Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Povratak na posao i dojenje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Povratak na posao i dojenje

Hvata me panika!
    Laura ima 9,5 mj a ja se po brzom postupku moram vratiti na posao za 1,5 tjedan.
    Dohranu smo uveli sa 6 mj ali ju jako slabo prihvaca (voce da, povrce i zitarice jakooo slabo), na cici je stalno, i po danu i po noci.
    Tri dana u tjednu radim od 5 do 14, a druga tri dana od 14 do 22.30.
    Izdajati se ne mogu, jedva da uspijem par ml skupiti, a ni L nemoze dolaziti na dojenje.
    Vec par dana samo o tome razmisljam, hvata me panika da nece moci bez cice, da ce biti gladna dok se ne vratim s posla i da joj tata nece imati sto ponuditi.
    Pomozite...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dok se ne jave iskusne mame...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vec sam se pocela zabrinjavati da ne nitko ne dozivljava.

Cure, koje ste bile u takvoj situaciji, sto ste napravile?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

beba će se naviknuti na novonastalu situaciju, a i tvoje cice. Neko vrijeme ćeš trebati izdojiti malo, tek toliko da ti popusti pritisak ako do toga dođe i kroz par dana će se regulirati proizvodnja. A bebu možeš nastaviti normalno dojiti kad si doma. Bez brige, sve to nekako sjedne na svoje mjesto. Dijete kad shvati da mame nema papa ono što joj se ponudi..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Suzana, , u sličnom sam sosu. Panika me lovi, ali jednostavno moram vjerovati da će se F naviknuti. Znaš što kažu: neće dijete umrijeti od gladi ako mu se nudi hrana. Biće frka na početku, ali sve će doći na svoje!

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Počela sam raditi kada je Ivan imao 5 mjeseci. Kako ni MM ni ja nemamo fiksno radno vrijeme, to je dobro funkcioniralo. Nadojila bi ga i izdojila se za još jedan obrok koji mu je davao tata ili bi skočila doma na dojenje(često radim po terenu pa mi je to bilo izvedivo). Uvijek sam bila u panici da će biti gladan pa smo malo ranije počeli s dohranom, kada je imao 5 i pol mjeseci. Meni se čini da smo oko tog odlaska na posao nervoznije mi nego djeca. Ako je gladan jesti će, nemoj se puno brinuti oko toga. Moj Ivan je lud za bananama pa se uvijek pobrinem da imamo koju doma, ako ništa neće jesti bananu ipak hoće. A na cicu još uvijek "skače" i grebe mi po majci čim me vidi.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

prije nešto više od godinu dana bila sam u sličnoj situaciji. noa je tad imao 11 mjeseci.

ukoliko nema baš nikakvog rješenja da iskoristiš pauzu za dojenje,
    ono na što moraš paziti je da ne dođe do upale. kada primijetiš da su ti dojke pune, obavezno izdoji, bar toliko da napetost popusti. vidjet ćeš, možda ti i krene izdajanje, pa možeš tako skupljati mlijeko za bebu i dok si na poslu. pročitaj tekst o izdajanju na portalu, nije tako teško kao što izgleda. uz malo prakse, ići će ti super.

a za malenu ne brini, oni se super prilagode svakoj situaciji. super je da će tata biti s njom.

sretno!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mene zanima gdje vi izdajate na poslu? :?
    često čitam takve savjete pa mi nije jasno.

Mislim, u uredu sam s kolegicom i stalno uletavaju šefovi i stranke.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mene zanima kako proći prestanak dojenja bez upala i izdajanja na poslu?
    Je li to moguće uopće?
    Kako se dođe do toga da mlijeko nestane?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cure, hvala na podrsci!
    frenki26

Od kada sam saznala tocan datum kada se vracam raditi samo o tome razmisljam...
    Frka i panika me hvata samo zbog tog njenog loseg prihvacanja dohrane.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa
    mene zanima gdje vi izdajate na poslu? :?
    često čitam takve savjete pa mi nije jasno.

Mislim, u uredu sam s kolegicom i stalno uletavaju šefovi i stranke.
    Kad je Ivan bio mlađi, MM ga je znao dovesti k meni na posao.
    kod nas u firmi je to vrlo liberalno, a ako kod tebe nije opet imaš pravo na pauzu za dojenje. Lijepo sam zaključala sobu, kolega bi izašao van. Nekoliko puta su mi cice bile tvrde i bolne pa sam se izdojila u ruku u WCu tek toliko da me ne boli.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nažalost, nemam pravo na stanku za dojenje.
    to pravo je samo do godine dana, ja se vraćam na posao kad će mali imati 13. mjeseci.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to pravo je samo do godine dana, ja se vraćam na posao kad će mali imati 13. mjeseci.
    Žao mi je. Nisam znala do kad traje to pravo, ali mislim da je samo godina bezveze. Ionako većima žena ni ne radi tu godinu.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Žao mi je. Nisam znala do kad traje to pravo, ali mislim da je samo godina bezveze. Ionako većima žena ni ne radi tu godinu.
    ...puno je toga kod nas bez veze... i to da se netko mora vratiti prije pune godine... ali to nije ovdje tema

Cure, držite se . Mi brojimo sitno još 2,5 mj zajedno doma...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo ja sam počela raditi prije 3 dana i jednom dnevno izdojim cice u kupaonici i sve 5

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

najvjerojatnije počinjem početkom 9.mjeseca raditi i već noćima ne spavam..razmišljam je li mi pametno ostaviti tako malo dijete doma (imat će 7 mjeseci). još dojimo...i ne bih ni htjela prestati. Sve si razmišljam kako bi bilo najbolje da za tih 8 sati što me ne bude da joj ne daju mliječni obrok nego ili kašicu ili juhicu. E sad ne znam je li to pametno, ili ipak mora unutar 8 sati biti i pokoji mliječni obrok?? :?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da nema potrebe paničariti i raditi od muhe slona. Obje ćete se prilagoditi novim uvjetima i bit će sve u redu! Nema straha!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a je li obavezan mliječni obrok unutar tih 8 sati?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mi još nismo u toj fazi al znam neke sa tim iskustvom.
    naime, probaj maloj mješat ono što voli sa onim što ne voli.
    Npr. jabuku sa palentom pa navodno to djeca lakše prihvate, a proizvodnja se mlijeka prilagodi potrebi. naime, uvijek ćeš je moći dojiti barem ujutro i navečer

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo ja radim oko 2 mj, počela sam nakon godine. I još putujem na posao, pa me nema bar 9h, a nekad i više jer i uređujemo kuću...
    Dijete se prilagodi situaciji (i većinom bude tako). Kad sam ja doma siše, kao da od mene samo sise vidi. Kad me nema jede ponuđeno. I mogu reći da sam već mislila kako bi bilo dobro da počne kako treba jesti dohranu...
    Što se tiče izdajanja, nemi su se cice lijepo prilagodile. Prvih dana su bile malo napete, ponekad i bolne, pogotovo ako me ujutro nije skroz posisala. Ali samo par puta sam ih malo istisnula u wc-u. Ništa kritično. Dakle na poslu prati situaciju, tu i tamo diskretno opipaj i ako je pretvrdo možeš sasvim malo izdojiti. Ne pretjeruj s izdajanjem, tako da se prilagodiš novoj situaciji.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    Za ovo nisam ni ja sigurna :/
    I mene zanima, je li za bebu od 10 mjeseci potreban mliječni obrok unutar tih 8 sati? Ne bih mu uvodila adaptirano ako ne moram
    Naravno da ću se pokušati izdojiti ujutro, ali ovo me zanima ako nam izdajanje ne profunkcionira u mjeri da mu bude dovoljno mlijeka za tih 8 sati :?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    Za ovo nisam ni ja sigurna :/
    I mene zanima, je li za bebu od 10 mjeseci potreban mliječni obrok unutar tih 8 sati? Ne bih mu uvodila adaptirano ako ne moram
    Naravno da ću se pokušati izdojiti ujutro, ali ovo me zanima ako nam izdajanje ne profunkcionira u mjeri da mu bude dovoljno mlijeka za tih 8 sati :?
    ne znam zapravo, ja sam ipak kasnije krenula na posao.
    Kad ono kreće kravlje mljieko? Tek od 11mj?
    Pokušaj ako možeš bez ad, svakako izdoji koliko god možeš i ostavi upute što beba najviše voli pojesti.
    Tko će čuvati dijete, ide li u jaslice ili imaš nekog doma tko će preuzeti brigu? U drugom slučaju će ti sigurno biti lakše.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ne znam još hoću li morati početi raditi, ako budem, moja mama (ili mm) će čuvati Zeku tako da je to super.
    Kravlje mlijeko kreće iza godine dana (s 11 mj. jogurti), to mu ionako ne mislim davati još duže vrijeme. Adaptirano ne bih davala ako zaista nije potrebno (ipak me možda neće biti više od 8 sati), zato i pitam zna li netko zasigurno treba li nadomjestak ili ne.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam Eli,kad je počela sa nadohranom,uvela AD!
    da pojasnim,za večeru sam joj davala tipa grizolino i rižolino,što piše da se pravi sa vodom,ali ja se htjela da ga jede sa mlijekom, nisam mogla toliko izdajati(i nisam htjela)za taj večerniji obrok pa sam kupila AD!
    sad svaku večer pojede 90 ml AD sa već gore navedenim!
    sisa još uvijek bezbroj puta i mislim da nisam pogriješila!
    moje mišljenje,pa ti odluči,možda da joj netko pripremi doručak,sa tim mlijekom(jednim udarcem dvije muhe),a kad se ustalite,možda i ti uspiješ izdojiti toliko za taj jedan obrok!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sreća naša pa ja još ne idem radit. :D Moja malena ne prihvaća AD, promijenila već 3 vrste i niš od tog, pokušala i mliječne kašice- ni to ne želi.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja radim i još dojim. L se navikao da u tih 8h pojede kašicu, a čim ja dođem skače na cicu i ne skida se bar sat vremena.
    Planirala sam koristiti stanku za dojenje, ai ništa od toga

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Ne znam još hoću li morati početi raditi, ako budem, moja mama (ili mm) će čuvati Zeku tako da je to super.
    Kravlje mlijeko kreće iza godine dana (s 11 mj. jogurti), to mu ionako ne mislim davati još duže vrijeme. Adaptirano ne bih davala ako zaista nije potrebno (ipak me možda neće biti više od 8 sati), zato i pitam zna li netko zasigurno treba li nadomjestak ili ne.
    čuj, pokušaj za početak izdojiti što više.
    Može jesti kompot od jabuke, to je bilo i naše prvo omiljeno piće. Zatim, kad bih ostavila malu svekrvi (ali u mom slučaju to bi bilo najviše 4h, ako bih trebala što obaviti u gradu) jela je kašice - kuhala sam ih od žitarica (koje je već smjela prema tablici), sa sitno nasjeckanim povrćem i sitno naribanom jabukom ili kompotom od jabuke (može i kruška za promjenu, ali jabuka je ipak bolja). To je bilo slatko a bez šećera, i najbolje je prolazilo. Također je jela bijelu ribu, i ako je bilo domaće piletine (kupovno meso i danas izbjegavamo).

Ako sve to ne bi bilo dovoljno, ne znam, kravlje mlijeko ne bi ipak trebala uvesti do 11-og mj (a i tada preporučam radije u obliku jogurta, skute i sira a ne čisto mlijeko). Valjda bi u tom slučaju morala dodati malo ad... ali mislim da će preživjeti s izdojenim. Držim fige!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •