Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 249

Tema: Varazdin 3. dio

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Mfo je doma!

Mfo je jučer u 12 puštena doma - sve je bilo super sa njom i bebicom, tako da je nakon 48 sati mogla ići!!!

Eto što je prirodan porod

Pitala sam je kako se osjeća... na koliko % joj je snaga ... veli na 90%... vaoooo!!! I ja bih takav porod Bit će, jel da, jel da? Evo mi čekamo još nekih tjedan dana.

A argument za udaljenu bolnicu... klima!
    Ja sam se odlučila na onaj koji razumiju svi - imam žnoru poznam nekog na to ljudi automatski klimaju glavama sa izuzetnim razumijevanjem

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ideeššš!! Kako bih i ja voljela ići doma nakon 48 sati 8) Baš mi je drago za nju.

I ja čekam i nadam se!

A Svea, od tebe sam kopirala razlog jer mi je dojadilo objašnjavati, pa veli da imam vezu - i svi mudro kimaju glavama

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bravo za mfo!!! :D

Svea i Tiwi, vjerujem da će i vaše pričice biti slične, ako ne iste...
    Ja odoh na pregled u pon., vjerujem da ću ostati zbog nadzora i ne mogu reći da pomalo ne zavidim onima kojima je porod radosno i lijepo iskustvo... zavidim na pozitivan način (da me ne bi krivo shvatile...).
    Curke, držite se i ustrajte u svojim naumima i pozitivi !!!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Amica evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da prođe što bolje.

I ja sam u ponedjeljak na pregledu kod dr Jukića. Možda se sretnemo

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tiwi, hvala!
    Možda se i sretnemo, ja ću negdje tokom poslijepodneva se pojaviti, tako da ako i ostanem bude ipak pola dana manje... 8)
    A dr. Jukić te naručio ili je praksa ipak obaviti koji pregled kod njih?
    Sretno i tebi Tiwi i Svei !!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bok, cure! Evo brzinskog javljanja dok nekim čudom oboje spavaju!
    Svea vam je ukratko rekla kak nam je bilo, a ja još uvijek ne mogu vjerovati da sam već rodila i došla doma i da se super osjećam! Lovro je dosta zaljepljen za mene odkad sam došla doma i ne želim niti razmišljati kako bih to odradila da fizički nisam toliko dobro!
    Inače, na porodu mi je bila sestra Viktorija i dr. Kolenko ( on je specijalizant) i doslovno je obavio prvi pregled da ustanovi da je porod počeo i poslije me došao pozdraviti u sobu kad mu je završila smjena da me pita jesam li zadovoljna !!!
    Moram reći i da imaju krasnog prodojećeg pedijatra (neki stari čiča), a i sestre se trude. Meni su svaki put na viziti gledali da li nam je dobar položaj na cici, a od cimerice bebu su dok je bio na sunčanju hranili njenim mlijekom na čašu (bez da je ona to tražila), a pedijatar joj je rekao da ga dolazi stavljati na dojku svakih 2 sata (što ona, na žalost, nije radila jer ne kuži koliko je to važno, ali s njihove strane je bilo sve ok).
    Uglavnom, više me nitko nije pitao zašto sam išla u Varaždin, a mama mi je jučer rekla da ako ću imati još djece da me ona ne pusti niti u jedno drugo rodilište!
    Kad dođe MM stavit ću vam sličke da vidite moju princezu!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mfo kako dobro zvučiš!! Čestitam još jednom!

Amica je, za sutra me dr Jukić naručio, ali zato što sam bila prošli put kod njega na onoj prvoj "rodilišnoj" kontroli (kad uđeš u 39. tjedan). Doduše, ja sam slučajno došla baš kad je on bio dežuran jer iako je on okej i super, mislim da su i drugi dovoljno dobri za takav pregled. A i inače - običaj je da se dođe pred kraj na pregled u rodilište gdje ćeš roditi. Ispalo je baš super

E sad, ja sam danas baš nekak sva čudna. Jel' takav dan ili što, ali baš sam si drukčija. A i trbuh mi je svako malo tvrd ko kamen. I svrbiiiiii kao nikad do sad u cijeloj trudnoći. Mažem se non stop ali ne pomaže. Malac se malo ritne kad se trbuh omekša pa opet ispočetka. Baš nekako neudobno i neugodno, iako ne boli nešto posebno.

Sutra sam u VŽ rano ujutro pa ak se ne javim neko vrijeme (koji dan)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tiwi, onda se vjerojatno sutra ne vidimo, a dalje- tko zna....
    U svakom slučaju, vjerujem da ćeš se javiti prije mene
    A što se problemčića tiče, muče nas iste stvari na isti način....osim što ja dobivam još po buši u zadnjih par dana i "rozaste puteljke" bez obzira kolko se mljackala...a da ne spominjem da sam naduta ko mala bačvica (iako mi trbuh baš i nije velik- a možda je i u tom problem...). No, moram priznati da me sad to najmanje brine, naspram onog što slijedi.
    Pusa tebi, Svei, Mfo i njenoj maloj bebi i svima ostalima koji su se našli na ovom topicu!

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tiwi, normalno da dobro zvučim - ja sam nova žena nakon ovog iskustva (naročito zbog lošeg iskustva s prvim porodom)! Osim toga, bilo mi je jako važno da budem fizički i psihički dobro jer je Lovri i ovako promjena što me mora dijeliti s nekim, a sada ipak mogu normalno s njim obavljati sve na što je navikao!
    Stavila sam slikice u potpis pa pogledajte!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mfo, tako mi je drago
    totalno sam se raznježila nad fotkama iz rodilišta, kao da sam jučer bila tamo i uživala

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mfo slikice su prelijepe, a bebolina je

ah, kako su omamljujući ti hormoni nakon jednog tako lijepog poroda.

tiwi, jedva čekam da to iskustvo podijeliš s nama

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mfo slikice su prelijepe, a bebolina je

ah, kako su omamljujući ti hormoni nakon jednog tako lijepog poroda.

tiwi, jedva čekam da to iskustvo podijeliš s nama

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mfo, mene porodila isto sestra Viktorija jelda da je žena pre pre dobra i toliko profi, a opet vrlo nježna i ljudski pristupa svemu! ma prezlatna je. MM i ja smo bili oduševljeni njome. Kad smo odlazili, rekla nam je da se vratimo po curicu 8) (imam 2 dečka).
    Inače, i ja kad sam se vratila iz rodilišta sva sretna i ozarena, kao da nisam rodila prije 3 dana, isto me nitko više nije pitao zašto smo tamo išli

čestitam!

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mene sestra Viktorija nije porodila (iako je za moje vrijeme odradila svoje cijele dvije smijene ), ali me je primila i 'pripremila' i ostala mi je u stvarno lijepom sjećanju. Sad kad sam vidjela sliku baš sam se raznježila. A sve slikice su

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma sestra Viktorija je moj anđeo - bila je nenametljiva, a opet mi je stvarno sugerirala ono što je bilo potrebno da porod što kraće traje (ležanje na boku pred kraj, a ja sam imala totalne traume od toga zbog prvog poroda), a kad me primila tranzicija rekla mi je "pa znate da radite najbolje za bebu i sebe" i za 20 minuta cura je bila vani!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno ... i mi za Varaždin :)

Bok cure!
    Evo i mi se javljamo, kako se veselimo da idemo u Varaždin.
    Termin nam je 31.05.
    U utorak idemo na prvi sat tečaja.
    Jedino sam htjela pitati - kakav je red za te preglede u trudničkoj ambulanti? Sada sam gotova s 36.tjednom, od svog doka dobila sve papire za rodilište. Moram li se javiti prije dolaska ili kako? Kako ste vi organizirale logistiku oko toga? Moguce li možda da preglede obavim n.pr. utorkom prije tečaja?

Ima li još netko termin blizu mog?

... i hvala svima vama na cijelu ovu temu. Već duuuuugo čitam i priče s poroda i vaše diskusije, ali tek sada stignem na druženje, kad već konačno stala s poslom.

Puno pozdrava!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mfo prekrasne su slike...
    Tak mi je krivo dok ih vidim...beba pored tebe..a meni ju odmah stavili u krevetac...
    bas mi je drago da je sve dobro proslo

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mfo čestitam!
    preljepa su ti dječica

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    totalno sam se raznježila nad fotkama iz rodilišta
    i odmah bi opet

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

amica... jesi rodila?
    Meni je termin bio 4.5. ali još sam u "komadu"

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    mfo
    Tak mi je krivo dok ih vidim...beba pored tebe..a meni ju odmah stavili u krevetac...
    i nju su bili na kratko stavili u krevetić, ali ju je MM stavio kraj mene

Hvala, cure, za komplimente! I ja sad razmišljam o još jednom djetetu, a to prije nije baš bila opcija kad bih se sjetila poroda!

Chika Pika, ambulanta radi ujutro. Nije gužva za ctg i pregled, ali za uzv se čeka. Ja sam ih nazvala da pitam za naručivanje, ali ne trebaš se naručiti, samo dođeš, javiš se sestri i to je to. Mislim da uzv ni ne trebaš tamo raditi, meni nije pisalo na uputnici, ali mi je dr. Jukić htio napraviti jer mi je na zadnjoj kontroli moj doktor napisao da ima manje plodne vode pa je htio provjeriti. Želim ti prekrasan porod!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hej, book! nije me dugo bilo a? ms mar? kak si mi? evo tek sam sad skuzila kak se zove predivna primalja koja je i mene porodila jer sam je vidjela na slici sa mfo! bila sam ocito prekratko u radaoni i pod veeeelikim trudovima da bi se uspjela malo bolje upoznati s njom! ma zenska je super! tak se trudila da ne mora napraviti epiziotomiju da joj skidam kapu (makar je na kraju morala, al dobro...drugi put nece morati) )
    i meni je u varazdinu bilo super, kaj se tice poroda, a boravak u bolnici mi je bio malo manje super, al kaj se moze! ( to radi, cini mi se, malo slabije iskusne pedijatrice)

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bok, nn24, nakon dužeg vremena. Jel da je fora vidjeti kak se nove mame dogovaraju i pripremaju za posjet Varaždinu? Ja se uvijek nekako veselim iako nisam uspjela ostvariti porod kakvom sam se nadala. Valjda se pripremam za novu priliku.
    Mislim da nije OT, ak pitam zašto je boravak u bolnici bio manje super. Nešto konkretno ili?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Svea prvotno napisa
    amica... jesi rodila?
    Meni je termin bio 4.5. ali još sam u "komadu"
    Svea i ostale curke!
    Evo mene napokon doma sa našom malom Dorom!
    Ukratko, 28.4. sam hospitalizirana na odjelu dr. Špoljarić ( moram reći da su na odjelu patologije SVE SESTRE i više nego super) koja je bila vrlo korektna i vodila je računa da sve bude pod kontrolom.
    4. 5 trebao je biti carski ali zbog plodne vode napravljen mi je na ho-ruk 2.5., što je za mene bilo nenadano i puno bolje.
    Napravljen je ok, ipak sam se odlučila za opću koja mi je i odobrena i nije mi žao jer je dr. rekao da je moju maternicu jedva pokrpao...
    Dora je super, čak nije uopće pala na težini jer imam mlijeka....
    Nakon carskog su me smjestili u jednokrevetnu sobu na prvom katu i tu počinju male noćne more.... ukratko, sestre uopće nisu naklonjene " caricama" kojih bi se najradije odmah riješile ali ne mogu...
    Uz to, moram naglasiti da upoće nisam zvoncala nego sve obavljala sama ( Dora je sa mnom bila od kad sam ušla u sobu) i viđale su me samo na viziti. Prilikom posjeta MM bile su JAKO BEZOBRAZNE, nisu ga puštale do mene( iako ima na to pravo), nego su mene tjerale u sobu za posjete a to nisam bila u mogućnosti ni zbog mene same ni zbog Dore koja bi za to vrijeme ostala sama u sobi. Otpustili su me 6.ti dan iako ja baš i nisam bila oduševljena s tom idejom ali eto...
    Što se higijene tiče, ne mogu se požaliti kao ni na komfor koji sam imala iako 6 dana u sobi sama...dosadi.
    Eto, curke, HVALA SVIMA koje ste bile sa mnom i mislile na me!

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

cestitam svima koje su rodile nedavno i samo se javljam jer sam danas sasvim neplanirano u Zgb upoznala gdju primalju Eriku i sad mi je srce definitivno na mjestu
    ako se ne isprijeci neka turska sila eto mene definitivno u Vz (nemam vise sta sumnjati u svoju odluku)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

amica, čestitam :D

Citiraj amica prvotno napisa
    Prilikom posjeta MM bile su JAKO BEZOBRAZNE, nisu ga puštale do mene( iako ima na to pravo), nego su mene tjerale u sobu za posjete a to nisam bila u mogućnosti ni zbog mene same ni zbog Dore koja bi za to vrijeme ostala sama u sobi.
    Ovo je, nažalost, stalna praksa u vž, čak i u jednokrevetnim sobama. Pod izlikom da bi tata mogao zaraziti bebu . To je bila moja jedina zamjerka rodilištu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Cekaj malo...pa zar nije u VZ rodilistu ocevima dozvoljeno da budu sa mamom i bebicom u sobi???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u sobi ne.
    dozvoljeno im je da, osim što su tamo kroz cijeli porod, provedu i ona 2 sata nakon poroda s mamom i bebom. možda te to zbunilo

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a kad onda tata može vidjeti bebu?
    i ako sam sama u sobi, ne znam zašto ne bi smio ući... to sa zarazom mi nema smisla, jer će biti skupa za 3 dana... i to stalno..

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Cekaj,Lutonjice zar na tvojim fotkama koliko se sjecam nije TM sa vama u sobi???
    Nedavno sam isto gledala fotke od forumasice Tiwi i mislim da je i njem muz bio s njima u sobi.Sta ne?
    Ajme,recite mi da se nisam zbunila
    Jer ako se sjecas kad sam ja rodila Antu da sam bila 8 dana u bolnici a MM vidio sina samo na minuticu preko stakla i tek pravo nak 8 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na našim fotkama je MM u rađaoni.

ma ja sam tebe shvatila da pitaš da li tata boravi svo vrijeme s mamom i djetetom u sobi - to ne. ali svaki put kad su on i zara došli u posjetu, oboje su vidjeli i margitu, i ne samo vidjeli, nego i ljubili i nosili i mazili. budući da je beba cijelo vrijeme s tobom, nema sestara koje bi bile "posrednice" u donošenju djeteta. pa ako vam ne daju da MM i starije dijete uđu u sobu, možeš ti iznijeti bebu van na hodnik. mi smo kombinirali i jedno i drugo.

na pinocchijinim fotkama su tata i starija seka baš u sobi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

E sad mi je vec lakse...
    Nisam mislila da je tata cijelo vrijeme s nama u sobi vec kad dodje u posjetu dali moze uzet bebicu,biti nam blizu...
    Opako razmisljam o VZ a i MM.
    A vase fotke su mi zakon,vidi se da ste sretni i opusteni,

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma da, naravno da tata i braco mogu žnjarati bebu

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

:D :D :D
    Jedva cekam kavicu da te gnjavim pitanjima...
    Necu sad zachatavat temu vec se vracam na VZ...Sorry cure.

Sad,koliko nam treba do VZ?
    Gdje se nalazi rodiliste?
    Jel moram tamo na preglede prije poroda ici?
    Jel imaju kadu,stolcic ili sta?
    Prvi put sam rodila na sred hodnika na obicnom krevetu tako da drugi porod zelim nesto bolje...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sad je i meni lakše...

Lutonjica koje slike

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za početak:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=136&Show=1822

s tim da sad u varaždinu ima nekoliko (mislim čak 5 ) stolčića (što nije bio slučaj u vrijeme pisanja tog teksta)
    kade za sada nema

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Stolčića ima 6

Držim fige cure, da vam bude što ljepše i prirodnije!

E da, samo jedna info o tome zašto se "ne može" u sobe gdje su mame i bebe. Naime, prije se moglo bez problema, ali se onda vrločesto događalo da su dolazile cijele svite, rodbina u velikom broju, pa se uguraju u sobu (gdje ponekad ima i dvije mame) pa nikad otići isl. A često se znalo desiti da pokoji pripiti tata zalegne na krevet isl.

Naravno, teško je stajati na vratima i odlučivati tko može unutra a tko ne može. Zato se više ne smije po sobama. Osim ak su sestre dobre volje, nije gužva a posjeta se čini pristojna.

MM je bio dva dana i oba je bio kod nas u sobi.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa

za početak:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=136&Show=1822

s tim da sad u varaždinu ima nekoliko (mislim čak 5 ) stolčića (što nije bio slučaj u vrijeme pisanja tog teksta)
    kade za sada nema
    mene u zadnje vrijeme muce tehnicki detalji tipa
    - spavacica - moja ili njihova? ako moja koliko kom?
    - obleka za klinca - ok, za izlazak iz bolnice (prema vremenu iako sam cula da bolnice forsaju duge rukave bez obzira na temp :? ), ali ako je klinac s tobom 24h i mozes ga i presvlaciti i kupati sam, da li onda nosis svoju obleku ili se koristi njhova?
    - pelene - nosis jednokratne svoje ili oni imaju (ja bi radje svoje, znam tocno koje) kao i kremica za guzu...
    - vlazne maramice - da? ne? ovisi o tome kako ja zelim "tretirati" klinca - vodom (na krpici ili vatici) ili kemijom, ili o necem drugom?
    - ogrtac - termin mi je u 8mj, pretpostavljam vrucine, tata moze ako je sam do sobe, zar mi je potreban?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

spavacica tvoja- meni bile dosta tri..jedna za porod i dvije za poslije
    obleka za klinca ne treba...oni ti daju
    pelene nosis svoje, krema za guzu imaju oni, vlzne maramice mozes ponjeti ako ces sama prematati (oni brisu jonhsonovim)
    ogrtac---meni ni u 3.mj nije trebao jer je bilo vruceeeee
    meni m nije smio u sobu iako sam bila sama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

spavaćica tvoja. barem jedna po danu.
    obleka za klinca njihova.
    pelena, maramice, krema - tvoje

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sve vise razmisljam o VZ

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako ti pofali spavaćica, možeš tražiti da ti daju u rodilištu. Flanelske su, ne izgledaju bogznakako, ali fino hlade ljeti .

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Drage moje,

Evo... i ja konačno rodila! U Varaždinu!
    Naše iskustvo je također pozitivno i prekrasno pa ću rado sa vama podjeliti priču, no za sada mi je malo teže uloviti vrijeme da je napišem obzirom da uspostavljamo ritam dojenja (koje nam ide iiiiizvrsno!!!!)...

Zahvaljujem svima na ovom topicu koji su mi davali informacije i podršku. Drago mi je da sam odabrala VŽ jer sam dobila porod iz snova!

Puse svima!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Svea, od srca čestitam! :D

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Evo i ja se prijavljujem. Vec dugo citam o VŽ i u pocetku me bilo jako strah, tipa sta ak odem a bude i gore nego prvi put. ali onda sam, upoznala Jukica i Eriku - oni su mi razbili sve sumnje.Ne ocekujem cuda, samo normalan porod.Termin je sutra, pa sad brojim sitno......

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kaj već sutra :shock:

Ajd dodji "gore" na kavu ak možeš hodati

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

To sutra mi je trajalo u beskonacnost. Ak sam u komadu i ne bu pre vruce vidimo se. Mozda se prije porodim ak uspijem doc do gore :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hej, samo da ti pošaljem i samo polaaaaaaaako. Mogla bi imati prirodan porod kod Tiwi

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Hej, samo da ti pošaljem i samo polaaaaaaaako. Mogla bi imati prirodan porod kod Tiwi
    Nije bed, barem dvije vrhunske doule znaju put do mene

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Zvala sam VZ da ih pitam za tecaj...Ide se iza 30-og tjedna,nisu potrebne rezervacije i placa se 300,00kn...
    Jedva cekam :D

Svea-cestitam
    Daj ispricaj nam kako ti je bilo!
    suncemojemalo- sretno!!!

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •