Results 1 to 12 of 12

Thread: bukovače

  1. #1
    japanka's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    na rubu znanosti
    Posts
    859

    Default bukovače

    dakle, kako ih spremate?

  2. #2
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Posolim ih da malo puste vodu i zatim ih poham.
    Postupak je isti kao i s mesom.
    To mi je definitivno najbolje s njima napraviti.
    A može se što i sa svim drugim gljivama: u safrove, sa jajima, na pizzu i da ne nabrajam dalje.

  3. #3
    anamar's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    2,336

    Default

    ljeti su najbolje s roštilja, makar i električnog
    ja ih ne solim prije. izroštiljam ih i onda poslije začinim solju, paprom, maslinovim uljem i češnjakom

  4. #4
    limunada's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    460

    Default

    Quote Originally Posted by anamar
    ljeti su najbolje s roštilja, makar i električnog
    ja ih ne solim prije. izroštiljam ih i onda poslije začinim solju, paprom, maslinovim uljem i češnjakom
    Slažem se. Nikad nisam jela bolje spremljene bukovače nego što su one sa roštilja.

  5. #5
    Berlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    uz more
    Posts
    784

    Default

    Ogulim onu tamnu površinu koliko se može i pohujem ih.
    To ti je super.

  6. #6
    japanka's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    na rubu znanosti
    Posts
    859

    Default

    hvala vam
    ja sam radila s njima ko neki saft
    nije ispalo loše, ali su mi one peteljke ostale tvrde :/
    inače, to mi je bilo prvi put da ih radim

  7. #7
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by japanka
    hvala vam
    ja sam radila s njima ko neki saft
    nije ispalo loše, ali su mi one peteljke ostale tvrde :/
    inače, to mi je bilo prvi put da ih radim
    Da, peteljke treba tanko nasjeckati posebno od klobuka i staviti dinstati prije nasjeckanih klobuka

  8. #8
    japanka's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    na rubu znanosti
    Posts
    859

    Default

    hvala, Dream
    baš su bile žilave
    ali, ono, svi važno žvačemo, kao tako mora biti

  9. #9
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    a dal se bukovače smiju zamrzavat u bilo kojem ili ikojem obliku?

  10. #10
    Joe's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,030

    Default

    Ne znam za smrzavanje, ali da dodam- ja ih, osim pohanja, znam praviti na juhu, zapečene u pećnici sa povrćem (kao onaj Davorov recept patlidžan rostiglio) ili na meksički, umjesto mesa, u tortilli.

    Ne vidim razloga da ih smrzavaš jer ih uvijek ima za kupiti, ali pretpostavljam da se može.

  11. #11
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by anamar
    ljeti su najbolje s roštilja, makar i električnog
    ja ih ne solim prije. izroštiljam ih i onda poslije začinim solju, paprom, maslinovim uljem i češnjakom
    Da, baš ovako i baš su mljac! Inače ih znam pomiješati sa šampinjonima i shiitake gljivama pa napravim umak. Dobre su za krem juhu i sa jajima. Ma općenito obožavam gljive!

  12. #12
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    same ili u kombinaciji sa sampinjonima ubacim u vrecicu za pecenje, dodam malo nasjeckanog luka, bijelog luka, persuna, soli i bibera i zapecem u rerni. kad ih izvadim iz vrecice dodam jos malo kiselog vrhnja/milerama i krepam od sitosti.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •