Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Recepti za dječje kekse

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Recepti za dječje kekse

Bok. Evo, tražim recepte za neke zdrave dječje keksiće, a sve nešto zbrčkano, svugdje po nešto djelomično, pa onda neka rasprava o tome je li bolji margarin ili maslac, .... pa na kraju sve završi na nekoj 10.-toj temi, a dok nađemo recept dijete se već probudi i bude osuđeno na "gladovanje". Kopirala sam ovaj recept s jednog topic-a i stavljam ga ovdje kao prvi recept. Ajde dodajte još koji, please, pa da imamo neku fakat preglednu "bazu podataka za kekse" .

"Baby kukuruzni keksi
    225 g margarina (neki sa što manje konzervansa), ili maslaca (ovo s maslacem dodala Tsumami)
    150 g rižinog slada
    255 g kukuruznog brašna
    1 šalica **** jabuke (ili domaće ili neko drugo voće)

Priprema:
    Pjenasto izmiješati maslac i slad, dodati brašno i onda jabuku.
    Dobro izmiješati, to bude dosta vlažno.
    Kroz vrećicu istisnuti prstiće na papir za pečenje.
    Peći na 150 stupnjeva oko pol sata.
    Keksi se drže dobro dosta dugo ako se čuvaju u zatvorenoj kutiji."

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hm.... anyone? Ajde, pls, akcija. Pa necemo valjda spasti samo na jedne domace kekse i na one kupovne....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam par puta pravila odokativne zdrave kekse i da me ubijes ne bih znala napisati koliko cega ide u smjesu.
    Dakle, integralno pir brasno plus malo maslaca plus sok od jabuke ili narance(nezasladjeni, od cistog voca) plus malo zobenih pahuljica plus malo grozdjica. (moze i malo praska za pecivo) Sve se to napravi tako da bude umjereno gusto, znaci onako kako vec izgleda smjesa za formiranje keksica, keksici se formiraju i onda se peku dok se otprilike ne skonta da su gotovi.
    Znam da je totalno nejasno, ali ako se prvo doda brasno i maslac pa svega drugog pomalo ubacuje, ne moze se puno pogrijesiti.
    Dodajem i da se mogu i neki drugi sastojci po zelji ubaciti, ovisno o starosti djeteta. Npr. moji vole mljevene bademe u keksu, sjeckane suhe marelice itd.
    Mislim da ne bi bilo lose izmiksati zajedno grozcice i npr. marelice pa to dodati u smjesu. (pod uvjetom da voce nije nicim tretirano ni zasladjivano, dm-ovo suho voce je ok)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •