Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 249

Tema: Varazdin 3. dio

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

spider pig j sto se tice coporativnog odlaska u radjaonicu i dobrog rasporeda mislim da ce to dobro ispast-pa kaj ak nas 3 ili 6 odjednom dodju radjat.ti i ja bi se mogle srest u radjaoni posto su nam termini samo u 2 dana razmaka.iznenadila sam se koliko ima parova. mogle bi se nas dvije iz zg sa slicnim terminima upoznat-pa da idemo zajedno u trudnicku ili sl.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Spider Pig može se na stoličić i s dripom, ja sam to prošla prije 2 tjedna tako da znam iz vlastitog iskustva

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

točekica, ja sam svakao za druženje i upoznavanje :D :D
    slobodno mi pošalji pp..

inače, pitala sam jučer dr kako to izgleda u rađaoni - bude li gužve i navale. rekla je da se zna dogodit da navali dosta žena, pa ih onda smještaju u rađaonu po prioritetima.. ne znam, valjda one koje su više otvorene idu prve... jer imaju samo 6 bokseva i 1 pomožni krevet (ako sam ja to dobro shvatila..)

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam ti u maksimiru.mislim da sto se stolcica tice mozes na drip i uzet analgetike ali da nemreš epiduralnu jer moraš osjecati noge
    p.s.Spider pig ak si za kavu javi mi na pp pa cemo se dogovorit

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Spider Pig može se na stoličić i s dripom, ja sam to prošla prije 2 tjedna tako da znam iz vlastitog iskustva

super! ja sam mislila da se sa dripom ne smije jer je te trudove valjda teže kontrolirat.. pa bi na stolici bilo teže

a kako je tebi bilo? koliko je trajalo? jel ti to bio prvi porod?
    uf, koliko pitanja

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ni ja ne mislim nositi plan sa sobom, nego samo napomenuti što želim, a mm će se pobrinuti da to i dobijem
    i ja bih htjela stolčić i što prirodnije, ako bude moguće....

meni je dr. jučer bila simpatična, ali uvodno predavanje me se nije dojmilo - komotno sam ga ja mogla održati
    to je zato što previše visim po rodi

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

to uvodno predavanje je za one koji ne vise po rodama i ostalim forumima.mislim da je mom mužu bilo puno lakše kad je dr. rekla da porod kod prvorotkinji traje tako dugo(bojao se da necemo stici u vž kad meni pocnu trudovi).sad je mirniji i sretniji i nije ustrasen voznje do vž

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Ovo me jako veseli!
    Mislila sam da mi zbog diabetesa, koji u pravilu znaci raniji inducirani porod, nema ni smisla ici u Varazdin.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

deedee na tecaju su rekli da ne prakticiraju prirodan porod nego med. asistirani kod trudnica koji imaju kronicne i metabolicke bolesti-al to znaci da ces dobit lijekove protiv bolova(zbog vazokonstrikcije koja nastaje u stresu). kontraindikacije za stolcic su prevelika beba i zadak i mislim epiduralna.neka me netko ispravi ili nadopuni.Najbolje bi bilo da nazoveš rodiliste i pitas ih.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da, svjesna sam da mi sanse nisu velike, no svakako cu ih nazvati i pitati.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Spider Pig,da,meni je to prva beba i s obzirom da je prva porod je prošao savršeno.Rodila sam kod dr. J koji je dozvolio da sve bude onako kako ja želim, ništa nije forsirao i na tome sam mu beskrajno zahvalna.U početku sam bila protiv dripa, ali drugačije nije išlo pa sam na kraju ipak dozvolila i nakon toga je moj anđelčić ubrzo bio vani Izbjegla sam i epiziotomiju i prošla bez ijednog šava :D
    Prve trudove sam osjetila doma ujutro u 6,rodila navečer u 21,45...dakle, trajalo je,ali zato jer ja nisam htjela ništa forsirat, a i doktor je dozvolio pošto je s bebom sve bilo u redu. I da, bolilo je, ali ja bi opet sve ponovila
    I MM je bio samnom što mi je neopisivo puno značilo pa ako imaš tu mogućnost svakako ga povedi sa sobom.Sve u svemu, prekrasno iskustvo.
    Ako imaš još pitanja rado ću ti odgovorit

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dunja&vita čestitam!!
    stvarno mi je drago čuti da porod kod prvorotkinje može tako dobro proći!
    i još si prošla bez epiziotomije - zakon!! :D :D i ja bi takav porod

a kad si krenula iz zg u varaždin? koliko si vremena provela u bolnici? znaš li jesu li i drugi doktori susretljivi kako dr j., ili treba imati sreće da se naleti na njega?
    imaš li ti kakvu priču s poroda, da te ja ne udavim sa 570 pitanja??

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Spider Pig prvotno napisa
    dunja&vita čestitam!!
    stvarno mi je drago čuti da porod kod prvorotkinje može tako dobro proći!
    i još si prošla bez epiziotomije - zakon!! :D :D i ja bi takav porod

a kad si krenula iz zg u varaždin? koliko si vremena provela u bolnici? znaš li jesu li i drugi doktori susretljivi kako dr j., ili treba imati sreće da se naleti na njega?
    imaš li ti kakvu priču s poroda, da te ja ne udavim sa 570 pitanja??

Pridružujem se čestitkama i potpisujem pitanja. Mene od poroda dijele tek dani, a također sam prvorotka koja se sprema roditi u Varaždinu. Svaka informacija je dobro došla.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Samo pitajte cure,pa zato smo ovdje...
    U Vž sam krenula oko pola 10,a trudovi su mi počeli u 6 ujutro. Mogla sam još ostat kod kuće, ali prvi mi je put pa sam išla na sigurno
    Što se tiče ostanka u bolnici,već u četvrtak sam bila doma, a rodila u ponedjeljak navečer.
    S drugim doktorima nemam iskustva jer sam ja svjesno išla u Vž zbog dr. J i sve sam imala dogovoreno s njim, ali ako si čitala priče drugih cura onda ti je valjda već jasno koga treba izbjegavat, naravno kad imaš tu mogućnost.Ne znam dal si već bila na pregledu u Vž i kod koga?

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja još nisam bila na pregledu, jer sam tek u 29-om tjednu. znaci, ako zelim, ja se slobodno mogu naruciti kod kojeg hocu doktora??

ali, koje su mi sanse da bas taj doktor bude u smjeni kad ja dodem rodit? jel ti on napravio uslugu pa te dosao porodit, il si imala srecu da je on bio tamo?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

za pregled se mozes dogovoriti s kim hoces ali za porod ides onome cija je smjena...

dr. Jukic je preidvan covjek koji je mene u rađaonu dosao pogledati iako nije bila njegova smjena (naravno samo pogledati i reci par ohrabrujucih rijeci)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Spider Pig, imaš odgovor na PP

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bila na pregledu i baš se potrefio dr. Jukić. :D Sve prošlo super, a ponovni sastanak bi trebao biti za tjedan dana (39.+ tjedan trudnoće). dunja&vita)) hvala ti na informacijama, uvijek je lijepo i ohrabrujuće pročitati nečije pozitivno iskustvo.

Da, znam otprilike koga treba izbjegavati i znam da ne mogu utjecati na to tko će biti dežuran baš kad ja dođem roditi, ali zato stalno šaljem dobre vibracije, pozitivne misli i sl.

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Palonkica prvotno napisa
    Da, znam otprilike koga treba izbjegavati ...
    palonkica, mozes li navesti imena onih koje treba izbjegavati, pliz.

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mogu, naravno, ali imaj na umu da su to informacije koje sam i ja pročitala (bilo na ovom bilo na drugim forumima) te da nemam osobnih iskustava s tim doktorima (osim s dr. Jukićem ).

Dakle, prema riječima i iskustvima drugih trudnica bilo bi dobro izbjegavati dr. Dombaj, dr. Čupić, dr. Mendaš, dr. Cvijović i dr. Špoljarić. Ako te zanimaju opširnije informacije i iskustva trudnica probaj još malo z-google-ati njihova imena, sigurna sam da ćeš nešto naći.

A što se tiče liječnika koji su na dobrom glasu, to su (i opet prema riječima i iskustvima drugih trudnica) dr. Jukić, dr. Tot, dr. Kirchbaum i dr. Fara. Ja osobno potvrđujem za dr. Jukića, ali njegovo ime si u pozitivnom kontekstu sigurno već puno puta ovdje pročitala.

Evo, to je ukratko to, a ako te zanimaju objašnjenja tko-zašto onda još malo potraži priče i iskustva trudnica po net-u. Ne znam... možda bi bilo dobro da netko još potvrdi moje informacije ili me ispravi. Kao što već napisah, ovo su zaključci koje sam ja donijela na temelju pročitanih iskustava drugih trudnica. :/

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja znam da dombaj treba izbjegavati u svakom slucaju...cupica malo manje a ove ostale nemam pojam koji su

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

dr. Dombaj i dr. Cvijović je jedna te ista doktorica, tj. dr. Dombaj-Cvijović

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a da se ne bi izgubio raspored sa onog zaključanog topica, kopiram ovdje:

Citiraj saska7 prvotno napisa
    kak imaju 2 cekaonice, u jednoj od njih je oglasna ploca sa rasporedom dr.-a po danima

dakle, ono sto je standardan raspored (mozda ce se s godisnjima mijenjati, ne znam) u trudnickoj ambulanti:

pon - dr. Cvijović
    uto - mr.sci. Špoljarić
    sri - dr. Kirchbaum
    čet - dr.D... (zaboravih ime, ajme strahote) i dr. Jukić
    pet - dr. Fara

radno vrijeme 9-13h

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

@Tocekica: spominješ kontraindikacije za porod na stolčiću, jedna od njih je prevelika beba. Možeš li mi to malo pojasniti? Naime, razmišljam o Vž nakon prvog poroda u Ri i dečkić je trenutno dosta veći od prosjeka (sad sam 29. tjedan)...

Također sam čitala da je jedna od cura iz Vž rodilišta izašla nakon 48 sati, pa me zanima da li je to bio izlazak na vlastitu odgovornost, traženi, ili je to praksa?

I konačno, vidim da se jako, jako puno piše o tečaju: da li je on obavezan za porod u Vž? Mi smo bili na tečaju u Zg 2007. prije prvog poroda i nismo mislili ići ponovo jer nema potrebe.

Hvala, curke!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

@n@,tečaj je obavezan samo ako želiš da ti suprug bude na porodu, ali i potvrdu za njega možeš dobiti ako uplatiš tih 300 kn, a ne prođeš cijeli tečaj jer to nitko ne kontrolira, barem nije kad sam ja bila.

Ja sam nakon poroda izašla iz rodilišta nakon 48 sati pošto je sve bilo u redu i samnom i sa bebom, ali obično je preksa 3 dana, naravno ako nije carski u pitanju.

E sad,što se stolčića tiče nisam baš sigurna da je prevelika beba kontraindikacija jer poznajem curu koja je bebu od 4,5 kg rodila na stolčiću

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam također čitala da je jedna ženska s bebom izašla iz rodilišta već nakon 48 sati, ali kol'ko sam ja shvatila to je bilo zbog iznimno dobrog poroda te nije bilo potrebe da ih se zadrži duže. Inače, praksa je kao i u drugim rodilištima tj. ostaje se 3 dana (ako je sve ok.).

Što se tiče tečaja, mislim da je on za Vž obavezan, ali najbolje bi bilo da nazoveš i pitaš. Inače, tečaj se plaća 300kn i onda dobivate potvrdu da ste bili na tečaju (npr. ti i suprug ili koga već želiš sa sobom u rađaoni). S tom potvrdom dolaziš onda i na porod. Mislim, to je ono kaj sam ja shvatila tak da smo mi recimo sve to prošli i sad je potvrda spremljena sa svom ostalom dokumentacijom i čeka.

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dunja&vita)) i u našoj grupi je bilo parova koji nisu prošli cijeli tečaj tak da mislim da se to može dogovoriti, ali bez uplatnice od 300kn nitko nije dobio potvrdu. Mislim, meni je to i ok. kad već idem tamo i koristim njihove "usluge".

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo svojevremeno prošli tečaj u Petrovoj i sve što je Miro tamo "naučio" sam ja doma ispravljala To je blagoslov i prokletstvo života pod istim krovom s jednom Rodom

I drago mi je da ne inzistiraju na kompletnom odslušanom tečaju kao uvjetu za potvrdu, naročito bi to bilo relativno gubljenje vremena za jednog tatu koji je već bio na porodu i prošao najbolji mogući tečaj - u rađaoni

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    @Tocekica: spominješ kontraindikacije za porod na stolčiću, jedna od njih je prevelika beba. Možeš li mi to malo pojasniti? Naime, razmišljam o Vž nakon prvog poroda u Ri i dečkić je trenutno dosta veći od prosjeka (sad sam 29. tjedan)...
    jedna od kontraindikacija je i mekonijska plodna voda

-a ovo za veliku bebu najbolje da dogovoriš pregled sa dr. Jukić (pred kraj trudnoće) pa da on pogleda na uzv kolika je beba i da li je porod na stolčiću dobra opcija za tebe
    - meni je H. procjenio na 3750-4000 kg i nije ni spomenuo da je prevelika za porod na stolčiću

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Palonkica prvotno napisa
    Što se tiče tečaja, mislim da je on za Vž obavezan
    kak to misliš?
    pa ne mogu odbiti trudnicu ako nije prošla tečaj...
    ili sam krivo skužila (što me zadnjih dana ide ), ti si mislila da je obavezan za tate ako žele biti na porodu? to jest.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad je beba velika, lakse ju je roditi na stolcicu. naime, u vertikalnom polozaju vaginalni prolaz je nekoliko centimetara kraci, a cak 30% siri, tako da su puknuca rjedja, a beba moze izaci s manje traume i mogucnosti da zapne.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    kad je beba velika, lakse ju je roditi na stolcicu. naime, u vertikalnom polozaju vaginalni prolaz je nekoliko centimetara kraci, a cak 30% siri, tako da su puknuca rjedja, a beba moze izaci s manje traume i mogucnosti da zapne.
    meni se ovo čini logično, al pitanje je kako je to u praksi...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u kom smislu?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je totalno nebulozno da MORAMO proći tečaj da bi nas primili u rodilište na porod na stolčiću...

Mi smo bili prije 2 godine u Zgb na tečaju i ni mm ni ja nismo naučili gotovo ništa što već nismo znali i prije.
    Prema tome, uvjerena sam da nema razloga da nas 'ne prime' na stolčić.
    Budem još zvala gore da provjerim...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne prolazi se tečaj radi stolčića, nego radi prisustva partnera na porodu

dakle, ako zelis supruga s tobom u rađaoni, on treba prisustvovati tecaju. nema veze sto je vec jedan porod iza vas.

ponavljam, tecaj nema nikakve veze sa stolčićem

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znači, on bi PONOVO trebao proći tečaj?? No way... kakve gluposti sve neće smisliti... :/

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sto ako je partner na porodu zena koja je vec rodila? treba li i ona imati papir s tecaja ili je dovoljan neki dokaz da ima dijete ili...?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

partner treba proci tecaj, bio to suprug koji je ili nije bio na prijasnjim porodima, bila to mama, sestra ili prijateljica koja je vec rodila.
    tecaj ima 4 predavanja, s tim da se u slucajevima kad zena nije prvorotka moze dogovoriti da se ne prisustvuje cijelom tecaju - nego da se dođe jednom, da se upozna s rodilistem, i da se plati tih 300 kn za tecaj.
    meni tih 300 kn uopce nisu problem, jer sam za njih dobila prekrasan porod i potpuni rooming in

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali je u najmanju ruku smijesno i apsurdno...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Felix, mislim na to dopuštaju li oni porod na stolčiću ako je beba velika....
    ne vidim neke logike da zabrane stolčić zbog prevelike bebe, jer baš kao što si rekla, pa više se otvoriš u tom položaju i samim time je lakše roditi veliku bebu...
    ali ne znam što oni prakticiraju....

i ja mislim da je tečaj obavezan samo ako partner želi biti na porodu, i isto mi nije problem dati tih 300kn
    na uvodnom predavanju nisam čula ništa novo, jer previše visim ovdje
    zato jedva čekam sutra jer će biti sestra Erika i bit će neke praktične stvari

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ali je u najmanju ruku smijesno i apsurdno...
    pa je

ali pretpostavljam da ce svaka rodilja bar jednom prije poroda skočiti do varaždina, ako ništa drugo da nauči put do rodilišta
    pa onda to može spojiti s tim jednim odlaskom na tečaj i stvar je riješena

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ako ništa drugo da nauči put do rodilišta
    je, ne bi bilo zgodno lutati okolo s trudovima...

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    partner treba proci tecaj, bio to suprug koji je ili nije bio na prijasnjim porodima, bila to mama, sestra ili prijateljica koja je vec rodila.
    tecaj ima 4 predavanja, s tim da se u slucajevima kad zena nije prvorotka moze dogovoriti da se ne prisustvuje cijelom tecaju - nego da se dođe jednom, da se upozna s rodilistem, i da se plati tih 300 kn za tecaj.
    Da sad ne ponavljam, Lutonjica je sve lijepo razjasnila, upravo to sam mislila kad sam rekla da je tečaj obavezan.

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni je predavanje sestre Erike bilo najzanimljivije i u stvari najljepše od sva četiri. Posebno mi se svidio filmić kojeg nam je na kraju pustila, a radilo se o video prikazu nekoliko prirodnih poroda (uključujući jedan na stolčiću). Odmah sam "naručila" jedan takav porod. Sad čekamo.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da li netko zna kad je slijedeći tečaj tamo? Zvala sam sad gore, ali mi se ne javljaju.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ni ja neznam kaj je tocno prevelika beba(kontraindikacija stolcica sa prezentacije)-kakti velika beba može zapeti pa onda je potrebna brza intervencija i manipulacija kaj nije dr zgodno ak si na stolcicu(to je dr rekla na tecaju). sutra je tecaj ponovno u 18 sati!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, opet komfor i ono sto je zgodnije osoblju, a to sto je bolje za rodilju i za dijete, o tom potom...
    ali dobro. treba vremena da se neke stvari promijene u glavama. nadam se da ce za 10 ili 20 godina drugacije razmisljati.
    zato je najbolje ne petljati previse u trudnoci i ne ici na 100 ultrazvuka i procjena jer ako nesto trazis, sigurno ces i naci. sumnjam da ce u trudovima ici procjenjivati velicinu djeteta.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a definicija prevelike bebe je toliko maglovita i nejasna da vise ovisi o lijecniku koje postavlja dijagnozu nego o realnim predispozicijama.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo da i ja ohrabrim žene koje imaju namjere potegnut do Varaždina na porod..Rađala sam tamo prije 8 mjeseci i moram reči da sam presretna što sam umjesto Zagreba odabrala Varaždin..dr. Jukić je ZAKON! Čovjek je toliko pozitivan,skroman,otvoren..a babice predivne (između trudova čak smo se i zezali..smijali) Ma prekrasno iskustvo.. jedino mi žao što med. sestre nakon poroda samoinicijativno ne pomognu (da pokažu) novoj mami kako da doji. Znam sve smo to prošle na tečaju ali u praksi..ipak

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

što se tiče trudničkih tečajeva, sestra erika je jucer komentirala na predavanju kako je večina opreme u rađaonama (uključujući i stolčiće) kupljena od novaca prikupljenih od tečaja.
    ja mislim da je pohađanje tog tečaja i plaćanje 300kn najmanje što mi trudnice možemo napraviti da bi dobili malo bolje uvjete rađanja - bez obzira koji nam je to porod
    uopće ne sumnjam da će, ako nastave s ovom praksom, uvjeti u rađaonama biti još bolji za koju godinu (možda nabave kadu,..), tako da mislim da je taj tečaj super stvar

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •