mene slično, jedino što nisam imala te kopče - na SD-u šiju sada nekim koncem koji se sam resorbira (nema skidanja punata).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja se baš ne sjećam da sam sjedila već drugi dan, ali nešto sam bila u poluležećem.
    Konce sam vadila prvi put, drugi put sam imala ove resorbirajuće ko ina. Kod mene je razmak od poroda do začeća bio nekih 19, 20 mj.

Ali oporavila sam se brzo. Znam da sma L. išla kupiti cipele kad je J, imala 10 dana.
    No, to ovisi, nije svakome isto

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dizanje, setnja, pranje nakon 24
    tusranje nakon 48 i nakon toga, taj dan
    prelazak u drugu sobu, nosim dio svojih stvari
    setnja do prizemlja u staru sobu pozdravit cure
    i ono sto sam cijelo vrijeme cekala, drzim L. u narucju, dizem se s njom, sjedam, zaboravljam na bol....

ono sto me izludjuje je osjetljivost na promjenu vremena.
    pa svrab sava.
    pa ako cesem sav, a vidi me netko ko me ne zna
    osjecaj napuhanosti.
    priraslice.
    srastanje jajnika s materncom.
    bruh.
    ....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa i mene to zna još uvijek svrbit
    Ko baba pred kišu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moje prve riječi su bile, nakon što sam se probudila: Boliiii!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moje (jer sam vidjela MM na izlazu iz sale, na putu u shok sobu)- presretna sam, savrsena je.

infuziju analgetika sam jos tamo trazila da mi skinu jer me peklo ko sam vrag a 3 kanile su mi fakat bile previse.

u podne (L. je rodjena u 10:30) sam presla na intenzivnu, a to je znacilo: kad prestan spinalna i osjetim noge, pa sav , podupiruci se nogama, uz pomoc 2 sestre, sama prebaciti na drugi krevet.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam imala opću anesteziju i probudila sam se na putu za intenzivnu njegu. Prve rijeći su mi bile: 'kako je moja beba??, a kad sam začula glas svog muža koji je rekao: 'Zdrav je i predivan', ponovo sam zatvorila oći. Sječam se da sam cijelu noć tražila nešto protiv bolova, jer su bili užasni, bebicu sam na žalost tek vidjela 20 sati nakon poroda i to doslovno na dvije minute jer je morao biti na neonatalogiji. Ustala sam se 24 sata poslje operacije, a treći dan bila premještena na odjel i sama hodala do sobe, a taj sam dan i počela sam ići na neonatalogiju dojiti svoju bebu

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Dakle, natrag na temu...

Preporuka je 3 carska, 4. je već riskantan, ali sve ovisi o ženi. Ima ih koje su rodile i više puta.
    Mojoj frendici su (u Petrovoj) nakon 3. podvezali jajovode. Odobrila je lječnička komisija (iako to rade ženama 35+, ona ima 30 i "zanimljivu" anamnezu). Jedino mi nije jasno zašto je njen muž morao potpisat pristanak. Sigurno i za to pravilo imaju razlog.
    Preporuka je ne zanijeti 3 godine, min godinu dana od carskog. Ženska koja je bila sa mnom u sobi zanijela je 3 mjeseca nakon carskog. Ne znam kako je to završilo....

Oporavak i dolazak mlijeka su isto vrlo individualni. Rodila sam u PONEDJELJAK. Kad sam se probudila, vikala sam "Dajte mi neke droooooge!", misleći, naravno, na neke pejkilere (da ne bi bilo ) i bila sam na voltaren injekcijama 3 dana (beba je bila na intenzivnoj, pa nisam dojila). Ona koju su mi dali ujutro djelovala bi mi cijeli dan.
    Drugi dan sam ustala, oprala se i navečer su me već katapultirali iz intenzivne. Također je drugi dan (u utorak) krenuo kolostrum i počela sam sa ručnim masiranjem i izdajanjem.
    U srijedu sam već hodala do intenzivne vidjet L.
    Kad sam ju u četvrtak donijeli u sobu, više me ništa nije boljelo, a injekcije sam odbijala zbog mlijeka (iako nismo uspjeli dojit). U nedjelju su mi izvadili kopče. Vrlo brzo sam se oporavila. Neću navodit što sam sve bila kadra radit da ne bi bilo...

I mislim da je rasprava vaginalni vs. carski nepotrebna. Ja sam svim srcem željela rodit vaginalno, dapače, PRIRODNO (spremala sam se u VŽ na stolčić), ali netko je htio da bude drugačije.
    "Svatko ima svoje raaaaazloooogeee i kad razlozi ne pooostoooojeee...."

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    moje (jer sam vidjela MM na izlazu iz sale, na putu u shok sobu)- presretna sam, savrsena je.

infuziju analgetika sam jos tamo trazila da mi skinu jer me peklo ko sam vrag a 3 kanile su mi fakat bile previse.

u podne (L. je rodjena u 10:30) sam presla na intenzivnu, a to je znacilo: kad prestan spinalna i osjetim noge, pa sav , podupiruci se nogama, uz pomoc 2 sestre, sama prebaciti na drugi krevet.
    A ja sam imala opću.
    Bila sam totalno drogirana
    Rekla sam već ovdje da su mi donijeli bebu, a se toga sve nešto kroz maglu sjećam. Pa sam žicala da mi je opet donesu. Jer se ne sjećam

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Inače nije kanila nego braunila. Kanila služi za neke druge stvari, a braunila se uvodi u venu. Samo malo offtopic

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tnx
    (ne znam zas su je tak zvali :/ )

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kanila ide u otvor na dušniku, a braunila u venu. Slični su nazivi pa se možda netko zabunio

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prije šesnaest godina službeno je bilo preporučljivo najviše dva puta na carski. Danas službeno tri puta. Kažem "službeno" jer je svaki organizam priča za sebe i liječničke preporuke daju se vjerojatno na bazi tipičnih slučajeva ili nekakvog prosjeka.
    Slično kao kad sam pitala liječnika da li smijem u trudnoću s miomom. Odgovor je bio vrlo oprezan - u stilu da miom može praviti probleme u trudnoći, ali da je on osobno vidio mnogo gorih slučajeva mioma, a da je trudnoća ipak dobro završila.
    Mislim da ostaje na svakom od nas da procijeni rizik (a on je sa svakim slijedećim carskim objektivno veći, ali ipak subjektivan) i koliko ti znači ono što prihvaćanjem rizika dobivaš. I naravno ostaje i pitanje vjere, bilo u volju Svevišnjega, svoje tijelo, ili već kako tko...
    Prirodni porod jest najbolji...osim u slučajevima kad carski rez spašava živote - tada je bolji carski.
    A procjenu što je u datom trenutku bolje ja bih ostavila liječniku. Ipak medicina traje šest godina i još nekoliko godina specijalizacije...sve to ih čini za mene prilično vjerodostojnima.
    Činjenica je da je danas daleko manja smrtnost pri porodu nego u doba kad su sve žene rađale kod kuće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam 2 put rodila carskim rezom. Prvi puta me jako bolilo i oporavak je bio dulji. Drugi puta, osim što sam prestala disati, 2 dana bila na aparatima, zarezali bebu po glavi (to sam poslikala da imam za uspomenu ), i prehladila se jer sam praktički ta 2 dana u šokari bila gola, pa sam kašljala i naprezala ranu nenormalno, 4 dan dobila temperaturu i lagala da ju nemam kako bi uopće sa svojim djetetom koje je imalo jaku žuticu mogla doma, što ono htjedoh reći, e da, drugi puta me puno manje boljelo i puno brže sam se oporavila, fizički. Psihički se od carskih oporaviti neću nikad i to je glavni razlog što više nikada neću imati dijete, a tako bi htjela... e pa sad, vi vidite, što vam draže... Meni 2 puta dosta..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    Prirodni porod jest najbolji...osim u slučajevima kad carski rez spašava živote - tada je bolji carski.
    Ne želim secirati svaku tvoju riječ, ali pretpostavljam da kad kažeš "spašava živote", misliš također i na spašavanje zdravlja...?

Jer ako bi jedini kriterij bilo puko preživljavanje, onda mnogi carski rezovi ne bi bili napravljeni. Ali bi neka djeca i neke majke, iako živi, imali različite zdravstvene probleme, često veoma ozbiljne. Po meni, u takvim situacijama prirodni porod nikako nije bolji od carskog reza, dapače, lošiji je.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Pa i mene to zna još uvijek svrbit
    Ko baba pred kišu
    I meni tako.
    I znam se ko luda češat kako me nekad svrbi.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa
    I mislim da je rasprava vaginalni vs. carski nepotrebna. Ja sam svim srcem željela rodit vaginalno, dapače, PRIRODNO (spremala sam se u VŽ na stolčić), ali netko je htio da bude drugačije.
    Potpisujem!

ja sam htjela svim srcem roditi prirodno, a MM je cak prosao i tecaj i sve smo se spremali, ali priroda je htjela drugacije, a nije dolazilo u obzir da ugrozim zivot S. radi prir. poroda, tako da smo na kraju isle na carski.

Kakve to kopce vi cure ste imale? Meni na Sv. Duhu nisu nista vadili - konci su sami izasli i raspali se :?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kakve to kopce vi cure ste imale? Meni na Sv. Duhu nisu nista vadili - konci su sami izasli i raspali se :?
    U Petrovoj ih stavljaju, izgledaju kao male klamerice.
    Vade se 6. dan i to sestra glavna radi.
    Ranu ti osim nje nitko ni ne gleda nakon poroda, zavoj se prvi puta skida tek za skidanje tih kopcica, izuzetak je kada imate dren koji se skida 2. dan pa se onda i rana previja.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

dren se ne skida nego vadi

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa
    Potpisujem!

ja sam htjela svim srcem roditi prirodno, a MM je cak prosao i tecaj i sve smo se spremali, ali priroda je htjela drugacije, a nije dolazilo u obzir da ugrozim zivot S. radi prir. poroda, tako da smo na kraju isle na carski.

Slažem se.
    I moja velika želja je bila prirodan porod i mislim da cijeli život neću prežaliti što nisam iskusila pravi prirodan porod.
    Ali ipak, bitnije od toga mi je to da je moja cura dobro.
    Tko zna što se moglo desiti da sam npr. inzistirala da idemo do kraja pa kud puklo. :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pozdrav svima,
    Ja sam rodila na carski, prvu kcer, po preporuci svog ginekologa, jer je ona bila dosta velika-4.600 i 55cm a ja prilicno "stara" za prvorotkinju- 33god!
    Nakon 8 mjeseci sam zatrudnila no, imala sam spontani 3 mjeseca kasnije. Pet mjeseci nakon spontanog sam ponovo zatrudnila i evo cekam svoju drugu kcer koja samo sto nije stigla
    Ne znam da li ce i drugi porod biti na carski, za par dana idem kod svog doktora i tad ce ON valjda odluciti kako cemo obaviti ovaj porod.
    Kako u prvoj trudnoci nisam osjetila nista od predporodjajnih muka, naime dosla sam se javiti u bolnicu a dok. koji me primio skuzio je da ima slobodnu salu i poslao me na stol sat vremena nakon prijavka, ovaj put bih zeljela da sve bude nekako "suptilnije", bar da osjetim trudove, pucanje vodenjaka ... bilo sta!
    Mislite li da trazim nemoguce?
    Strah me je, jako se plasim svega sto me ceka (u 39 tjedan sam usla), beba je velika i ovaj put, strah me je komplikacija ali i toga da ne ostanem zakinuta za taj osjecaj prirodnog poroda.
    Ne zelim reci da mi nedostaje bolova, toga je bilo i previse prvih dana nakon operacije, ali ovaj put zelim to izvesti sama, prirodno, bar pokusati...
    Oprostite na dugackom postu...frka mi je!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

2002. imala dosta tesku klasicnu operaciju, ciste, polipi i miomi, dakle rez je otprilike na mjestu gdje bi mogao biti i carski. oporavak je trajao oko pola godine.
    sad sam trudna i moram priznati da se bojim prirodnog poroda, ne zbog sebe, vec zbog bebice i ne zelim ama bas NISTA reskirati vezano uz porod - a jos sam MPO trudnica. pretpostavljam da se klasicna operacija racuna kao jedan carski... zna li netko odgovor na moje pitanje ? :?

hvala.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Strašno mi je ovo kako Marsupilami nisu dozvolili sterilizaciju u Petrovoj. Ja sam imala 3 carska u Vinogradskoj i nakon trećeg sam zatražila sterilizaciju, ne zato što ne želim više djece, nego zato što ne želim riskirati, i nije bilo nikakvih problema. A tada sam imala 28 godina. I nitko nije spominjao nikakvo etičko povjerenstvo.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa
    Strašno mi je ovo kako Marsupilami nisu dozvolili sterilizaciju u Petrovoj. Ja sam imala 3 carska u Vinogradskoj i nakon trećeg sam zatražila sterilizaciju, ne zato što ne želim više djece, nego zato što ne želim riskirati, i nije bilo nikakvih problema. A tada sam imala 28 godina. I nitko nije spominjao nikakvo etičko povjerenstvo.
    Eh draga moja, blago tebi
    Ja sam treci carski imala u Vinogradskoj, to je bila 4. trudnoca i prije zahvata mi je prof. Herman rekao da nema problema za sterilizaciju a kada sam se probudila u intenzivnoj obavjestili su me samo da su mi uklonili lijevi jajnik jer je bio pun cisti a kada sam pitala za sterilizaciju doktor me sokirano pogledao i rekao "ma kakva sterilizacija, premladi ste za to"
    Slavni dr. Tuckar, pametniji od ravnatelja klinike

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam drugo dijete rodila carskim, jer sam morala.
    imam dioptriju -6, strobizam i još svašta.
    moja ginica je imala jeno vrlo jednostavno pitanje, nakon što sam se ja rasplakala jer neću roditi prirodno :a želite li vi vidjeti svoju bebu , gledati svoju djecu kako rastu?

naime, ko vlikih - dioptrija od rasta tlak u očima i može oći do odvajanja mežnice - rezultat - ja slijepa - zauvijek.

tako da iskreno mislim da carski ponekad spašava i zdravlje.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Citiraj laumi prvotno napisa
    Eh draga moja, blago tebi
    Ja sam treci carski imala u Vinogradskoj, to je bila 4. trudnoca i prije zahvata mi je prof. Herman rekao da nema problema za sterilizaciju a kada sam se probudila u intenzivnoj obavjestili su me samo da su mi uklonili lijevi jajnik jer je bio pun cisti a kada sam pitala za sterilizaciju doktor me sokirano pogledao i rekao "ma kakva sterilizacija, premladi ste za to"
    Slavni dr. Tuckar, pametniji od ravnatelja klinike
    Nevjerojatno! I ja sam razgovarala s Hermanom. A Tuckar mi nikad nije bio simpatičan.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mene je Herman operirao.
    kad su mi vadili konce, doktor se čudio kako je napravio mali rez. i sad se dve godine kasnije ništa ne vidi... :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam imala 2 carska, razmak 15,5 mjeseci jedan od drugog.
    Na kontrolnom pregledu mi je doc rekao da je sve odlično zaraslo i da se mogu odmah odlučiti za još jednu bebu, naravno ako želim...
    Da li želim? Želim, ali ne odmah, a i to nije tema.

Uglavnom, netko je već napisao, nije toliko bitan broj carskih nego kako su napravljeni.

Marsupilami

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ja sam imala dva carska i ginić mi je rekao da mi ne preporuča da ostanem više trudna i da rodim. Na drugom carskom su me nakon 2 sata morali ponovno otvarati, još dan danas mi nitko nije objasnio zašto... nešto su krivo napravili, imala sam unutarnje krvarenje. Kao to se često događa na drugom carskom ( tako mi je rekao doktor koji mi ga je radio ). Tako da sam dobila savjet da mi je dosta dvoje djece i da se dobro zaštitim svaki put. Naravno da smo MM i ja htjeli još djece ali ne znam da li je pametno riskirati. Nisam ni jednom ja inzistirala na carskom, tako su doktori u Varaždinu odlučili.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim da se držite teme ovog topika.

Nastavak sam splitala u drugu temu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...4776&start=100

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    dren se ne skida nego vadi
    to me bolilo više od svega oko carskog

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam dvaput rodila carskim. Pri otpustanju iz bolnice glavni lekar je rekao vidimo se na trecem.

Ja se ne usudjujem, ova dva sam jedva prezivela.

Iako mi se povremeno prikrade jaka zelja za jos jednim bebacom.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pozz
    Ja sam imala 3 carska.Prva 2 su bila prije 11 i 9 godina, a 3. je bio prije 1,5mjesec. Nakon prvog i drugog oporavk mi je bio paklen! Užasno me sve boljelo i mislila sam - e nikada više!!!! - Ali, naravno da sam sve bolove zaboravila i ponovo poželjela bebicu. Ovaj carski, zadnji, kao da nisam ni imala! Sve mi je nekako bilo lakše, od buđenja iz anestezije, ustajanja, samostalnog hodanja, kupanja,dojenja....ma sve mi je bilo super! Nemam pojma zašto me i ovaj put nije boljelo kao prethodna dva puta?!?! Sad.....poželim i četvrti carski, ali nemam pojma da li bi mi liječnici savjetovali tako nešto. Nisam imala nikakvih komplikacija u trudnoćama, sve je bilo za 5! Na carske sam morala, jer se nedovoljno otvaram za prirodni porod i sve to predugo traje. Iz tog razloga sam rodila 1.put na carski, 2.i3.put sam morala, zbog prethodna 2. Ako ima netko, tko je bio na 4.carskom, molim da mi malo opiše stanje nakon operacije. (naravno, ne bih odmah ostala trudna...čekala bih barem godinu dana : ))

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

meni bas jutros pricala jedna starija zena, ozbiljna, iskusna i majka dvoje odrasle djece, o svojoj prijateljici koja je PET puta rodila na carski rez?!?!!!
    nakon cetvrtog su joj ljekari rekli, dosta, vise ne radimo, stop.
    ali eto, zena je imala nesavladivu zelju za jos jednim djetetom...
    nakon sto sam ja izrazila sumnju kako je sve to moguce, i kako tijelo poslije toga izgleda, jos sam saznala da zena ni ne izgleda tako lose, jedan oziljak je vidljiv, inace u sauni moze bez blama da se skine...
    meni je kao covjeku i kao biologu tesko shvatljivo da ljudsko tkivo bas toliko toga moze da podnese, ali eto, sve je ocigledno jako individualno.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jako, jako individualno jer moja je rodica nakon 1. carskog imala određene komplikacije u trbušnoj šupljini kao posljedicu operacije (prirastanje tkiva), a drugi je carski jedva preživjela uz zapetljaj crijeva i još svašta nešto. Još jedna trudnoća nije dolazila u obzir po cijenu života. Ja nisam imala nikavih problema tokom oporavaka od moja 2 carska i u razgovorima o mogućem još jednom niko od ljekara (a konsultovala sam nekoliko) nije imao primjedbi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •