-
Perinealna masaža, escherichia,...
Trebala bih jedan savjet. Sada sam u 35. tjednu (za dva dana), prije 10-ak dana sam započela s perinealnom masažom (obavim to za vrijeme tuširanja jer imam jedan dio na kadi gdje mogu sjesti u položaj koji mi super odgovara, inače mi je nespretno), a u 30-tom tjednu sam završila u bolnici na nekim pretragama zbog jakih bolova u preponama, ali i nisko u leđima (točnije, svugdje me gadno "šarafilo") - poput grčeva, odn.jakih menstrualnih bolova. Kada su isključili preuranjene trudove, da sam otvorena i sl. (i UZV je bio ok, sve super), našli su mi (nakon urinokulture) escherichiu (10 na 4). Pila sam amoksicilin (iako je bilo dvojbeno treba li ant. ili je dovoljno piti velike količine vode, brusnice, probiotika i sl.), na sljedećoj urinok. esch. više nije bilo, ali je izoliran enterokok (10 na 3) - nisam bila ant., ali već 5 tjedana pijem probiotik acidosalus forte (protiv svih mogućih beštija) i koristim njihove vaginalete (btw. ona neugodna bol je stalno prisutna, ali nije tako jaka). Sada sam ponovila urinok., nema enterokoka, ali se escherichia vratila (10 na 3 i dr. kaže da se u ovom slučaju, kada je koncentarcija tako mala, ne koriste antibiotici). Ja inače pijem puuuuno tekućine, brusnicu + spomenuti probiotik (ne moram ni spomenuti da me strah hoće li biti kakvih posljedica po bebu). Ono što me muči je - trebam li nastaviti s perinealnom masažom, tj. može li ona IKAKO štetiti u ovome mome konkretnom slučaju. Možda je pitanje nelogično, ali mi se sve vrti po glavi, tipa da se situacija s esch. ne bi pogoršala, iako je trenutno bolje. Poslije masaže "dolje" imam neki neugodan osjećaj oko sat vremena.)Isto me tako muči - što ako mi esch. ne nestane do poroda, čula sam da trebam liječnicima reći da mi intravenozno daju antibiotik da se ne prenese na bebicu? Je li to točno? I zadnje pitanje (treće
) - prvi put sam završila na carskom (prir.pukao vodenjak, počeli trudovi, trajalo 6 sati i morala na hitni carski jer se plodna voda zamutila, a otkucaji bebinog srca su jako oslabili...) i sada bih ga silno željela izbjeći (a 1X se nisam nimalo otvarala, nadam se da se neće ponoviti) - za mene je VBAC najpoželjnija opcija. Može li esch. kako utjecati na to, tipa da se dr. radije odluče na carski (a budući da je jedan carski već iza mene...)? Naime, ne bih na porod željela doći kao neinformirana ovca kojoj se sve živo može "prodati". Koji konfuzan post, nadam se da sam bila bar donekle jasna. Unaprijed hvala na odgovorima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma