Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Prvi jutarnji urin za urinokulturu

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Prvi jutarnji urin za urinokulturu

Pitanje je možda pomalo glupo, ali što to zapravo znači u trudnoći? Naime, već tjednima noću hodočastim na WC od 2 na dalje - ne mogu spavati ako mi je mjehur pun, a u zadnjim tjednima trudnoće najmanje četiri puta (sada sam trudna 37 tj.) noću jurim na WC (baš mi smeta taj pritisak u mjehuru). Nije problem dati urin za uk kada cijelu noć uredno prospavam i ujutro se probudim - ali kada je, po vašem mišljenju, najbolje napuniti posudicu jer i u 2, 4, 5 ili 6 je jutro. Ili to uopće nije bitno? Pitanje je stvarno...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U principu, za prvi jutarnji urin bi trebala ne ići na wc barem 4 sata prije uzimanja uzorka. Tako su meni rekli kad sam zadnji puta morala raditi urinokulturu.
    I to uzeti da se opereš prije uzimanja uzorka, i za uzorak uhvatiti srednji čisti mlaz (znači, pustiš malo, pa zadržiš, i onda onaj srednji mlaz uhvatiš u čašu).

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Vidiš, dobro da sam ipak pitala. Za ovaj tehnički dio znam - pranje neposredno prije, srednji mlaz... - ali nisam znala za ova četiri sata. U svakom slučaju, puno ti hvala, i znači - u ponedjeljak ću se morati malo strpjeti s tim noćnim odlascima . Dobro da znam, to me baš bunilo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Najbolje ovaj u 6 ujutro, najsvježiji je.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iz perspektive laba je najsvježiji, mislim.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam pazila da je minimalno 2sata jer jednostavno više od toga ne mogu izdržati i nije bilo problema.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure, tnx, u svakom slučaju, probat ću izdržati što ću duže moći.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dobro su ti cure rekle. Probaj izdržati što dulje možeš. 4 sata bi stvarno bilo idealno, ali mislim da je dosta bitno da piškiš tek prije polaska u labaratorij. Ja sam znala, ako u 7 idem u labaratorij u 3 sata navinuti sat, popiškiti se, u 15 do 7 ustajanje, pranje, piškim u posudicu i MM vozi urin u labaratorij oko 7.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je moj doktor rekao da ne mora biti 4 sata. Ako ima bakterija pokazat će se i nakon sat vremena. Jedino je jako bitno paziti na srednji mlaz i higijenu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Ja sam znala, ako u 7 idem u labaratorij u 3 sata navinuti sat, popiškiti se, u 15 do 7 ustajanje, pranje, piškim u posudicu i MM vozi urin u labaratorij oko 7.
    Koja organizacija

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a moze i da se stavi u frizider ako ne idete odmah u lab.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Na sobnoj temperaturi moze stajati do 2h, a u hladnjaku (+4) do 24 h.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala još jednom na odgovorima, ja sam se noć prije davanja urina strpila 4-5 sati i nisam otišla na WC. Ujutro, čim sam sve obavila, MM prije posla odnio urin (a nalazi UK napokon - sterilno, sada sam ipak mirnija, i dalje nastavljam s Acidosalusom i brusnicom da se escherichia ne bi vratila, ipak je još samo 2tjedna do termina).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •